Αποστολέας Θέμα: Νέος - διάφορες ερωτήσεις για αερογραφο IWATA  (Αναγνώστηκε 1562 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mrkaza

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
Νέος - διάφορες ερωτήσεις για αερογραφο IWATA
« στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 11:48:44 μμ »
Αρχικά με λενε Παναγιώτη και ασχολούμαι με αερομοντελισμό ελικόπτερα και αεροπλάνα και τώρα τελευταία αγάπησα τα Foamενια αεροπλάνα καθώς δίνουν χαρά χωρίς τι λύπη- μεγάλο κόστος  (πτώση ενος T-rex 600 ή ενός μεγάλου αεροπλάνου)  τα Foam όμως είναι ασπρουλιάρικα - ασχημουλια ετσι  ειπα να δώσω λίγο χρώμα στη ζωή μου :) Επισης μου εχουν βγλάκει το ψευδονιμο ο προπελακιας γιατι σε λιγο θα παρω διδαχτορικο στο θεμα ηλεκτρικο+ προπελα :P

Για αρχή έρχονται 2 κινέζοι  + 1 Compreser
http://new.china-airbrush.com/probig.php?id=12
http://www.tradevv.com/chinasuppliers/daisy338/products-detail/china-Airbrush-TG138-2aba3.html
Ο ένας για χοντροδουλειά και ο άλλος αν χρειαστώ λεπτομέρειες με ενα κινέζικο Combreser με τα παρακατω Specifications:

Type: Piston
Power: 1/8HP
Electric Current: 0.65A/50HZ;1.4A/50HZ
Max Pressure: 2.8BAR/40PSI
Speed/Min: 3400,110-120V,220V/60HZ
Air Flow: 13-15L/Min

Καθώς διάβασα εδώ αλα και αλλού κατάλαβα ότι μάλλον απλά πέταξα 60 ευρω  αλλά θα δήξει ετσι και αλλιώς αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάψω ενα Formosa II που δεν είναι συναρμολογημένο σε 2 χρώματα  κίτρινη άτρακτο  μπλε πηδαλια - Cowl και ισως μαύρες ή κόκκινες Ριγες στο κατω μερος του φτερου και μια υπογραφουλα κοκκινη στην ατρακτο 

Πιστεύω οτι ο μεγάλος αν και δεν έχει καθόλου ακρίβεια (0.8 Nozzle) δε θα ζωριζει ομως το μικρο μου κομπρεσερακη και δε θα βουλώνει εύκολα όποτε θα μου κάνει δουλειά .

Ο αλλος τωρα θα διξει :D

Έτσι αφού πάρω μια πρώτη γεύση - πίκρα μόλις παραλάβω λεω να παρω ενα καλλιτερο (εκτός και αν κάνω τι δουλειά μου ) ψάχνοντας διαβάζοντας κτλ κτλ μου αρεσει ο http://www.iwata-medea.com/index.php/products/hp_bcs/
Θα κάνει ομως για τι δουλειά που το θέλω  ομως που δεν είναι αλλη απο το να δώσω ζωη στα φοαμενια αεροπλανάκια μου .

Ειναι καλή επιλογή ο συγκεκριμένως για All around ?
Θα δουλέψει έστω και προσωρινά με ικανοποιητικά αποτελέσματα με το Compressor που εχω ?
Γενικότερα κάνει κάτι απο αυτά που αγόρασα ?
Για καθάρισμα εφόσον μιλάω για υδατο διαλυτά ακρυλικά χρώματα  αρκεί απιωνισμενο νεράκι  μετα Azax Classic και μετα Οινόπνευμα μπλέ ή θα χρειάζεται λύσιμο ?
Για αρχη χρώματα τύπου νερομπογιά διαλυμένα μπορώ να βάλω για να δω πως δουλεύει χωρις να χαλάω κανονικό χρώμα ?
Χρώμα Tamyia Acrylic watersolved  από χρώματα αυτοκίνητου ή κάνουν και αυτά http://www.winsornewton.com/products/acrylic-colours/galeria-acrylic-colour/

Σας ζάλισα το ξέρω αλλά τι να κάνουμε :D

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος mrkaza

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
Απ: Νέος διάφορες ερωτήσεις
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 11:51:46 μμ »
Παρακαλω να μεταφερθει στη σωστη ενοτητα καθως το εβαλα εδω και οχι σους αερογραφους :(

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: Νέος - διάφορες ερωτήσεις για αερογραφο IWATA
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 07, 2009, 06:33:14 μμ »
Οι iwata είναι καλοί αερογράφοι τουλάχιστον απ'αυτά που ξέρουν γιατί δεν έχω,αλλά ξέρω παιδιά που έχουν και είναι ευχαριστημένοι.Το κομπρεσσεράκι σου λέει ότι πάει μέχρι 2.8bar,τα οποία είναι υπέραρκετα.ʼλλωστε η πίεση που θα παίζεις θα είναι γύρω απο τα 20 psi.Ο αερογράφος της διπλής που πήρες είδα ότι έρχεται με μύτες 0,2-0,3-0,5mm.Νομίζω ότι σε υπερκαλύπτουν.
Τώρα για το καθάρισμα αυτά που αναφέρεις κάνουν,καλό όμως είναι να πάρεις και κάποιο καθαριστικό για αερογράφους που θα βρεις στα μοντελιστικά καταστήματα.Εγώ πάντως μετά απο κάθε χρήση τον λύνω και έχω το κεφάλι μου ήσυχο(άλλωστε μιλάμε για μια διαδικασία που δεν θα σου πάρει παραπάνω απο 10 λεπτά).
Τώρα για τις νερομπογιές δεν ξέρω να σου πω.Αλλά νομίζω ότι καλύτερα είναι να πειραματιστείς με τα χρώματα που αναφέρεις ώστε να καταλάβεις πως συμπεριφέρεται ο αερογράφος.
Αύτα απο μένα αλλά περίμενε και τις απόψεις των πιο έμπειρων σε θέματα αερογράφων ::salut::

Tags: Iwata