Αποστολέας Θέμα: Κολλητικό αλουμινόχαρτο...Πώς και πού θα το βρώ?  (Αναγνώστηκε 1920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Κολλητικό αλουμινόχαρτο...Πώς και πού θα το βρώ?
« στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:42:12 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Στην προσπάθειά μου για ένα όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές αποτέλεσμα στην κατασκευή ενός Μ-2000 στην 1/48(με τα Ελληνικά χρώματα πάντα!Κιτ italeri/ψιλοδύσκολο),έκανα μία μεγάλη αναζήτηση στο forum για να κατατοπιστώ και να πάρω ιδέες από εμπειρότερους.Έφτασα λοιπόν σε μία κατασκευή του κυρίου melpas1013(ξέρω...σας πάω παλιά!2005!),όπου είχε βάλει κολλητικό αλουμινόχαρτο στις ενώσεις ατράκτου και πτέρυγας για να προσομοιώσει το έλασμα που υπάρχει εκεί :shock:.Όσο κι αν έψαξα δεν κατάφερα να βρώ κάτι τέτοιο,με αποτέλεσμα να απευθύνομαι τώρα σε σας.Παραθέτω και τις σχετικές φωτό:

Επειδή δεν έχω το θάρρος να απευθυνθώ σε συντονιστή με pm (mmaker,melpas1013),θα ήθελα να με πληροφορίσετε πώς και πού μπορώ να προμηθευτώ το συγκεκριμένο υλικό.Ευχαριστώ πολύ.
Να είστε καλά,
Γιώργος ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Κολλητικό αλουμινόχαρτο...Πώς και πού θα το βρώ?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:45:37 μμ »
το Bare metal foil μαλλον λες,νομιζω υπαρχει στο Πλαισιο ( :?: ) Δεν ειμαι σιγουρος :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:53:24 μμ »
Έβαλα τις φωτό στο φλασάκι,τις πήγα στο Πλαίσιο(για να πώ την αλήθεια,στο Πλαίσιο του Πειραιά μόνο :oops:)και όταν τους τις έδειξα μετά από παρακάλια να δουνε το φλασάκι :twisted:,με κοίταζανε σα να τους ρώταγα για το πού βρίσκεται το Ιερό Δισκοπότηρο :mrgreen:Να πάω και από Αθήνα μεριά?
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:54:16 μμ »
klv1000 ->
Και συμπληρώνω, πρέπει να έχει ρολό κολλητικής ταινίας αλουμινίου και σε Praktiker/σιδηρικά/εργαλεία/χρωματοπωλεία.

Και λίγο spam. Έχω το ίδιο πρόβλημα στην 1/72 με kit Italeri πάντα. Λες? Αλλά θα πρέπει να (ξανα)χαλάσω το στοκάρισμα που μου έβγαλε το λάδι. Στα υπ' όψιν 8)

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:57:54 μμ »
Αυτοκόλητη αλουμινοταινία θα βρείς στο Πρακτικερ, σε μεγάλα σουπερμαρκετ και χρωματοπωλεία.
Bare metal foil (πολύ λεπτότερο απο το προηγούμενο, κατάληλο μόνο για μοντελιστική χρήση το οποίο χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση χρωμιομένων πχ προφυλακτήρων σε αυτοκίνητα ή αβαφτο μέταλο σε αεροσκάφη αντί του βαψίματος) θα βρείς στο G.E. Hobbies στην Αργυρούπολη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:07:51 μμ »
Γ@@@@ο,πήγα τις προάλλες G.E Hobbies και ούτε που μου πέρασε από το μυαλό πως θα υπάρχει κάτι τέτοιο εκεί.Πάντως,όντως θέλω να είναι κάτι ντελικάτο κι όχι χοντροκομμένο.Οπότε,κρατάω τις συμβουλές σας και σας υπέρευχαριστώ παιδιά ::icon_thumright::
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:17:21 μμ »
Indy ->
Βασικά,δεν το θέλω για να καλύψω το μακελειό που γίνεται στις ενώσεις μιας και με δουλοτρίψιμο έκανα δουλειά,απλά έιδα την φοβερή κατασκευή ενός απ'των κυρίων συντονιστών και''καράφλιασα'' με το τί ανακαλύπτουνε οι έμπειροι της παρέας ::eusa_clap::Φοβερά πράγματα ρε αδερφέ!Όσο για το Μ-2000 σου στην 1/72(italeri,ε???),απλά σε θαυμάζω φίλε μου!Την υπομονή σου να'χα που λένε! :?
Συγγνώμη για το spamάρισμα :oops:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 03:24:25 μμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κοινό αλουμινόχαρτο, το οποίο θα κολλήσεις πάνω στο πλαστικό με την κόλλα της Microscale που θα την βρεις στο G.E. Hobbies!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 07:18:11 μμ »
Αλέξη τελικά πήρα από G.E.Hobbies αλλά αυτό που μου προτείνεις (σ'ευχαριστώ παρεπιπτόντως) θα αξιοποιηθεί δεόντως μετά από καιρό...όταν τελειώσει αυτό που αγόρασα :oops:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 07:47:39 μμ »
 Φίλε μου καλησπέρα! Το Bare Metal Foil είναι αυτό που ζητάς! Σαφώς πιο εύχρηστο-ευκολοδούλευτο-λεπτό από όλα τα υπόλοιπα υλικά (μιας έρχεται έτοιμο με την κόλα του και σε πολλές αποχρώσεις)! Αν πάλι θέλεις πιο οικονομική λύση αλουμινόχαρτο και adhesive της Microscale αβλεπή, εξίσου καλό, αλλά περισσότερη δουλειά!
PS: ::arrowred:: Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα δυο πρόσεχε τα στοκαρίσματα σου στις ενώσεις να είναι γυαλί γιατί φαίνεται και το παραμικρό!
      ::arrowred:: Κολλητικές ταινίες από χρωματοπωλεία κ.τ.λ. είναι μάλλον "χοντρές" για την κλίμακα, εκτός αν υπάρχει κάποιο υλικό που δεν γνωρίζω... ::dontknow:: 

Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 07:56:09 μμ »

::thanx::
IPMS 1188

Tags: