Αποστολέας Θέμα: Kinetic F-16D Block 52+ 1/48 (Και ο Θεός Βοηθός)  (Αναγνώστηκε 8797 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Kinetic F-16D Block 52+ 1/48 (Και ο Θεός Βοηθός)
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:34:00 μμ »
Το σύστημα LANTIRN δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα JDAM. Οι τελευταίες δεν χρειάζονται καμία απολύτως υποστίριξη από την στιγμή που θα αφήσουν το α/φος φορέα. Εξάλλου η 335 (αν το κάνεις Advanced) ΔΕΝ διαθέτει τα ατρακτίδια του συστήματος LANTIRN.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:35:24 μμ »
Αν το κάνεις Advanced βάλε JDAM + JSOW μην βάλεις Maverick. Αν το κάνεις 52+ Maverick + GBU-12.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 11:32:18 μμ »
Το σύστημα LANTIRN δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα JDAM. Οι τελευταίες δεν χρειάζονται καμία απολύτως υποστίριξη από την στιγμή που θα αφήσουν το α/φος φορέα. Εξάλλου η 335 (αν το κάνεις Advanced) ΔΕΝ διαθέτει τα ατρακτίδια του συστήματος LANTIRN.

Ούτε για ναυτιλία ? (Νυκτερινή πτήση) Γνωρίζω ότι το οπλικό σύστημα είναι καθοδηγούμενο με GPS αλλά υπέθεσα ότι χρειάζεται και ένα ρημάδι nav pod!!!!! έχω  να ενημερωθώ χρόνια και μένω πίσω.....Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.
Μαθητευόμενος....Μοντελιστής!!!!

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 07, 2013, 11:37:18 πμ »
Ναι! μετά από 3 χρόνια, ξεκίνησα να βάφω. Το UHU Tac όμως μου έκανε τα νερά του. Μου έβγαλε τη ψυχή να το απομακρύνω.
Έχει θέματα καθώς έχτισε σε 2 σημεία και θέλει και διορθώσεις στην παραλλαγή. Τα lifecolor νομίζω ότι αποδίδουν πολύ όμορφα τις αποχρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 07, 2013, 11:55:05 πμ »
Μου αρεσει......Tα χρωματα εχουν στρωσει πολυ καλα, οι αποχρωσεις  σωστες(lifecolor..!!!), πες μας τελικα και τη δικη σου γνωμη για το μοντελο, τωρα που το τελειωσες!

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 07, 2013, 01:31:26 μμ »
πρέπει να είναι πολύ ωραίο . Λέω πρέπει γιατί οι φωτό είναι σκοτεινές και δεν φαίνεται καλά το βάψιμο που έχεις κάνει .

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 07, 2013, 03:17:15 μμ »
Dionysis79 και Mixalis ευχαριστώ. Οι φωτό είναι όντως κακές λόγω κακού φωτισμού (και που να δείτε το ...εργαστήριο-κουζίνα που μοντελάρω) και σίγουρα έχω ακόμα θέματα. Το μοντέλο δεν έχει τελειώσει αλλά θα μπορούσα να πω πως δεν είναι κακό κιτ αν και έχει τα θεματάκια του. Θα το αγόραζα ξανά (ίσως τη μονοθέσια έκδοση) γιατί τα έχει όλα.

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 08, 2013, 08:08:40 πμ »
Χρόνια Πολλά και καλή επάνοδο στο χόμπυ. Ενημερωτικά και χωρίς καμία διάθεση διαφήμησης, future υπάρχει στη Σέρρες, σε αυτό το μαγαζί http://www.serresmodels.gr/index.php?route=common/home. Επίσης για να αποακρύνεις υπολλείματα uhu tac, απλά τρίψε μία μπαλίτσα του υλικού πάνω στο σημείο που έμεινε το υπόλλειμα. Σιγά σιγά θα το μαζέψει. Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 08, 2013, 09:51:11 πμ »
Δωσε λιγο παραπανω προσοχη στα σημεια που σου δειχνω.
Η ραχη ειναι αυτό που φαινεται περισσοτερο σε ενα μοντελο.

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 10, 2013, 12:23:43 μμ »
Skylane τα έχω δει φίλε... και έχεις δίκιο αλλά είχα τρεχάματα με γεννητούρια και τα ...έγραψα. Η γραμμή πάνω στη πτέρυγα είναι από χτίσιμο και θέλει τρίψιμο. Να την ξυρίσω με νυστέρι πρώτα? Η αντέννα ''βυθίστηκε'' μέσα στην εσοχή της καμπούρας και τη γέμισα με κόλλα αλλά πάλι δεν ήρθε σωστά. 

Thomas S - αυτό το Future το έχω χιλιοδιαβάσει αλλά δε το έχω χρησιμοποιήσει. Μιας και η σύζυγος είναι Σερραία, θα τη κάνουμε την επισκεψούλα μας και από εκεί. Το UHU Tac το αφαιρώ όπως περιγράφεις. Το πρόβλημα είναι ότι το κίτρινο tac ήταν αρκετά κολλώδες και μαλακό με συνέπεια να είναι απίστευτα δύσκολή η απομάκρυνσή του. Εκ των υστέρων προμηθεύτηκα ένα άλλο (λευκό) μιας μάρκας... τρέχα γύρευε, το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικό και κατάφερα να κάνω πολύ καλύτερο μασκάρισμα με πανεύκολη αφαίρεση του. 

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 10, 2013, 04:44:11 μμ »
Πολυ ομορφο βαψιμο παντως εστω και με λιγα θεματακια..good job   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 20, 2014, 11:01:29 μμ »
Μέχρι τώρα φτάσαμε εδώ.

Η κατασκευή μου εξακολουθεί να έχει κάποια προβλήματα, τα οποία δεν διόρθωσα γιατί θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με το βάψιμο και τις φθορές.
Ήταν η πρώτη Ghost και το μοντέλο έγινε για να εξοικειωθώ με το βάψιμο αυτής της σχετικά δύσκολης (για μένα) παραλλαγής. Η παραλλαγή ψεκάστηκε με έναν Graphotech και πριν από λίγες μέρες
έγινε αγορά IWATA Eclipse όπου κατάλαβα πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν τα πράγματα με τα Lifecolour.
Το μοντέλο ψεκάστηκε με satin clear της Lifecolour και τώρα θέλω να προχωρήσω σε φθορές αλλά δεν το έχω ξανακάνει. Τι προτείνετε ?
Θα παρακαλούσα μόνο να μην προταθούν ''εξωτικά'' υλικά αφού διάθεση για ''εξωτικές'' λύσεις δεν υπάρχει.

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 20, 2014, 11:11:46 μμ »
Αν και η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι καλή...μερικές ακόμη

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 20, 2014, 11:54:39 μμ »
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!
Τα χρώματα της παραλλαγής είναι μια χαρά. Με τι αραιωσες τα lidecolor? αν η καλύπτρα είναι κολλημένη θα σε δυσκολέψει στην τοποθέτηση σημάτων και στο πέρασμα των βερνίκιων. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα προσγείωσης.Προτείνω gloss βερνίκι για να κάτσουν τα σήματα σωστά. Μετά wash με γκρι λάδι μιας και πλέον είναι σχετικά αργά για φωτοσκιάσεις με τον αερογραφο.

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 21, 2014, 10:34:37 πμ »
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τα lifecolour αραιώθηκαν με το διαλυτικό της εταιρίας. Φωτοσκιάσεις σχεδιάζω στο επόμενο F-16. Είπα να το πάω βήμα βήμα αν και θα μπορούσα να είχα δοκιμάσει.
Η καλύπτρα δεν κολλήθηκε όπως και το HUD και ο μεταλλικός pitot που προσφέρει η Kinetic. Ένα ακόμη πράγμα που συνειδητοποίησα είναι ότι το πίσω κάθισμα (όταν τοποθετηθεί) δεν πρέπει να κολληθεί γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετηθεί η καλύπτρα στην ανοικτή θέση.

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 21, 2014, 10:37:08 πμ »
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τα lifecolour αραιώθηκαν με το διαλυτικό της εταιρίας. Φωτοσκιάσεις σχεδιάζω στο επόμενο F-16. Είπα να το πάω βήμα βήμα αν και θα μπορούσα να είχα δοκιμάσει.
Η καλύπτρα δεν κολλήθηκε όπως και το HUD και ο μεταλλικός pitot που προσφέρει η Kinetic. Ένα ακόμη πράγμα που συνειδητοποίησα είναι ότι το πίσω κάθισμα (όταν τοποθετηθεί) δεν πρέπει να κολληθεί γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετηθεί η καλύπτρα στην ανοικτή θέση.
Τα σκέλη είναι δυνατό να μείνουν για το τέλος? Στη HASEGAWA γίνεται, στα TAMIYA και KINETIC λίγο δύσκολο καθώς πρέπει να μείνει ακόλλητο και ένα κομμάτι κάτω από την άτρακτο.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 21, 2014, 11:50:08 μμ »
Για πρώτη αποπειρα στο θέμα είναι πολύ καλό,κανε ενα wash οπως σ ειπε και ο Πανος και εισαι μια χαρα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vladias

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 22, 2014, 09:40:06 μμ »
Να είσαι καλά Νικόλα συμπολίτη. Το Wash με γκρι πόσο σκούρο να είναι ? Π.χ. Γκρι - μαύρο?

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 24, 2014, 09:09:04 μμ »
Οχι πολύ σκούρο,βαλε λιγο μαυρο αλλά με ρεγουλα  :mrgreen:

Tags: f-16d block 52