Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Mitsubishi G4M (Betty)σε διοραμα 1/48-επιχειρηση 'φλακοσφαιροκοπημα'
« Απάντηση #700 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 09:30:43 μμ »
Χμμμμ... Το Hellcat μάλλον ερχόταν από εμπρός αριστερά της Betty αν κρίνω από το σημείο σύγκλισης των γραμμών πυρός που έχεις κάνει. Εχω παρατηρήσεις:

1. Τα Hellcat είχαν ή 6 πολυβόλα 0.50in, 3 σε κάθε πτέρυγα ή (τα F6F-5N/E) 2 πυροβόλα 20mm, 1 σε κάθε πτέρυγα και 4 πολυβόλα 0.50in, 2 σε κάθε πτέρυγα. Εχεις σχεδιάσει 7 γραμμές πυρός.
2. Οι πολυβολισμοί των εχθρικών αεροδρομίων έχω διαβάσει πως γινόντουσαν από χαμηλά και με υψηλή ταχύτητα με τον ήλιο από πίσω και χαμηλά σε σχέση με τον ορίζοντα για να τυφλώνει τους χειριστές των αντιαεροπορικών. Νομίζω πως έχεις πολύ μεγάλη πυκνότητα πληγμάτων ανά γραμμή πυρός, θα περίμενα 3-4 σημεία εισόδου. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, για ταχύτητα πτήσης 450Km/h και μέγιστη ταχυβολία για τα M2 Browning 1200rpm έχουμε 20 βολές ανά δευτερόλεπτο και με το αεροπλάνο να διανύει 125m/s βγαίνει περίπου μία βολή ανά 6.25m αν θέλεις να κάνεις τις οπές διάτρησης σε ευθεία. Αν πάλι το Hellcat συγκέντρωσε τα πυρά του σε βύθιση πάνω στο κακόμοιρο Betty, τότε θα έχεις πολλές-πολλές τρύπες αλλά μάλλον όχι τόσο στοιχισμένες με τις γραμμές πυρός των όπλων του αεροσκάφους.

Φυσικά τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις βασισμένες στις άκρως περιορισμένες γνώσεις μου επί του θέματος. Θα με ενδιέφερε σίγουρα να ακούσω και άλλες απόψεις.
Γιωργο, απειρα ευχαριστω για την πολυτιμη παρεμβαση σου!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πριν αρχισω να κουμποτρυπαω στα κουτουρου μηπως θα μπορουσα να εχω ενα προχειρο σχεδιαγραμμα παρομοιο με αυτο που εκανα εγω αλλα με σωστοτερη γωνια κ πυκνοτητα οπων?? :oops: :oops:

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #701 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 09:37:15 μμ »
Θα περιμένεις να το ψάξω λίγο, ας περιμένουμε και τον Αγριο Αετό, συνήθως κάνει καταλυτικές παρεμβάσεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #702 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 09:38:21 μμ »
Θα περιμένεις να το ψάξω λίγο, ας περιμένουμε και τον Αγριο Αετό, συνήθως κάνει καταλυτικές παρεμβάσεις.
ΟΚ! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #703 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 11:33:00 μμ »
Το βρήκα αυτό που έψαχνα! Κοίτα το παρακάτω video

&feature=related

Πρόσεξε στο 3:40 όπου τα Ρ-51 κτυπούν σιδηροδρομικούς στόχους στην Ιαπωνία. Θα δεις οτι πετάνε εξωφρενικά χαμηλά και σε ελαφρά βύθιση συγκεντρώνουν τα πυρά πάνω στο στόχο. Θα δεις πως μερικές φορές τα πυρά κάνουν κύκλο γύρω από το στόχο καθώς ο πιλότος διορθώνει τη σκόπευση με το rudder. Επίσης στο 4:40 θα δεις προσβολές αεροδρομίων από ΑΚΟΜΑ πιο χαμηλό ύψος :shock:

Πιστεύω πως πρέπει να κάνεις ένα τυχαίο σύνολο από οπές εισόδου στη Betty σου. Αν δεις στο video όταν ο πιλότος σηκώνει μούρη κάποιες φορές το κάνει με τα όπλα να ρίχνουν, κοίτα πόσο πολύ απέχουν οι σφαίρες στο έδαφος όταν είναι σε ευθεία. οταν όμως χτυπά το στόχο σε ελαφρά βύθιση είναι σχεδόν όλες στη γενική περιοχή του στόχου, οπότε δεν ακολουθούν κάποιο pattern. Ελπίζω να σε κάλυψα, ας περιμένουμε όμως να δούμε και άλλες γνώμες.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #704 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 01:53:41 πμ »
Πολυ ενδιαφερον το βιντεο Γιωργο κ σε ευχαριστω πολυ! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Σιγουρα ειναι κατα πολυ αραιοτερο το διαστημα αναμεσα στις τρυπες κ πιο αναρχο..Υποτιθεται στην περιπτωση της Μπετυς μου οτι ΔΕΝ πειραχτηκε η δεξια πτερυγα..
Εν ολιγοις, λιγες οι βολες κ οχι σε απολυτη ευθεια αν μη τι αλλο..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #705 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 02:17:15 πμ »
Μαλλον κατι τετοιο φαινεται σωστοτερο... ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #706 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 05:26:58 πμ »
Μόλις είδα ότι φωνάξατε...
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επισημένοντας και πάλι ότι οι φωτογραφίες από το διαδίκτυο είναι μεν μια σχετικά καλή και φτηνή πηγή αλλά τις περισσότερες φορές δεν συνοδεύονται από τόπο, χρόνο (context) και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες πολλές φορές καταλυτικές για να καταλάβουμε τι βλέπουμε.
Έτσι, θεωρώ φωτογραφίες Αμερικανικών βομβαρδιστικών που έχουν χτυπηθεί από Γερμανικά αντιεροπορικά ότι είναι καλές σαν πηγές για σχετικά θέματα και όχι τόσο για Ιαπωνικά θέματα Ειρηνικού. Οι λόγοι πολλοί, για παράδειγμα τα αεροπλάνα δεν είχαν τις ίδιες αντοχές, τα αντιεροπορικά διαφορετικού διαμετρήματος, τα ύψη που πετούσαν τα Ιαπωνικά αεροπλάνα διαφορετικά και άλλοι λόγοι. Φυσικά υπάρχουν και πολλές ομοιότητες γι αυτό καλό είναι να είμαστε γενικά προσεχτικοί και να μη βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα με γνώμονα μόνο το "πιθανό" και το τι βλέπουμε σε ό,τι φωτογραφίες βρούμε.

Επί του συγκεκριμένου.
Η μεγάλη τρύπα στην άτρακτο παρ όλο που τη βρίσκω λίγο υπερβολική ("ΛΙΓΟ" είπα!) είναι σωστή αν το συγκεκριμένο αεροπλάνο δέχτηκε αντιεροπορικό (Bofors 40mm;), από κάτω ας πούμε, που διαπέρασε την άτρακτο και δεν έσκασε. Αν είχε σκάσει δίπλα ή πάνω από την άτρακτο θα είχε γεμίσει με θραύσματα και τρύπες και άλλα μέρη του αεροπλάνου και η φορά της τρύπας θα ήταν προς τα μέσα, όχι προς τα έξω.
Spoiler (hover to show)
ʼρα θα πρέπει να ανοιχτεί τρύπα και από εκεί που μπήκε το βλήμα. Εκτός κι αν από κολοφαρδία μπήκε από το blister (οπότε πρέπει να δειχτεί σπασμένο).
Τί ακριβώς απεικονίζει το μοντέλο Πάνο; Μια Μπέτη που έχει υποστεί ζημιές που, πως και πότε;
Σχετικά με αυτά που λέει ο Γιώργος συμφωνώ αλλά ας έχουμε γενικά υπόψη ότι οι "τρύπες" εξαρτώνται από τι αεροπλάνο τις έκανε και άρα και πάλι τόπο και χρόνο. Μιλάμε για Ιαπωνία 1945; Τότε ένα P-51 ή P-47 θα την είχε κάνει σουροτήρι όπως περιγράφει ο Γιώργος. Αν Rabaul 1942-43, τότε P-38 (20mm) κάνει μεγαλύτερες και λιγότερες τρύπες. Μέχρι και B-25 είναι πιθανό οπότε αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάσει.   

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #707 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 10:02:50 πμ »
Γιωργο(Αετε)σε ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση σου.::icon_thumright:: Ο τοπος ειναι το Eniwetok Atoll,Marshall Islands, αρχες Γεναρη 44..Η Μπετυ γυρναει απο αποστολη με 'δωρο' μια γεναιοδωρη φλακοτρυπα..Το αριστερο blister ειναι ηδη κατα το ημισυ διαλυμενο.Τωρα στο αεροδρομιο κατα τη φαση συντηρησης και αντικαταστασης του κινητηρα,δεχεται την 'επισκεψη' μιας ομαδας Χελκατ -λεει η ιστορια- ας ειναι Ρ-38 ή Ρ-51,αναθεματισμενα νάναι ολα τους..Απλα το ποσες κουμποτρυπες με ενδιεφερε να ανοιξω γιατι σε περιπτωση λαθους την πατησα! Επισης τα πανελ της πτερυγας λογικα θα πρεπει ειτε να ξηλωθηκαν απ το συνεργειο,ειτε να ξηλωνονται,κι εδω δεν ειμαι γνωστης του ποσο χρονο χρειαζεται να ξηλωθουν και τα τρια με δεδομενο οτι ηδη ο κινητηρας εχει φορτωθει στο Ισουζου..Αυτα πανω-κατω ειναι τα δεδομενα..Σπιλμπεργκ δεν θελω να γινω αλλα ουτε κ κανενας Ελληνας του κερατα που γυρναει τσοντες με το κιλο!  :lol: :lol: Ευχαριστω και παλι! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #708 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 11:12:45 πμ »
Απλα για να κλεισει το θεμα του σεναριου και να μη φτασω και την ανοχη σας στα οριά της :oops: :oops: δεν προχωραει το σεναριο επιθεση στο εδαφος..Η Μπετυ δεχτηκε ΚΑΙ τις σφαιρες ενω  ::laia:: ::laia:: και απο καθαρη τυχοφαρδια δεν αρπαξε φωτια η αριστερη δεξαμενη...Μεχρι να προσγειωθει, το πηδαλιο α/κ ξηλωθηκε στα οριά του.. Η συνεχεια ειναι γνωστη..Μετα απο μερικες μερες απο τοτε που εξελισσεται το σεναριο του διοραματος μου ηρθε και το οριστικο της τελος... ::pop:: ::pop:: ::pop:: ::pop::
 ::arrowdown::

Τα ξαναλεμε με την όποια προοδο της κατασκευης..

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Mitsubishi G4M (Betty)σε διοραμα 1/48
« Απάντηση #709 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 11:09:10 μμ »
Τα βασανα της Μπετυς συνεχιζονται για λιγο ακομα..
Αρχη με το πηδαλιο που σκιστηκε σε δυο δοσεις, ενω οι εσωτερικες πανινες επιφανειες με βαση φωτο βαφτηκαν εκρου :shock: Η νευρωση που αποκαλυπτεται θα φωτιστει με αλουμινιο στη συνεχεια..Οι σφαιρες αποδοθηκαν με κοφτη,το βαθουλωμα τους με μαυρο Χαμμπρολ 85 κ το ξυσιμο γυρω με αλουμινιο. Κι ενω η διαδικασια ηταν αρκετα βαρετη, η αποδοση των γυρω μικροθραυσματων με μια σταγονιτσα αλουμινιο κ μια βουλιτσα μαυρου στο κεντρο της εδωσε νομιζω λιγο παραπανω σε αληθοφανεια, ενω εχω σκοπο να προσθεσω μερικες αργοτερα..

Στο καθετο ουραιο εβαψα με ψιλο πινελακι τους αρχικους κωδικους,(55-353),ενω αργοτερα τους ετριψα με ψιλο ντουκοχαρτο και τους περασα ενα 'συννεφο' πρασινου Ταμιγια..Στη συνεχεια θα βαφτει απο πανω με κιτρινο ο κωδικος 52-073 που συντροφεψε την συγκεκριμενη Μπετυ μεχρι τα τελευταια της.. ::pop::
Επισης ανοιχτηκε μια 'φλακοτρυπα' στη δεξια πλευρα που αν θυμαστε ειναι απο αλουμινοταψο με πληρη εσωτερικη νευρωση.Κι εδω το ανοιγμα θα προσπαθησω να το κανω λιγο πιο τραχυ αργοτερα χωρις να αλλαξω τις διαστασεις του....

Στην πτερυγα τα δυο πανελ κολληθηκαν σε ασχετες θεσεις, ενω σε δυο σημεια οι νομεις στραβωσαν ελαχιστα..

Το ατυχο πετουμενο  :mrgreen:  θα 'φαει' δυο ακομα μικρες φλακοτρυπιτσες σε κοντινα σημεια του μεγαλου σκισιματος που εχω ηδη προετοιμασει

και μετα θα το αφησω να ξυνει τις πληγες του, για να προχωρησω στο κεφαλαιο αντιπυρρικο,καλυμματα κ στηριγμα αριστερου κινητηρα...

Εις το επανιδειν..

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #710 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 11:21:07 μμ »
Έχω μια καλύτερη ιδέα....πήγαινε την Μπέτυ σε ένα χωράφι,πάρε ένα δίκανο και φυσίγγια για πουλιά.Πες σε ένα φίλο σου να πετάξει την Μπέτυ ψηλά και συ μπουμπούνα της.... :mrgreen:
Παναγιώτη,έτσι και είχε στόμα να μιλήσει η Μπετούλα είχες να ακούυυυυυυυυυσεις  ::pop:: ::pop:: ::pop::

Πραγματικά χαζεύω την δουλειά σου και την υπομονή σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #711 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 11:25:35 μμ »
Έχω μια καλύτερη ιδέα....πήγαινε την Μπέτυ σε ένα χωράφι,πάρε ένα δίκανο και φυσίγγια για πουλιά.Πες σε ένα φίλο σου να πετάξει την Μπέτυ ψηλά και συ μπουμπούνα της.... :mrgreen:
Παναγιώτη,έτσι και είχε στόμα να μιλήσει η Μπετούλα είχες να ακούυυυυυυυυυσεις  ::pop:: ::pop:: ::pop::

Πραγματικά χαζεύω την δουλειά σου και την υπομονή σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Για τα χαλια της να κατηγορησεις τα Αμερικανακια, οχι εμενα!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Στο χωραφι με δικαννο,ε?? ::noidea:: ::noidea:: ::noidea:: ::noidea:: ::noidea:: ::noidea:: ::noidea:: ::noidea::
Ευχαριστω φιλε για το σχολιο!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #712 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 02:20:22 πμ »
σκισιμο επιστημονικο για να αλλαξεις ραφτη
εμεις απλα θα αλλαξουμε χομπυ οπως το να πλεκουμε πουλοβερ πολυχρωμα χωρις να εχουμε το αγχος της διαβολογατας
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #713 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 12:16:55 μμ »
Έτσι μου 'ρχεται να σου στείλω καναδυό Χελκατάκια να σε βοηθήσουν στο "έργο" σου... αφού δείχνεις να το ευχαριστιέσαι κι από πάνω :twisted:
Συνέχισε το σεμινάριο Παναγιώτη (το ευχαριστιόμαστε όλοι) :mrgreen:

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: battle damaged Betty σε διοραμα 1/48-(62%)
« Απάντηση #714 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 11:12:11 μμ »
Ντιμι, Γιαννη, ευχαριστω για την συμπαρασταση ολο αυτο το διαστημα.. ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #715 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 11:15:17 μμ »
OX....... :shock: :shock:

Ti les bre paidi mou...BRAVO.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut::

TELEIO.....  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #716 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 11:39:02 μμ »
Ξεκίνησες μια πολύ φιλόδοξη κατασκευή και τα έχεις πάει μέχρι τώρα τέλεια! Συνέχισε την καλή δουλειά!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #717 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 02:22:49 μμ »
Ξεκίνησες μια πολύ φιλόδοξη κατασκευή και τα έχεις πάει μέχρι τώρα τέλεια! Συνέχισε την καλή δουλειά!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Eagle κ Μενελαε ευχαριστω.. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ενα μικρο ενημερωτικο απντέιτ:

ΑΥΤΗ ειναι η βαση που επιχειρουσε η ατυχη Μπετυ μου!! Ενα απ αυτα τα πετουμενα στην ακρη της φωτο ειναι το 52-073 της 4th Chutai, 752 Kokutai..
 ::arrowdown::

A 1,000-FOOT BOMBER STRIP was created on Eniwetok Island. (Air Force photo.)

http://www.ibiblio.org/hyperwar/USMC/USMC-M-Marshalls/USMC-M-Marshalls-8.html

Τις ευχαριστιες μου στον David Aiken!!!Tουλαχιστον τωρα στο στησιμο του διοραματος  ΔΕΝ θα βαδισω στο περιπου.. :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Βattle damaged Betty σε διοραμα 1/48 - (62%)
« Απάντηση #718 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 02:46:34 μμ »
Πές μου ότι θα φτιάξεις το Α/Δ στο νησι να τραβήξω τα ......... μου, τα μαλλιά μου εννοώ κακαντρεχείς  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Καλή συνέχεια στο σεμινάριο Παναή (έ ρε τι τραβάει η κακαομοίρα η Μπετούλα...)

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #719 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 05:58:26 μμ »
Πές μου ότι θα φτιάξεις το Α/Δ στο νησι να τραβήξω τα ......... μου, τα μαλλιά μου εννοώ κακαντρεχείς  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Καλή ιδέα να κατασκευαστεί Και το νήσακι!!!!   :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
                                            ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #720 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 06:26:09 μμ »
 Σοβαρευτειτε παλληκαρια! Ειπαμε μικρο το νησακι,αλλα οχι και 40 μετρα διοραμα!!.:lol:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #721 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 11:18:26 πμ »
Σοβαρευτειτε παλληκαρια! Ειπαμε μικρο το νησακι,αλλα οχι και 40 μετρα διοραμα!!.:lol:

και λοιπον ? με σαραντα μετρα διοραμα θα εχεις δικα σου ολα τα μεταλια αφου δεν θα χωρανε αλλα
μην ακους τον χατζημπαμια που δεν του αρεσουν τα μεγαλα εσυ να επιμεινεις και αν θελεις να κανεις οικονομια χωρου μη βαλεις πολυ θαλασσα
ισα ισα τις ακτες
μπαινω στο γκουγκλερθ :shock:να κατεβασω υψομετρικα

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αντε φιλαρα καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #722 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 02:56:56 μμ »
Μια ερωτηση απορια που απευθυνεται κυριως στους δυο ψαγμενους Γιωργηδες του ΜΚ..ξερουν αυτοι.. :wink: :wink:

Αφου υποτιθεται οτι οι κινητηρες συντηρουνταν ειτε πανω στα στηριγματα τους, ειτε μεταφερονταν σε υποστεγα,...ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΠΕΡΑ??? ΟΕΟΟΟ??? :? :? :?

Ευχαριστω εκ των προτερων!! ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #723 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 03:10:04 μμ »
μονο ο αεροδιαδρομος? ολα τα παντα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #724 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 06:52:30 μμ »
Στη κυκλωμένη φωτό βλέπουμε κατεβασμένο κινητήρα Kinsei από G3M "Nell" (500-600 κιλά) πιστεύω στην Ιαπωνία. Αμφιβάλω ότι είναι στην Ινδοκίνα (Βιετνάμ). Πολύ δύσκολο το προσωπικό εδάφους να φορούσε τέτοιες ολόσωμες φόρμες (όσοι έχουν πάει κατά κει ξέρουν ότι η υγρασία και η ζέστη δεν αντέχονται και είναι και ενάντια στους κανονισμούς).
Αν είναι στην Ιαπωνία, το πιο πιθανό να είναι σε κάποιο αεροπορικό σχολείο όπου το προσωπικό εδάφους μαθαίνει να λύνει και να δένει το αεροπλάνο.

Ο κινητήρας της Μπέτης, Kasei (700-800 κιλά) είναι πολύ πιο βαρής για να τον ανεβοκατεβάζουνε για ψύλου πήδημα. Όπως σου είπα και αλλού, στις μονάδες που είναι στο μέτωπο ο κινητήρας κατεβαίνει κυρίως για να αλαχτεί, γιατί είναι και πολύ βαρής και θέλει ειδικό ικρίωμα (γιατί τα ειδικά φορτηγάκια με γερανό δεν τα στέλνανε σε κάθε βραχονησίδα αλλά στα μεγάλα και σημαντικά αεροδρόμια και αν). Αλλιώς ότι είναι να αλλαχτεί ή να συντηρηθεί γίνεται χωρίς να τον κατεβάσουνε. Με απλά λόγια, δεν βγάζανε τον κινητήρα για να του αλλάξουνε λάδια, μπουζιά ή φλάτζες. Ακόμα και κύλινδρο να τον έχει τρυπήσει σφαίρα, μπορούσανε να τον αλλάξουνε χωρίς να κατεβάσουνε τη μηχανή.
Αυτό εννοούνε όταν γράφουνε στα βιβλία ότι το προσωπικό εδάφους γούσταρε το τάδε αεροπλάνο γιατί ήτανε εύκολο στη συντήρηση.   

Αν ένας κινητήρας είχε πάθει σημαντική ζημιά, τότε προτιμούσανε να τον αλλάζουνε επιτόπου και να τον φτιάχνουνε στο υπόστεγο με την ησυχία τους παρά να έχουν το αεροπλάνο όξω εκτεθημένο με μια μηχανή.

Tags: g4m betty