Φίλοι μου καλησπέρα σας. Ξεκίνησα το φανταστικό κιτ της Tamiya για τα Thunderbirds οπού και θα μετατρέψω σε ελληνικό μαχητικό της 115 Π.Μ. Συγκεκριμένη μοίρα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά έχω τις εξής σκέψεις: 1. 343 Μοίρα με 2 AMRAAM, 2 IRIS-T και 2 HARM + centerline. 2. 343 Μοίρα με 2 AMRAAM, 2 IRIS-T + centerline. 3. 340 Μοίρα με 2 AMRAAM, 2 IRIS-T και 2 GBU-24 + centerline + LANTIRN targeting pod.
Προς το παρόν έχω προχωρήσει αρκετά με το κοκπιτ της Aires το οποίο έχει εξαιρετική λεπτομέρεια και ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Η επέμβαση μου είναι μόνο στην προσθήκη της γούνινης επένδυσης του καθίσματος και στους αισθητήρες. Μου μένουν να βάψω τις πόρπες, να τοποθετήσω τους αισθητήρες στο κάθισμα, ο μηχανισμός κίνησης της καλύπτρας και κάτι άλλες μικρο-λεπτομέρειες. Οι CFT είναι πλαστικές της Skunkmodels Workshop και εφαρμόζουν τέλεια πάνω στην επιφάνεια της Tamiya. Πρώτα κόλλησα τα δυο πάνω μισά της ατράκτου και ύστερα εφάρμοσα τις δεξαμενές στην ράχη πρωτού κοληθεί η κάτω άτρακτος με την πάνω.
Στην συνέχεια εφόσον είχα προετοιμάσει κατάλληλα τον αεραγωγό με πολές δοκιμές πολύ τρίψιμο και στοκάρισμα ώστε να εξαφανιστούν οι ενώσεις, τον τοποθέτησα στην άτρακτο και κόλλησα τα σκέλη. Τα σκέλη δίνονται από το κιτ σε λευκό μέταλλο και χρειάστηκαν αρκετό τρίψιμο και στοκάρισμα με σπρευ 1200 της Gunze για να έρθουν σε αποδεκτί επίπεδο.
Η μέχρι τώρα πρόοδος...