Αποστολέας Θέμα: ʼσχημο στρώσιμο HYCOTE  (Αναγνώστηκε 1576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
ʼσχημο στρώσιμο HYCOTE
« στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 05:53:50 μμ »
Προσπάθησα για πρώτη φορά και τα εκανα ... χάλια.. σε μερικά σημεία φαίνεται να έχει "τρέξει" το αστάρι και σε μερικά σημεία έγινε σαν τελίτσες (σαγρέ).
Προφανός έχει να κάνει με την απόσταση που ψέκασα.. το θέμα είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο να αφαιρέσω το αστάρι τώρα για να το ξαναπεράσω, ή κάποιο άλλο τρόπο για να διορθώσω την χαζομάρα μου.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Απ: ʼσχημο στρώσιμο Hycote
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 06:23:35 μμ »
Καλησπέρα.
Εάν καταλαβαίνω καλά μάλλον έχουμε πάθει το ίδιο. Από ότι κατάλαβα με την δική μου περίπτωση πιθανότατα δεν είχα ανακινήσει αρκετά την φιάλη και από ένα σημείο και μετά ψέκαζε κάτι σαν χνούδι το οποίο έφευγε τρίβοντάς το με το χέρι -όχι όμως όλο. Διόρθωσα κάπως την επιφάνεια τρίβοντάς τη με ψιλό ντουκόχαρτο.
Πάντως στις άλλες δοκιμές με το αστάρι και πριν και μετά έστρωσε άψογα -μιλάμε για την ίδια φιάλη και στις τρεις δοκιμές, οπότε μάλλον το ανακάτεμα φταίει.
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 06:36:09 μμ »
1ον πολύ καλό κούνημα.
2ον ψέκασμα από απόσταση 30-40 το πολύ εκ. με μικρά σε διάρκεια ψεκασματάκια και περασμένα γρήγορα πάνω από το μοντέλο.

Αλλιώς κινδυνεύεις να το "παστώσεις" οπότε έχεις ή "χτίσιμο" ή "δάκρυσμα"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 07:44:39 πμ »

Και τώρα που τα έκανα και τα δύο .. και το χτίσιμο και το δάκρυσμα και το ασχημο στρώσιμο ... μπορώ να το βγάλω με κάτι, ή να προσπαθήσω να το στρώσω τρίβοντας (όσο γίνεται) χωρίς να εξαφανίσω τις λεπτομέρειες?
Το βλέπω το άμοιρο το zero να γίνεται σαν ruffles (τα κυματιστά chips)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 07:54:16 πμ »

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα.  :( Δοκίμασε με καθαριστικό φούρνων Fornet που χρησιμοποιούν κάποιοι για ξέβαμμα όταν θέλουν να κάνουν reset. Ίσως γίνει κάτι, αν όχι, προσπάθησε με τρίψιμο.

Tags: hycote primer fornet