Αποστολέας Θέμα: Χώρος βαψίματος? (Spraybooth)  (Αναγνώστηκε 1630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: thessaloniki
Χώρος βαψίματος? (Spraybooth)
« στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 09:35:06 μμ »
Φίλη μου έχετε καμία πρόταση ιδέα για χώρο βαψίματος εσεις βάφετε στο χώρο σας χύμα ι έχετε κάποιο κουτί που βάφετε εκεί μέσα? αν ναι από τι υλικό να το κάνω  και  τι σχήμα?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Χώρος βαψίματος?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 09:39:10 μμ »
Υπάρχουν και τα spray booth

Εδω ειναι ενα της Sparmax

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 09:40:35 μμ »
Μιλας για spray booth,δες εδω ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,2603.0.html ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 09:45:46 μμ »
Οκ παιδιά thanks αν και αυτό που είδα είχε τσουχτερή τιμή 220 ευρουλακια

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 11:14:52 μμ »
υπάεχουν και πιο φτηνες επιλογές

http://www.xmodsforum.co.uk/showthread.php?p=43727

και κάνε σερτς στο google for diy spray booth.

αν και εγώ είμαι εξόριστος στο πλυσταριό και βάφω χύμα στο κύμα - αδειάζω αερογραφο στο πάτωμα  :lol: σου προτεινω την εξης λύση που είνα σχετικά απλή στην κατασκευή και σχετικά φτηνή.

βρες ενα μεγάλο και σκληρό κουτί. ( αυτά που ήταν παλιά οι 32 άρες λαμπάτες τηλεοράσεις ήτανε ταμαμ - τωρα συστυχως είναι πιο μιικρά λόγω tft) πάρε 2 -3-4 ανεμιστήρες υπολογιστή (12άρηδες ή και 14άρηδες νομίζω υπαρχουν) με κόστος 20-30 ευρώ. άνοιξε τρύπες και προσάρμοσέ τους και συνδεσέ τους με τροφοδοτικό 12 βολτ - κόστος 10 - 15 ευρώ. τέλος με χαρτόνι μπορεις να κάνεις ένα διαχύτη πίσω από τους ανεμιστήρες και με με μετταλλικο εύκαμπτο σωλήνα αλουμινίου που υπάρχει σε διαφορες διαστάσεις πέρασε τον αέρα έξω. για τοκόστος του τελευταίου δεν ξέρω να σου πώ αλλά δεν είναι ακριβό.

αν είσαι πιο μερακλής και θές να χαλάσεις περισσότερα μπορείς να προσαρμόσεις στην επάνω μεριά και σποτάκια για να βλέπεις που βάφεις.
αν υπάρχει χώρος και στο Booth θες να είναι σε μόνιμη θέση πάρε άλλο ένα τέτοιο κουτί και βάλτο από κάτω για να αποθηκεύεις αεροστεγώς τα φρεσκοβαμμένα μοντέλλα για σκόνη. 

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 09:32:25 μμ »
Μάλλον το έθεσα λάθος ο χώρος που ετοιμάζω είναι αποκλειστικά για να μοντελαρο και έχει ανιχτοσια και παράθυρα ανοιχτά πόρτα και έξω είναι κήπος άρα ίσος  να μην χρειάζομαι booth σωστά ?αλλά το θέμα είναι όπως είπες και εσύ που θα αποθηκεύω τα φρεσκοβαμμένα κοματια?να κάνω ένα κουτί από  plexi glass?τι προτείνεις?

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 08:59:09 πμ »
Αγόρασα ξύλα από κοντινό ξυλουργείο και έφτοιαξα έναν αρκετά ευρύχωρο χώρο (1,40Χ80Χ80) με αποροφητήρα στην κορυφή :wink:
Θα ανεβάσω φωτό μόλις το φωτογραφήσω  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:59:09 πμ »
Φίλε George R, ::salut::
Από ψάξιμο που έχω κάνει στα φόρουμ, ο εξαερισμός στην κορυφή του θαλάμου είναι κάτι γενικά που δεν προτιμάτε. 
Κατ' αρχάς, ο αποροφητήρας εργάζεται ενάντια στην βαρύτητα με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση (μεγαλύτερο και πιο ακριβό μοτέρ) για τον κατάλληλο εξαερισμό.
Αφετέρου, η προς τα πάνω αυτή ροή τραβά το ψεκασμένο χρώμα μακρυά από το μέρος που ψεκάζουμε, απαιτώντας υψηλότερες πιέσεις ψεκασμού από τον αερογράφο για να αντισταθμίσει.
Τέλος δεν είναι και ότι καλύτερο να έχουμε μια βρώμικη επιφάνεια (οροφή - φίλτρο με κόκκους από overspray) πάνω από το μοντέλο μας.

Πρέπει να έβαλες κάτι πολύ δυνατό αν κρίνω από τις διαστάσεις.
Κόστος;
Περιμένω φωτό και εντυπώσεις.

Το Sparmax το έχει πάρει - δοκιμάσει κανείς;

Tags: spraybooth