Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με το εργαστήριο μου...  (Αναγνώστηκε 1052 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: thessaloniki
Πρόβλημα με το εργαστήριο μου...
« στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 12:20:04 μμ »
Για σας φίλη μου λιπών έχω έναν χώρο στον οποίο κάποτε τον είχα εργαστηριακι  για τον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό τώρα ώμος θα πάρει το βάφτισμα του πηρός για τον στατικό όπως είναι αναμενόμενο θα γεμίσει με εργαλεία κομπρεσέρ κτλ το πρόβλημα ώμος είναι το εξής στο ίδιο δωμάτιο είναι και ο λέβητας οποίος δίνη θέρμανση στο σπίτι μου και υπάρχει λίγο σκονουλα και λιγο μαυριλα.. έχω πρόβλημα μεγάλο με την σκόνη? γιατί είναι αδιανοιτο να βάψω με αερογραφο μες στο σπίτι καταλαβαίνετε γυναίκες.....αυτά πάρτε και μια Φώτο να δείτε το χώρο για τον οποίο μιλάμε  ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: Πρόβλημα με εργαστήριο μου?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 12:36:36 μμ »
Πρωτα πρωτα ενα σχολαστικο καθαρησμα ολου του χωρου και μετα πρεπει να σκεφτεις ενα τροπο πως να απομονοσεις το εργαστηρειο απο τον Λεβητα.Υπαρχουν πολυ τροποι πχ....οδιγους η κουρτηνοξυλο για μουσαμα,οπως εχουν οι τουσιερες στα πανια.Συρομενες πορτες κτλ.Αλλα μπορεις να κατασκευασεις και καμπινα για βαψιμο.Δες εδω ::arrowred::
http://www.modellversium.de/tipps/3-aus-dem-alltag/47-selbst-gebaute-airbrushkabine.html
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 12:51:56 μμ »
καλή ιδέα φίλε μου αυτή με την κουρτίνα αλλά όταν θέλω να αφήσω τα κομμάτια να στεγνώσουν πάλι όσο νάνε δεν θα πηγαίνει σκόνη μαυρίλα τι μπορώ να κάνω όταν τα βάφω κα μετά να τα κλίνω με κανένα κουτί από Πάνο τι λες?

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 01:06:39 μμ »
Καλημέρα αδερφέ,πολυ ομορφος ο χωρος και πολυ βολικος.Μπορεις τον εναν παγκο να τον εχεις για τις κατασκευές και τον αλλο να τον κανεις βαφείο-το οποιο ομως θα κλεισεις με καποιο τροπο δεξια-αριστερα.Σχετικα με τη σκονη να ξες οτι ειναι ο χειροτερος εχθρος της κατασκευης-ειδικα σε βαψιματα και τετοια μπορει να σου κανει ζημια στο μοντελο,καλο θα ειναι να παρεις ενα καλο κιβωτιο με καπακι στο καταλληλο μεγεθος και να κλεινεις εκει το μοντελο που δουλευεις για να εισαι ήσυχος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 01:30:55 μμ »
το ίδιο πρόβλημα με τη σκόνη έχω και εγώ με τη σκόνη καθότι εξόριστος στο πλυσταριό. βάζω το μοντέλο σε μεγάλο όρθιο κουτί ενώ τα  κομάτια τα βάζω  με οδοντογλυφίδες σε κομμάτι φελιζόλ μέσα στο κουτί επίσης. μια τακτική ηλεκτρική σκούπα στο χώρο με ένα σουγγαρισμα βοηθάει αρκετά.

για το πρόβλημα της κάπνας που αναφέρεις - έχουν μαυρίσει οι τοίχοι στο λεβητοστάσιο ?? γιατί απόσο μπορώ να διακρίνω οι τοίχοι είναι ακόμα άσπροι.

αλλά στο κάτω κάτω αν σου μαυρίσει η κάπνα το μοντέλο φαντάσου τι θα κάνει στα πνευμόνια σου. το πρόβλημα της κάπνας θα βλάψει περισσότερο εσένα παρά τα μοντέλα σε βάθος χρόνου.

επειδή είδα πακέτο εγκλήματος στον πάγκο - ο καπνός του τσιγάρου κοντά σε φρεσκοβαμένα κομμάτια δημιουργεί ίσως χειρότερα προβλήματα από την κάπνα του λέβητα και τη σκόνη. καπνιστής και εγώ επίσης. 

από εξαερισμό τι λέει ο χώρος ?? γιατί αμα είναι να δουλέψεις με ακρυλικά μικρό το πρόβλημα αλλά με σμάλτα - σπίριτ - πολυουρεθάνες - νίτρα -μύδια ξύδια ......

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 01:42:10 μμ »
Όχι φίλε μου είμαι αντικαπνιστής τα τσιγάρα είναι αλλού κοίτα όσο για την κάπνα μην φανταστής δεν έχω πολύ ελάχιστα  όσο από εξαερισμό πόλη καλά παράθυρο μεγάλο και πόρτα ανοιχτή το εργαστήριο δεν είναι σε υπόγειο μένω σε μονοκατοικία είναι έξω σε ανηχτοσια καταλαβαίνεις  

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:31:21 μμ »
οκ σορρυ για το τσιγάρο. εγώ στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουνα και θα την εκανα τη δουλειά. επίσης σου προτείνω να ανοίξεις κανά μεγάλο χαρτόκουτο και να το κάνεις χαλί στο χώρο που δουλεύεις τον αερογράφο, σε καθαρίσματα και τέτοια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και ούτε θα σε νοιάζει αν στάξουν κάτω διαλυιτικά και τέτοια στο πάτωμα.  είναι βολικό ιδίως όταν ο μοντελιστικός σου χρόνος είναι περιορισμένος.  εγώ αν και το πλυσταριό είναι του 1936 και το πάτωμα είναι σε χάλια κατάσταση το έχω κάνει και μέχει βολέψει αρκετά. μόλις γίνει χάλια το αλλάζω με άλλο. το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι ένα τακτικό καθάρισμα του χώρου σαν να είναι το δωμάτιο σου που έχει γίνει δηλαδή απότι κατάλαβα. 

από την προσωπική μου εμπειρία δουλεύοντας σε κάποιο χώρο μόνος μου με παρέα μουσική χωρίς κινητά και τηλεοράσεις είναι φουλ αγχολυτικό και αυτός είναι ενας λόγος που ξεκίνησα πρόσφατα το μοντελισμό.     

Tags: