Αποστολέας Θέμα: Φθορά σε ερπύστριες!  (Αναγνώστηκε 2247 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Φθορά σε ερπύστριες!
« στις: Οκτώβριος 03, 2009, 11:54:06 μμ »
 ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,130.msg265280.html#msg265280

Ναι είναι όντως πολύ καλή τεχνική αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!!!!!   ::webmaster::
ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ και προς Θεού ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ.

http://chemistry.about.com/b/2007/09/26/the-killing-power-of-bleach-and-vinegar.htm

http://www.google.gr/search?hl=el&q=vinegar+and+bleach&revid=1239840113&ei=_LfHSqzUOImD-QaL2P1A&sa=X&oi=revisions_inline&resnum=0&ct=broad-revision&cd=1

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 11:58:14 μμ »
έχεις απόλυτο δίκιο Νίκο!!!....

χίλια συγγνώμη που δεν ανέφερα το πιο σημαντικό!! :oops:...μια φορά που πήγα απο περιέργεια να μυρίσω το διάλυμα , μου κόπηκε η αναπνοή!!! :(

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:00:54 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:11:57 πμ »
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
και πάνω που πήγαινα να σου στείλω μήνυμα Θανάση ότι ελπίζω να μην το ανέπνευσες αυτό το πράγμα.

Κι εγώ το είχα διαβάσει στο φόρουμ του Mig όπου είχε αναρτηθεί παρόμοιο θέμα.  ::arrowred:: http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=3374&p=38414&hilit=bleach#p38414

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:17:25 πμ »
Καιρό τώρα με τον Θανάση ψάχνουμε στην Ευρώπη το περίφημο Blacken it αλλά τπτ  :evil: :evil: :evil: Δεν εισάγεται λόγω χημικής υπόστασης απο USA......Πριν αρκετό καιρό ενώ τριγυρνούσαμε σε μια απο τις μοντελότσαρκες μας, "πήρε το μάτι" μου ενα υλικό αγιογραφίας.....για δείτε λοιπόν  ::arrowred::

100% άοσμο και ακίνδυνο αν "έρθει" σ' επαφή με τα χέρια μας  :!: :!: :!: :!: Μόλις όμως αγγίξει τις ερπύστριες τις Friull "βράζει" αλλά χωρίς ίχνος μυρωδιάς ή αναθυμιάσεων  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Αν το αφήσουμε να δράσει 2'-3' δίνει ενα βαθύ rust χρώμα ενώ πέρα των 5' τις κάνει κατράμι εντελώς.......Φεύγει μ' ελαφρό τρίψιμο αλλά fix-αρει τέλεια με βερνίκι mat (Tamiya & Gunze). Τιμή 100ml = πρπ 4-5 euros

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:54:15 πμ »
Αν μας ελεγες και το ονομα του ?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:58:08 πμ »
Χμμμμ Σωτήρη φίλε μου να το δείξω ποιό είναι αλλά υπάρχει η φίρμα επάνω (εννοώ του καταστήματος).....Ok λοιπόν  :roll: :roll:.....ξεχάστε την ονομασία του καταστήματος  :D :D , πιστεύω οτι βρίσκεται και σ' άλλα καταστήματα.....Το όνομα του είναι "Μαύρη πατίνα χρυσού"  ::arrowred::

Αποσυνδεδεμένος expendable

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Basel
Απ: Φθορά σε ερπύστριες!
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 05, 2009, 11:03:16 πμ »
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες.... ::eusa_clap:: ::salut::

Απλώς να πώ πως για το blacken-it σε Ευρώπη (Ελβετία και όχι Ε.Ε οποτε το φέρνουν απο ΗΠΑ) δοκιμάστε το παρακάτω λινκ-μαγαζί.

http://euromodelshop.ch/index.php?cPath=103_187

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 10:04:42 μμ »
Λοιπόν....το εντελώς μαύρο δεν μ' άρεσε  :roll: :roll: :roll: έτσι πειραματίστηκα λίγο παραπάνω....διαπίστωσα οτι η μαύρη πατίνα οξειδώνει αμέσως σε δεύτερα, ταυτοχρόνως βρήκα ακριβώς την ίδια συσκευασία αλλά ως "καφέ πατίνα χρυσού"  :roll: :roll: :roll:  Μετά απο πολλές ώρες χημικών αντιδράσεων  :D :D :D κατέληξα σ' αυτά τ' αποτελέσματα

Αν είναι σωστό τ' αποτέλεσμα τότε η διαδικασία είναι η εξής
1) Βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα το πέδιλο στην μαύρη πατίνα (οχι πάνω απο 1' γιατί μαυρίζει γρήγορα)
2) Έπειτα το βυθίζουμε στην καφέ πατίνα για 2'-3' λεπτά το πολύ (περισσότερο απο 5' θα μαυρίσει και σ' αυτή επίσης)
3) Τελικά την ξαναβυθίζουμε για ελάχιστο χρόνο στην μαύρη για να δώσει extra σκιάσματα....
 ΠΡΟΣΟΧΗ όμως ΠΑΝΤΑ με ανοιχτό καπάκι γίνονται οι βυθίσεις, ΠΟΤΕ σε κλειστό δοχείο γιατί μαυρίζουν αμέσως  :!: :!: :!: :!:
Στο τέλος προσωπικά τις έτριψα μεσα σε λίγο νερό (με κάτι βουρτσίτσες για τα δόντια -- φαρμακείο)

** Υπάρχουν επίσης πράσινη πατίνα και γκρί πατίνα.....Η πράσινη οξειδώνει στο κόκκινο της σκουριάς  :!: :!: :!: Ενώ την γκρί την παρήγγειλα και θα την εχω απο 'βδομάδα.
 Στην 3η φώτο, το κάτω αριστερά πέδιλο μετά την διαδικασία μαύρη - καφέ - μαύρη, βυθίστηκε ελάχιστα και στην πράσινη....

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 10:34:27 πμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11849.15.html

Εδω θα βρείτε πληροφορίες για το μπουκαλάκι αργυροχόιας που χρησιμοποίησα στις φρίουλ

Κάνει την ίδια δουλειά με το  Blacken it και βεβαίως βρίσκεται πανεύκολα....

::salut::
type less model more