Αποστολέας Θέμα: SU-30MK και αναπαρασταση κατευθυνόμενης ώσης!  (Αναγνώστηκε 1789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
SU-30MK και αναπαρασταση κατευθυνόμενης ώσης!
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 01:06:14 μμ »

Είδα μια μέρα μια τέτοια φωτό και είπα να την αναπαραστήσω σε ένα μοντελάκι 1:72 που καθόταν..Nozzles down λοιπόν,Rudders,flaps/slats down kαι airbrake on..Σε στάδιο επεξεργασίας ακόμη.Ελπίζω να πετύχω το αποτέλεσμα όπως το φαντάζομαι..Ακούω γνώμες και προτάσεις.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
Απ: SU-30mk και κατευθυνόμενη ώση
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 01:25:48 μμ »
θα το κάνεις έν πτήσει ή με τα σκέλη κάτω ?? σε στατικές εκθέσεις που έχω δει sukhoi το ένα ακροφύσιο είναι λίγο κάτω και το άλλο λίγο πάνω (+/- στα pitch). μου φαίνεται καλύτερο αποτέλεσμα έτσι.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 02:03:01 μμ »
Φιλε μου οπως λεει και ο palavras τα ακροφυσια ειναι λιγο "αληθορα"  :D

Δες εδω μηπως σε βοηθησουν οι φωτος  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 02:56:58 μμ »
Αυτα ειναι ενδιαφεροντα θεματα... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 11:24:00 μμ »
 Οι φωτογραφίες των suckoi συνηθως δείχνουν κατεβασμένα nozzles kαι σμιχτά μεταξύ τους.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινούνται και αλήθορα όπως είπε ο φίλος πιο κάτω.Το σμίξιμο αυτό των τουρμπίνων αντιστοιχεί στην πραγματικότητα στην διατήρηση του vertical κατά την μανούβρα ενός cobra πχ.Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κινηθούν και έτσι όπως τα έχω τοποθετήσει που έτυχε να το επιλέξω έτσι..Αυτά τα εργαλεία μπορούν να χειρίσουν όπως θέλει ο χειριστής και σύμφωνα με τον ελιγμό.Κατά την κίνηση (όπως το άνοιγμα του ψαλίδιου)γιατί τα nozzles είναι σε ευθεία θέση και όχι στραβά και γιατί???Να στε σίγουροι ότι πολλά πράγματα δεν δείχνονται..

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 11:29:44 μμ »
Το τελευταίο σου post δεν το κατάλαβα καθόλου προσωπικά! Με μπέρδεψες πάρα πολύ!!! Το κάνεις λίγο πιο σαφές αυτό που θες να πεις; Φαίνεται ενδιαφέρον το θέμα, αλλά πραγματικά μπερδεύτηκα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 08:53:20 πμ »
Αν γνωρίζεις Αγγλικά δες το παρακάτω λινκ για τους τρόπους λειτουργείας του thrust vectoring των suckoi και θα καταλάβεις.
http://hubpages.com/hub/Thrust-Vectoring-Sukhoi

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 03:23:11 μμ »
και εγώ μπερδεύτηκα αλλά για άλλο λόγο.

σαφώς και μπορείς να τα τοποθετήσεις έτσι και όπως αλλιώς γουστάρεις αν μοντελάρεις για την πλάκα σου. εγώ προσωπικά σε ένα su-33 τρόμαξα να τα κολήσω ευθεία τα ακροφύσια (χάσμα γενεών και ήταν όλα βαμμένα και βερνικωμένα) πόσο μάλλον υπο υποδηποτε κλίση.

ο λόγος του μπερδέματος. στο 1ο σου ποστ λες ότι είδες μια μέρα μια τέτοια φωτό και μας δείχνεις ένα μισοτελειωμένο μοντέλο. το μοντέλο αυτό είναι το δικό σου ή αυτό είδες και είπες να κάνεις και το δικό σου έτσι ?? αν δεν είναι το δικό σου ποστάρησε το δικό σου για να λάβεις πιο συγκεκριμένες συμβουλες και προτάσεις.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
Απ: SU-30MK και κατευθυνόμενη ώση
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:18:47 πμ »
Έχεις δίκιο δεν διατύπωσα σωστά εγώ.Η φωτό που έλεγα ήταν απο έκθεση αεροπορική οχι απο πλαστικό μοντέλο.Πράγματι η τοποθέτηση σε κλίση ήταν λίγο μπελάς.τα κατάφερα όμως.Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι της zvezda και το αγόρασα απ την ρωσία ο ιδιος.Πολυ καλη κατασκευη αλλα ελαχιστες λεπτομερειες στους τροχους και στο κοκπιτ.θα στρωσει ομως.Σε λιγο καιρο θα ανεβει ετοιμο. .

Tags: su-30