Αποστολέας Θέμα: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009  (Αναγνώστηκε 38731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
Απ: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009
« Απάντηση #250 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 03:19:37 πμ »
Kαι εμείς στην Τανάγρα καψαλίζαμε ότι φλέβα μας είχε απομείνει :twisted:Αυτό εννοούσα με το προηγούμενο post!Καλό βράδυ σε όλους και εύχομαι του χρόνου να αποζημιωθούμε όσοι ''φάγαμε'' την πίκρα :x

Κοιτα...αρχικα και εμεις ΑΚΥΡΟ φαγαμε απο την ασφαλεια για την φωτογραφηση πτησεων...αλλα μας εσωσαν τα σχολεια που εσκασαν μυτη. Γιατι οταν εχεις γυρω στα 1500 πιτσιρικια δημοτικου να βγαζουν φωτο τις απογειωσεις με οτι εχουν (απο φωτογραφικες μεχρι κινητα)...εε τοτε αισθανεσαι λιγο αβολα να πας και να μαζεψεις παιδακια 8 και 10 ετων γιατι 'απαγορευεται η φωτογραφιση'. Αν μην ηταν οι μπομπιρες εκει και να δεις αν θα βγαζαμε καμια φωτο.

ΥΣ: Τελικα οι μπομπιρες εκαναν καλα την δουλεια τους σημερα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #251 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 03:23:45 πμ »
Eμεις αργησαμε γαμωτο σημερα...και τις απο/προσγειωσεις χασαμε,και σχολεια δεν ειχε  :mrgreen:...τεσπα

Τελειες φωτο Heater  ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αντε και το χρονου στον Αρχαγγελο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #252 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 08:40:47 πμ »
Παιδιά καλησπέρα.Χωρίς να θέλω να θεωρηθώ ''κακός'' όσον αφορά το ''θέαμα'' στην 114 ΠΜ,θα πώ την άποψή μου(εκφράζω ΜΟΝΟ τον εαυτό μου) η οποία είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει το ίδιο επίπεδο εκθεμάτων και ''πτητικής δραστηριότητας'' σε όλες τις μονάδες υποδοχής πολιτών λόγω εορτής της ΠΑ και όχι να διαβάζω εδώ ότι π.χ στην 110 υπήρχανε πτήσεις και όμορφα εκθέματα,ενώ εγώ πηγαίνοντας σήμερα είδα κάτι το βαρετό,χωρίς κόσμο και γενικά με λίγο ενδιαφέρον,μιας και ακόμα και η φωτογράφηση α/φών ήταν σχετικά απαγορευτική.Κάθε διαφορετική γνώμη αποδεκτή ::salut::

Φίλε klv μάλλον ήσουν άτυχος. Ο Κώστας (melpas) απ' ότι φαίνεται στο τόπικ της αεροπορικής φωτογραφίας ήταν πιο τυχερός :wink: Πάντως δεν πρέπει να συνδέεις τον αριθμό πτήσεων με τη γιορτή, γιατί πολύ απλά οι πτήσεις δεν έγιναν στα πλαίσια της γιορτής, αλλά της προγραμματισμένης δραστηριότητας της κάθε Μοίρας. Τώρα το επίπεδο των εκθεμάτων είναι σχετικό. Από τις φωτό που είδα στην Τανάγρα υπήρχαν όλοι οι τύποι μαχητικών της ΠΑ (Α-7, F-4, Mirage 2000 και F-16). Τι άλλο θα έπρεπε να έχει? Τέλος το ότι δεν είχε κόσμο, συνήθως είναι καλό, γιατί βοηθάει στη φωτογράφηση των στατικών. Το χειρότερο είναι να σου τύχουν σχολεία (βλέπε περίπτωση soumi), αλλά απ' ότι βλέπω στις φωτό και στα σχόλια του Heater (πολύ καλές παρεπιπτόντως ::icon_thumright::) και αυτό σχετικό είναι :D.
Αυτά για να ακουστεί και η άλλη άποψη όπως λες. Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, ότι η γιορτή της ΠΑ είναι γενικά κάτι το βαρετό σε σχέση με τα αντίστοιχα open days του εξωτερικού. Όμως, και πάλι όλα σχετικά είναι. Γιατί αν αυτό το topic υπήρχε 15 χρόνια πριν, δεν θα είχε ούτε μια φωτογραφία, όχι επειδή δεν υπήρχαν οι ψηφιακές, αλλά επειδή απαγορευόταν η φωτογράφηση. Και φυσικά δεν θα υπήρχε καν η σκέψη ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο μπορεί να αποζημιωθούμε για το βαρετό θέαμα από ένα επετειακό airshow.
Αφού λοιπόν ανέλυσα τη θεωρεία της σχετικότητας (ως προς την ΠΑ) σε 10 γραμμές :D, συνιστώ υπομονή, προσευχές να πάνε όλα όπως σχεδιάζονται και ραντεβού στο ίδιο μέρος που πήγες σε 10 μήνες για τη σχετική αποζημίωση  :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #253 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 11:08:15 πμ »
fisherman ->

Δε θα διαφωνήσω με όσα μου γράφεις συνονόματε , συμφωνώ μάλιστα με τα περισσότερα ,απλά χτές που πήγα,ίσως να ήταν η μέρα με το λιγότερο,ενδεχομένως,ενδιαφέρον.2 ιπτάμενοι (των mirage) εξηγούσανε κάποια πράγματα,των υπόλοιπων α/φών δεν υπήρχανε,ο καιρός ήτανε άψογος για να είναι κλειστές οι καλύπτρες,οπλισμός ούτε να το συζητάμε ,πτήσεις απ'ότι κατάλαβα έγιναν νωρίτερα από την ώρα που έφθασα (απ'όσα έγραψε κι ο Viper), και γώ σαν τον κλέφτη έβγαλα φωτό του κινητήρα του ΤΑ-7 μέχρι να αρχίσουν τις''ευγενικές''φωνές να βγώ έξω από την περίφραξη :oops:Ανεβάζω τη φωτό για του λόγου το αληθές

Ο καθένας μας έχει το υποκειμενικό κριτήριο και''βλέπει'',ενδεχομένως,τα πράγματα από άλλη σκοπιά.Ελπίζω σε καλύτερες μέρες και σε καλύτερη οργάνωση με περισσότερη όρεξη από τους υπεύθυνους ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #254 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 11:56:04 πμ »
Ένα μεγάλο μπράβο για την άψογη διοργάνωση της γιορτής από την 116 ΠΜ στον ʼραξο. Ο διοικητής κύριος Βούζιος και οι διοικητές μοιρών κύριοι Μαλακάκης και Τζήκας αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια για την συνδρομή τους στην γιορτή. ʼψογο το υπόστεγο με τα οπλισμένα F-16D και A-7E με την μεγάλη ποικιλία οπλισμού και πολύ σωστή η αντιμετώπιση από την ασφάλεια του αεροδρομίου να μην παρενοχλήσουν τον κόσμο να δει και να φωτογραφήσει τις απο-προσγειώσεις! 

Τους αφιερώνω τις παρακάτω φωτό. Καλές προσγειώσεις...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #255 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:22:12 μμ »
Πολύ όμορφες Γιάννη όπως πάντα ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: Το watermark με αιφνιδίασε λίγο. Με γεια τη σελίδα και πιστεύω ότι σύντομα έχουμε να δούμε πράγματα και θαύματα εκεί μέσα :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #256 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:33:23 μμ »
Σε ευχαριστώ Γιώργο! Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει η λειτουργία της γιατί έχει λίγο τρέξιμο ακόμη.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #257 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 05:00:28 μμ »
...2 ιπτάμενοι (των mirage) εξηγούσανε κάποια πράγματα,των υπόλοιπων α/φών δεν υπήρχανε...

Ισως γιατι τα α/φη δεν πηγαν εκει πετωντας;  Λεω τωρα εγω...  :)

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #258 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 09:04:16 μμ »
Όλες οι φωτογραφίες που έβγαλα στην Τανάγρα.
http://s922.photobucket.com/albums/ad69/B737Mech/

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #259 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 09:40:47 μμ »
Απο οτι βλεπω στις πιο πολλες μοναδες  υπηρχαν  εκθεματα αεροσκαφων
και ζηλεψα πολυ γιατι στην Θεσσαλονικη μας εχουν ριξει παρα  πολυ
ΤΙΠΟΤΑ  μονο οτι υπαρχει μεσα στο αεροδρομιο δηλαδη κουφαρια αφων  και  CANADAIR
ουτε μια συστηχια PATRIOT που ειναι διπλα!!!!!!!
γιατι τετοια απαξιωση ρε παιδια ενταξει  θα μου πειτε ο διαδρομος φτιαχνεται δεν πιανουν  μαχητικα
αμα γινει κανενα εκτακτο δεν θα πιασουν?  αρε Σαλονικα δεν πανα εχεις 1,5 εκατομυριο κοσμο
φτωχομανα θα εισαι παντα σε ολα ειμαστε δευτεροι (συμπρωτευουσα...τριχες) αλλα στην Αεροπορια ειμαστε ....

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #260 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 09:54:57 μμ »
Ενα πρωτο σετακι απο τον Νικο (DoubleUgly)

Mirage 2000-5EG
F-16C
F-4E

::icon_thumright::

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #261 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 10:37:14 μμ »
Γεια σας, γνωρίζει μήπως κανείς το serial του F-5B που ήταν στην έκθεση στη Θεσσαλονίκη και του AB205 στη Νέα Αγχίαλο;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #262 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 12:08:41 πμ »
Ένα μεγάλο μπράβο για την άψογη διοργάνωση της γιορτής από την 116 ΠΜ στον ʼραξο. Ο διοικητής κύριος Βούζιος και οι διοικητές μοιρών κύριοι Μαλακάκης και Τζήκας αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια για την συνδρομή τους στην γιορτή. ʼψογο το υπόστεγο με τα οπλισμένα F-16D και A-7E με την μεγάλη ποικιλία οπλισμού και πολύ σωστή η αντιμετώπιση από την ασφάλεια του αεροδρομίου να μην παρενοχλήσουν τον κόσμο να δει και να φωτογραφήσει τις απο-προσγειώσεις! 

Τους αφιερώνω τις παρακάτω φωτό. Καλές προσγειώσεις...

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

Γιαννάρα άψογες οι φώτο όπως πάντα  ::love7:: ::love7:: ::proskino:: ::proskino::

Να προσθέσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου σε όλους για την άψογη οργάνωση.....

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #263 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 01:31:27 πμ »
μερικες ακομη.....γιατι 740 φωτο δεν καθαριζονται ευκολα

και ο James Bond

Εσυ κυριε Θανο 79........μας εκανες μεγαλη ζημια.....αυτο λεω μονο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::
Οσο για τον Λεκκα:
Ερωτ:Ποτε πρεπει να ξεκιναμε το βελονακι;
Απαν: Οταν ο Λεκκας ανεβαζει φωτο απο αεροπλανα η μοντελα του. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #264 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 01:47:16 πμ »
Ερωτ:Ποτε πρεπει να ξεκιναμε το βελονακι;

μονο βελονακι?και πολυ μου ειναι... :oops: :oops: :cry: :cry:

ΜΠΡΑΒΟ  Γιαννη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::...ελπιζω να ρθει καμια βολτα Λαρισα,να μου κανει κανα μαθημα :oops:

Αποσυνδεδεμένος Matia348

• Icarus Mountain Spotters
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιάννενα
    • Σ.Φ.Π.Α "ΙΚΑΡΟΣ"
« Απάντηση #265 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 10:39:35 πμ »
Απο οτι βλεπω στις πιο πολλες μοναδες  υπηρχαν  εκθεματα αεροσκαφων
και ζηλεψα πολυ γιατι στην Θεσσαλονικη μας εχουν ριξει παρα  πολυ
ΤΙΠΟΤΑ  μονο οτι υπαρχει μεσα στο αεροδρομιο δηλαδη κουφαρια αφων  και  CANADAIR
ουτε μια συστηχια PATRIOT που ειναι διπλα!!!!!!!
γιατι τετοια απαξιωση ρε παιδια ενταξει  θα μου πειτε ο διαδρομος φτιαχνεται δεν πιανουν  μαχητικα
αμα γινει κανενα εκτακτο δεν θα πιασουν?  αρε Σαλονικα δεν πανα εχεις 1,5 εκατομυριο κοσμο
φτωχομανα θα εισαι παντα σε ολα ειμαστε δευτεροι (συμπρωτευουσα...τριχες) αλλα στην Αεροπορια ειμαστε ....

Συμφωνώ απόλυτα. Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική έως ξεφτίλα, ως προς την εξωτερική έκθεση (και πάντα σε σύγκριση με άλλες μονάδες). Αντίθετα, τα εκθέματα εντός του κτιρίου ήταν πάρα πολύ καλή προσπάθεια (για να λέμε και τα καλά)  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)
Το να αγνοείς τα γεγονότα, δεν αλλάζει τα γεγονότα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #266 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 11:18:08 πμ »
@Heater: Καταλαβαίνω ακριβώς πως νοιώθεις. Αν είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον Γιάννη, πας σπίτι, βλέπεις τις φωτό σου, ενθουσιάζεσαι και μόλις κάνει ένα post με το τι έβγαλε αυτός, σε πιάνει μια ψιλοαπογοήτευση... Να τον στείλουμε στο εξωτερικό, να βρει και αυτός την υγειά του με τόσα airshow και να γλιτώσουμε και εμείς τα ψυχολογικά προβλήματα... :D
Πάντως για βελονάκι δεν είσαι... Οι φωτό είναι πολύ όμορφες. ::icon_thumright:: ::salut::

@trelas3: Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο. Τη συμπρωτεύουσα θα έπρεπε να την είχαν προσέξει παραπάνω, με βάση τα δείγματα που βλέπω. Πέρα από αυτό όμως, συγχαρητήρια και για τα μέσα και για το έξω από το υπόστεγο. Και τα κουφάρια ακόμη θέλουν κάποιους να τα προσέχουν και να τα αναδεικνύουν :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #267 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 12:06:52 μμ »
@Heater: Καταλαβαίνω ακριβώς πως νοιώθεις. Αν είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον Γιάννη, πας σπίτι, βλέπεις τις φωτό σου, ενθουσιάζεσαι και μόλις κάνει ένα post με το τι έβγαλε αυτός, σε πιάνει μια ψιλοαπογοήτευση... Να τον στείλουμε στο εξωτερικό, να βρει και αυτός την υγειά του με τόσα airshow και να γλιτώσουμε και εμείς τα ψυχολογικά προβλήματα... :D
Πάντως για βελονάκι δεν είσαι... Οι φωτό είναι πολύ όμορφες. ::icon_thumright:: ::salut::

@trelas3: Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο. Τη συμπρωτεύουσα θα έπρεπε να την είχαν προσέξει παραπάνω, με βάση τα δείγματα που βλέπω. Πέρα από αυτό όμως, συγχαρητήρια και για τα μέσα και για το έξω από το υπόστεγο. Και τα κουφάρια ακόμη θέλουν κάποιους να τα προσέχουν και να τα αναδεικνύουν :wink:

Φίλοι μου μην υπερβάλετε! Είστε και οι δύο πολύ καλοί φωτογράφοι και έχετε θέσει πολύ καλή βάση για την εξέλιξη σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #268 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 12:11:01 μμ »
Και σαν να μην φτάνει αυτό, ο Γιάννης είναι και τρελός μοντελισταράς! Δύο σε ένα - Double Ugly ένα πράμα....

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #269 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 04:29:34 μμ »

Εσυ κυριε Θανο 79........μας εκανες μεγαλη ζημια.....αυτο λεω μονο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #270 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 08:57:19 μμ »

Ξέχασα να επισημάνω πως οι φωτό σου κ. Heater  :wink: g@m@nEUR

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #271 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 11:18:47 μμ »
Δεν ξέρω πόσα θα γράψουμε ακόμα για αυτή τη γιορτή, αλλά νομίζω ότι αυτό που πρέπει όλοι να ζητάμε, είναι αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φώτο,(αν και ελάχιστα κουνημένη, από το speedάρισμα, να βγάλω την πιτσιρίκα μόνη της στο κάδρο)...

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #272 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 01:03:26 πμ »
@Heater: Καταλαβαίνω ακριβώς πως νοιώθεις.

Γιωργο....πρεπει να εχω μια βιντεοκαμερα να γραφει την ωρα που τραβαμε φωτο με τον Γιαννη. Σκηνικο στον αραξο:
Τριαδα Α-7 κανει brake πανω απο τον διαδρομο και βλεπουμε οτι ο Νο1 εχει ανοιξει πληρως το αεροφρενο. Φωνες ...πανικος..να ουρλιαζουμε 'πιαστε το Α7 με το αεροφρενο στο brake'..
Κοιταω τι εβγαλα μετα τον κακο χαμο...αλλου το Α7, αλλου σημαδευα εγω....αλλα εβγαλα τελικα, γυριζει ο Γιαννης αταραχος και λεει...'αυτο καπως το επιασα'. Με το που μου δειχνει τι επιασε, ακουστηκε η γνωστη ατακα σε εντονο υφος (που του την λεω ανα 5-λεπτο οταν ειμαστε μαζι για πλακα :mrgreen:):'Ασε μας ρε Λεκκα που μας εχεις καταστρεψει με αυτα που βγαζεις!!!!!! Εσυ φταις για ολα!!!!!'.

Τωρα παω στο βελονακι μου. Εχω ενα σεμεδακι να τελειωσω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@fisherman, Θανος_79, Eagle: Ευχαριστω για τα σχολια. Δεν ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος....(ουτε και θα γινω), απλα ελπιζω απο τις 700 φωτο που τραβαω να μου κατσουν 10 καλες. Τοτε ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #273 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:26:48 πμ »
Spoiler (hover to show)

ναι τα μοντελα  στην 113 ηταν δικα μου ολα
και εγιναν μεγαλες ζημιες απο τον κοσμο μαλλον πιτσιρικια αλλα δεν πειραζει