Αποστολέας Θέμα: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009  (Αναγνώστηκε 38732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 05:16:12 μμ »

ʼσε Κώστα, και εγώ τα ίδια έχω τραβήξει και μάλιστα στο Αγρίνιο. Ήταν φίλος μου το πρωί και δεν είχε κανένα πρόβλημα και μόλις έφτασα εγώ το απόγευμα μου απαγορεύσανε ρητά και κατηγορηματικά να τραβήξω φωτογραφία από το παροπλισμένο Α-7Η!!!!!! Όταν τον ρώτησα γιατί, μου απαντάει <<επειδή πρόκειται για πολεμική μονάδα>>. Όταν κάθησα και του εξήγησα ότι π.χ. στον ʼραξο που ήμουνα το πρωί επιτρεπόταν ή στη Λάρισσα την προηγούμενη ημέρα, ειλικρινά, δεν απάντησε τίποτα, επανέλαβε την απαγόρευση και πήγε στη σκιά και με παρακολουθούσε ......

Εάν ισχύει όντως αυτό για την 332, η είσοδος παραμένει η κύρια πύλη;

Από την εμπειρία σας, λέτε να υπάρξει πρόβλημα με τη φωτογράφηση στην Τανάγρα (λόγω της αξιολόγησης) και στην Ανδραβίδα (λόγω της ΣΟΤ);

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανόνας. Αυτό το «Ε κύριος! Απαγορεύεται η φωτογράφιση» το έχω ακούσει στα ποιο απίθανα μέρη και στις ποιο άσχετες στιγμές. Και φυσικά ευδοκιμεί στις μονάδες της ΠΑ και τις ημέρες της γιορτής. Μπορεί να πας στην Ανδραβίδα και να φωτογραφίσεις από το cockpit του AUP μέχρι και τα Στεργίου στο κυλικείο και μετά από μια ώρα να πάει ένας φίλος σου και να φάει τρελό άκυρο. Μπορεί να πας στην Ελευσίνα να βγάλεις τα άπαντα αλλά το Μνημείο Πεσόντων να είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Συνήθως η γιορτή είναι αργία. Εκτός απροόπτου δουλεύει μόνο ο... Στεργίου που είπα ποιο πάνω και τα μεγάφωνα (με την γνωστή μασημένη κασέτα εδώ και χρόνια). Η μοναδική μονάδα που δεν «αναστέλλει» την λειτουργία της είναι η Ελευσίνα. Όσο για την Τανάγρα που κάποιος ρώτησε ποιο πάνω, φέτος η στατική έκθεση μάλλον θα είναι στην πίστα της 332. (Και φυσικά το RF-104 ΔΕΝ επιτρέπεται να το βγάλετε κύριε).

Αλλά όπως είπα, δεν υπάρχει κανόνας.

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 05:40:15 μμ »

...
Εάν ισχύει όντως αυτό για την 332, η είσοδος παραμένει η κύρια πύλη;

Σωστο.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 06:29:30 μμ »
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 06:50:28 μμ »

Υπάρχουν τίποτα εκδηλώσεις, όπως αυτές τώρα από την ΠΑ, που να διοργανώνται από το ΠΝ ή το ΣΞ και όπου θα μπορούσε κανείς να έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μερικά ελικόπτερα;

Φιλικά

για τον ΕΣ σιγουρα ειναι ανοιχτα καποια στρατοπεδα του Αγιου Γεωργιου(προστατης).....κοιτα εδω
ειναι απο την περσινη γιορτη...αν εχεις και κανα πιτσιρικα μαζι καλυτερα!!!θα χαρει πολυ!εγω τον ανηψιο του εκανα μια μινι εκπαιδευση κιολας να ναι ετοιμος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1084.msg174810.html#msg174810

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 07:31:19 μμ »

Ευχαριστώ πολύ, φίλε  ::icon_thumright::
Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!

Υπάρχουν τίποτα εκδηλώσεις, όπως αυτές τώρα από την ΠΑ, που να διοργανώνται από το ΠΝ ή το ΣΞ και όπου θα μπορούσε κανείς να έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μερικά ελικόπτερα;

Φιλικά

για τον ΕΣ σιγουρα ειναι ανοιχτα καποια στρατοπεδα του Αγιου Γεωργιου(προστατης).....κοιτα εδω
ειναι απο την περσινη γιορτη...αν εχεις και κανα πιτσιρικα μαζι καλυτερα!!!θα χαρει πολυ!εγω τον ανηψιο του εκανα μια μινι εκπαιδευση κιολας να ναι ετοιμος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1084.msg174810.html#msg174810

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:14:25 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:19:09 μμ »
Συνήθως η γιορτή είναι αργία. Εκτός απροόπτου δουλεύει μόνο ο... Στεργίου που είπα ποιο πάνω και τα μεγάφωνα (με την γνωστή μασημένη κασέτα εδώ και χρόνια). Η μοναδική μονάδα που δεν «αναστέλλει» την λειτουργία της είναι η Ελευσίνα.

Σωστά Κώστα, αν αναφέρεσαι στο ΠΣΚ. Δευτέρα απ' όσο ξέρω τουλάχιστον για τη Σούδα πέρυσι, υπήρχαν κανονικά πτήσεις. Έτσι μπορούσες έστω και από μακριά να δεις αεροπλάνα στον αέρα.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 11:25:11 μμ »
Συνήθως η γιορτή είναι αργία. Εκτός απροόπτου δουλεύει μόνο ο... Στεργίου που είπα ποιο πάνω και τα μεγάφωνα (με την γνωστή μασημένη κασέτα εδώ και χρόνια). Η μοναδική μονάδα που δεν «αναστέλλει» την λειτουργία της είναι η Ελευσίνα.

Σωστά Κώστα, αν αναφέρεσαι στο ΠΣΚ. Δευτέρα απ' όσο ξέρω τουλάχιστον για τη Σούδα πέρυσι, υπήρχαν κανονικά πτήσεις. Έτσι μπορούσες έστω και από μακριά να δεις αεροπλάνα στον αέρα.

Ε και για την 120 ΠΕΑ αργία είναι μόνο ΣΚ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:06:34 πμ »
Μια πληροφορία για όσους φίλους θέλουν να επισκεφθούν την 111 ΠΜ. Μετά από σχετικό αίτημα μου στην ασφάλεια της μονάδος μου είπαν πως δεν θα επιτρέπεται η φωτογράφιση στους χώρους της έκθεσης. Τώρα κατά πόσο αυτό θα εφαρμοστεί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Ρωτήστε πριν ξεκινήσετε για Νέα Αγχίαλο.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:07:23 πμ »
Spoiler (hover to show)
fisherman ->
Φίλε μου καλημέρα.Δε θεώρησα κάτι από αυτά που μου έγραψες ειρωνικό,απλά από αυθορμητισμό ανέφερα κάποια πράγματα για μένα εν είδη απολογίας!Απλά,έχοντας τόσα χρόνια να δω κάτι εντυπωσιακό,να ακούσω κινητήρα να''ουρλιάζει''και άλλα τέτοια όμορφα,ρώτησα ότι ρώτησα.Από αυτά που έχουνε γραφτεί έως τώρα,κατάλαβα ότι η καλύτερη μέρα για να δώ και να ακούσω κάτι παραπάνω από μία στατική έκθεση είναι η Δευτέρα,όπου μπορεί και να υπάρξουν απο/προσγειώσεις και πτήσεις.
Να'σαι καλά ::salut::
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:15:22 πμ »
Spoiler (hover to show)

Ρε συ Γιάννη αυτό που λες είναι ανησυχητικό. Δεν νομίζω να υπήρχαν τέτοιοι περιορισμοί παλαιότερα. Μήπως βγήκε καμία γενικότερη εντολή, ή αποτελεί απλά μια πρωτοβουλία της 111. Κάπου αλλού ρώτησες? Γιατί αλλιώς τσάμπα χαίρεται ο κόσμος. Ελπίζω να μην είναι όλα αυτά τίποτε παρενέργειες από αυτά που έγιναν με τους κινητήρες και πάμε 10 χρόνια πίσω, μένοντας με τις μηχανές στο χέρι (ή στην τσάντα σωστότερα...) :(
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:24:52 πμ »
Καλημέρα Γιώργο,

από προσωπική εμπειρία μποροώ να σου πω, ότι το 2007 έβγαλα με το ζόρι φωτογραφίες στη Νέα Αγχίαλο (κατόπιν συννενόησης με τον υπεύθυνο ασφαλείας) και πέρυσι απαγορεύτηκε τελείως (τουλάχιστον την ημέρα που ήμουνα εγώ και την επόμενη που πήγε ένας φίλος μου)!

Δεν πιστεύω να μην επιτραπεί η φωτογράφηση στα άλλα αεροδρόμια, εκτός ίσως στην Αδραβίδα λόγω ΣΟΤ και στον ʼραξο λόγω των νέων F-16. Αλλά όλα αυτά αποτελούν καθαρά προσωπική μου γνώμη και εκτίμηση  :wink:

Φιλικά
Μάρκος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:31:20 πμ »
Μάρκο χαίρομαι για τη διευκρίνηση γιατί προς στιγμήν ανησύχησα. Δεν ήξερα ότι είναι και η 111 στο κλαμπ των απαγορευμένων, γιατί είχα δει φωτογραφίες από εκεί προηγούμενες χρονιές (μάλλον ισχύει ο κανόνας που ανέφερε ο phantom phixer, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κανόνας :D). Αν είναι πάντως όπως τα λες και έχουμε μείον 3 βάσεις, είναι ούτως ή άλλως απογοητευτικό (είναι οι μισές που έχουν μαχητικά!!!). Όχι τίποτε άλλο. Τον Soka σκέφτομαι που περιμένει και φωτορεπορτάζ... :D
Μήπως τελικά να αναθεωρήσω και να αισθάνομαι και τυχερός που θα πάω στην 115 :D. Εδώ τουλάχιστον το 2003 είχε 7 ή 8 άρτι αφιχθέντα F-16 χωρίς περιορισμούς στη φωτογράφηση...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:33:28 πμ »
Spoiler (hover to show)

Ρε συ Γιάννη αυτό που λες είναι ανησυχητικό. Δεν νομίζω να υπήρχαν τέτοιοι περιορισμοί παλαιότερα. Μήπως βγήκε καμία γενικότερη εντολή, ή αποτελεί απλά μια πρωτοβουλία της 111. Κάπου αλλού ρώτησες? Γιατί αλλιώς τσάμπα χαίρεται ο κόσμος. Ελπίζω να μην είναι όλα αυτά τίποτε παρενέργειες από αυτά που έγιναν με τους κινητήρες και πάμε 10 χρόνια πίσω, μένοντας με τις μηχανές στο χέρι (ή στην τσάντα σωστότερα...) :(

Ϊσως να ήταν εκτίμηση του ατόμου που μίλησα. Και εμένα μου έκανε εντύπωση απλά επειδή το άκουσα σας το ανέφερα.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:38:25 πμ »
Μια πληροφορία για όσους φίλους θέλουν να επισκεφθούν την 111 ΠΜ. Μετά από σχετικό αίτημα μου στην ασφάλεια της μονάδος μου είπαν πως δεν θα επιτρέπεται η φωτογράφιση στους χώρους της έκθεσης. Τώρα κατά πόσο αυτό θα εφαρμοστεί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Ρωτήστε πριν ξεκινήσετε για Νέα Αγχίαλο.

:shock: :shock:  :?: :?: :?:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 12:05:19 μμ »
Όχι τίποτε άλλο. Τον Soka σκέφτομαι που περιμένει και φωτορεπορτάζ... :D
Όχι για εμενα... για τον φουκαριάρη τον Soka  :mrgreen:
 ::thanks_smilie::

Εννοείται πάντως πως αν δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση δεν μπορούμε να ανεβάσουμε photos στο airforce.gr.

Ειλικρινά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υιοθετηθεί μια πάγια τακτική τόσο σε χρονικό (πέρυσι ναι και φέτος όχι;) όσο και γεωγραφικό επίπεδο (στην 111 όχι και στην 117 ναι;).

Ας ελπίσουμε ότι θα επιτρέπεται παντού. Την Παρασκευή θα μάθουμε και θα αλληλοενημερωθούμε.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 12:09:28 μμ »
Γιώργο,

λυπάμαι για τα δυσάρεστα που ανέφερα, αλλά τελικά κατάλαβα ότι το μόνο που ισχύει σίγουρα κατά τη διάρκεια της εορτής, είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει  :mrgreen:

Μπορεί ένας να πάει π.χ. στη Νέα Αγχίαλο και να του απαγορεύσουν και κάποιος άλλος να πάει μετά από 1 ώρα και να μην υπάρχει πρόβλημα! Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες βάσεις, πλην Ελευσίνας, Τανάγρας και Λάρισσας που ουδέποτε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Πάντως το ξανατονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Ανδραβίδα και ʼραξο ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες και τα άνω αποτελούν καθαρά δική μου εκτίμηση!!!

Όπου επιτρέπεται βγάλτε, όπου δεν επιτρέπεται μη βγάζετε  :mrgreen:

Καλές βόλτες και φωτογραφήσεις σε όλους!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 12:41:02 μμ »
@ Eagle: Γιάννη καλά έκανες και το ανέφερες για να είναι ο κόσμος υποψιασμένος για το τι μπορεί να συναντήσει. Ούτως ή άλλως για τους άλλους το έκανες. Εσένα δεν νομίζω να σε επηρεάσει και πολύ. Μη μου πεις ότι θα σου λήψει η φωτογράφηση των στατικών στην 111 ή σε οποιαδήποτε άλλη βάση. :wink:

Καλές φωτογραφήσεις λοιπόν σε όλους (όπου επιτρέπεται) και τις πιο καλλιτεχνικές (όση τέχνη τέλος πάντων μπορεί να βάλει κανείς σε μια έκθεση στατικών), να τις δούμε και στο τόπικ για την αεροπορική φωτογραφία, που το έχουμε παραμελήσει τελευταία...

@viggen17: Όντως κανόνας δεν υπάρχει όπως είπε και ο Κώστας (phantom phixer). Αυτός και αν έχει να διηγηθεί ιστορίες. Για να καταλάβεις, ούτε στο χώρο εργασίας του δεν του επιτρέπεται να βγάλει φωτογραφίες... Φαντάσου μαρτύριο... :mrgreen:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 01:23:13 μμ »
... αυτό που με ξενερώνει περισσότερο μετά από μια πιθανή απαγόρευση φωτογράφισης πάντως είναι η πρόβλεψη του καιρού...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 01:35:10 μμ »
Εγω παιδια περσυ που πηγα Ελευσινα και Τατοϊ, δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στην φωτογραφιση.... ::icon_thumright::
Στο Τατοϊ μαλιστα, ειχε και μια πτηση ενα S-64 Skycrane και ενα Τ-6... :wink:

Θα συμφωνησω παντως και με τα αλλα παιδια, οτι δεν υπαρχει σταθερος κανονας. Μπορει να μπεις την μια μερα και να βγαλεις φωτο και την αλλη να σου απαγορεψουν.... :(

Επισης θα ηθελα να πω για τα παιδια που ειναι κατω απο το αυλακι :lol: :lol:, να πανε οπωσδηποτε 116, γιατι ενα πουλακι μου ειπε οτι θα ειναι ωραια φετος...!!! :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 01:47:26 μμ »
... αυτό που με ξενερώνει περισσότερο μετά από μια πιθανή απαγόρευση φωτογράφισης πάντως είναι η πρόβλεψη του καιρού...  :oops:
Τελικά μάλλον σίγουρα θα αναθεωρήσω για την 115... :D Όλη η Ελλάδα έχει συννεφιά Παρασκευή και Σάββατο, αλλά η μόνη βάση που δεν φαίνεται να κινδυνεύει από βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η Σούδα...

http://www.poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr

Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αλλά το συγκεκριμένο site σπάνια πέφτει έξω... :(
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 02:27:29 μμ »
Βολο θα παμε και φωτο θα βγαλουμε...θα μας κυνηγα ο κωλοχοντρος της ασφαλειας...θα τον αδυνατισουμε... :mrgreen: :twisted: :twisted:

Σοβαρα τωρα,για Νεα Αγχιαλο θα μαθω και θα σας πω αυριο που γυρναει ο father...φουκαριαρη Σωτηρη μην αγχωνεσαι...ολα θα γινουν... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 03:09:12 μμ »
Σας ενημερώνω ότι το Π-Σ-Κ-Δ
της Γιορτής ΠΑ
το Μουσείο Πα στη Δεκέλεια θα είναι ανοικτό για το κοινό
εκτός της Κυριακής το πρωί που θα ανοίξει μετα τη Δοξολογία
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 03:13:29 μμ »
Τελικά μάλλον σίγουρα θα αναθεωρήσω για την 115... :D Όλη η Ελλάδα έχει συννεφιά Παρασκευή και Σάββατο, αλλά η μόνη βάση που δεν φαίνεται να κινδυνεύει από βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η Σούδα...

http://www.poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr

Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αλλά το συγκεκριμένο site σπάνια πέφτει έξω... :(

Τυχερέ  ::glossa::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 03:24:53 μμ »