Αποστολέας Θέμα: T-6G Texan 1/48 Italeri: Κανει για ελληνικο?  (Αναγνώστηκε 1882 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Γιαννης

• Επισκέπτης
T-6G Texan 1/48 Italeri: Κανει για ελληνικο?
« στις: Μαΐου 13, 2008, 01:48:47 μμ »
Αυτη την απορια εχω για το εν λογω κιτ.

Επειδη σκοπευω να το αγορασω, μπορει να με βοηθησει καποιος να καταλαβω αν και ποιες ειναι οι διαφορες με τα ελληνικα harvard? Εχω παρατηρησει οτι η εξατμιση του κινητηρα σε καποια ηταν κοντη, οπως αυτη του κιτ, και σε καποια αλλα ηταν μακρια.

Αν κανει για ελληνικο, χρειαζεται να κανουμε καποιες επεμβασεις στο κιτ ή γινεται ΟΟΒ?

Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Απ: T-6G Texan 1/48 Italeri: Κανει για ελληνικο?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 14, 2008, 05:47:29 πμ »
Κάνει Γιάννη για ελληνικό, σύλλεξε υλικό για το αεροπλάνο και τσέκαρε τις διαφορές  ::icon_thumright:: μάλιστα το Model Expert το είχε σε ένα τεύχος του άρθρο, στην Ιπποκράτους που πουλάνε παλιά τεύχη μπορεί να το βρεις.

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 14, 2008, 07:27:36 μμ »
Το θεμα ειναι, ειχαμε μονο Harvard ή και Texan?? Εχω δει φωτογραφιες με ελληνικα αεροσκαφη και των δυο τυπων (Harvard και Texan) και εχω δει τις διαορες τους. Απλα δεν ξερω αν ειχαμε και τα δυο. Αν δηλαδη παρει καποιος το κιτ της Italeri μπορει να το φτιαξει ΟΟΒ σαν Texan και να το κανει ελληνικο?  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 14, 2008, 09:27:04 μμ »
 ::salut:: Γεια σου Γιάννη - είχαμε και τους δυο τύπους. Δες αυτό το θέμα όπου αναφέρω αρκετά στοιχεια για τις διαφορες:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1969.0
Ελπίζω να βοηθήσει. Το μοντέλο της Italeri που είναι το παλιό της Occidental δεν κάνει για Harvard από το κουτί. Χρειάζεται μετατροπές.
Η Occidental έβγαζε και Harvard αλλα μέχρι στιγμής καμια εταιρία δε το έχει επανακυκλοφορήσει.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 14, 2008, 09:49:33 μμ »
Καλησπερα Γιαννη (Corto)!

Το Harvard το εχω βρει σε 1/72 απο Airfix, αν θυμαμαι καλα, αλλα ηταν πολυ παλιο κιτ και δεν το πηρα. Επισης εχω δει οτι το κιτ της Revell στην 1/72 ειναι Texan/Harvard. Λογικα κανει της Revell, ετσι?

Οσον αφορα το κιτ της Italeri, κανει για ελληνικο Texan? Χωρις μετατροπες εννοω..(ΟΟΒ)

Σ'ευχαριστω!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 14, 2008, 11:16:31 μμ »
Το μοντέλο της Italeri βεβαίως και μπορείς από το κουτί να το κανεις Texan χωρίς καμια αλλαγή. Όσον αφορά το 1/72 μοντέλο της Revell το κουτί λέει πως είναι Harvard αλλα δυστυχώς τα περιεχόμενα κάνουν μονο για Texan. Το πίσω μέρος της καλύπτρας δηλαδή δεν είναι το μακρύτερο που είχαν τα Harvard.

Σου εύχομαι καλή κατασκευή! ::icon_thumright::
Να'στε πάντα καλά,

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 14, 2008, 11:36:25 μμ »
Εκτος απο την καλυπτρα, η κεραια και η εξατμηση ειναι σωστες για το ελληνικο Texan? Θελα να πω, τα ελληνικα ειχαν διαφορες με τα Αμερικανικα?

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 15, 2008, 12:07:48 πμ »
Τα Ελληνικά Texan ήταν ίδια με τα Αμερικανικα. Για Ελληνικό Texan προχωρα άφοβα με ότι σου παρέχει το κουτί της Italeri. ::icon_thumright::
Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2008, 12:11:33 πμ »
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω οτι το 1/48 της Heller "δίνει" και Harvard αλλά και Texan  :roll: :roll: :roll: Πάντως "δίνει" 2 ειδών καλύπτρες και 2 ειδών εξατμίσεις......

Tags: t-6 texan