Αποστολέας Θέμα: A6M5c Zero (HASEGAWA 1/32) (από άσχετο)  (Αναγνώστηκε 7405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
A6M5c Zero (HASEGAWA 1/32) (από άσχετο)
« στις: Αυγούστου 28, 2009, 07:19:06 μμ »
Ξεκίνησα επιτέλους την προσπάθεια (που μάλλον σαν γολγοθάς φαντάζει) για να αρχίσω πάλι τον μοντελισμό. Έπιασα ένα κιτ της Hasegawa σε 1/32 αρχίζοντας φυσικά με το βάψιμο του εσωτερικού. Αφού έβαψα (3 φορές λόγο του οτι χρησιμοποιώ πρώτη φορά αερογράφο και τα έκανα σαν τα μούτρα μου ) το εσωτερικό και έφτιαξα κάποιες ζώνες (όχι φυσικά όπως οι κανονικές... αλλά το παλεύω το θέμα) είπα να αρχίσω να βάφω με flat black  τα όργανα στον πίνακα οργάνων.. με μεγάλη μου έκπληξη είδα το μαύρο να αναμυγνείεται με το απο κάτω χρώμα (το οποίο στέγνωσε 2 μέρες)... Τι βλακεία έκανα? τώρα του έριξα ένα φλατ βερνίκι απο πάνω μπας και στρώσει  :(
Τα χρώματα είναι ακρυλικά τις vallejo και tamiya και τα το εσωτερικό το αραίωσα με αζαξ (περίπου στο 30%) και το μαυρο πήγα να το περάσω χωρίς αραίωση (με πινέλο)
Όποια βοηθειά σας θα με σώσει γιατί κόλλησα κ με βλέπω να κάνω κανα 6μηνο να το τελειώσω  :shock:

Αποσυνδεδεμένος antonio46

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Απ: A6M5c Zero (από άσχετο)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 28, 2009, 08:52:39 μμ »
Αν κσι δεν ειμαι 100% τα χρωματα της vallejo δεν ειναι μονο για φιγουρες??  :roll: :roll:
shadow knows never forget your roots f-4

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:52:02 μμ »
update: ένα άλλο σημείο που έβαψα πάνω από το ίδιο χρώμα με enamel έκατσε κανονικά  :roll:

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 29, 2009, 02:02:30 μμ »
Φίλε μου ας τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα.
Πρώτον ξεκίνησες να βάφεις τον πίνακα οργάνων φαντάζομαι με τα ακριλικά της  vallejo και tamiya τα άφησες να στεγνώσουν 2 μέρες και μετά πέρασες με flat black τα όργανα του πίνακα και είδες να αναμειγνύονται μεταξύ τους.Δηλαδή δεν είχαν στεγνώσει ακόμα.Δεύτερον τα vallejo δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση σαν ακριλικά με τα tamiya και ο διαλύτης πού έχουν τα tamiya πρέπει να είναι πιο ισχυρός από αυτόν που έχουν τα vallejo και σίγουρα αυτό σου έκανε την ζημιά συν ότι τα vallejo πρέπει να είναι ειδικά για φιγούρες!!!
Θα σου  πρότεινα τώρα που είναι νωρίς να πιάσεις να βάλεις τα τμήματα που έχεις βάψει και έχουν γίνει σ@@@α σε μια σακούλα με μπόλικο fornet και να τα ξαναπιάσεις απο την αρχή με ηρεμία και με χρώματα της tamiya  (εγώ θα χρησιμοποιούσα διαλυτικό πολυουρεθάνης) να τα βάψεις σιγά σιγά.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 29, 2009, 04:20:11 μμ »
Λοιπόν ..τελικά μάλλον πάει ακόμα μία φορά για ξέβαμα  :shock:...
(και με αζαξ μια χαρα ξεβαφτηκε παντος την αλλη φορα)...
και μία φωτό από τις ζώνες... απέχουν πολύ βέβαια από κάτι καλό αλλά πρώτη προσπάθεια είναι...

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 29, 2009, 06:01:11 μμ »
Μια και το πρόβλημα με το χρώμα λύθηκε τελικά μετο βερνίκι, ... ψάχνω λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου (κυρίως για το βάψιμο των πλαϊνών μερών) και δεν μπορώ να βρω κάτι .. και οι οδηγίες είναι λίγο ..για τα μπάζα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 29, 2009, 06:21:32 μμ »
Για googlιασε το και ψάξε για φωτογραφίες!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 29, 2009, 07:37:35 μμ »
Για googlιασε το και ψάξε για φωτογραφίες!
Εννοειτε οτι το έχω κάνει αυτό... και έχω βρει κάποιες από το εσωτερικό αλλά καμία από τα πλαϊνά μέρη του εσωτερικού. Βρήκα ακόμα κ σχεδιαγράμματα μερών (hud, καθισμα, κτλ .. αλλά ακόμα δεν είμαι για τόση λεπτομέρεια :)) όπως πάει μάλλον θα δουλεψει λίγο η φαντασία

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 30, 2009, 03:11:23 πμ »
Το θέμα είναι ότι έχω υλικό αλλά πρέπει να το σκανάρω και το περάσω στο φώτομπάκετ!!Θα προσπαθήσω εντός των ημερών!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 30, 2009, 12:07:15 μμ »
Το θέμα είναι ότι έχω υλικό αλλά πρέπει να το σκανάρω και το περάσω στο φώτομπάκετ!!Θα προσπαθήσω εντός των ημερών!
Αν  είναι ταλαιπωρία μην παιδεύεσαι ...Έτσι κι αλλιώς στο συγκεκριμένο κιτ δεν με απασχολεί και τόσο η πιστότητα όσο το να θυμιθώ και να δοκιμάσω τεχνικές πριν πιάσω το επόμενο.
Σε ευχαριστώ παντως

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 30, 2009, 12:32:20 μμ »
Καλήμερα φίλε μου σου έστειλα ενα pm με κάποιες φώτο για δες και πες μου αν σου κάνουν! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 30, 2009, 10:00:51 μμ »
Αγαπητέ πιάνεις ένα πολυαγαπημένο θέμα αεροπλάνου, αλλά κατα την ταπεινή μου γνώμη καλό θα ήταν πριν πας σε μία κλίμακα με αρκετές απαιτήσεις στην λεπτομέρεια, να κάνεις την προπονησή σου στο ίδιο μοντέλο σε μικρότερη κλίμακα (πχ 1/72).
Ομοίως όπως αναφέρει και ο Κουρσάρος καλό θα είναι να μην μπλέξεις χρώματα δύο εταιριών με διαφορετικές συμπεριφορές. Τα βαγέχο τα χρησιμοποιείς μια χαρά και σε αεροπλάνα ή αρματα αλλά ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 30, 2009, 11:49:58 μμ »
Λοιπόν παραθέτω τις πρώτες φωτογραφίες μια και τελείωσα το κοκπιτ... αν και τα έκανα ψιλοχάλια στο κάθισμα (θα δω αν τα καταφέρω να το διορθώσω) και στα όργανα τα οποία προσπάθησα να τα βάψω με οδοντογλυφίδα και πολυ λεπτό καλώδιο, αλλά πάλι πολύ χοντροκομένα έγιναν ... για το επόμενο με τι προτείνεται να δοκιμάσω?

Εδώ ο πίνακας οργάνων. Πρόσθεσα τους μοχλούς όπλισης οι οποίοι δεν υπήρχαν

Παρόλο που μασκαρα με χαρτοταινία για να βάψω το μαξιλαράκι... έτρεξε και η προσπάθεια μου να φαίνεται ταλαιπωρημένο το κάθισμα ...προφανέστατα απέτυχε. Εδώ πρόσθεσα τις ζώνες και τις 2 μανέτες αριστερά του καθίσματος που δεν υπήρχαν στο κιτ. Επίσης φαίνεται κ η προσπάθεια φθοράς στο δάπεδο (η καρέκλα πάει μάλλον πάλί πίσω στο συνεργείο)

ΥΓ: Φίλε Guderian, δεν έχεις άδικο, αλλά το είχα πάρει απόφαση πριν ξεκινήσω να προσπαθήσω σε μεγάλη κλίμακα και να μην απογοητευτώ από το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι οτι το συγκεκριμένο κιτ μου φάνηκε σχετικά "χοντροκομένο" και περίμενα πολύ περισότερη λεπτομέρεια .. Όπως είπα το παλεύω για να μάθω τεχνικες (και έχω μείνει με την απορία για το πως μπορώ να ζωγραφίσω τα όργανα :))

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 31, 2009, 10:45:34 πμ »
Καλημέρα φίλε μου δεν σε ξέχασα απλά είμαι σε φάση που ψάχνω να βρώ φώτος μόλις βρώ θα σου στείλω μέσα απο Photobucket!
Τώρα όσον αφορά το cockpit βασικά θα σου πρότεινα αφού πέρασες τον πίνακα με το βασικό χρώμα και τα όργανα με μαύρο αντί να καθίσεις να τα βάψεις με πινέλο αρκούσε η τεχνική του στεγνού πινέλου με άσπρο χρώμα (εάν η επιφάνεια είναι ανάγλυφη στα όργανα και μετά λίγο βερνικάκι gloss για την αναπαράσταση του κρίσταλου).
Μην μασάς με το μέγεθος του μοντέλου απλά να ξέρεις ότι σε μεγάλες κλίμακες τα λάθη μας φαίνονται μεγαλύτερα (πχ:Ένα υπερβολικό στοκάρισμα που το ακολουθεί ένα όχι τόσο καλό τρίψιμο φαίνεται πολύ έντονα.) Επίσης την τεχνική του στεγνού πινέλου θα μπορούσες ίσως να την εφαρμώσεις και στο υπόλοιπο cockpit με καλά έως πολύ καλά αποτελέσματα!!Για να αναδείξεις επιφάνειες αλλά και να κάνεις φθορές!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:22:25 πμ »
σε μεγάλες κλίμακες τα λάθη μας φαίνονται μεγαλύτερα
Ακριβώς γιαυτό ήθελα να ασχοληθώ με 1/32, ωστε να είναι εμφανή τα λάθη μου και να "αναγκαστώ" στην επόμενη προσπάθεια να προσπαθήσω πολύ περισότερο να τα διορθώσω..  Τώρα ψήνομαι να το ξεβάψω όλο και να το αρχίσω πάλι από την αρχή, .... αλλα δεν ξέρω  (και για το κάθισμα και για τον πίνακα οργάνων)  :roll:)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:28:28 πμ »
Στο είχα πεί απο την αρχή!!!Τώρα που είναι νωρίς κάντο!!!Και προσπάθησε με την τεχνική που σου είπα!Αλλά και εδώ μέσα μπορείς να βρείς τεχνικές από πολύ πιο έμπειρους και καταξιωμένους μοντελιστές!!!Είναι πολύ καλό μοντελάκι και είναι κρίμα να πάει στράφι οπότε με λίγη προσοχή υπομονή και διαβασματάκι θα βγεί μια όμορφη δουλειά!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:42:54 πμ »
Η απορία μου είναι η εξής... με την τεχνική του στεγνού πινέλου... δεν θα βγει άσπρο κ το πλαίσιο των οργάνων ?  :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:46:19 πμ »
Όχι εάν έχεις σκουπίσει καλά το πινέλο σε μια χαρτοπετσέτα!!!θα πιάσει και θα αναδείξει μόνο τις ανάγλυφες λεπτομέρειες!!!!Δοκίμασε το!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:52:45 πμ »
Θα το κοιτάξω όταν πάω σπίτι αλλά αν θυμάμαι καλά και το πλαίσιο (κυκλάκι) του κάθε οργάνου είναι ανάγλυφο ...
Μάλλον με βλέπω να ξεσυναρμολογώ- ξεβάφω το απόγευμα .... θα φανεί στην πρακτική :)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 31, 2009, 12:11:44 μμ »
Eάν είναι ανάγλυφο με την τεχνική που σου είπα είσαι καλυμμένος!!!Θα δείς που με προσεκτικό dry brush (στεγνό πινέλο) θα βγει πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 31, 2009, 12:35:11 μμ »
Σού έστειλα PM για τσέκαρε το!!!Αυτή τη φορά έβαλα το σωστό αεροπλάνο! :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 31, 2009, 01:44:59 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ... πάλι καλά που την προηγούμενη φορά το πρόσεξα .. αλλιώς θα είχα το μόνο Zero με κοκπιτ από Spitfire  ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 31, 2009, 03:12:18 μμ »
Καμιά φορά απλά δεν την παλεύω και κάνω αλλά για άλλα  :lol: :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...