Αποστολέας Θέμα: Ρanther Sd.kfz.171 AustA 1/35 TAMIYA (το 1ο Γερμανικο!)  (Αναγνώστηκε 2499 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Ρanther Sd.kfz.171 AustA 1/35 TAMIYA (το 1ο Γερμανικο!)
« στις: Αυγούστου 27, 2009, 08:20:11 μμ »
μιας και τωρα εχουμε αερογραφο(εναν graphotech AB722) ειναι καιρος να ασχοληθω με μοντελα που για πολλους λογους τα φοβομουν οπως ο διαολος το λιβανι ::pop:: ::pop:: ::pop:: ::pop::ετσι ειπα να πιασω το κιτ της tamiya μιας και ειναι ευκολο στην κατασκευη(χωρις πολλες λεπτομερειες ομως...)για αρχη στα γερμανικα παντως καλο ειναι.........
σιγουρα το αρμα θα απεχει απο τις τρομερες κατασκευες που εχω δει σε πανθηρες μεχρι στιγμης αλλα απο καπου πρεπει να αρχισουμε κι εμεις :mrgreen:
μεχρι στιγμης το αρμα εχει συναρμολογηθει(ο πυργος ηταν στο πισω μερος τελειως λαθος,διορθωθηκε με πολυ κοπο) βαφτηκε με μαυρο ματ για preshading και απο πανω το Νο 63 της humbrol(sand).το ψεκασα πολυ απαλα για να φαινεται το preshading αλλα δεν ξερω αν θελει κι αλλο χερι sand.......θαψτε ελευθερα ::haushalt_001:: ::haushalt_001:: ::haushalt_001::

[IMGt]http://i255.photobucket.com/albums/hh137/stat2008/DSC01079.jpg[/imgt] [IMGt]http://i255.photobucket.com/albums/hh137/stat2008/DSC01074.jpg[/imgt] [IMGt]http://i255.photobucket.com/albums/hh137/stat2008/DSC01077.jpg[/imgt] [IMGt]http://i255.photobucket.com/albums/hh137/stat2008/DSC01076.jpg[/imgt]

για το zimmerit ξερω εχετε δει και καλυτερα :oops: αλλο ειχα στο μυαλο μου κι αλλο μου βγηκε..........εμαθα ομως πως γινεται!!κατι ειναι κι αυτο :mrgreen:
το αρμα εχω σλοπο να το κανω μια διχρωμη παραλλαγη με πρασινο που εχω δει στο kangero...το μελετω ακομα
ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ..........ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Ρanther sdkfz171 austA 1/35 TAMIYA(το 1ο γερμανικο!)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 27, 2009, 09:00:40 μμ »
...και μόνο που το τόλμησες (το zimmerit) αξίζει ένα μπράβο!...υπομονή επιμονή και αρκετός πειραματισμός (καλό είναι ο τελευταίος να γίνεται σε παλιά μοντέλα :wink:) και το καλό αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου θα έλθει!....παραλλαγή και weathering πάνω σε επιφάνειες με zimmerit απαιτούν πολύ μεγαλύτερη δεξιότητα, απ'ότι σε απλές επιφάνειες!......καλή επιτυχία στην συνέχεια φίλε μου! ::icon_thumright::....

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Ρanther Sdkfz171 AustA 1/35 TAMIYA (το 1ο Γερμανικο!)
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 27, 2009, 11:06:09 μμ »
Καλη αρχη στα Γερμανικα με Zimmerit η χωρις  ::icon_thumright::  Ο πανθηρας της Tamiya ειναι φτηνο μοντελο αλλα ο πυργος πισω ....δεν ειναι λαθος. Απο οτι βλεπω ''εφαγες '' τα δυο ακρα για να εφαρμοσεις το πισω κομματι με την θυριδα διαφυγης.. Ειναι λαθος  { Αν εχεις καμμια φωτο απο πανθηρα που δειχνει το πισω μερος  θα το παρατηρησεις }
Δεν πειραζει ομως, ηδη εκανες την πρωτη σου επεμβαση  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και με το Zimmerit εκανες μια προσπαθεια πολυ μεγαλη και παλι μπραβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αν δωσεις λιγη προσοχη σε λεπτομερειες απο φωτο, και καθε φορα και ενα βημα στο βαψιμο και στην κατασκευη το καλο αποτελεσμα θα ερθει μονο του. Πλεον η γνωση ειναι αφθονη και ειναι ευκολο να πετυχεις ενα σχετικα καλο αποτελεσμα.
Και εδω δεν ειναι θεμα να θαψουμε.... Θα ελεγα ειναι θεμα για ολους μας μεσα απο την συζητηση και την ανταλλαγη γνωσεων να γινουμε καλυτεροι και να μην κανουμε τα ιδια λαθη την αλλη φορα. Γιατι ΟΛΟΙ μας κανουμε λαθη { ειτε το θελουμε ειτε οχι ]
Οποτε προχωρα στο βαψιμο και... :mrgreen: καλο χειμωνα και καλα μοντελα  ::danseuse::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 28, 2009, 05:06:22 πμ »
Σταθη καλη συνεχεια ::salut::
Καθε αρχη και δυσκολη.Καλη προσπαθεια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2009, 08:49:51 πμ »
Καλή συνέχεια και από μένα Στάθη.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:51:29 πμ »
Στάθη καλή συνέχεια και από μένα. Το συγκεκριμένο κιτ που επέλεξες και λόγω της παλαιότητάς του μάλιστα, δεν είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο για να ασχοληθείς μαζί του. Οπότε γι'αυτό και μόνο είναι αξιέπαινη αυτή η προσπάθειά σου. Το λαθάκι "του ξυρίσματος" του πύργου πίσω είναι αμελητέο. Φυσικά και τώρα ακόμα αν θες διορθώνεται, αλλά μην σε απασχολεί και μην ασχολείσαι. Και η προσπάθειά σου για zimmerit είναι πολύ καλή. Μπορεί να μην είναι στο pattern που συνηθιζόταν, κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. :lol: Από πλευράς πάντως εκτέλεσης και κατασκευής είναι πολύ καλό  ::icon_thumright::

Καλή επιτυχία και με τα βαψίματα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 28, 2009, 07:14:11 μμ »
Παράθεση
Ο πανθηρας της Tamiya ειναι φτηνο μοντελο αλλα ο πυργος πισω ....δεν ειναι λαθος. Απο οτι βλεπω ''εφαγες '' τα δυο ακρα για να εφαρμοσεις το πισω κομματι με την θυριδα διαφυγης.. Ειναι λαθος  

::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::μ αρεσει που μελετησα και καμποσα βιβλια κιολας με φωτο......παντως με μπερδεψε πολυ ο πυργος.........τεσπα!!!
σας ευχαριστω ολους για την υποστηριξη προχωραω ολοταχως

ξερει καποιος να μου πει πως να απομονωσω φωτο απο ενα e book για να σας δειξω καποια πραγματα που εχω στο μυαλο μου???

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 28, 2009, 11:15:04 μμ »
με το κουμπακι PrtSc ειναι διπλα απο το F12,μετα ανοιγεις το Paint των  Windows  δεξι κλικ paste και σωνεις την φωτο στο πισι

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 29, 2009, 12:15:28 μμ »
ευχαριστω σωτηρη! ::salut::
λοιπον η παραλλαγη που διαλεξα μετα απο πολυ σκεψη ειναι η εξης..
ειναι σχετικα ευκολη γι αυτο την επελεξα βασικα..απλα με προβληματιζει που το πανω μερος του πηγματος οπως φαινεται ειναι καθαρο χωρις πρασινο,μονο sand......ισχυει κατι τετοιο??

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 29, 2009, 12:27:36 μμ »
και κατι ακομα........με αφορμη την πατατια που εκανα με τον πυργο (για αυτο λεμε πριν την κατασκευη θελει μελετη!!!) το εψαξα λιγο το θεμα στα βιβλια που εχω και οντως το οπισθιο μερος του εχει αυτην την περιεργη κοψια!
ετσι ανεβαζω αυτες τις φωτο προς επιβαιβαιωση των προλαλησαντων ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!! :oops: :oops: :oops:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 29, 2009, 12:51:38 μμ »
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ο πανθηρας στο σχεδιο ειναι ο τυπος D και ειναι αρμα διοικητικο [ αυτο φαινεται απο τις εξτρα κεραιες και το Ι διπλα στο σημα ] και τοποθετειται καλοκαιρι  43 στο Κουρσκ { κατα βαση, στο σχεδιο το αναφερει Ιταλια 44 ::dontknow:: ] ενω ο δικος σου ειναι τυπος Α.Για την παραλλαγη αν θελεις να την εχεις ετσι ειναι ο.κ . Αλλα αν θελεις να το καλυψεις ολο και παλι μεσα εισαι ::icon_thumright:: Τωρα που θελεις να το τοποθετησεις, εννοω σε ποιο μετωπο και ποια χρονια εκει παιζει λιγο ρολο το χρωμα  η τα χρωματα και το ειδος παραλλαγης . { Ε, και τα σηματα μεραρχιας ]
Οσο εμπλεκεσαι με το θεμα τοσο θα μαθαινεις. Και ειναι ατελειωτο το θεμα  :mrgreen: :mrgreen:
Προσωπικη γνωμη... βαψτο ολο ειναι πιο ομορφο ετσι  :D

Υ.Γ Εχω δει και αλλους που το κανανε το ιδιο λαθος.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 29, 2009, 02:53:22 μμ »
τελικα το βαψα ολο,και το πανω μερος.......οντως πολυ καλυτερο!!φωτο προσεχως ::salut::
ευχαριστω Jagdpanther  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:03:57 μμ »
το αρμα βαμμενο!!!
οι πρωτες φωτο προχειρα......

επιπλεον κατασκευαστηκαν και οι πλακες θωρακισης απο φυλλο πλαστικου ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:05:24 μμ »
ξεχασα να πω πως για να τοποθετησω τις ερπυστριες μου φυγε η παναγια...........με πατεντα το εσωσα :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:15:01 μμ »
Αν συνεχίσεις έτσι θα προλάβεις να το κατεβάσεις και στην έκθεση.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:17:33 μμ »
στην εκθεση???εχει κατηγορια για κουλους???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
εχω ψωμια ακομα μεχρι να κατεβασω αρμα σε εκθεση....
παντως σε καλο δρομο ειμαι γενικα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:26:14 μμ »
Στάθη θα σου έλεγα να το κατεβάσεις στην έκθεση αν έχεις προλάβει να το ολοκληρώσεις.
Κατηγορία κουλών δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν κουλοί μοντελιστές.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 30, 2009, 07:32:51 μμ »
να σαι καλα φιλε ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 06:48:14 μμ »
προοδος εργασιων................
απομενουν κατι λεπτομερειες(πολυβολο,σκονισμα μοντελου και λασπωμα)αααα και χειρολαβες που εσπασαν στο χωρο του κινητηρα.
φωτο για αρχη.........

φτιαχνω και μια απλη βαση αλλα θα χρειαστω την βοηθεια σας............ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 08:47:40 μμ »
στην εκθεση???εχει κατηγορια για κουλους???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
εχω ψωμια ακομα μεχρι να κατεβασω αρμα σε εκθεση....
παντως σε καλο δρομο ειμαι γενικα ::salut::

Στην έκθεση αγαπητέ μου κατεβάζουμε τις δουλειές μας  για τον γενικό χαβαλέ που γίνεται. Κουλοί μοντελιστές όντως δεν υπάρχουν, η πρόσπάθεια μας κάνει όλους εμπειρότερους και -μερικούς- καλύτερους. Το πανθηράκι είναι μία χαρά (αν και ο Δημήτρης το ...πολυανάλυσε το πράγμα, γενικά το ψάχνει παρά πολύ ::glossa::). Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει ζίμεριτ μιας και ούτε έγω έχω ασχοληθεί ως τώρα (στα προσεχώς!). Οι αποστάσεις της μοιαζουν λίγο μικρές, χωρίς όμως αυτό να χαλάει την γενική εικόνα του άρματος.

Σε γενικές γραμμές από όσα βλέπουμε στην φωτό είναι μία αξιοπρόσεκτη δουλειά που προσωπικά θα μου δώσει την ευχαρίστηση να την δω και από κοντά τον Οκτώβριο στην έκθεση.

::eusa_clap:: ::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 03:52:27 μμ »
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 09:46:26 πμ »
Για πρωτο αρμα εχει βεβαια ατελειες  :D ... αλλα αλλοιμονο αν απο το πρωτο αρμα ειμασταν αψογοι  :twisted: Τα ειπαμε και πιο πανω. Υπομονη και προσοχη, και πριν κανεις κατι για πρωτη φορα το σκεπτεσαι και το μελετας. Το οτι ειχες τοσο καλη βιβλιογραφια και εκανες το λαθος για το πισω μερος του πυργου ειναι ενα πολυτιμο μαθημα για το πως πρεπει να μελεταμε τις φωτο. Γνωμη μου ειναι αν θελεις να ασχοληθεις με αρματα και δη γερμανικα, να βελτιωσεις λιγο την τεχνικη σου στον αερογραφο. Το σε τι αποσταση θα ψεκασεις, με τι πιεση, και με τι χρωμα καθως και με τι διαλυση ειναι καποιες πολυ σημαντικες λεπτομερειες που τελικα διαμορφωνουν την τελικη εικονα του μοντελου.
Οποτε, κανε δοκιμες και πειραματα πανω σε παλια μοντελα. Χωρις δοκιμες, να πας να βαψεις αμεσως μαλλον δεν θα σου βγει αυτο που εχεις στο μυαλο.

Η πρωτη φορα ειναι για ολους ..... η δευτερη ειναι η δυσκολη  :? . Καλη συνεχεια στα γερμανικα αρματα  ::icon_thumright::

Υ.Γ  Στρατηγε μου  ::salut:: εγω το ψαχνω παρα πολυ, εσυ ? [ μαλλον μια απο τα ιδια  :mrgreen: ]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 09:53:22 πμ »
έμενα μου άρεσε και σαν πρώτη δουλεία ακομα περισσότερο. και αν από τώρα εχεις πιάσει τα δύσκολα θα δούμε μεγάλη πρόοδο από σένα
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 05:48:43 μμ »
να στε καλα παιδες ετοιμαζω κι αλλες φωτο πιο καλες ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:27:28 πμ »
καλη αρχη στα αρματα και σιγα σιγα καθε ενα μοντελο θα ειναι και καλυτερο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: