Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με τα καυσιμα  (Αναγνώστηκε 2131 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kalpoujohn

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Metamorfosh, Athens
Προβλημα με τα καυσιμα
« στις: Αυγούστου 27, 2009, 03:07:12 μμ »
Γεια σας παδια. Σημερα πηγα να βαλω μπροστα το thunder tiger eb-4 s2 pro που εχω και ειδα οτι πολυ απλα δν επαιρνε μπρος με τιποτα. Υστερα ανακαλυψα οτι δν επαιρνε καυσιμα στον κινητηρα ελενξα ολο το συστημα για διαρροη και δν ειδα τπτ καμια ιδεα ????  :roll:

Αποσυνδεδεμένος expendable

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Basel
Απ: Προβλημα με τα καυσιμα
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 27, 2009, 04:06:56 μμ »
Το καύσιμο πέρναγε από τη δεξαμενή στο σωληνάκι ?

Από ότι θυμάμαι το tiger δεν έχει ελατήριο/κουμπί στη δεξαμενή του και πρέπει για να παέι το καύσιμο στον κινητήρα ή να τραβήξεις την κροδονιέρα 2/3 φορές ή να βάλεις το rotorstart για 2-3 δευτερόλπετα έτσι ώστε να τραβήξει καύσιμο...για αυτό έλεξε άν το μπουζί στον κινητήρα είναι σωστά σφιγμένο έτσι ώστε να κάνει συμπίεση και να τραβάει το καύσιμο.

Δοκίμασε και ξαναμιλάμε... ::salut::

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 27, 2009, 04:39:10 μμ »
Τα δοκιμασα οσα μου ειπες αλλα μολις τωρα βρηκα κατι καινουριο μαλλον εχει σπασει ενα λαστιχακι κοιτα και στην εικονα
[IMGT]http://i977.photobucket.com/albums/ae253/kalpoujohn/DSC01218.jpg[/imgT]

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:07:00 μμ »
εκεί λογικά πρέπει να υπάρχει κάτι σαν λαστιχένια φλάτζα για να μονώνει την επαφή της εξάτμισης με τον κινητήρα...αν έχεις διαρροή εκέί και μπαίνει αέρας τότε λογικά για αυτό δεν τραβάει καύσιμο. Δεν είναι κάτι απλώς την αλλάζεις και είσαι έτοιμος.... 8)

Επίσης,αν τραβάει έστω και λίγο καύσιμο αυτό λογικά θα πρέπει να έχει και αέρα μεσά...για καλό και για κακό βάλε λίγο κάυσιμο μέσα, τράβα την κορδονιέρα και περίμενε κανά 2 λεπτά...αν έχει διαρροή κανά σωληνάκι ή χειρότερα η δεξαμενή σου θα πρέπει να αρχίσει να τρέχει καύσιμο πάνω στο σασσί σού ενώ δεν θα έπρεπε...εγώ πάντα διπλοτσεκάρω τα σωληνάκια γιατί καμία φορά δεν φαίνεται με την πρώτη η διαρροή....

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:18:35 μμ »
Τα σωλινακια τα εβγαλα και τα τσεκαρα μαλλον απο εκει που σου εδειξα περνει αερα.ευχαριστω για την βοηθεια σου!!!! ::icon_thumright::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:23:25 μμ »
Τίποτα...καλά 'οργώματα' με το buggy  :lol:

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:29:46 μμ »
Ασε μου φαινεται εκανα βλακεια που το πηρα.το εχω 3 βδομαδες και ακομα δν εχει ακουμπησει το χωμα!! την πρωτη φορα μου καηκε το μπουζι την δευτερη το ιδιο την τριτη μου εφυγε η βιδα που κραταει τα γραναζια απο την μηχανη( ευτυχως το ακουσα και το σταματησα αλλιως θα εψαχνα ακομα τα γραναζια) και τωρα παω να το βαλω μπρος και εχει χαλασει το λαστιχο εκεινο!!!! Συνολο 5 φορες το εχω τρεξει!!!! θα παω και θα του το φερω στο κεφαλι!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:47:34 μμ »
 :D ο μοντελισμός θέλει υπομονή και επιμονή...και εγώ στην αρχή κάπως έτσι ήμουνα χαμένος δεν ήξερα τι έφταιγε κάθε φορά....

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή (στρώσιμο) τα μπουζί έχουν την τάση να καίγονται. Προτείνω στις σημαντικές βίδες όπως αυτές στα γρανάζια, της στήριξης του κινητήρα κτλ να χρησιμοποιείς Locktite την μπλέ (κολλά σπειρωμάτων)  μία μικρή σταγονίτσα αρκεί γιατί με τους κραδασμούς ειδικά στο χώμα οι βιδες χαλαρώνουν. Μην πάρεις την κόκκινη Locktite γιατί είναι για μόνιμες κολλήσεις !!!

Σιγά-σιγά θα το μάθεις το αυτοκίνητο...και να υπενθιμίσω πως μετά από καθε τρέξιμο ::arrowred::, αδειάζουμε κάυσιμα, βάζουμε 2 σταγόνες λαδάκι After Run στον κινητήρα για να μην κολλήσει από τα υπολείματα των καυσίμων και πάντα καθαρίζουμε το φίλτρο αέρος και όλο το αμάξι το φυσάμε με αέρα για να φύγουν τα, χώματα, βρωμίες και κτλ.

για ότι άλλο, τα ξαναλέμε   ::icon_thumright::

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:51:58 μμ »
οκ ευχαριστω!!! το λαδι after run  8α το βαζω απο την τρυπα στο μπουζι??? αν οχι απο που γιατι οπως σου ειπα 3 βδομαδες το εχω τωρα μαθαινω :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:57:47 μμ »
ναι  2 σταγόνες από την τρύπα του μπουζί και 2 σταγόνες ακόμα από το καρμπυρατέρ, τραβάς μία φορά την κορδονίερα μετά και έισαι έτοιμος....

το κατάλαβα ότι είσαι καινούριος και για αυτό και σε άρχισα στις συμβουλές...   ::sprechende_015:::mrgreen: :mrgreen:

• Καλπουζανης Γιαννης
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:58:45 μμ »
οκκκκκκκκκκκκκκκκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  8) 8) 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 27, 2009, 07:45:00 μμ »
Εαν εχεις πολυ καιρο να χρησημοποιησεις το καυσημα κουνατο καλα και ξαναδοκημασε.

Tags: