Μόλις γύρισα και όπως σου είχα πεί, παρακολουθώ (και θα παρακολουθώ) με πολύ ενδιαφέρον την "οικογένεια"
Σχετικά με τις ρόδες: Αν δεν κάνεις κάποιο συγκεκριμένο άρμα (βασισμένος σε φωτογραφίες του), δεν πρέπει να σκοτίζεσαι με το τι ρόδες είχε και άλλες τέτοιες "εξωτικές" λεπτομέρειες. Κάθε πιθανός συνδυασμός είναι 99,9% σίγουρο ότι
δεν είναι λάθος. ʼσε που είναι πολύ πιθανό, ένα άρμα που σήμερα είχε σταμπωτές ρόδες, ένα μήνα μετά να είχε τρυπημένες (ή και το αντίθετο

). Ο κανόνας με τα Σέρμαν είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας.
Στο μοντέλο τώρα:
Μου αρέσει ιδιαίτερα η επιλογή των σημάτων της 37ης Επιλαρχίας, που θα δώσει και χρώμα στην οικογένεια (αφού κατα βάση θα είναι olive drab). Προσωπικά τόσο η λάσπη όσο και ή όλη κατασκευή μου αρέσει πολύ . Πιστέυω άλλωστε ότι με την "επεξεργασία" που θα γίνει θα δείξει ακόμα ωραιότερα. Μόνη μου αντίρρηση η "λακούβα" της κάννης. Αφού προτίθεσαι να φτιάξεις αρκετά, μάλλον αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε μεταλλικές κάννες. Μπες στο
http://www.rbmodel.com και θα βρεις εξαιρετικές τορνευτές κάννες σε καταπληκτκές τιμές (2,54EUR η κάννη του Σέρμαν 75, στην 1/35). Τα ξεχειλίσματα της κυανοακρυλικής, μπορείς να τα εξαφανίσεις με μια γόμμα υαλοβάμβακα από αυτές που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τα σχέδια (βρίσκεις σε όλα τα βιβλιοχαρτοπωλεία). Μετά πάντως θα πρέπει να ξαναλειάνεις και να βάψεις το σημείο που έχεις "σβήσει".
Τέλος τα μόνα Σέρμαν που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΕΣ (επισήμως), ήταν τα περισυλλογής. Είναι πάντως απόλυτα λογικό, να χρησιμοποιήθηκαν οι πύργοι των βρετανικών σαν πυροβολεία (άλλωστε ο Zetman αναφέρει ότι ένα διασώζεται μέχρι σήμερα).
Καλή συνέχεια
ΔΚ