Αποστολέας Θέμα: Mετά απο 3 χρόνια ενα μοντελάκι για να ξεσκουριάσω....(Hurricane 1/48,AIRFIX)  (Αναγνώστηκε 6752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Αγαπητοί μου συνάδελφοι επιστρέφω δυναμικά χεχε με ένα μοντελάκι στην 1:48 της airfix για να ξεσκουριάσω λίγο.
Πρόκειται για ενα Hurricane αν και συμμαχικό είπα να το κάνω.
Το μοντέλο είναι αρκετά λιτό χωρίς ιδιαίτερη λεπτομέρεια δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με πρόσθεση λεπτομέρεια.Θέλω να επικεντρωθώ στην κατασκευή και στο βάψιμο για να τεστάρω και τον  νέο μου αερογράφο διπλής λειτουργίας!

Σας παραθέτω μερικές φώτο..

Click to see the original size. Click to see the original size.

Επίσης βρήκα και δύο είδη primer δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και αυτά είναι:

το ένα spray
Click to see the original size. ok αυτό το ψεκάζω

αλλά αυτό 
Click to see the original size.
Μπορώ να το ψεκάσω ετσι??Να το διαλύσω με τι??Είναι ακρυλικό??Δεν έχω ιδέα!
Αυτά πρός το παρόν!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Mετά απο 3 χρόνια ενα μοντελάκι για να ξεσκουριάσω....
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2009, 01:51:49 πμ »
Για να τον αραιωσεις χρειαζεσαι το διαλυτικο της MrColor στο γιαλυνο μπουκαλακι.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Πρώτον καλή επάνοδο και καλά ::painting:: με τον νέο σου αερογράφο!
Δεύτερον τα Mr.SURFACER δεν είναι κυρίως για στοκάρισμα και για το φινίρισμα των επιφανειών;
Ξέρω ότι τα χρησιμοποιούν και για αστάρομα αλλά δεν θα ήταν καλύτερο ένα κανονικό αστάρι; (Δεν τα έχω δουλέψει ποτέ μου.)
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Καλή αρχή με το Hurricane!

Η σειρά Mr. Surfacer (βαθμοί 500, 1000 και 1200) είναι ιδανική για αστάρωμα - αραιώνεται καλύτερα με το διαλυτικό της ίδιας εταιρίας Mr. Thinner. Έχω δοκιμάσει και με απλό οινόπνευμα αλλα καλύτερα αποτελέσματα μείγματος για αερογράφο έχω με το Mr. Thinner.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Καλή συνέχεια φίλε και καλορίζικο το εργαλείο  ::icon_thumright::

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
Καλό ξεκινήμα.

Μία φιλική συμβουλή. Μιας και είναι νέος ο αερογράφος και μπορεί να έχει..χούγια και για να μην σου χαλάσει ο,τι προσπάθεια έχεις κάνει ως τώρα, δοκιμασε τον πρώτα σε κάποιο παλιό μοντέλο  να δεις την συμπεριφορά του και μετά στο Hurricane.  To Μr Surfacer φύλαξε το για τα στοκαρίσματα  και για αστάρι πάρε κατι άλλο, ή primer σπρει από εταιρία (πχ Humbrol), ή Hycote, ή αν δεν τα βρισκεις αυτά πηγαίνεις σε φανοποιείο αυτοκινήτων και παίρνεις αστάρι για ακρυλικό χρώμα. Προσοχή μόνο να έχει ψιλή δέσμη γιατί τα τελευταία έχουν μία τάση να "κτίζουν" την επιφάνεια του μοντέλου και να χάνονται οι λεπτομέρειες της κατασκευής...

::salut::
type less model more

• Scale 1/35
  • *
Παίδες ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά το μόνο αστάρι που έχω βρει απο φανοποιό είναι ενα διαφανές αστάρι σε σπρέι για πλαστικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και υπάρχει και άλλο ένα αλλά είναι πολύ χοντρόκοκκο.Στην Ιταλία χρησιμοποιούσα της TAMIYA και είμουν πολύ ευχαριστημένος εδώ φυσικά δεν το βρίσκω.
Όσο για hycote είναι λέξη άγνωστη στα Χανιά όπου και αν έχω γυρίσει το νούμερο1 της Humbrol δεν υπάρχει...Μάλλον με βλέπω για παραγγελία από το διαδίκτυο..
Πάντως το mr Surfercer διάβασα ότι είναι αστάρι και το έχω δεί που το χρησιμοποιούν αρκετά.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Εφόσον δεν θα χρησιμοποιήσεις ετερογενή υλικά στην συναρμολόγηση, δηλαδή, ρητίνες, p.e. κτλ, δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσεις αστάρι για να βάψεις το μοντέλο. Ενα καλό πλύσιμο με νεράκι και σαπούνι πριν το βάψιμο και απλά ξεκινάς και βάφεις.

• Scale 1/35
  • *
Ναι άλλα έχω την εντύπωση ότι το χρώμα στρώνει πολύ καλύτερα με το αστάρι και δεν τρέχει!
Πάντα το χρησιμοποιώ!Απλά εδώ δεν βρίσκω αυτό που θέλω!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Αν ψεκάζεις το χρώμα σε πολλά αχνά χέρια, τότε δεν θα σου κάνει τρεξίματα. ;)

• Scale 1/35
  • *
Το λοιπόν το mr surfacer σε μορφή σπρέι λειτουργεί άψογα!!!Είναι λεπτόκοκκο και στρώνει υπέροχα στις επιφάνειες και τις προετοιμάζει για βαφή.
Δεν ξέρω αν κάνει για στοκάρισμα αλλά για αστάρωμα είναι μια χαρά!

Click to see the original size. Click to see the original size. [thumb]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/DSC00380.jpg[/thumb

Mέχρι τώρα έχουν βαφτεί το πιλοτήριο με τα παρελκόμενα του σε internal green καθώς και η καλύπτρα.Θα ακολουθήσει dry brush  και wash έτσι για να λέμε ότι κάτι κάναμε!χεχε

Ο αερογράφος λειτουργεί πολύ όμορφα χωρίς φτυσίματα μπουκώματα και λοιπά προβλήματα θέλει βέβαια λίγο συνήθεια η σκανδάλη αλλά αυτό θα γίνει με το χρόνο.
Εδώ θέλω να τονίσω ότι είχα ξέχασει πόσο δυσάρεστη είναι η εμπειρία με τα enamel χρώματα....Καλύτερα ακριλικά αλλά τώρα πρέπει να τα παραγγείλω ε και να περιμένω να έρθουν θα χάσω μια βδομάδα από το επόμενο μοντέλο σίγουρα!!!   
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
Θα μπούν και ζώνες χεχεχε
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
Εφόσον δεν θα χρησιμοποιήσεις ετερογενή υλικά στην συναρμολόγηση, δηλαδή, ρητίνες, p.e. κτλ, δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσεις αστάρι για να βάψεις το μοντέλο. Ενα καλό πλύσιμο με νεράκι και σαπούνι πριν το βάψιμο και απλά ξεκινάς και βάφεις.
Συμφωνω απολυτα με τον φιλο ALEX, εγω προς το παρον δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ασταρι γιατι δεν το βρηκα αναγκαιο.

• Scale 1/35
  • *
Βασικά είναι θέμα συνήθειας εγώ πάντα χρησιμοποιούσα.Τι να πώ !!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Εγώ απ' ότι έχω καταλάβει, είναι θέμα επιλογών (ή αναγκών) στο χρώμα που χρησιμοποιούμε. Π.χ. τα σμάλτα δεν έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη ασταρώματος, ενώ τα ακρυλικά (ειδικά της gunze) το θέλουν το ασταράκι τους για να κάτσουν καλά, πιο πολύ όλων βέβαια τα gloss.

Για την ιστορία πάντως, επειδή το συζητούσαμε Δημήτρη, το hycote μου φαίνεται ότι είναι λιγάκι χοντρό, καλύπτει ίσως πιο πολλά απ' όσα θα έπρεπε. Ίσως βέβαια και να φταίει το ότι δεν έχω συνηθίσει να ψεκάζω με σπρέι. Θα δείξει.

Καλή συνέχεια στον τυφώνα σου.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
Για την ιστορία πάντως, επειδή το συζητούσαμε Δημήτρη, το hycote μου φαίνεται ότι είναι λιγάκι χοντρό, καλύπτει ίσως πιο πολλά απ' όσα θα έπρεπε. Ίσως βέβαια και να φταίει το ότι δεν έχω συνηθίσει να ψεκάζω με σπρέι. Θα δείξει.

Αυτά τα σπρει ασταρωματος που χρησιμοποιούμε - συμπεριλαμβανόμενου και του Hycote- δεν δημιουργήθηκαν για μοντέλα, απλά εμείς τα επιλέγουμε γι αυτή την χρήση. Επειδή την έχω πατήσει με τέτοιο σπρει που μου έκτισε απίστευτα το μοντέλο και όλες οι λεπτομέρειες του πήγαν περίπατο, αυτό που κάνω πλέον είναι να ψεκάζω από την απόσταση που αναφέρεται πάνω στο μπουκάλι και με σύντομες κοφτές δέσμες. Ετσι και ελέγχω και αποφεύγω -όσο μπορώ- τον κίνδυνο κτισίματος. Είναι συνηθεια πάντως και μετά η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα.

::salut::

type less model more

• Scale 1/35
  • *
Νάσε δεν ξέρω για το hycote αλλά το Mr surfacer είναι λεπτόκοκκο και δεν κτίζει τίποτα!Τέλος πάντων ο καθένας μας έχει και διαφορετική τεχνική και αυτό είναι το ωραίο του μοντελισμού!!!Εγώ ας πούμε από τότε που ανακάλυψα το αστάρι πρίν από χρόνια δεν μπορώ χωρίς αυτό...Πείτε το ανασφάλεια πείτε το συνήθεια ή κάτι και από τα δύο μαζί!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
Το κοπέλι μπήκε δυναμικά!!!  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια φίλε μου...

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
Νάσε δεν ξέρω για το hycote αλλά το Mr surfacer είναι λεπτόκοκκο και δεν κτίζει τίποτα!Τέλος πάντων ο καθένας μας έχει και διαφορετική τεχνική και αυτό είναι το ωραίο του μοντελισμού!!!Εγώ ας πούμε από τότε που ανακάλυψα το αστάρι πρίν από χρόνια δεν μπορώ χωρίς αυτό...Πείτε το ανασφάλεια πείτε το συνήθεια ή κάτι και από τα δύο μαζί!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου, αν τα φτιαχναμε ολοι το ιδιο θα ηταν και ολα ιδια μεταξυ τους....(φανταστητε τα μοντελλα σας να μοιαζαν με τα δικα μου...αυτοσαρκασμος για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, αν τα φτιαχναμε ολοι το ιδιο θα ηταν και ολα ιδια μεταξυ τους....(φανταστητε τα μοντελλα σας να μοιαζαν με τα δικα μου...αυτοσαρκασμος για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις)

Εγώ αυτό το ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, δεν το φαντάζομαι απλώς... :)

• Scale 1/35
  • *
 :lol: :lol: :lol:
Λοιπόν εχθές έκλεισαν τα δύο μισά της ατράκτου μπήκαν οι πτέρυγες.
Στο cockpit όπως είχα πεί εφάρμοσα στεγνό πινέλο (έτσι χωρίς σάλιο χεχε) και wash καθώς και ολίγη πρόσθετη λεπτομέρεια (ζώνες τονισμός και βάψιμο των οργάνων κλπ)
Τώρα στα της εφαρμογής το κιτάκι δεν είναι και από τα καλύτερα έχει πέσει πολύς στόκος σε σημεία και θα φάει πολύ τρίψιμο.Δεν με χαλάει ιδιαίτερα γιατί από τα χέρια μου έχουν περάσει και χειρότερα κίτ.
Φώτο μόλις μπορέσω κατά πάσα πιθανότητα σήμερα!
Πάντως αισθάνομαι τόσο όμορφα που επιτελούς μετά από καιρό κατάφερα να ξαναπιάσω  κιτ στα χέρια μου!!!!
FLY LOW HIT HARD

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Εγώ απ' ότι έχω καταλάβει, είναι θέμα επιλογών (ή αναγκών) στο χρώμα που χρησιμοποιούμε. Π.χ. τα σμάλτα δεν έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη ασταρώματος, ενώ τα ακρυλικά (ειδικά της gunze) το θέλουν το ασταράκι τους για να κάτσουν καλά, πιο πολύ όλων βέβαια τα gloss.

Καλή συνέχεια στον τυφώνα σου.

Δεν συμφωνώ με ότι το Hycote είναι χοντρό. Το αντίθετο μάλιστα. Ψέκασέ το με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, ξεκινώντας το ψέκασμα πριν το μοντέλο και τελειώνοντας μετά και από μικρή σχετικά απόσταση.
Αν επιμείνεις στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα, τότε θα σου χτίσει...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Ε, εντάξει, δεν εννοώ ότι είναι και σαν στόκος, αλλά αν χρειαστεί να ψεκάσεις 2η ή και 3η φορά το ίδιο σημείο ενώ ας πούμε οι γειτονικές του επιφάνειες είναι εντάξει, εκεί θα χτίσει λίγο. Εγώ έτσι το παθαίνω τουλάχιστον.

• Scale 1/35
  • *
Ενημέρωση από το μέτωπο...

Έχουν τελειώσει τα στοκαρίσματα (άθλιο κιτ σε πολλά σημεία έφαγε στόκο το άτιμο...Ουυυ κουβάδες) Πιστεύω ότι έχει έρθει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό στάδιο έχω προσπαθήσει να διατηρήσω την λεπτομέρεια  (αν και υπερυψωμένη) σε καλά επίπεδα παρά το ανελέητο τρίψιμο με διάφορα ντουκόχαρτα.
Επίσης ετοιμάστηκαν και τα παρελκόμενα του (σκέλη όπου προσέθεσα   καλωδίωση αντένες τροχοί κλπ)ασταρώθηκαν και φυλάσσονται μακριά (ελπίζω) από σκόνες για να μπούμε σιγά σιγά στο βαφείο.Επίσης να συμπληρώσω ότι η καλύπτρα ψεκάστηκε με το Interior Green κατόπιν κωλύθηκε με ξυλόκολλα (ελέω έλλειψης ειδικής κόλλας )και τα κενά που υπήρχαν εξαφανίστηκαν πάλι με προσεκτική χρήση της ίδιας κόλλας.   

Παραθέτω φώτος κατά την διάρκεια του ανελέητου στοκαρίσματος και τριψίματος.
Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά...Ούφ εκπίζω να μην σας τα έπρηξα ...Τα μάτια εννοώ χεχε
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
Τις ζώνες από τι τις έφτιαξες?Ρωτάω επειδή μου φαίνονται λίγο γυαλιστερές.Χαρτοταινία είναι?

Never ride faster than your angel is able to fly...

Tags: