Αποστολέας Θέμα: Panther D with zimmerit (Dragon 1/35)  (Αναγνώστηκε 2188 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Panther D with zimmerit (Dragon 1/35)
« στις: Αυγούστου 26, 2010, 06:21:15 μμ »
 Γεια σας.

Πριν λίγο καιρό πήρα το Panther D της Dragon από τον συνφορουμίτη phantomakia.

[imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P8260004.jpg[/imgt]

Spoiler (hover to show)

Εδώ και λίγες μέρες το έχω ξεκινήσει. Σήμερα όμως είχα ένα ατύχημα... Το μοντέλο έκανε ελεύθερη πτώση! ʼρχισα κι εγώ τα  ::pop:: και  :evil: :evil: :evil:

Τότε είδα την εξής φωτογραφία

Click to see the original size.

και σκέφτηκα να προσπαθήσω να κάτι παρόμοιο.

Παραθέτω και τις φωτό, μέχρι εδώ που έφτασα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα χρώματα της παραλλαγής είναι το 63 Sand και το 30 της Humbrol. Την ερπύστρια την πέρασα με ένα μείγμα νερού και παστέλ burnt umber αφού την είχα βάψει πρώτα steel. Έτριψα τα πέδιλα για να γυαλίσουν και έκανα και λίγο στεγνό πινέλο με silver.

Τους τροχούς τους έβαψα πρόχειρα για να τους ''λασπώσω'' αργότερα, όπως και τις ερπύστριες. Την χτυπημένη δεξιά ερπύστρια θα τη κάνω να έχει ''χυθεί'' πίσω από το άρμα.

Τις δύο θυρίδες μπροστά από τον πύργο δεν ξέρω αν έχω τοποθετήσει σωστά.

Επίσης προσπάθησα να κάνω wash και ''λέρωσα σχεδόν όλο το άρμα με σκόνη MiG Europe dust. Η λάσπη στα πλα'ι'νά του σκάφους είναι από χώμα και αραιωμένη ατλακόλ.
Το τσίπινγκ το έκανα με λεπτό πινελάκι και σφουγγαράκι, χρησιμοποιώντας το Tank Grey 67 της Humbrol στο sand και με το Sand έκανα το τσίπινγκ στο πράσινο.

Αυτά για την ώρα. Πείτε μου τις ατέλειες και τις απόψεις σας.

tazman

• Επισκέπτης
Απ: Panther D with zimmerit Dragon 1/35
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 07:21:15 μμ »
  Μετά από αρκετό καιρό ασχολήθηκα με τη βάση. Ανακάτεψα αραιωμένη ατλακόλ με κάμποσο χώμα και το άπλωσα σε ένα κομμάτι ξύλο. Κατόπιν, έριξα λίγα πετραδάκια και πασπάλισα

κοσκινισμένο χώμα πάνω στο προηγούμενο μίγμα και τα άφησα να τραβήξουν. Μετά από περίπου 2 ώρες, πριν στεγνώσει τελείως η ατλακόλ, πάτησα τις ερπύστριες στο χώμα για να

αφήσουν τα ίχνη τους.

Αφού όλα είχαν στεγνώσει καλά, αραίωσα πάρα πολύ, κάμποση ατλακόλ και την έβαλα σε ένα μπωλ. Το μίγμα έγινε σχεδόν σαν νερό. Με μια σύριγγα έριξα σταγόνα-σταγόνα το μίγμα

πάνω στο χώμα για να το ''ασφαλίσω''. Βάζοντας μερικές σταγόνες, έβαζα παράλληλα και λίγα χορταράκια. Δεν ήθελα να βάλω κάτι άλλο, καθώς είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω

μια τέτοια βάση και φοβήθηκα μην την υπερφορτώσω. Τις φωτογραφίες τις τράβηξα δύο φορές για να έχουν και φλας, γιατί έχω ένα θέμα με τον φωτισμό (ως συνήθως).

Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να μην το αφήσω πάλι για καιρό...  ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 11:19:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 11:41:37 πμ »
  tazman θα αρχίσω από το άρμα αφού τώρα το είδα . Έχεις κάνει καθαρή δουλειά και από όσο βλέπω τα χρώματα έστρωσαν ωραία. Δεν ξέρω γιατί προτίμησες το 63 και όχι το 93 ή 94 αλλά πάντως το αποτέλεσμα δείχνει ΟΚ. Ωραίο το σκόνισμα, αν θέλεις τώρα μπορείς να κάνεις αυτό που λέγεται "pin wash", δηλαδή ένα wash με αραιωμένο σκούρο καφέ μόνο σε γραμμώσεις, εσοχές και μικρολεπτομέρεις για να τονιστούν. Αυτό θα αναδείξει τη δουλειά σου αλλά πρόσεξε μην κάνεις wash σε όλο το μοντέλο θα χαθεί το σκόνισμα ! Πάντως αν δεν είσαι σίγουρος για το "pin wash" άστο έτσι, μια χαρά είναι.

Αυτό που πρέπει να διορθώσεις οπωσδήποτε είναι το χρώμα του φλογοκρύπτη (τώρα το είδα!). Με τίποτε δεν ήταν μεταλλικό, βάψτο με το χρώμα του υπόλοιπου άρματος (πχ. σε εκείνο το σημείο συνέχισε με το πράσινο. Αν θές στο τέλος βάζεις ελάχιστη καπνιά.). Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα πλέγματα που καλύπτουν τα ανοίγματα στο deck του κινητήρα δεν μαύριζαν τόσο πολύ. Ας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του...

Και το τσίπινγκ καλό είναι, βέβαια η ποσότητα είναι θέμα γούστου, αλλά γενικά θα σου έλεγα να κάνεις πάντα στην αρχή λιγότερο από όσο σκέφτεσαι ώστε να ελέγχεις το αποτέλεσμα.
  Τις ερπύστριες αν δεν τις έχεις κολλήσει στο άρμα ακόμη καλά θα είναι να τις σκονίσεις λίγο για να δένουν με τη βάση σου. Και αν δεν έχεις κολλήσει τροχούς, μπορείς να περάσεις με μεταλλικό χρώμα τους δίσκους των εσωτερικών τροχών, εκεί το χρώμα έφευγε λόγω τριβής και φαινόταν το γυμνό μέταλλο από κάτω. Δες φωτό εποχής για να καταλάβεις πως ήταν.

Για τη βάση ελπίζω να σου πουν άλλοι εδώ στο φόρουμ πιο κατάλληλοι, εγώ δυστυχώς είμαι ψιλοάσχετος στο θέμα αυτό. Πάντως αν θες να βελτιώσεις την τελική της εμφάνιση μπορείς να προσθέσεις περιμετρικά μήκος από προφίλ κορνίζας να μην φαίνεται το νοβοπάν.

εύχομαι καλά τελειώματα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 11:58:53 πμ »
να συμφωνήσω με όλα όσα λέει ο παραπάνω ....σύνοικος  :mrgreen:

και να προσθέσω
γουως στο ζιμεριτ και στο έδαφος για να πάρει βάθος
ματ βερνίκι στα χόρτα για να φύγει η γυαλάδα
σκόνες στο έδαφος με πίγκμεντ ή ξηρά παστελ και με την ίδια απόχρωση στα χαμηλά του άρματος

και πάνω από όλα κορνίζα να καλυφθεί το νοβοπάν
μια άσχημη βάση καταστρέφει το τελικό αποτέλεσμα
μάλιστα στο επόμενο, προτίμησε μια πιο μικρή βάση να μη υπάρχουν πολλά κενά σημεία

::salut::

Αποσυνδεδεμένος OTTO CARIUS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 04:28:59 μμ »
Συνολικά έχεις κάνει καλή δουλειά μπράβο! ::eusa_clap::
Κοιτώντας το άρμα σου, εχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
Το χρώμα που χρησιμοποίησες ως Dunkelgelb δίνει μια ερημί εμφάνιση που "ξενίζει" κάπως και αρμόζει ίσως περισσότερο σε άρματα που έδρασαν στην αφρική, παρα στην ευρώπη. Προς το τέλος του πολέμου βέβαια χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Προσωπικά χρησιμοποιώ το dark yellow ΧF-60 της tamiya αραιωμένο με 20% λευκό περίπου . Αν προτιμάς enamel, μπορείς εναλλακτiκά να χρησιμοποιήσεις το Χ-805 της Χtracolor. (νομίζω οτι τα προιόντα της Xtracolor δεν εισάγονται πια στην Ελλάδα.)
Το χρώμα που χρησιμοποίησες για το  στόμιο του πυροβόλου δεν δείχνει ρεαλιστικό. Αν χρησιμοποιείς αερογράφο ψέκασε το στόμιο του πυροβόλου και τις άκρες των εξατμίσεων με μίγμα 50/50 διαλυτικου και λαδιού sepia της talens. Ελαφρύ drybrush με oily steel. Μετά "σκονίζεις" με μαύρο παστέλ.
Σε άρμα που φέρει zimmerit, η χρήση wash είναι επιβεβλημένη. Ψέκασε πρώτα με βερνίκι satin-βοηθά απίστευτα το wash. Xρησιμοποίησε πάλι λάδι sepia αλλά αρκετά αραιωμένο 80% περίπου. Χρησιμοποίησε φαρδύ πινέλο Νο 5 για τις μεγάλες επιφάνειες & Νο 0 για τις λεπτομέρειες.
Είναι θέμα υποκειμενικό, αλλά το chipping πρέπει να είναι λίγο πιο διακριτικό. Χρησιμοποίησε ψιλό πινέλακι & οχι σφουγγαράκι.
Στούς τροχούς, φρόντισε το μαύρο χρώμα που αναπαριστά το λάστιχο, να είναι μονο περιμετρικά στη "στεφάνη". Σε κάποια σημεία σου έχει "ξεφύγει" λίγο. Είναι αρκετά επίπονη δουλειά. Στο πλαίσιο μπορείς να βρείς σαμπλόνα με κύκλους-ειναι κάτι σαν χαρακάς με κύκλους διαφόρων διαμετρημάτων που βοήθα αφάνταστα το βάψιμο.
keep up the good work!  ::icon_thumright::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 04:43:20 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια  ::handshake::

Το ξύλο της βάσης θα το κάλυπτα έτσι κι αλλιώς. Απλά εκεί που έκοβα τις παλέτες για το τζάκι, είπα να κόψω και το ράφι για να έχω βάσεις!!

Όσο για τα υπόλοιπα, θα αρχίσω ένα-ένα να τα διορθώνω.
Το γουός στο έδαφος δεν ξέρω πως να το κάνω. Στο γρασίδι γνωρίζω για το στεγνό πινέλο, αλλά για έδαφος δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική.
Και όσο για τη βάση που είναι μεγάλη, μάλλον θα βάλω τις φιγούρες που σκεφτόμουν από την αρχή. Κάποια στιγμή είπα να μην τις χρησιμοποιήσω, αλλά αφού βγήκε έτσι η βάση
τότε θα τις βάλω. ʼρα μάλλον θα πρέπει να μετακινηθεί το τόπικ στα ''Διοράματα''.

Όπως και να'χει, ευχαριστώ και πάλι  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 04:48:00 μμ »

Το γουός στο έδαφος δεν ξέρω πως να το κάνω. Στο γρασίδι γνωρίζω για το στεγνό πινέλο, αλλά για έδαφος δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική.

αναμιγνύεις λάδι raw umber 20% με white spirit 80% και με ένα πινέλο περνάς και χώμα και γρασίδι
αν χρειαστεί και δυο χέρια ή τοπικά κάτι περισσότερο
βλέποντας και κάνοντας

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 05:49:24 μμ »

αναμιγνύεις λάδι raw umber 20% με white spirit 80% και με ένα πινέλο περνάς και χώμα και γρασίδι
αν χρειαστεί και δυο χέρια ή τοπικά κάτι περισσότερο
βλέποντας και κάνοντας
ΟΚ, θα προσπαθήσω  ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 12:49:40 μμ »
Έκανα wash σε όλη τη βάση και τις πέτρες. Έχει σκουρήνει λίγο το χώμα. Στις φωτογραφίες φαίνεται πιο ανοιχτό. Το σκούρο σημάδι στα ίχνη των ερπυστριών είναι ένα λάθος  που πρέπει να εξαφανίσω.

Συνεχίζω με τον Πάνθηρα  ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 04:40:08 μμ »
Έβαψα τη φλογοκρύπτη με πράσινο, έκανα γουός στο ζίμεριτ και μια προσπάθεια για πιν γουός στο υπόλοιπο άρμα.

Έβαλα και λίγο λάσπωμα στους τροχούς και κόλλησα την ερπύστρια και το άρμα στη βάση μαζί με τους μετατοπισμένους τροχούς.

Κάτι μου λέει ότι τα έχω κάνει μαντάρα, αλλά από την άλλη ίσως θα μπορούσε να ήταν χειρότερα...

Αυτά για την ώρα, συνεχίζω...  ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
Απ: Panther D with zimmerit (Dragon 1/35)
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 06:20:44 μμ »
Στάθη μετά τόσες μέρες μάλλον θα έχεις προχωρήσει, είδα καθυστερημένα τη συνέχεια που ανέβασες.
Λοιπόν, ωραία δείχνουν και η βάση και το άρμα. Τώρα μπορείς (αν θες και δεν το έχεις τελειώσει ακόμη) να συνεχίσεις με λίγο επιπλέον πιν γουός στις γραμμώσεις και εσοχές να αναδειχθούν οι λεπτομέρειες, αλλά θέλει και (πολύ ελαφρύ, ανεπαίσθητο) στεγνό πινέλο με ανοικτότερο χρώμα μετά. Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι. Επίσης αν έβαζες και λίγες σκόνες (pigments) ανοικτού τόνου στις ερπύστριες να δέσουν περισσότερο με τη βάση.

καλή συνέχεια ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:20:16 μμ »
Στάθη μετά τόσες μέρες μάλλον θα έχεις προχωρήσει, είδα καθυστερημένα τη συνέχεια που ανέβασες.
Λοιπόν, ωραία δείχνουν και η βάση και το άρμα. Τώρα μπορείς (αν θες και δεν το έχεις τελειώσει ακόμη) να συνεχίσεις με λίγο επιπλέον πιν γουός στις γραμμώσεις και εσοχές να αναδειχθούν οι λεπτομέρειες, αλλά θέλει και (πολύ ελαφρύ, ανεπαίσθητο) στεγνό πινέλο με ανοικτότερο χρώμα μετά. Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι. Επίσης αν έβαζες και λίγες σκόνες (pigments) ανοικτού τόνου στις ερπύστριες να δέσουν περισσότερο με τη βάση.

καλή συνέχεια ::salut::
Ευχαριστώ για τη βοήθεια Βασίλη. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω με το γουός, γιατί φοβάμαι μην το παρακάνω.
Όσο για τις σκόνες, πρέπει να τις βάλω. Έχω σκόνη Europe dust. Να βάλω αυτή στις ερπύστριες; Επίσης, όπως είπε και ο Πέτρος, θα περάσω με σκόνες το χώμα. Να βάλω την ίδια σκόνη, ή να πάρω κάποια άλλη;

Θα καθυστερήσουν λίγο οι φιγούρες, γιατί περιμένω βοήθεια από έναν συνάδελφό μου.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 12:22:19 πμ »
Ναι κάνει και η Europe dust, βασικά ότι θέλεις βάζεις από τα "γεώδη" χρώματα. Επίσης μπορείς αντί για έτοιμες σκόνες να τρίψεις ξηρά παστέλ (αν έχεις, αλλιώς μια βόλτα στο πλαίσιο πχ. θα βρεις μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τόνων) πάνω σε ένα ντουκόχαρτο, να ανακατέψεις την σκόνη τους με διαλυτικό (white spirit) και να περάσεις το διάλυμα στις ερπύστριες. Βασικά ότι θέλεις βάζεις, δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας.

Για το wash, δίκιο έχεις αν φοβάσαι μήπως βγει πολύ καλύτερα μην το κάνεις.
 Για τη βάση δεν μπορώ να σου πω πολλά, στο συγκεκριμένο κομμάτι είμαι ψιλοάσχετος. ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 04:33:38 μμ »
Σχεδόν έτοιμο. Έβαλα κάποιες φιγούρες της MB. Ο συνάδελφος τελικά δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί, οπότε έμειναν ως είχαν. Μη φρικάρετε με τις φιγούρες. Δεν είχα ξαναβάψει ποτέ και φαίνεται πως είμαι άσχετος στο θέμα αυτό. Θα προσπαθήσω με κάποιες άλλες που έχω.

Έριξα λίγη σκόνη στο άρμα και αρκετή στο έδαφος. Θα βάψω λίγες λεπτομέρειες στις φιγούρες, θα φτιάξω και το πιστόλι του ενός που μου έσπασε και πάμε για άλλα.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια  ::thanks_smilie::  ::thanx:: ::thanks_smilie::

Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 05:09:39 μμ »
όντως οι φιγούρες δεν γοητεύουν κιόλας. Πάντως αν μπορείς δοκίμασε με wash να τονίσεις κάποιες λεπτομέρειες τόσο στα ρούχα όσο και στα πρόσωπα/χέρια. Ίσως είναι καλύτερα να βάψεις ματ τις μπότες-άρβυλα, μου φαίνεται ότι παραγυαλίζουν.
άμα το  τελειώσεις βάλε και καμιά συνολική φωτό ::salut::

Tags: