Αποστολέας Θέμα: Ανακατασκευη - Honda RC211V (1/9)  (Αναγνώστηκε 1715 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Ανακατασκευη - Honda RC211V (1/9)
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 09:57:01 μμ »
Καλησπερα φιλοι μου :wink:
Αποφασησα σημερα να διαλισω  :twisted: και να ξαναφτιαξω απο την αρχη αυτο το "εργαλιο" που ειχα μοντελαρη πριν απο περιπου
6 χρονια.
Το εβλεπα σε ενα ραφακι στολισμενο και με επιανε η καρδια  :oops: μου ετσι οπως το ειχα φτιαξει γι'αυτο και πηρα αυτην την αποφαση.
Ξεκινησα με την μηχανη,την ξεβαψα και την εβαψα ξανα με 27001
MATT ALUMINIUM της Humbrol(enamel),μετα ενα wash με μαυρο χρωματακι,μερικες φθορουλες και ετοιμη η 'μηχανουλα'. :wink:

[imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00316.jpg[/imgt] [imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00317.jpg[/imgt]
[imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00318.jpg[/imgt] [imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00319.jpg[/imgt]
[imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00320.jpg[/imgt] [imgt]http://i598.photobucket.com/albums/tt65/papadakisnikos/DSC00321.jpg[/imgt]

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Εαν καποιος εχει φοτο της μηχανης χωρις τα καπακια ας μου τις στηλη ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Και αν μπορει να μου πει καποιος που μπορω να βρω χαλκομανιες,βεβαια αν υπαρχουν,θα ε σωσει. ::please::

::moshi44x42::

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Ανακατασκευη - Honda RC211V (1/9)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 07, 2009, 02:48:34 μμ »
Γεια και χαρα φίλε, αν και είμαι αρχάριος,μετά απο ψάξιμο έχω δει οτι μπορείς να φτιάξεις από μόνο σου χαλκομανίες  στο PC και να τις τυπώσεις.
Που συγκεκριμένα το διάβασα δεν θυμάμαι,αλλα αν ψάξεις το site θα το βρεις.
Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2009, 07:54:07 μμ »
Φίλε μου, θα μου επιτρέψεις μια παρατήρηση...

Η δική μου μηχανή έχει 15.000 χλμ και 2 χρόνια ζωής. Ο κινητήρας της ΔΕΝ είναι τόσο βρώμικος. Για την ακρίβεια, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ βρώμικος!!! Πολλώ μάλλον μίας μοτοσικλέτας motoGP, που κάθε κινητήρας βγάζει έναν αγώνα όλο κι όλο. Πότε να προλάβει να γίνει έτσι;;;
Εκτός αυτού, οι κινητήρες των μοτοσικλετών γενικά δεν παρουσιάζουν διαρροές, εκτός απ' όταν είναι χαλασμένοι. Οπότε, εάν δεν μιλάμε για σπασμένο μοτέρ, παρατημένο μερικά χρόνια, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει έτσι.
Αν θες λοιπόν να είσαι πιο... ακριβής ως προς την πραγματικότητα, ξέβαψέ τον πάλι και βάψε τον καθαρό και σένιο!  :wink: Το αυτό ισχύει και για τα άλλα τμήματα της μηχανής γενικά. Το μόνο στο οποίο δικαιολογείται κάποια βρωμιά είναι η αλυσίδα μετάδοσης και το γρανάζι πίσω, που φαίνεται και αυτό επειδή λιπαίνεται. Επίσης, επειδή οι ανθρακονημάτινοι δίσκοι σίγουρα θα βγάζουν περισσότερη βρωμιά απ' τους μεταλλικούς δικούς μας, ίσως θα μπορούσες να σκονίσεις τις δαγκάνες λίγο. Αλλά άποψή μου είναι να την κάνεις ολοκαίνουρια τη μηχανούλα. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα εργαλεία δεν κυκλοφορούν πολύ σε κακή κατάσταση. Πάντα όπου και αν εκτίθενται, είναι ολοκάθαρα και γυαλιστερά.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 03, 2009, 03:37:48 μμ »
Φιλε μου,αν ακομη θες φωτογραφιες στειλε πμ.Το ιδιο μοντελο με "βασανιζει" κι'εμενα αυτον τον καιρο και καταφερα να μαζεψω λιγο υλικο.Επετρεψε μου να συμφωνησω με τον nasos79,οι φωτο δεν παρουσιαζουν σχεδον καμια φθορα,ουτε στον κινητηρα ουτε αλλου.Keep up the good work.
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 05, 2009, 09:09:10 πμ »
Φίλε overlord, ποιο φτιάχνεις; Το repsol; Μήπως έχεις καταφέρει να βρεις με ακρίβεια τα χρώματα στα οποία πρέπει να βαφτεί, να μου πεις σε τι εταιρίες και τι κωδικούς έχεις καταλήξει; Για repsol μιλάμε πάντα. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 05, 2009, 10:10:40 πμ »
Ναι φιλε Νασο,ειναι η Repsol Honda των Rossi-Okawa απ'το (μετριο) κιτ της Revell sthn 1/9.Για τα χρωματα φανταζομαι οτι μιλας για το μπλε του fairing το οποιο ειναι απροσδιοριστο ακομα και στις φωτογραφιες και θα βαφτει με το Χ-3 Royal Blue της Tamiya.Τα σκουρα κομματια του fairing θα βαφτουν με το Gun Metal της Testors (Model Master),αφου στην ουσια ειναι αβαφτο κεβλαρ.Το συγκροτημα πλαισιο-πισω ψαλιδι ξαναβαφτηκαν με Chrome Silver επισης της Testors αλλα σε σμαλτο γιατι αυτα του κιτ ερχονταν ηδη χρωμιωμενα αλλα γυαλιζαν υπερβολικα.Υπαρχει ενα θεμα με τις ζαντες,αφου οι μαυρες ζαντες με την πορτοκαλι ριγα γυρω τους που δινει το κιτ ειναι μεν σωστες σαν χρωματα,αλλα εχω δει την εν λογω μοτοσυκλετα και με πορτοκαλι ζαντες χωρις καμια ριγα.Φανταζομαι ομως οτι αυτα οπως και διαφορες αλλες μικροδιαφορες στην μοτοσυκλετα ειναι updates του εργοστασιου στη διαρκεια της αγωνιστικης χρονιας.
Ελπιζω να σε διαφωτισα οσο γινοταν,αν εχω ξεχασει κατι οσον αφορα τα χρωματα σε παρακαλω να μου το υπενθυμησεις.Περιττο να πω οτι οι (λιγες) φωτογραφιες μου βρισκονται στη διαθεση σου,οπως και στη διαθεση οποιου αλλου ενδιαφερεται.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:25:29 μμ »
Φτιάχνω αυτές:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5444.0.html

Την Konica-Minolta την έχω σχεδόν ολοκληρώσει, έβαλα και τις χαλκομανίες, εντάξει.
Τη Repsol σκέφτομαι να τη βάψω, αντί να της βάλω τις χαλκομανίες, διότι θα τσακίσουν σε κάποια σημεία και θα φαίνονται άσχημα. Γι' αυτό ψάχνω τα χρώματα.

Ο Λευτέρης μου έχει πει αυτά τα χρώματα:
Χ3 tamiya royal blue,H24 orange yellow gunze και Η14 Gunze

pale burnt metal alclad για την εξατμηση και μετα τα διαφανα μπλε και κοκκινα

chrome alclad για τα πενταλ των ταχυτητων

white aluminium Alclad για τον σκελετο

titanium gold+copper alclad για τιμονοπλακα

magnesium για το μοτερ!!!!!

Τα alclad οκ, τα βρήκα. Τα gunze δεν μπορώ να τα βρω. Μήπως τα ξέρεις σε άλλες εταιρίες;

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 05, 2009, 01:45:57 μμ »
Συμφωνα με αυτο:
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_gunze.htm

το Η24 δεν υπαρχει σε αντοιστιχια αλλης εταιριας,ενω το Η14 ειναι το απλο πορτοκαλι.
Φανταζομαι οτι το Η24 προοριζεται για το "κοκκινο"του λογοτυπου της Repsol.Στις φωτο το εν λογω χρωμα φαινεται σαν λαμπερο ανοιχτο κοκκινο,οποτε αν δεν το βρεις ετοιμο πιστευω οτι μια μιξη κοκκινο-κιτρινο (περιπου 80-20,δεν παιρνω και ορκο  :oops),θα κανει μια χαρα τη δουλεια σου.Οσον αφορα τα χρωματα της Αlclad,επιστρεφω στον μοντελισμο μετα απο αρκετα χρονια απουσιας και ομολογω οτι παρολα τα καταπληκτικα λογια που διαβασα στο φορουμ,δεν γνωριζα καν την υπαρξη τους γι'αυτο και χρησιμοποιω παλιες καλες(?) και δοκιμασμενες λυσεις.
Γι'αυτο και το συνολο πλαισιο-ψαλιδι βαφτηκαν με chrome silver που ψεκασμενο με αερογραφο αποδιδει τελεια την επιφανεια γυαλισμενου αλουμινιου.
Το πενταλ εχει ακριβως το ιδιο χρωμα με το πλαισιο εκτος απο το λαστιχακι στο τελειωμα του (αυτο που σου φθειρει το δεξι παπουτσι  :mrgreen:) ποy ειναι φυσικα flat black.
Το μοτερ ειναι σιγουρα aluminium εκτος απο το καρτερ που ειναι metallic grey.
Για την πλακα του τιμονιου εχω δυο φωτο οι οποιες αντι να με βοηθησουν με μπερδεψαν χειροτερα αφου στη μια (που ειναι και πολυ κακη) η πλακα φεναιται να εχει ενα περιεργο χρωμα που μοιαζει με bronze (!!!!!!),ενω στην αλλη η πλακα φαινεται να εχει ενα γκρι μεταλικο χρωμα που μοιαζει με ανοιχτο gun metal.
Μολις ειδα οτι η Honda που φτιαχνεις ειναι του '06,οποτε οι ζαντες σιγουρα ειναι πορτοκαλι.
Υ.Γ.
Το καντραν στο αβαταρ ειναι απο GSXR?

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2009, 03:12:49 μμ »
Οι κινητήρες της Honda δεν έχουν ακριβώς το χρώμα του αλουμινίου, είναι λίγο πιο σκούροι, δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σαν το metallic gray της Tamiya βέβαια, που είναι ο δικός μου, αλλά δεν είναι και εντελώς αλουμίνιο. Παρόλα αυτά, κι εγώ τους '06 αλουμίνιο τους έβαψα. Μία χαρά είναι για την κλίμακα. (άλλωστε δεν φαίνεται τίποτα όταν μπει το κοστούμι)

Το λαστιχάκι στο λεβιέ των ταχυτήτων είναι υποτίθεται για να σου προστατεύει το παπούτσι απ' τη φθορά!  ::glossa:: Ασχέτως αν... όλοι ξέρουμε τι γίνεται.
Τα alclad είναι μια χαρά, αρκεί να κάνεις προσεκτική προεργασία. Εγώ το διαπίστωσα με λύπη, κατόπιν εορτής!  8) Όταν αναρωτιόμουν γιατί το chrome δεν είναι chrome αλλά μοιάζει με matt aluminum... Αλλά δεν βαριέσαι, μικρό το κακό.

Θα έλεγα να βάλεις το bronze για την τιμονόπλακα, διότι αν δεν κάνω λάθος, είναι μαγνήσιο. Ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να βάλεις και λίγο gun metal μέσα, να σκουρύνει.

Υ.Γ.
Τα όργανα είναι από CBR600 και το 280 είναι photoshop.  ::glossa:: Ποιος τρελός βγάζει φωτογραφίες στα 280 χαω;  :lol: Η φωτό ήταν από το νετ από σταματημένη μοτό, με 0 χλμ.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2009, 09:41:46 μμ »
Σ'ευχαριστω για την ενημερωση φιλε Νασο.
Περιμενω εντυπωσεις οταν βαψεις τα χρωματα της Repsol για να δω αν θα το τολμησω κι'εγω ή αν ακολουθησω την ευκολη λυση  :oops:

Ποιος τρελός βγάζει φωτογραφίες στα 280 χαω;

Ξερω μερικους....

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 07, 2009, 12:07:36 πμ »
Φιλε Νασο,καθως "χαζευα" στις σελιδες του φορουμ βρηκα αυτο:

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/gallery/federal_standard_595_paint_spec.htm

και αυτο:

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/gallery/FS_conversionTable.htm

Αν ριξεις μια ματια στι πρωτο λινκ θα δεις τα FS 28913 και FS 28915,Fluorescent Red Orange και Fluorescent Red αντοιστιχα που νομιζω οτι ειναι τελεια για το "Repsol Red" που ψαχνεις (ετσι τουλαχιστον φαινεται στην οθονη του υπολογιστη).
Στο δευτερο λινκ υπαρχει η αντποιστιχια τους σε Testors(2041 και E 2301).
Ελπιζω να σου φανουν χρησιμα.

Tags: