Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα γεγονός όσον αφορά σε επίσκεψη μου στη euromilitaire το 2007.
Παρεβρέθηκα κατά τύχη σε διάλογο μεταξύ διαγωνιζομένου και κριτή,συγκεκριμένα του κατόχου best of show του 2006 Douglas Lee,αυτό με τους πολωνούς που κάνουν επίθεση σε ένα Γερμανικό pz.
To 2007 λοιπόν κατέβασε ένα pzIV DΑΚ με κάτι Γερμανούς να βάζουν στοιχήματα σε χελωνοδρομείες - καλό ε;
Που θέλω να καταλήξω χωρίς να σας κουράσω.Δε πήρε λοιπον best αλλά ούτε χρυσό αν θυμάμαι καλά,αλλά ασημένιο.Όταν λοιπόν ρώτησε στον κριτή ΤΙ ΔΕ του έρεσε του είπε ότι το διόραμά σου είναι σα να έγινε από 2 διαφορετικούς μοντελιστές.Το άρμα λερωμένο και φθαρμένο,ενώ οι φιγούρες πεντακάθαρες χωρίς ίχνος σκόνης στα άρβυλα.(Ε,δεν ήταν ακόμη της μοδός ο MIG,τις δημιουργούσε ακόμη τις σκονούλες.)
Το θέμα όμως στην όλη υπόθεση είναι το πως άκουγε ο Lee τον κριτή,χωρίς να αντιδράσει ή να αρχίσει τον Ελληνική πατροπαράδωτη τσαμπουκαλεμένη συμπριφορά του στυλ
Τι λες τώρε ρε φίλε ,μα έχει 16.784 κομματάκια, 286.876, αποχρώσεις φωτοέτσι,φωτοαλλιώς την ʼρτα και τα Ιωάννινα επάνω φοράει,έχω πάρει χρυσά και best και θα μου πεις τώρα.....
Πολιτισμένα πράγματα.Τελικά η νοοτροπία μας φταίει.Πάρτε για παράδειγμα από την οδηγική μας συμπεριφορά(ένα τέταρτο μέχρι να ξεπαρκάρω από την έκθεση στην Αγγελάκη sorry γιατί κανείς δε παραχωρεί 2 δεύτερα προτεραιότητα να βγει ο άλλος με όπισθεν),μέχρι και το που πετάμε σκουπίδια.Ο κάδος 2 μέτρα απόσταση να είναι από μας,κάτω θα το πετάξουμε το πλαστικό του καφέ η την χαρτοπετσέτα.Δε λέω βέβαια Προς Θεού,ότι το κάνουν όλοι,αλλά.....μέχρι και πλαστικό μπουκαλάκι νερού και κουτί από γλυκά έχω φάει στην Εθνική από μ@λ@κ@ φορτιγατζή.
Στο θέμα μας...μοντελισμό κάνουμε,δε τρώμε το φαί του άλλου ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτε.Αντίθετα αυτό μας ενώνει και πρέπει να αφήσουμε κατά μέρους ίντριγκες και πάθη.