Αποστολέας Θέμα: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2009  (Αναγνώστηκε 44722 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2009
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 12:05:18 μμ »
κι εγώ έλεγα ν'ανέβω  :roll: ... φτάνει να μου υποσχεθεί ο gkontog ότι άμα πέσει θα προσέχει να μην πέσει πάνω μου.  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 12:08:24 μμ »
Δεν ξερω εσείς τι λέτε, αλλά Θεσσαλονίκη χωρίς μεζεδάδικα δεν λέει. Ο gkontog να τα αφήσει αυτά και να σηκωθεί για να μας ακολουθήσει.
Μέχρι στιγμής έιμαστε 5 αθηναίοι. Μην καταλήξουμε να είμαστε περισσότεροι από τους ντόπιους

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΟΝΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 02:18:23 μμ »
Αν και το τόπικ αφορά την διοργάνωση της φετεινής έκθεσης, υποχρεώνομαι σε μια σύντομη απάντηση
Τώρα βέβαια γιατί παραμονές της ετήσιας έκθεσης μας πρώην ιδρυτικό μέλος προτρέπει σε αποχή από την έκθεση( φέτος και δημόσια) μόνο αυτό μπορεί να το απαντήσει.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ  ΕΙΝΑΙ σύλλογος με καταστατικό δημοσιευμένο στο Πρωτοδικείο κλπ
Το προηγούμενο Δ.Σ. του ΠΗΓΑΣΟΥ παραιτήθηκε την Ανοιξη του 2008, με ταυτόχρονη αποχώρηση μελών, πλην όμως δεν διαλύθηκε ο Σύλλογος και υφίσταται νόμιμο ΔΣ.

Ελπίζω ότι όλοι, ακόμα και πρώην μέλη, θα στηρίξουν και την φετεινή έκθεση, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το μοντελισμό στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ πολύ τους "Νότιους" για την στήριξη της έκθεσης των "Βόρειων".  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Θα βρεθούμε και από κοντά στην έκθεση της IPMS.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Ο «θάνατος» του ΠΗΓΑΣΟΥ αποτελεί απλά και μόνο μακροχρόνιο και διακαή wishfull thinking του επίδοξου «νεκροθάφτη» πρώην Προέδρου και πρώην μέλους του και των ελαχίστων "οπαδών" του. Καλό είναι που αποκαλύπτονται απροκάλυπτα και δημόσια οι αληθινές προθέσεις

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 02:24:55 μμ »
5. Απέχω από τυχόν τάϊσμά του
Καρμίρη! Τι τρώω βρε; Σαν πουλάκι τρώω ::glossa::

...φτάνει να μου υποσχεθεί ο gkontog ότι άμα πέσει θα προσέχει να μην πέσει πάνω μου.  :lol: :lol:
Να βάλεις κάτι φανταχτερό να σε βλέπω. Ή βάψου κίτρινος-μαύρος λουρίδες να είσαι σαν τα fοllow-me να ξεχωρίζεις ::glossa::

Δεν ξερω εσείς τι λέτε, αλλά Θεσσαλονίκη χωρίς μεζεδάδικα δεν λέει.
Και οι πρώτες σοβαρές προτάσεις! Για να οργανωνόμαστε παρακαλώ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 04:10:28 μμ »
Αν όλα πάνε καλά θα έρθω και εγώ στην έκθεση και θα χαρώ πολύ να ξαναδώ τους φίλους που είδα και πέρσι.

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την έκθεση. Θα υπάρχει πάλι καμιά παρουσίαση τεχνικών και φέτος;

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 05:25:54 μμ »
5. Απέχω από τυχόν τάϊσμά του
Καρμίρη! Τι τρώω βρε; Σαν πουλάκι τρώω ::glossa::

.... αν κατάλαβα καλά οι ταβέρνες της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κάνουν γερή προμήθεια για εκείνο το ΣΚ  ...  :mrgreen:

...φτάνει να μου υποσχεθεί ο gkontog ότι άμα πέσει θα προσέχει να μην πέσει πάνω μου.  :lol: :lol:

Να βάλεις κάτι φανταχτερό να σε βλέπω. Ή βάψου κίτρινος-μαύρος λουρίδες να είσαι σαν τα fοllow-me να ξεχωρίζεις ::glossa::

..... ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!  Νίκοοοοοοο, ΟΧΙ κιτρινό-μαυρος ..... θα γλιτώσεις μεν από τον gkontog  ::glossa::  αλλά θα σε πλακώσουν οι Παοκτσήδες  ::bat:: ::kranke_010:: ::brancard::  .....   :mrgreen: :mrgreen:  Και απ' ότι βλέπεις εμείς εδώ πάνω είμαστε άγριοι !!!!   :twisted:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 12:44:09 πμ »
Για καλό μεζεδοπωλείο κάντε επίσκεψη στον "Πίνακα" - εάν υπάρχει ακόμα - στην Αθωνος
Εγγύηση   ::icon_thumright::

Λαζαράκη ετοιμάσου  :mrgreen: στέλνω πράμα....
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 09:51:27 πμ »
Για καλό μεζεδοπωλείο κάντε επίσκεψη στον "Πίνακα" - εάν υπάρχει ακόμα - στην Αθωνος
Εγγύηση   ::icon_thumright::
Ωπα! Τέλεια, έχει προηγηθεί αναγνώριση!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:02:27 πμ »
Ωπα! Τέλεια, έχει προηγηθεί αναγνώριση!

Βρε, έλα εσύ και δεν θα σε αφήσουμε παραπονεμένο!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 12:06:18 μμ »
[modbreak]Kλειδώνει προσωρινώς, και επιφυλασσόμαστε για επιπλέον ενέργειες. Παρακαλούμε να μην ανοιχθούν κι άλλα παρόμοια θέματα ή με το ίδιο αντικείμενο, θα διαγραφούν άμα τη εμφανίση.[/modbreak]

Admin edit ::arrowred:: το επιμαχο post του κ. Κελεσιδη αφαιρεθηκε

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 01:18:39 πμ »
unlocked

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΤ ,ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 10:48:47 μμ »
   Σ'ένα Αστερίξ, όταν οι πειρατές βλέπουν από μακριά ένα πλοίο στο οποίο βρίσκονται οι γνωστοί γαλάτες Αστερίξ-Οβελίξ, αποφασίζουν να βουλιάξουν μόνοι τους το καράβι, για να γλιτώσουν από τη μία το ξύλο αλλά και από την άλλη για να την "σπάσουν" στους γαλάτες. Όμως οι φίλοι μας γαλάτες βιάζονται και δεν τους δίνουν σημασία, οπότε οι πειρατές πιασμένοι από έναν κορμό μέσα στο νερό λένε: τώρα καταφέρνουμε να γίνόμαστε γελοίοι από μόνοι μας.
   Για την ακριβή απόδοαση της σκηνής και διαλόγων δε  είμαι σίγουρος γιατί λόγω εργασιών στο σπίτι [μοντελισμός σε 1/1] δεν μπορώ να ανοίξω και να βρω το συγκεκριμένο τεύχος, αλλά κάπως έτσι έχει η ιστορία. Αλλωστε το θέμα είναι, όχι τι ακριβώς λέει, αλλά γιατί θυμήθηκα αυτή τη σκηνή.
   Μου θυμίζει και κάτι από την πολιτική: συνιθίζουμε να τα ρίχνουμε όλα στο αθηνοκεντρικό κράτος, λες και εδώ πάνω δεν έχουμε τις δικές μας ευθύνες. Εμείς φταίμε για ότι συμβάινει και δεν συμβαίνει εδώ πάνω. Φαγωνόμαστε μόνοι μας.
Δόξα το Θεό και πολλούς και ισχυρούς βουλευτές βγάζουμε πάντα, ισχυρούς παράγοντες διαθέτουμε αλλά είμαστε μίζεροι και γκρινιάρηδες. Καλή η φραπεδιά - μόνο που δεν παράγει έργο.
   Τελικά θα αρχίσω να πιστεύω ισχυρά ότι οι από κάτω και πιο νηφάλιοι και πιο έξυπνοι είναι. Ελάτε φίλοι να δούμε τα μοντέλα σας κι ελπίζω να συμμετάσχουν και οι θεσσαλονικείς. Τα οποιαδήποτε προβλλήματα και διαφωνίες με τον Πήγασο μπορούν να διευθετηθούν αλλού και αλλιώς. 'Ο,τι κι αν είναι αυτή τη στιγμή ο Πήγασος, διοργανώνει μια έκθεση -τη μοναδική ετήσια στη Θεσσαλονίκη.
   Και φυσικά συμφωνώ ότι η απάιτηση βάσης είναι τουλάχιστον αστοχία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 11:10:03 μμ »
  Και φυσικά συμφωνώ ότι η απάιτηση βάσης είναι τουλάχιστον αστοχία.
Και εγώ αυτής της άποψης ήμουν αλλά πρέπει να ομολογήσω πως η βάση επιτρέπει στην επιτροπή να "γυρίσει" και να δει ένα μοντέλο από κάθε πλευρά χωρίς να το αγγίξει.

Από την άλλη βάση για ένα 48άρη Catalina ή B-17 είναι λίγο δύσκολο να γίνει...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 12:05:45 πμ »
Σας ενημερώνω ότι στη συνάντηση της Παρασκευής συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, όπως τα περσινά προβλήματα με το φωτισμό και τα δελτία συμμετοχής και προτάσεις για βελτιώσεις, οργάνωση επιδείξεων - ήδη ανακοινώθηκε αυτή για τις τεχνικές weathering -  σύσταση κριτικής επιτροπής κ.α.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη μεθεπόμενη Παρασκευή 25/9 στις 20:00.

Προσκαλούνται και πάλι οι μοντελιστές της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της έκθεσης - ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του Συλλόγου- να επικοινωνήσουν
είτε με αποστολή μειλ στο nleon@kleemann.gr ( δεν έχω συνεχή σύνδεση  και δεν είμαι σε θέση να απαντάω έγκαιρα σε πμ) ή στο κινητό 6944/298362

Πιστεύω ότι η υποβολή προτάσεων και η συμμετοχή όλων μας θα βοηθήσει τα μέγιστα στην επιτυχία και της φετεινής έκθεσης της πόλης μας

Νίκος Λεοντσίνης

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 07:17:48 μμ »
και η αφίσσα που θα διανεμηθεί στα μοντελιστικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 08:54:30 μμ »
Απλή αλλά μ΄ αρέσει  ::icon_thumright::
Να υποθέσω ότι βάλατε και εσείς το best of show το περσινό;;;

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 03:50:34 μμ »

Θυμίζω ότι η συνάντηση μας έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή 25/9 στις 20:00.

Νίκος Λεοντσίνης

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
Μια ιδέα για την έκθεση
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 09:16:06 πμ »
Η ιδέα μου πηγάζει από ίδια εμπειρία σε εκθέσεις όπου δεν ήξερα τους μοντελιστές.  Εβλεπα τα μοντέλα, μου 'τρεχαν τα σάλια και ήθελα να μιλήσω με τους μοντελιστές για να μάθω τεχνικές κλπ.  Αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί δεν υπήρχαν τα στοιχεία τους.

Η πρόταση λοιπόν είναι η εξής:
1) Κατά την υποβολή του μοντέλου, όποιος θέλει, μπορεί να συμπληρώνει σε ένα χαρτάκι ό,τι στοιχεία επαφής επιθυμεί. Εστω και μόνο email.  Το χαρτάκι ας είναι μικρό, αρκεί να φέρει τον αριθμό του εκθέματος.
2) Αφου η κριτική επιτροπή κάνει τη γύρα της και βγάλει τις αποφάσεις της, τότε μπορεί να τοποθετήσει όσα τέτοια χαρτάκια έχουν συμπληρωθεί δίπλα στα αντίσοιχα μοντέλα.

Ετσι προς το τέλος της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν αλλήλους και να μιλήσουν, είτε στην έκθεση είτε μετά.. Δεν ξέρω τί τυπικά, πρακτικά, νομικά ή άλλα εμπόδια υπάρχουν.
Απλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει να μή γνωρίσουμε μόνο μοντέλα αλλά και άλλους μοντελιστές.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 12:39:16 μμ »
Θα ερθω και εγω σιγουρα. Να ξεστραβωθουμε λιγακι.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 06:34:42 μμ »
Λόγω του περιορισμού των διαστάσεων της βάσης, θέτω το εξής ερώτημα.
Έχω μιά Κορβέτα του Β'ΠΠ, στην 1/72  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,4321.0.html  και  ::arrowred:: http://www.emioannina.gr/index.php?showtopic=19

Είναι κλεισμένη σε γυάλα με δική της βάση διαστάσεων: Μήκος 1 μέτρο, πλάτος 24 εκατοστά και ύψος 43,5 εκατοστά.

Μπορώ να το φέρω?
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 06:46:00 μμ »
Γιώργο δεν είμαι στο ΔΣ του Πήγασου (απλό μέλος) και ίσως "μιλώ" αυθαίρετα αλλά φίλε ΤΕΤΟΙΑ δουλειά φέρτην και ας είναι "έξω" απο τις διαστάσεις  :wink: :wink: :wink: Σε περιμένουμε  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 06:49:08 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Παναγιώτη  ::icon_thumright::  , απλά θέλω να ξέρω τι θα "φορτώσω" στο αυτοκίνητο   :wink:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 06:57:35 μμ »
Γιώργο δεν είμαι στο ΔΣ του Πήγασου (απλό μέλος) και ίσως "μιλώ" αυθαίρετα αλλά φίλε ΤΕΤΟΙΑ δουλειά φέρτην και ας είναι "έξω" απο τις διαστάσεις  :wink: :wink: :wink: Σε περιμένουμε  :wink: :wink:

Η προκήρυξη ορίζει :Οι εξωτερικές διαστάσεις της κάθε βάσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 40 Χ 60 εκατοστά. Εκθέματα μεγαλύτερων διαστάσεων θα γίνουν δεκτά μόνο μετά από έγκριση του Συλλόγου, εφόσον παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για την διοργάνωση.

και μένα η προσωπική μου άποψη ως μέλος, είναι ότι μιά τέτοια δουλειά και μάλιστα τοποθετημένη σε γυάλινη προθήκη, σίγουρα παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον για την διοργάνωση

ανάλογα ναυτικά θέματα συμμετείχαν στο παρελθόν

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 07:29:35 μμ »
αν ηταν καμια παπαρια μεγαλων διαστασεων οπως εχουμε δει στην θεσσαλονικη στην περασμενη εκθεση.....
αυτο παντως δεν νομιζω να ειναι προβλημα!!
ωραια πραματα γιωργο
 ::eusa_clap::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 07:31:45 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά  ::salut::
Θα φορτωθεί λοιπόν  ::icon_thumright::

www.emioannina.gr

Tags: