Καλησπέρα,
Είμαι ο βοηθός του jasonosaj και προσπαθώ να τον βοηθάω όταν χρειάζεται και όταν μου ζητείται, και κυρίως συμβουλευτικά. Πχ το Marrie Jeane το έκανε εντελώς μόνος του.
Χαίρομαι που στο forum τον βοηθάτε, με τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις σας, γιατί μόνο έτσι θα γίνει καλύτερος. Πριν ξεκινήσει αυτό το σκάφος, τον συμβούλευσα να διαβάσει ξανά τα σχόλια σας και να προσπαθήσει, κατά το δυνατόν, να ακολουθήσει τις συμβουλές.
Στο προκείμενο, από τους τρόπους για το λύγισμα της ξυλείας του σκαριού, φλόγα, νερό & το ειδικό ψαλίδι, καταλήξαμε ότι το τελευταίο είναι πολύ βολικό αρκεί να μην βάλεις δύναμη και σπάσει το ξύλο. Στην συνέχεια δουλέψαμε και τα καρφιά, όμως φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται μόνο σε λίγα σημεία και για λίγο χρόνο, μέχρι να κολλήσει η σανίδα, γιατί όταν φτάσεις στο τρίψιμο σε δυσκολεύουν.
Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη πιο έμπειρων στη σκέψη ότι πρέπει να αποφεύγεις τα καρφιά, καθώς δεν έχουν όλα τα πλοία Α & Β πέτσωμα, και όπου χρειάζεται να βάζεις καρφίτσες ή πιεστικά. Ο ζουμπάς (χωρίς να έχω σχετική εμπειρία) μου φαίνεται επικίνδυνος αφενός γιατί μπορεί να ξεφύγει, αφετέρου είναι δύσκολο να πιάσεις το σκάφος σε μια βάση και να χτυπάς με σφυρί & ζουμπά.
Στο συγκεκριμένο σκαρί πρότεινα να βγουν τα καρφιά, σίγουρα κοπιαστική δουλειά, όμως όταν ξεκίνησε το τρίψιμο το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
Υ.Γ. οι δουλειές που έχω δει είναι εντυπωσιακές, μπράβο σας.