Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις από έναν άσχετο  (Αναγνώστηκε 2606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Ερωτήσεις από έναν άσχετο
« στις: Ιουλίου 02, 2009, 08:32:15 μμ »
Παιδιά γειά σας, αν και συστήθηκα στο αντίστοιχο section, λέγομαι Γιάννης, ζω στα Χανιά, αν και στο προφιλ βγάζει Ίλιον και τώρα στα γεράματα αποφάσισα να κάνω το βήμα και να ασχοληθώ μα το άθλημά σας, το οποίο πραγματικά με συναρπάζει. Στο θέμα μας τώρα, έχω καταρτίσει μια λίστα με ψώνια από τις κατά καιρούς προτάσεις σας εδώ (αν και νέο μέλος διαβάζω το φορουμ κάνα μήνα τώρα) και λόγω αρχαριότητας σκέφτομαι αρχικά να ξεκινήσω με πινέλο αντι αερογράφου (ο οποίος βρίσκεται στις άμεσες αγορές). Θα ήθελα λοιπόν κάποιες συμβουλές για το βάψιμο με πινέλο, επιγραμματικά όχι λεπτομέρειες, άλλωστε υπάρχει αρκετό υλικό εδώ μέσα, απλά τι πρέπει να προσέξω. Επίσης σκέφτομαι για βαφή με enamel, λόγω του ότι εδώ στα Χανιά τα βρίσκω πιο εύκολα (πρέπει να στηρίζουμε και την τοπική αγορά). Λόγω πινέλου πόσος χρόνος μεταξύ των διαφορετικών χεριών για να στεγνώνει το χρώμα? Όταν βάφετε το κάθισμα, το κοκπιτ, τα πλαινα, τις φωλιές, για να γίνει το wash και το weathering πρέπει να περνιούνται και αυτά με gloss βερνίκι, σωστά? Χρόνος στεγνώματος?
Πολλά έρχονται στο κεφάλι μου αλλά καλά είναι αυτά για αρχή, να μην σας ζαλίζω,  άλλωστε εδώ μέσα υπάρχουν τόσα πράγματα!!! Θα βρώ τις απαντήσεις μου και αν όχι εδώ είστε εσείς.

Φιλικά Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Ερωτήσεις από έναν άσχετο
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2009, 08:48:14 μμ »
Γιάννη αρχικά καλωσόρισες!::salut::  ::welcome_model::  Να ξέρεις ότι υπάρχουν άπειρες συζητήσεις στο forum για τις πρώτες αγορές και βασικές τεχνικές στο άθλημα!Θέλει αρκετό χρόνο για ψάξιμο βέβαια αλλά
θα βρεις τα πάντα! :mrgreen: Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να δημοσιεύσεις την ''καυτή'' λίστα ώστε να σε βοηθήσουν οι εμπειρότεροι στις επιλογές σου και να αποφύγεις τυχόν νεανικές υπερβολές!!!(όπως στο ΣΜΕΤ  :wink: )
Και πάλι καλοσήρθες! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 02, 2009, 08:54:20 μμ »
Σε ευχαριστώ, τώρα ο χρόνος είναι περιορισμένος τώρα για την λιστα, είναι φειδωλή όμως τα απαραίτητα. Α!! και στο ΣΜΕΤ ήμουν ψαρωμένος, τις υπερβολές τις έκανα μετά :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 02, 2009, 10:05:41 μμ »
κατ αρχην καλως ηρθες συναδελφε
υπαρχουν δυο τροποι να αρχισεις ο πρωτος βλεποντας τις κατασκευες διαβαζοντας ενα εκατομμυριο πληροφοριες και τεχνικες
που στο τελος θα μπερδευτεις και θα αργησεις να τις κανεις κτημα σου
και ο δευτερος τροπος που αρχισαν οι παλιοι μοντελιστες ενας κοφτης μια κολλα και ντουκοχαρτο κατοπιν μπηκε στη ζωη μας και ο στοκος
παιρναμε ενα μοντελο το κολαγαμε το ψιλοστοκαραμε και αν και το βαφαμε με πινελλο
καταλαβαινεις τι εβγαινε
ομως σιγα σιγα καθε μια ατελεια επρεπε να διορθωθει και αρχιζε η μαθηση
ενα χασμα στις πτερυγες πως θα καλυφθει ?ρωτωντας πας στην πολη αλλα αν ρωτησεις για 100 πολεις το δρομο θα χαθεις
θα ελεγα λοιπον αγοραζεις πεντε δεκα βασικα εργαλεια ενα μοντελο ανοιγεις το κουτι και................
καθε προβλημα ενα ενα που παρουσιαζεται το λυνεις και προχωρας .Παρουσιαζεις εδω την πρωτη δουλεια και αμεσα
εχεις παρατηρησεις λυσεις βοηθεια που θα τα εφαρμοσεις στο δευτερο μοντελο
καλη αρχη

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 02, 2009, 10:21:20 μμ »
Ευχαριστώ DIM57 για το breifng, (που υπηρετείς?) κάπως έτσι σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ, ξέρεις στροφές των 30, 45, 60, κάμια σαντέλα, νωχελές και τα BFM τα αφήνω για μετά.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 03, 2009, 12:05:39 πμ »
φιλε Ζαχο με απογειωσες :mrgreen:
οταν ειπα συναδελφε ενοουσα στο μοντελισμο καλη αρχη και παλι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 06, 2009, 07:02:17 μμ »
Καλώς ήλθες συντοπίτη Ζάχο!!!
Καλή αρχή και απο εμένα!!Θα σου συνιστούσα να προχωρήσεις άμεσα στην αγορά αερογράφου.Ο αερογράφος δεν είναι απαραίτητος μόνο στον έμπειρο μοντελιστή!!
Αλλά και ο νέος πρέπει να μάθει σιγά σιγά να το χρησιμοποιεί!Θα δείς σίγουρα πολύ καλήτερα αποτελέσματα στις πρώτες σου δουλειές πράγμα που θα σου δώσει ώθηση για τις επόμενες και καλήτερες!!!
Επισης απο τα πρώτα εργαλεία σου δεν πρέπει να λείπουν κοπιδάκι πενσούλα για το κόψιμο των κομματιών απο το πλαίσιο μια σειρά απο ντούκοχαρτα διάφορων βαθμών στόκος και φυσικά κόλες.Αυτά όσον αφορα την κατασκευή του μοντέλου.
Για το βάψιμο όπως δήποτε ταινία μασκαρίσματος και blue tack (φαντάζομαι το γνωρίζεις).Μια σειρά απο καλά πινέλα σε διάφορα μεγέθη (καλά όμως πινέλα με καλή ποιότητα τρίχας) και φυσικα τα χρώματα με τα δυαλητικά τους.
Αν το επιθυμείς αγόρασε και μια επιφάνεια κοπής είναι πολύ χρήσιμη!!!
Στην πορεία της ενασχολησης σου θαανακαλύψεις και άλλες ανάγκες τις όποιες και θα καλύψεις!!
Αλλά τα βασικά (τουλαχιστον για μένα)είναι αυτα που σου έγραψα παραπάνω!
Καλή αρχή λοιπόν!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 06, 2009, 07:37:39 μμ »
Φίλε Zaxo σωστά όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν και πράγματι ο αερογράφος είναι ένα εργαλείο που δεν αντικαθηστάται με τίποτα.Βέβαιο ο σωστός μοντελιστής πάντα για μένα πρέπει να γνωρίζει από πινέλο.
Διαφορετικά έιναι σαν να έχεις σφεντώνα και να πας κατευθείαν σε πυροβόλο όπλο.Καλά λοιπόν κάνεις και επιμένεις στο
βάψιμο με πινέλο και πιστεύω οτί από εκεί πρέπει να αρχίσεις.
Αν βάψεις με έναμελ φρόντισε να αρχίσεις από το πιό ανοιχτό.Χρησιμοποίησε το δικό του διαλυτικό για να αρεώσεις το χρώμα και όχι το white spirit που είναι καλό για να καθαρίσεις τα πινέλα.
Προσπάθησε το χρώμα να είναι αρκετά αραιωμένο και μην νοιάζεσαι αν δεν καλίπτει την επιφάνεια με το πρώτο χέρι,πρέπει να ακολουθήσουν κι'άλλα.Αν η επιφάνεια είναι επίπεδη χρησιμοπόιησε πλακέ πινέλο μεσαίου μεγέθους, αν υπάρχουν εσωχές προεξωχές χρησιμοποίησε στρογγυλό.Τα περισότερα θα τα δείς με την προσπάθεια και βέβαια εδώ είμαστε για ερωτήματα και προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις για να τα λύσουμε μαζί.Καλό είναι στο τέλος της μοντελιστικής σου μέρας τα πινέλα να τα πλένεις με αβα για τα πιάτα και να τοποθετείς πίσω το προστατευτικό κάλυμά τους και αν δεν έχουν χρησιμοποίησε ένα κομμάτι καλαμάκι.Καλώς ήρθες και καλές δημιουργείες.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 07, 2009, 08:17:46 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου παρέχετε, συγνώμη που δεν απαντώ άμεσα αλλά για την ώρα είμαι μακρυά από τον υπολογιστή μου, μάλιστα τώρα σας ΄΄μιλάω΄΄ από ιντερνετ καφέ. Λοιπόν το Σάββατο 4 του μήνα πήγα για ψώνια (πέρασα και από το ΜΙΤΟΣ καφέ κατά τις 1030 αλλά τα ρολλά ήταν κάτω οπότε δεν έκατσα να περιμένω) τα απαραίτητα, αλλά αρκετά βγήκαν τα ριμάδια, τι πήρα?
Κόφτης, κοφτάκι πενσάκι, ψαλιδάκι, δύο κόλλες η μία για καλύπτρες να μην θολώνει (διαβασμένος έτσι?) η άλλη αν δεν κάνω λάθος της hambrol, στόκο σε πάστα και υγρό (αυτόν της Mr Hobby(?) τον 1000), ένα τρυπανάκι (την λαβή εννοώ) και ένα φθηνό σετ από τρυπανάκια (ίσως όχι απαραίτητα για αρχή), πινέλα 6 αν δεν κάνω λάθος από τα οποία 2 φαρδιά σχετικά (δεν θυμάμαι νούμερα αλλά είπα του κυρίου που με εξυπηρετούσε στον Καλφάκη ότι τα θέλω για βαφή με πινέλο), δύο ψηλά για λεπτομέρειες κοκπιτ και άλλα, ένα στρογγυλό και ένα σκληρό σχετικά για φθορές εντός, μία λαβίδα στραβή, επιφάνεια κοπής σε Α3 αν δεν κάνω λάθος (δεν τα έχω μπροστά μου), ένα μοντέλο 1:48 spitfire Hasegava MkII Vb με τα σχετικά χρώματα και κάποια από τα βασικά (όλα enamel Hambrol) και το διαλυτικό της ίδιας εταιρίας, αυτά από καλφάκη (ελπίζω μα μην ξεχνάω κάτι).
Τώρα από το πλαίσιο (ναι το επισκέφθηκα και αυτό, άλλωστε που να τα βρώ στα Χανιά) πήρα το Art Masking Fluid της Winsor & Newton, υδατοδιαλυτά λάδια της ιδίας σε Raw amber and black, και κάποια ξηρά παστελ, έψαξα και το ματ ακρυλικό βερνίκι της winsor galeria αλλά δεν το είχε, δεν πειράζει υπάρχει και το ebay. Επίσης έχω παραγγείλει και τα περιμένω, GMWFUTURE3 3 μπουκαλάκια από ένα σαίτ που έδωσε ο DIO μαζί με τα Microscale Sol και Set όλα μαζί με τα μεταφορικά περίπου 15 ευρά.
Τώρα από χρωματοπωλείο ένα σετ από ντουκόχαρτα από 800 και άνω, ταινία διπλής όψης για να φτιάξω και λιμάκια από μανταλάκια (είδα το βιντεο του staticjim), white tac (δεν βρήκα blue) και από ένα ξυλουργείο της γειτονιάς ΄΄προμηθέυτικα΄΄ μικρά πλακέ ξυλαράκια για να τα χρησιμοποιήσω σαν βάσεις βαφής μικρών κομματιών.
Όσον αφορά τον αερογράφο είναι στο πρόγραμμα παιδιά μαζί με ένα κομπρεσεράκι, αυτά θα αγοραστούν από Χανιά για να έχω και το service, αλλά σιγά σιγά γιατί για αρχή πέσανε πολλά το γιούρια, αγάλια αγάλια που έλεγε και η γιαγιά μου.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 08, 2009, 12:39:06 πμ »
Μια χαρά!!!κομπλεντέ!!!!Σε βρήσκω!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 10, 2009, 12:15:47 μμ »
ο κοφτης παρεδωσε πνευμα κατα την κατασκευη των λιμων ΜΕ μανταλακια (απιστευτη ποιοτητα αυτο που αγορασα ), οποτε προεβην στην αγορά νυστεριου και αντιστοιχων λαμων. Τωρα περιμενω να  κατεβω χανια ΓΙΑ να αρχισει η κατασκευη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 10, 2009, 01:01:08 μμ »
Προσοχή με το νυστέρι!!Σου μιλάω εκ πείρας!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 10, 2009, 01:08:37 μμ »
Προσοχή με το νυστέρι!!Σου μιλάω εκ πείρας!

::prioniicon::  :shock: :shock:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 10, 2009, 01:16:41 μμ »
Πρίν απο χρόνια (πάνω απο 10) μου είχε χαρίσει ο θείος μου ένα χειρουργικό νυστέρι.
Εγώ ο παπάρας δεν είχα τοποθετήσει το προστατευτικό κάλημα (που είχε) για την λάμα και το έβαλα στην τσέπη του πατελονιού μου ::eusa_wall::
Σε κάποια φάση βάζω το χέρι μου μέσα στην τσέπη (δεν κατάλαβα τίποτα)μέχρι που το πατελόνι μου έγεινε κατακοκκινο απο το αίμα!Η τομή ηταν πολύ βαθιά δεν κατάλαβα πόνο αλλά μετα απο λίγο!Ευτυχώς δεν μου πείρε κάνα τένοντα!!!!!
Το έχω ακόμα και κόβει όπως την πρώτη μέρα!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 10, 2009, 06:14:13 μμ »
Αυτό φίλε δεν είναι νυστέρι είναι το katana το ίδιο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 06, 2009, 12:43:35 πμ »
Καλως ηλθες στο μαγηκο κοσμο του μοντελισμου.Καλη αρχη, και ΜΗΝ ανχονεσε. Σιγα σιγα θα βλεπεις απο μονος σου τι σου χρειαζετε ,τι σου ειναι απαρετητο, και τι οχι. Οσω για τον αερογραφο,αστο για αργοτερα. Δουλεψε πρωτα το πινελο, μαθετο  πρωτα καλα,και μετα, οταν δεις ΕΣΥ οτι ΔΕΝ σε γεμιζει το τελειομενο σου μοντελο, τοτε κανε την βουτια στα βαθια.  Και μη ξεχνας. ΟΧΙ ανχος στο χομπι μας.Καλη αρχη. ::painting::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 06, 2009, 09:13:57 πμ »
Φιλε Ζάχο καλή αρχή κι απο μένα. Διάβασα τι πήρες. Οντως προμηθεύτηκες πράμα!!!

Απλά για την ενημέρωση σου τα υλικά εργασίας στον μοντελισμό δεν έχουν τελειωμό. Πάντα θα ανακαλύπτεις οτι χρειάζεσαι και κάτι ακόμα. Αυτό βέβαια θα το κρίνεις  με το είδος της δουλειάς που θέλεις να παρουσιάσεις και βάσει των εμπειριών που θα αποκομίζεις από τα μοντέλα που θα φτιάχνεις. Και όπως έχουμε γράψει κατα καιρούς, είναι ΧΟΜΠΙ και το κάνουμε επειδή έτσι το γουστάρουμε. Κι αμα βγει και καμιά χαζομάρα δεν πειράζει, υπάρχει πάντα το επόμενο που θα είναι καλύτερο...

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2009, 10:03:25 πμ »
Γιάννη εδώ και 30 περίπου χρόνια ασχολούμαι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με μοντέλα

και ακόμη δεν έχω ούτε τα μισά από όσα αγόρασες! Περιμένουμε λοιπόν τις πρώτες κατασκευαστικές εξελίξεις σε απευθείας σύνδεση με τον μοντελιστικό σου πάγκο...!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 06, 2009, 10:26:14 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έχω ήδη ξεκινήσει ένα spitfire, θα το δείτε εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12472.0.html, απλά τώρα το έχω στην αναμονή για βάψιμο, περιμένω υλικά!!!. Επίσης ευτυχώς που έχω κοντά μου για την ώρα τον κουρσάρο78, τον Δημήτρη, και με βοηθάει σε κάθε μου βήμα, φιλικά Γιάννης.

Tags: