Αποστολέας Θέμα: Λευκο Bf-110,EDUARD 1/48 (Auf Wiedersehen!)  (Αναγνώστηκε 20151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Λευκο Bf-110,EDUARD 1/48
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 22, 2009, 05:56:13 μμ »
Λοιπον...παμε!Προσπαθωντας να κολλησω στο Μεσερσμιτ τη σφηγκα (wespen) χαρακτηριστικο της SKG 210 που δρουσε στη Ρωσια απο το φθινοπωρο του 1941-οι χαλκομανιες ηταν της  techmod καθοτι το κιτ bf 110 c της eduard δεν εδινε τις συγκεκριμενες..γιατι??,1ο ερωτημα-λοιπον δεν αργησε να γινει η λαθος κινηση και.... Οοοοοps το -μη μου απτου- κομματι κυριολεκτικα θρυμματιστηκε κ η πιεση μου σκαρφαλωσε στο 22!!...Καλυτερα να με ειχαν τσιμπησει 100 σφηγκες μαζι!!

-φιλε nasos 79 εχεις να πεις τιποταααα!!Λοιπον, οποιο παλληκαρι βρει τι επινnοησα(?)για να λυθει το προβλημα,2ο ερωτημα, θα πλουτησει τη συλλογη του με μερικα ωραια σηματα και stencils της luftwaffe... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 23, 2009, 01:37:35 πμ »
Φίλε gbr-22,
μπορείς να το διορθώσεις είτε φτιάχνοντας μάσκες,το πατρόν του σχεδίου δηλ. και το ψεκάζεις απευθείας-μια και δεν έχει τρομερά δύσκολο σχέδιο- ή ρίχνεις έναν καμβά στο ρύγχος και τέλειωσε εκεί η υπόθεση... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 23, 2009, 05:01:28 πμ »
Λυπαμαι φιλε μου,λαθος απαντηση ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::...Σ ευχαριστω για τη συμμετοχη σου παντως....

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 27, 2009, 03:51:41 πμ »
Καλα,βρε καλοπαιδα κανενας δεν ενδιαφερεται για χαλκομανιες?Κανενας δεν κατασκευαζει π.χ.κανα Μεσερσμιτ η Στουκα αυτη τη περιοδο?Εεελα ντε, σκεφτειτε λιγακι,ευκολο ειναι!!...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:43:11 πμ »
Οπως μαλον εχεις καταλαβει κανεις δεν εχει ορεξη με αυτη την ζεστη να σπαει το κεφαλι του οποτε πες τι εκανες και παμε παρακατω.Και αν τυχει κανεις που θελει χαλκομανιες κατι θα βρουμε...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 27, 2009, 12:55:01 μμ »
-φιλε nasos 79 εχεις να πεις τιποταααα!!Λοιπον, οποιο παλληκαρι βρει τι επινnοησα(?)για να λυθει το προβλημα,2ο ερωτημα, θα πλουτησει τη συλλογη του με μερικα ωραια σηματα και stencils της luftwaffe... ::salut:: ::salut:: ::salut::

:shock: :shock: :shock:

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!!  :(
Τι πακέτο ήταν αυτό;;;;; :( :( :(

Ελπίζω να λύθηκε αποτελεσματικά το πρόβλημα, ε; Είμαι σίγουρος ότι θα τα κατάφερες δηλαδή!!!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 27, 2009, 07:46:13 μμ »
Φιλε nasos 79 δεν βρηκες την σωστη απαντηση αλλα η κατανοηση σου στην ατυχια μου σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ο φιλος μας ο CRΟW ζεσταινεται-παρεπιπτοντως μαλλον δροσισε σημερα CRΟW-κανουν οχι μονο τις χαλκομανιες δικες σου αλλα και το ιδιο το κιτ bf 110Ε της eduard που αγορασα μονο κ μονο επειδη ειχε τις χαλκομανιες της σφηγκας μεσα!!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 27, 2009, 07:51:05 μμ »
βρε παιδια,μη το κανουμε και τηλεπαιχνιδι εδω μεσα ομως... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
φιλε gbr-22, με ενδιαφερον διαβαζουμε τη κατασκευη σου και θα ηταν κριμα να τη σταματησεις επειδη ετυχε μια μικρη αναποδια,για πες μας τωρα τι επινοησες για το προβλημα που σου ετυχε ? ::icon_thumright::

ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 27, 2009, 08:11:01 μμ »
Φιλε nasos 79 δεν βρηκες την σωστη απαντηση αλλα η κατανοηση σου στην ατυχια μου σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ο φιλος μας ο CRΟW ζεσταινεται-παρεπιπτοντως μαλλον δροσισε σημερα CRΟW-κανουν οχι μονο τις χαλκομανιες δικες σου αλλα και το ιδιο το κιτ bf 110Ε της eduard που αγορασα μονο κ μονο επειδη ειχε τις χαλκομανιες της σφηγκας μεσα!!
To ξερω οτι δροσισε! Αν εκανε ακομα την ζεστη που ειχε το Σαββατοκυριακο δεν θα ειχα ποσταρει οπως δεν ποσταρε και κανενας αλλος 2 μερες τωρα...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 27, 2009, 08:15:07 μμ »
το κιτ bf 110Ε της eduard που αγορασα μονο κ μονο επειδη ειχε τις χαλκομανιες της σφηγκας μεσα!!

...από την άλλη βέβαια θα μπορούσες να ρωτήσεις μήπως κάποιος στο forum έχει χαλκομανίες και του περισσεύουν να σου δώσει, π.χ. έχω στη διάθεσή μου ολόκληρη... σφηγκοφωλιά από καρτέλες που δίνει η Kagero σε ένα από τα βιβλία της για το Bf 110... (για κάτι τέτοια είναι το forum).

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 27, 2009, 09:08:31 μμ »

:lol:

Πλάκα κάνεις, αγόρασες ολόκληρο κιτ για τις χαλκομανίες του μόνο;;;;; Νόμιζα ότι μόνο εγώ τα κάνω αυτά με τα P-47 μου! Χαχαχαχα!!!

Θα μου επιτρέψεις όμως να αρνηθώ το δώρο σου, διότι είμαι βέβαιος ότι θα κακοπέσει στα χέρια μου αυτό το κιτ, συν το ότι, όπως έχω πει, προσπαθώ να ξεστοκάρω σιγά-σιγά, εν όψει πιθανής μετακόμισης σε μέρος με περιορισμένο χώρο.  :oops: Ξέρω πως είναι άσχημο να αρνείται κάποιος ένα δώρο, όμως οι συνθήκες είναι ιδιάζουσες και ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Αν το έπαιρνα, θα ήθελα να το φτιάξω όσο καλύτερο γίνεται και χωρίς πίεση χρόνου ή χώρου.

Το εκτιμώ αφάνταστα πάντως, έστω και ως πρόθεση μονάχα! Ευχαριστώ πολύ!!!

Πάντως ολόκληρο κιτ μόνο για τις χαλκομανίες...............  :shock:  :shock:  :shock: Τελικά αυτό το χόμπι έχεις μπόλικους τρελαμένους! Χαχαχα... Και πρέπει να είναι ακριβούτσικο, ε; Τουλάχιστον το P-47 που παίρνω εγώ (4 ίδια κιτ με ανά δύο διαφορετικές χαλκομανίες) είναι φθηνούλι και την παλεύω...

Τουλάχιστον, πριν τις περάσεις δεν κάνεις ένα αντίγραφο με ένα scanner σε ένα φιλμ, just in case;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:14:45 μμ »
Εχεις δικιο Γιαννη κ σε ευχαριστω, αλλα οταν εγινε το στραπατσο με τη σφηγκα δεν ειχα παρει ακομα το ΡC και συνεπως δεν ειχα εγγραφει στο forum.Τοχει παντα η παραδοση με μενα με τον ενα τροπο η τον αλλο,να αγοραζω 2 κιτ απο τα μοντελα που φτιαχνω!!Νασο βρηκες τον δασκαλο σου,ετσιιι?Η (ευγενικοτατη)αρνηση σου κατανοητη κ αποδεκτη..Viper,η κατασκευη του διοραματος συνεχιζεται κανονικα-ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.Κατασκευαζω συγκεκριμενα τον τυπο C-4b γνωστο ωs jabο.Το κιτ μεσα δεν ειχε τη σφιγγα κ ετσι αγορασα τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ χαλκομανιες της techmod.Τα υπολοιπα τα ξερεις.(Σ.Σ.Καποια στιγμη θα ποσταρω κ καποια 'αξεσουαρ'του διοραματος οποτε μηπως θαπρεπε να με 'μετακομισεις' στον οικειο χωρο μου,αυτο των διοραματων)?Κανε οπως εσυ ξερεις φυσικα..Οσο για τα 'κουιζ' επιτρεψε μου ενα τελευταιο.:Ποιο σιχαμερο εντομο μαυρο-αλλα μερικες φορες οχι-παντως σιγουρα βρωμικο και ξεφλουδισμενο, πετουσε με αεροδυναμικες κεραιες κ προτιμουσε κυριως σχιστοματηδες?Η συνεχεια επι του...φορουμ.Λογοδιαρροια τελος!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 28, 2009, 12:37:38 μμ »
εύκολο το κουιζ νομίζω: P-61 Black Widow.
καλά τελειώματα στην κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 28, 2009, 04:13:31 μμ »
Τοο easy,ε? :oops: :oops:Προκειται για ενα διοραμα που τελειωσα πριν το Στουκα.Θα το ποσταρω οταν ετοιμασω το αντιστοιχο κειμενακι.Ευχαριστω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 30, 2009, 05:44:14 μμ »
diving to doom,η πιο απλα #$*@κια νουμερο 2!

Μην επιχειρησετε ΠΟΤΕ να κανετε αυτο,δηλ να βυθισετε τη βαμμενη καλυπτρα σας σε παρκετινη!!! Προσωπικα δεν τοξερα,αλλα τωρα ΤΟ ΜΑΘΑ! Απ την αλλη κατι που ισως μερικοι δεν ξερουν,ειναι οτι μπορουμε με...ΑΖΑΧ να δωσουμε στις καλυπτρες μας μια πολυ φυσικη γυαλαδα

νοτιζοντας μια μπατονετα σε ελαχιστο ΑΖΑΧ με πολυ προσοχη φυσικα μη φυγει το χρωμα του σκελετου.Aμεσως μετα με την αλλη πλευρα της βατονετας σκουπιζουμε.Μια αρχικη θαμπαδα που θα εμφανιστει δεν πρεπει να μας πτοησει,αλλα με λιγο παραπανω τριψιματακι και 2-3 επαναληψεις της διαδικασιας θαχουμε ενα αξιολογοτατο αποτελεσμα!Και κατι τελευταιο που ισως εκπληξει πολλους.Προσωπικα εχω διαπιστωσει οτι τα πινελα μου παραμενουν σε αριστη κατασταση οταν μετα απο καθε χρηση τα ξεπλενω με λιγο ΑΖΑΧ,σκουπιζοντας τα φυσικα μετα.Θα ηθελα καποια σχολια αν εχετε ορεξη.Ευχαριστω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 30, 2009, 05:48:50 μμ »
diving to doom,η πιο απλα #$*@κια νουμερο 2!

Μην επιχειρησετε ΠΟΤΕ να κανετε αυτο,δηλ να βυθισετε τη βαμμενη καλυπτρα σας σε παρκετινη!!! Προσωπικα δεν τοξερα,αλλα τωρα ΤΟ ΜΑΘΑ! Απ την αλλη κατι που ισως μερικοι δεν ξερουν,ειναι οτι μπορουμε με...ΑΖΑΧ να δωσουμε στις καλυπτρες μας μια πολυ φυσικη γυαλαδα

νοτιζοντας μια μπατονετα σε ελαχιστο ΑΖΑΧ με πολυ προσοχη φυσικα μη φυγει το χρωμα του σκελετου.Και κατι τελευταιο που ισως εκπληξει πολλους.Προσωπικα εχω διαπιστωσει οτι τα πινελα μου παραμενουν σε αριστη κατασταση οταν μετα απο καθε χρηση τα ξεπλενω με λιγο ΑΖΑΧ,σκουπιζοντας τα φυσικα μετα.Θα ηθελα καποια σχολια αν εχετε ορεξη.Ευχαριστω. ::salut::

Εχεις κάνει δύο λαθάκια....
Το πρώτο είναι ότι χρησιμοποίησες Long Shine. Η Long Shine ΔΕΝ έχει τις ίδιες ιδιότητες με το Klear-Future-Pledge.
Το άλλο είναι οτι καθαρίζεις βαμμένες καλύπτρες με Ajax. Αν το χρώμα είναι Gunze, τότε με ένα απλό άγγιγμα θα φύγει...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 30, 2009, 06:05:36 μμ »
Για το πρωτο,δυστυχως το διαπιστωσα!Για το δευτερο επιμενω οτι με πολυ προσοχη και εχοντας αφησει το χρωμα να στεγνωσει για τουλαχιστον 5-6 μερες βγαινει πολυ καλο αποτελεσμα.Τωρα,αν ξεβαψει λιγο χρωμα(πραγμα που μπορει να αποφθεχθει)το πολυ-πολυ το ξαναπερνας.Α,και την αλοιφη της ΤΑΜΙΥΑ την βρισκω λιγη...(Μεταξυ μας αν εβρισκα αυτο το FUTURE τα πραγματα θαταν κατα πολυ απλουστερα) :|...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 30, 2009, 07:05:47 μμ »
Τι έπαθε η καλύπτρα;;;;;  :shock:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 30, 2009, 09:26:09 μμ »
Την ειχα μασκαρει μεσα εξω,κ μετα με μια επιφωτηση της στιγμης τη βουτηξα σε long shine!Το εν λογω κατασκευασμα -η παρκετινη-αναπαυεται σ ενα κοντινο σκουπιδοντενεκε,η δε καλυπτρα κανει μπανακι με ΑΖΑΧ σ ενα μικρο μπολακι και σαν καλος @$^*κας που ειμαι θα την ξαναμασκαρω κ θα την ξαναβαψω!Αυτα να βλεπεις κ να παρηγοριεσαι φιλε μου... ::toualet::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 30, 2009, 10:40:31 μμ »
Ναι, αλλά...... τι έπαθε; Τι επίδραση είχε η παρκετίνη;

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 31, 2009, 01:39:54 πμ »
Έχω περάσει πάμπολες καλύπτρες LONG SHINE με πινέλο και είναι ...τζάμι... εδώ και χρόνια  :wink:

Τώρα για μπανάκι δεν ξέρω...να φανταστώ ότι έχτισε/κιτρίνισε  :?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 31, 2009, 03:14:24 πμ »
Νασο κ Ευγενιε μολις βουτηξα την καλυπτρα στην παρκετινη, το χρωμα ξεβαψε.Θαπρεπε ναχα πειραματιστει με καποιο αλλο απλουστερο διαφανες του bf και οχι με την κεντρικη,παναθεμα με!Τελος παντων τη ξεβαψα με Αζαξ,την ξαναμασκαρισα κ ειναι ετοιμη  για (ξανα)βαψιμο..Αμαν μ αυτο το future,γιατι να μην υπαρχει κ στην Ψωροκωσταινα?

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 31, 2009, 10:57:29 πμ »
Πίκρα... Τέλος πάντων, αφού διορθώθηκε, πάλι καλά να λέμε.

Εγώ με το μασκάρισμα των διαφανών έχω πρόβλημα, διότι αν χρειαστεί να μασκάρω ξανά, μπορεί να φαίνονται από κάτω τα κοψίματα του πρώτου μασκαρίσματος, καθώς είναι μάλλον απίθανο να πετύχω ακριβώς τις ίδιες γραμμές κοπής. Τέλος πάντων, δεν είναι τώρα αυτό της παρούσης...
Αφού ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο, προχωράμε δυναμικά... χωρίς παρκετίνες. :P

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:10:11 μμ »
Νασο κ Ευγενιε μολις βουτηξα την καλυπτρα στην παρκετινη, το χρωμα ξεβαψε.Θαπρεπε ναχα πειραματιστει με καποιο αλλο απλουστερο διαφανες του bf και οχι με την κεντρικη,παναθεμα με!Τελος παντων τη ξεβαψα με Αζαξ,την ξαναμασκαρισα κ ειναι ετοιμη  για (ξανα)βαψιμο..Αμαν μ αυτο το future,γιατι να μην υπαρχει κ στην Ψωροκωσταινα?

απο οτι ξερω πρωτα βαζεις την καλυπτρα στην παρκετινη αβαφτη και μετα απο δυο μερες την βαφεις νομιζω οτι κατι εκανες λαθος και δεν φταιει η παρκετινη σαν υλικο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:23:21 μμ »
Πίκρα... Τέλος πάντων, αφού διορθώθηκε, πάλι καλά να λέμε.

Εγώ με το μασκάρισμα των διαφανών έχω πρόβλημα, διότι αν χρειαστεί να μασκάρω ξανά, μπορεί να φαίνονται από κάτω τα κοψίματα του πρώτου μασκαρίσματος, καθώς είναι μάλλον απίθανο να πετύχω ακριβώς τις ίδιες γραμμές κοπής. Τέλος πάντων, δεν είναι τώρα αυτό της παρούσης...
Αφού ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο, προχωράμε δυναμικά... χωρίς παρκετίνες. :P
Τι εννοεις γραμμες κοπης?Εγω κοβω λωριδιτσες απο ταινια ταμιγια κ καλυπτω τα διαφανη σημεια.Δεν χαραζω με τον κοφτη πανω στο διαφανες..Αν καταλαβα τι εννοεις..

Tags: bf-110