Αποστολέας Θέμα: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΑ 1941.....  (Αναγνώστηκε 2361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΑ 1941.....
« στις: Μαΐου 25, 2009, 10:25:34 μμ »
Καλησπερα κυριοι.Μετα απο ενα Σ.Κ. απολυτης αποτυχιας αποφασισα να γινω πιο μεθοδικος.Συγκεκριμενα ψαχνω πληροφοριες,φωτο...απο δρομους γαλλικης πολης τον β.π.π.πεζοδρομια μαντρες δρομοι πλακοστρωτα.......Μετα απο ενα 3ωρο περιπου ψαξιμο  στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι που να με ικανοποιει...η τουλαχιστον δεν ξερω να ψαξω στα καταληλα site.Επιδη δεν θελω να φυγει απο το παραθυρο και το τριτο διοραμα ζηταω την βοηθεια σας :mrgreen: :mrgreen:ΑΑΑυταααααααααα σας ευχαριστω για τον χρονο σας :lol: :lol:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος nouihl

• Scale 1/72
  • *
Απ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΑ 1941.....
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 25, 2009, 10:33:06 μμ »
http://www.paulsmodellingworkshop.com/index.php?mact=Album,m4,default,1&m4albumid=13&m4returnid=56&page=56

κατι που βρηκα και ζηλεψα :D

την καλησπερα μου

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 25, 2009, 10:55:28 μμ »
Καλησπερα κυριοι.Μετα απο ενα Σ.Κ. απολυτης αποτυχιας αποφασισα να γινω πιο μεθοδικος.Συγκεκριμενα ψαχνω πληροφοριες,φωτο...απο δρομους γαλλικης πολης τον β.π.π.πεζοδρομια μαντρες δρομοι πλακοστρωτα.......Μετα απο ενα 3ωρο περιπου ψαξιμο  στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι που να με ικανοποιει...η τουλαχιστον δεν ξερω να ψαξω στα καταληλα site.Επιδη δεν θελω να φυγει απο το παραθυρο και το τριτο διοραμα ζηταω την βοηθεια σας :mrgreen: :mrgreen:ΑΑΑυταααααααααα σας ευχαριστω για τον χρονο σας :lol: :lol:

ηρέμησε και μη πετάς τίποτε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
δρόμοι σε πόλεις και κωμοπόλεις: καλντερίμι - πεζοδρόμια : μακρόστενες πέτρινες πλάκες
χωριά:χώμα
μάντρες: λιθόκτιστες ή τούβλινες

ρίψε μια ματιά για χαρακτηριστικά κτίρια στο παρακάτω λινκ

http://www.mk35.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=12&Itemid=59&lang=fr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:16:43 μμ »
Λιγο δύσκολο Πέτρο μία γαλλική κωμόπολη να είχε τραμ. Υπόψη δε οτι από την δεκαετία του 1920,   υπήρχαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι σε πόλεις της Γαλλίας.
Δύο ιστοσελίδες με φωτό κτιρίων που βρήκα μετά από πρόχειρο ψάξιμο:
http://images.google.gr/images?gbv=2&ndsp=20&hl=el&q=+site:tbn0.google.com+france+german+occupation
http://judicial-inc.biz/84german_occupat_of_paris.htm (αγνοείστε το κείμενο)

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:19:09 μμ »
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://en.diorama.ru/library/
Κορυφαία συλλογή!
Λίγο που το έψαξα έχει θησαυρούς για τους διοραματιστές!!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:40:58 μμ »
Λιγο δύσκολο Πέτρο μία γαλλική κωμόπολη να είχε τραμ.
Υπόψη δε οτι από την δεκαετία του 1920,   υπήρχαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι σε πόλεις της Γαλλίας.

τραμ  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ναι, υπήρχαν και ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:43:21 μμ »
Λοιπόν φίλε GIOMEF, καταρχάς συμφωνώ με τον Πέτρο  ::arrowred:: ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΠΤ  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::  Όποιος ασχολείται με το θέμα "Διοράματα" πάντα μαζεύει τα πάντα για ενα οργανωμένο spare box  ::icon_thumright::  Πρέπει να έχεις το νού σου και τα μάτια σου "14" γιατί μπορεί να πάς για καφέ λόγου χάρη και να βρείς κάποια ξερά χόρτα που στην 1/35 γίνονται τέλειες "καλαμιές" ή στην παραλία κάποιες ξερές τούφες απο χόρτα που να γίνονται άριστα αχυρόμπαλες κ.λ.π.
Τώρα στο ερώτημα σου......θα ξεκινήσω καθαρά αρχιτεκτονικά και θα "κλείσω" γεωγραφικά & εδαφολογικά......Λοιπόν όλες οι ευρωπαικές πόλεις έχουν "κοινές ρίζες", έτσι έχουν κτήρια και μνημεία Ρομανικού (οχι Ρωμαικού) - Γοτθικού - Νεοκλασσικού ρυθμού - Αρτ Νουβό......Βέβαια το 99% έχουν και Μπαρόκ ρυθμού. Μόνο ορισμένες χώρες που ακολούθησαν τον Λουθηριανισμό έχουν ΚΑΙ άλλου τύπου ρυθμούς....Με απλά λόγια Γαλλία + Ιταλία + Γερμανία + Βέλγιο + Πολωνία (εν μέρη) + Βρετανία (οχι Σκωτία - Ιρλανδία - Ουαλλία) έχουν κοινή αρχιτεκτονική. Χώρες που ήταν σύμφωνες με το πνεύμα του Διαρτυρόμενου & Λούθηρου έχουν και άλλες επηρροές π.χ. Σουηδία + Φιλανδία + Νορβηγία + Ολλανδία + Βαλτικές χώρες κτλ.
Χαρακτηριστικό των πόλεων που σ' ενδιαφέρουν είναι καταρχήν "βαριά" κτήρια με στιβαρές κάτω κατασκευές απο πέτρα ή μάρμαρο (ισα με το ύψος ενος άντρα) ενώ πιο πάνω υπάρχουν κατασκευές είτε με μάρμαρο (Μπαρόκ) είτε με τούβλα και σουβά. Οι εκκλησίες Ρομανικού τύπου έχουν χαρακτηριστικές ροζέτες (μεγάλα στρογγυλά βιτρώ παράθυρα) και μικρά τόξα στις εισόδους. Τα Γοτθικά είναι πιο "ελαφριά" με τάση να φτάσουν τον ουρανό....κρατούν τις ροζέτες αλλά προστίθονται έντονα τόξα τόσο σε εισόδους όσο και περιμετρικά, ενώ οι τρούλοι είναι πολυ μυτεροι.....Sorry αλλά γενικές λεπτομέρειες σου λέω μιας και είναι δύσκολο να σου αναλύσω τώρα 5 τόμους ιστορίας της Αρχιτεκτονικής....πάντως ΟΤΙ θές να ρωτήσεις στην διάθεση σου  :wink: :wink: :wink:
Σίγουρα οι κεντρικές πόλεις είχαν πολλά καλντιρίμια και συνήθως τράμ.......ενώ 1000% υπήρχαν δημόσιες "βρύσες" σε μάρμαρο...
 Τα χωριά ήταν ολα πάνω - κάτω τα ίδια......αγροκτήματα με ξύλινες συνήθως κατασκευές (κάποια ήταν βέβαια πολυτελέστατες επαύλεις αλλά σπάνια πλέον). Μερικά μέρη είχαν χαρακτηριστικές λεπτομέρειες οπως π.χ. ψηλούς πράσινους θάμνους στην επαρχία της Νορμανδίας ή ψηλούς φάρους κοντά στο Καλαί ή ανεμόμυλους στην Ολλανδία αλλά και στην παραθαλάσσια Γαλλία......Στην Γερμανία υπήρχαν πολλά "εκκλησάκια" ξύλινα όπως τέτοια υπήρχαν και στην Αλσατία κτλ κτλ Στην Ολλανδία λόγω ύψους του νερού υπήρχαν μικροί λοφίσκοι όπου υπήρχε ανεμόμυλος ή στην Ολλανδία κυρίως υπήρχαν γέφυρες "τραμπάλες" κτλ.....Η Γαλλία κυρίως είχε πολλές επηρροές και απο Ιταλία πλευρά αλλά και απο Γερμανία (ειδικά στην Αλσατία).....

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 26, 2009, 12:10:49 πμ »
 φίλε GIOMEF θα μπορουσες να πεις συγκεκριμενα τι ακριβως ψαχνεις?
για παραδειγμα θελεις κιτ κτηριου?η απλως φωτο για ιδιοκατασκευη?
τωρα για δρομο πλακοστρωτο η πετρα και εισαι μεσα
ριξε και μια ματια στα κτηρια της miniart  http://www.miniart-models.com/ ολο και κατι θα βρεις
ειτε σαν κιτ ειτε σαν φωτο καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 26, 2009, 09:55:14 μμ »
καταρχην καλημερα σε ολους.Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και σας δειχνω με φωτο αυτο που περιπου θελω να κανω.Ξερω οτι εχω κανει κανιβαλιες και ανακριβιες....(μεχρι και η γυναικα μου μου το ειπε)  αααχχχχχ....Η σκηνη θα διαδραματιζεται σε μια πολυ της γαλλιας Παρισι ,Λυον δεν εχω σκεφτει καποια συγκεκριμενη.Θα μπει το κιτ της tamiya με το citroen 11cv καποιοι γερμανοι εχουν σταματησει σε μπλοκο εναν ποδηλατη μπλα μπλα μπλα....... ::arrowred::Πλακοστρωτο ηταν ετσι?κατα φαντασια το εκανα  :mrgreen:ασε που ειναι και ασυμετρο ::arrowred::τα πεζοδρομια ειχαν πλακες?κατα φαντασια τα εκανα ::arrowred::Και τελος εκει που ειναι το τελειωμα του πεζοδρομιου σκεφτηκα να βαλω μια μαντρα...με τουβλα....καγκελα τσιμεντο??? :oops:
Γενικα η ιδεα καπως ετσι ειναι.Περα απο τα λαθη που εχω κανει δεν εχω βιβλιογραφια φωτο που θα με βοηθησουν να συνεχεισω χωρις λαθη....και να παρω και ιδεες
Υποψιν δεν ξερω αγγλικα....γιατι οταν με εστελνε η μανα μου εγω πηγαινα με τις γκομενες :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπον πως σκεφτεται ενας μοντελιστης ο οποιος νομιζει οτι επειδη ξερει να φτιαχνει αεροπλανακια :mrgreen: αρα ξερει και διοραματα.....εγω ειμαι αυτος :!: :!:Θα βαλω ενα πεζοδρομιο εδω θα χαραξω και τις πλακες πανω στην μπαλσα ::violent1:: ::violent1:: θα κανω και ενα πλακοστρωτο οπως στο χωριο μου στη Σαμο..............ελα μωρε καπως ετσι θα ηταν.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΡΧΙΑ.
Αυτο που καταλαβα εγω παιδια ειναι οτι το διοραμα θελει και αλλα πραγματα εκτος απο το οποιο ταλεντο εχει μεσα του ο καθενας.ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.Μετα απο το στραπατσο το Σ.Κ.πιστευω να εβαλα μυαλο. :oops:
Θελω να σας ευχαριστησω για τον χρονο σας και ελπιζω να μην σας κουρασα με τις @$##!#$$ριες μου
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 27, 2009, 08:45:11 πμ »
Ολα στο μοντελισμο θελουν βιβλιογραφια.........!!!!
μιας και τα διοραματα απεικονιζουν κομματια του κοσμου γυρω μας θελει και παρατηρηση......(δοκιμασε να απεικονισεις σε διοραμα ενα κομματι της γειτονια σου που το βλεπεις 30 χρονια συνεχεια !!!! θα δεις οτι θα παρατηρησεις λεπτομερειες που ουτε καν εχεις προσεξει παρολο που τα βλεπεις συνεχεια μπροστα σου....)

θυμασαι το παραδειγμα.....μεχρι να ασχοληθω με τα διοραματα θεωρουσα οτι ολοι οι κορμοι των δεντρων ειναι περιπου καφε......αμα βρεις κορμο καφε χ...&$#ε με

και επιπλεον πολυ βασικο η σκηνοθεσια (τουλαχιστον βασικες αρχες) και η χρωματικη αρμονια

Η περιπετεια σου το ΣΚ σου εβαλε τις βασεις για να καταλαβεις και να μπεις στο μαγικο αυτο κοσμο σωστα !!!!!Πιστευω οτι αν κολλησεις θα κανεις παπαδες γιατι εχεις το ταλεντο

ΥΓ εγω ξεκινησα τα αγγλικα (οπως ολοι τοτε περιπου) στη πεμπτη δημοτικου....ασχολιοσουνα με γκομενες απο τοτε ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:...μεγαλεεεεε
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος nouihl

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 23, 2009, 11:05:01 μμ »
καλησπερα :D
ακομη μια ιστοσελιδα που βρηκα ,εαν εχει αναρτηθει ξανα,ζηταω ταπεινα συγνωμη,η οποια περιεχει φωτογραφιεσ που θα μπορουσαν να βοηθησουν σε διοραματα
http://wwii.ca/photos/13/canadians-in-sicily-1943/
καλο βραδακι

Αποσυνδεδεμένος nouihl

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 23, 2009, 11:12:37 μμ »
και ενα λινκ ακομη...

[imgt]http://www.history.navy.mil/photos/images/ac00001/ac02242.jpg[/imgt]

απο την ιστοσελιδα http://www.history.navy.mil/

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 24, 2009, 12:08:42 μμ »
Με τόση πληροφόρηση από τα ποσταρισμένα link  και να  μην θέλεις να ασχοληθείς με διόραμα, σύντομα θα πέσεις στην ...τρύπα.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι μοντελισμός σημαίνει διάβασμα χοντρό ( ειδικών εντύπων ) και ξαναφρεσκάρισμα ιστορικών γνώσεων.  Οι εικόνες βοηθάνε αλλά έγκειται και στον καλλιτέχνη να βάλει την δικιά του πινιελιά.

Προχώρα...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 24, 2009, 09:14:05 μμ »
επεμεινε λοπον  στην προσωπικη σου πινελια και στο δικο σου υφος ριχνοντας λοξες ματιες και στα υπολοιπα
καλη συνεχεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 24, 2009, 11:01:46 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Οι ιδεες σας και οι πληροφοριες που μου δινεται θα εφαρμοστουν αμεσα ::icon_thumright::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 24, 2009, 11:40:01 μμ »
Πολύ καλό το πλακόστρωτο με τις ράγες ...καλή συνέχεια.Καλή η βιβλιογραφία αλλά το συναίσθημα και η διαίσθηση ειναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.
ʼλλωστε αυτά χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα του καθενός.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: