Αποστολέας Θέμα: Και αυτό Κινέζικο....  (Αναγνώστηκε 2742 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Και αυτό Κινέζικο....
« στις: Νοεμβρίου 24, 2008, 06:11:04 μμ »
Δεν ξέρω αν πρέπει να μας στεναχωρεί ή όχι το γεγονός, ότι μοντέλο Τρεχαντηριού κυκλοφορεί .....αλλά εκτός Ελλάδος. :roll:
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.binbon.ru%2Fgood3494%2F&sl=ru&tl=en&hl=en&ie=UTF-8
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: Και αυτό Κινέζικο....
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 06, 2008, 01:44:00 μμ »
Θανάση ίσως αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει καμία Ελληνική Εταιρία να βγάζει κιτ ξύλινων μοντέλων. Μήπως εσείς που είσαστε δικτυωμένοι πρέπει να σκεφτήτε γιά την δημιουργία μιάς μικρής βιοτεχνίας που να κάνει αυτό το πράγμα ?. Όσο μπορώ ίσως βοηθήσω κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 06, 2008, 03:19:49 μμ »
Πάνο σ' ευχαριστώ για την πρόθεση βοηθείας αλλά μέχρι να φθάσουμε εκεί.... η κουβέντα και μόνο  θα τραβήξει πολύ....
Κατ αρχήν δεν ξέρω πως φαντάζεσαι την έννοια της λέξης «δικτυωμένοι»....
Αν εννοείς τον naftotopo στον οποίο συμμετέχω μαζί με άλλους φίλους μοντελιστες, μια από τις δικές μου τουλάχιστον προθέσεις συμμετοχής   είναι να πάω αντίθετα στην  «δικτύωση», με την κακή της έννοια...Για να συνεχίζω λοιπόν να συμμετέχω εκεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει δικτύωση....ʼλλωστε σκοπός του naftotopos είναι μη κερδοσκοπικός και επομένως στα πλαίσια αυτού δεν βλέπω να προκύπτει κάτι....
Τώρα αν θα υπάρξει η πρόθεση δημιουργίας ενός kit από κάποιους φίλους  ευπρόσδεκτη αλλά δεν ξέρω την απήχηση που θα έχει στην αγορά...Θα ξέρεις ότι υπήρξε εταιρεία που κυκλοφόρησε ένα Τρεχαντήρι σε kit πριν μερικά χρόνια και μετά για άγνωστους λόγους αυτή έκλεισε. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν αποτέλεσμα μειωμένων πωλήσεων του kit...αλλά κάτι αντίστοιχο δεν επαναλήφθηκε.
Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά και σε καλές περιόδους δυστυχώς (κατά την άποψη μου) οι περισσότεροι συμπαθούν τον ουρανό.....και λιγότερο  την θάλασσα. Ρίξε μια ματιά σε όποια  Ελληνικά μοτελιστικα forums υπάρχουν, για να διαπιστώσεις και μόνος σου τους ελάχιστους φίλους που ασχολούνται με την θεματολογία ξύλινα πλοία...
Οι αριθμοί και η εποχή νομίζω  δεν ευνοούν σχετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες....

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 10:48:12 πμ »
Να με συγχωρέσετε για το ύφος και την αυστηρότητά μου αλλά... το τρεχαντήρι αυτό Thanasis... δεν είναι τίποτε άλλο παρα ένα φθηνό κατασκεύασμα, το οποίο συν τοις άλλοις αποτελεί και μία ΚΑΚΗ... ΚΑΚΙΣΤΗ... "ΚΙΝΕΖΙΚΗ" ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ...

ΚΟΙΝΩΣ ΚΛΟΠΗ

Παραθέτω αμήχανα για τη δική σας κρίση... το link του αυθεντικού μοντέλου.

http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=81

Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα
για παντα

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 12:42:17 μμ »
 Ας το δούμε περισσότερο ψύχραιμα....
Κάποιος που θέλει να φτιάξει ένα μοντέλο τρεχαντηριού και δεν έχει σχέδια τι θα κάνει? Θα ψάξει τριγύρω στα μικρολίμανα.... και τα μοντέλα στις ιστοσελίδες και στα forums. Και  έπειτα θα φτιάξει ένα κατά προσέγγιση....Θα πρέπει απαραίτητα να είναι αντιγραφή-κλοπή?
Και το πρωτότυπο-αρχικό  μοντέλο (αλήθεια ποιό μπορεί να είναι?...) πάνω σε κάποιο πραγματικό σκαρί δεν βασίστηκε?
Επομένως όλα είναι αντίγραφα-ομοιώματα-ομοιότυπα κάποιου και όχι απαραίτητα παράνομα....
Εκτός αν όντως  έχουν πάρει τα σχέδια απο το συρτάρι....
Επιπλέον το συγκεκριμμένο απο την στιγμή που δεν έχει "κοράκι" άστο.....  :D

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 01:12:25 μμ »
Exclamation Exclamation Exclamation Question Question Question

Πάντα ψύχραιμα. Εξάλλου σε αυτή την περίπτωση έχεις να αντιμετωπίσεις Ρώσικες... "εταιρείες" με προμηθευτές κινέζους ::salut::. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο  :shock:. Εδώ ούτε οι Αμερικάνοι δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα  :roll:.

Αλλά για το ποιό είναι το πρωτότυπο... εσύ που διατηρείς τις επιφυλάξεις σου καλά κάνεις. Ο κατασκευαστής όμως του πρωτότυπου, σίγουρα δεν μπορεί. Το συγκεκριμένο μοντέλο  αποτελεί μία "κακή φωτοτυπία" που απλά δεν βγήκε το κοράκι, άλλα και κάτι λοιπά δευτερεύσας σημασίας.

Το τί είναι παράνομο ή όχι δεν θα το συζητήσω. Σκέψου μόνο οτι οι κύριοι αυτοί εκμεταλεύονται εμπορικά (άρα με στόχο το οικονομικό όφελος), κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να το υποστηρίξουν, ούτε ιστορικά. Εάν μπορούσαν, θα το έφτιαχναν έστω λίγο διαφορετικό.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μοναδικό και έχει μακριά ιστορία. Έχει συμμετάσχει σε 2 εκθέσεις και υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Δεν αναφέρω ημερομηνίες για ευνόητους λόγους. Όποιος δημόσια αρνείται να δεί και να παραδεχθεί τις ομοιότητες της "κινέζικης αυτής έκδοσης" με το πρωτότυπο ελληνικό... κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ή προσπαθεί να φανεί "παγκοσμιοποιημένος" (Δεν αφορά εσένα αυτό... το τονίζω)

Την αναφορά τη κάνουμε εμείς εδώ για να καταδείξουμε την πραγματικότητα, την αλήθεια και αυτο δεν αφορά τον ιδιοκτήτη του μοντέλου μόνο, αλλά όλους τους μοντελιστές και Έλληνες γενικότερα.

Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα...
για παντα
για παντα

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 04:24:51 μμ »
Θανασάκη μου κι εγώ δεν μίλησα γιά κέρδος. Και έχεις δίκιο πως σε όλους το βλέμμα είναι στραμμένο στον ουρανό. Ετσι ημουν κι εγώ μέχρι που ανακάλυψα πως μπορούσα να δημιουργήσω καλύτερα πράγματα. Περί ορέξεως ουδείς λόγος όμως. Το χόμπυ δεν μπορεί να στο επιβάλει κανείς.
Είναι δύο χρόνια που έχω ασχοληθεί με τα ξύλινα καράβια. Αν δεις το πρώτο θα γελάς.Οσο γιά το δικτυομένος εννοούσα πως έχεις πολλές επαφές με άτομα που ασχολούνται με το άθλημα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 09:07:26 μμ »
Πάνο κατάλαβα πως η δική σου πρόθεση για βοήθεια είναι καλοπροαίρετη και όχι κερδοσκοπική....
Όπως κατάλαβα πως η λέξη  "δικτύωσης" για σένα πάλι είχε την καλή έννοια...άλλά έπρεπε να το διευκρινίσω για κάποιον τρίτο...
Και όντως τα πρώτα μοντέλα όλων μας είναι αστεία... :D
Θεωρώ όμως πολύ καλό αυτό που διάβασα κάπου:
"Το καλύτερο-ομορφότερο μοντέλο, είναι αυτό που φτιάχνεις εσύ ....".

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 10:53:07 μμ »
Σωστόόόός!!!!!!!!!.
Πάντως προσωπικά με έχει βοηθήσει η ιστοσελίδα και όχι μόνο αυτή σε θέματα τεχνικής. Έχω μόνο ένα ελάττωμα. Η ευτυχία γιά μένα είναι όσο καιρό κάνω να το τελειώσω. Μόλις τελειώσει δεν με ενδιαφέρει πιά. Δεν το πουλάω. Το δωρίζω. Το ALBATROS που έφτιαξα το καλοκαίρι δεν πρόλαβα ούτε φωτό να βγάλω να το δείτε. Το πήρε η αδελφή μου στην Αθήνα. Δεν πειράζει. Αλλο τώρα. Ισως "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" που την έχω αφήσει στη μέση γιατί είναι λίγο ζόρι.

Tags: