Αποστολέας Θέμα: Ελληνικά Μοντελιστικα περιοδικά, ποιο είναι το καλύτερο?  (Αναγνώστηκε 20386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Απ: Ελληνικα περιοδικα, ποιο ειναι το καλυτερο?
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:13:27 μμ »
Να μην σου πω 3... :o
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:18:43 μμ »
Εγώ θα επιθυμούσα 0  :mrgreen:
και 5-6 με άρματα  :mrgreen: :mrgreen:
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:27:14 μμ »
πιστευω ειναι αδικο να μην αναφερω το Μοντέλο, το Super Μοντελιστή αργοτερα Μοντελιστη τις ειδικες
εκδοσεις του Modelling, αξεπεραστες χρησιμοποιουντε μεχρι και σήμερα :!:
Βεβαια κατι εφτεξε και εκλεισαν, ας προσεχαν δεν θα το κρινω εγω.
Εγω διαμαρτυρομαι για την σημερινη κατασταση :cry:
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:36:12 μμ »
αυτο μαλιστα Νικολα,ΜΟΝΤΕΛΟ :!: ολα τα λεφτα :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:42:01 μμ »
Λάμπρο θα συμφωνήσω μαζί σου:
ΜΟΝΤΕΛΟ
Όλα τα λεφτά, εξαιρετικό, απίθανο!!!
Και μετά ακολούθησε το modelling. Στην αρχή εξαιρετικό και σταδιακά η κατακόρυφη πτώση!!!
 :cry: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 01, 2006, 11:54:47 μμ »
υπηρξε κατι που με χαλασε με τις ειδικες εκδοσεις του modelling...βγαζουν τις μοντελιστικες τεχνικες (αυτο με το FW-189 για εξωφυλλο) το παιρνω,και καθοτι μου ελειπαν πολλα απο τα τευχη ηταν πραγματι μια πολυ ευχαριστη εκπληξη για εμενα να εχω πολλες τεχνικες δημοσιευμενες στα τευχη σε ενα τομο :wink: ως εδω καλα...να λοιπον που μετα απο μερικους μηνες (δε θυμαμαι ακριβως μπορει και χρονο δεν εχει σημασια) κυκλοφορει δευτερος τομος των μοντελιστικων τεχνικων !!! (αυτο με το Α-4 εξωφυλλο) χαρα εγω πιτσιρικας τοτε με το πενιχρο χαρτζηληκι μου παω το αγοραζω -2.500 δρχ. δε ξερω για εσας για εμενα ηταν λεφτα τοτε...1995 νομιζω???- ανοιγω το σελοφαν (μπραβο λεω απο μεσα μου περιποιηση...που να ξερα) και παιρνω τη κρυαδα :? ιδιο ακριβως με το πρωτο τομο συν μερικες σελιδες παραπανω και διαφορετικο εξωφυλλο φυσικα.... :shock: :o :roll: τα κλαιγα τα φραγκα εννοειτε :| χρυσοπληρωσα λοιπον κατι που ηδη το ειχα... :?

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 12:11:43 πμ »
οντως ηταν κολπο για να πουλησουν τα ιδια με διαφορετικο εξωφυλλο,
ειναι ασχημο να εξαπατεις τους πελατες σου τοσο ξεδιαντροπα.
Με τα 12 ευρω που εδωσες για τα τελευταια 2 Model expert ειχες διαφορετικη
μεταχειρηση?

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 12:13:44 πμ »
1ον :arrow: δεν ειναι το ιδιο...
2ον :arrow: ακομα κι αν ειναι, τα χρηματα -αναλογικα- τοτε ηταν αρκετα περισσοτερα :!:

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 01:00:03 πμ »
ok αν εισαι ικανοποιημενος απο το model expert δεν εχω κανενα προβλημα,
εγω δεν ειμαι και πλεον σταματαω να το αγοραζω simple  :mrgreen:
αλλα αν το modelling ειχε την ιδια θεματολογια και την τακτικη με το model expert, δεν ξερω για σενα
αλλα εγω σημερα θα ειχα αλλο χομπυ

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 01:05:52 πμ »
δεν υποστηριξα πουθενα πως ειμαι η δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το model expert,συγκριση κανουμε και ειδαμε τα υπερ και τα κατα,σε καποιους αρεσει σε καποιους οχι,δικαιωμα του καθε ενα που θα δωσει τα χρηματα του :wink:

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 09:43:24 μμ »
υπηρξε κατι που με χαλασε με τις ειδικες εκδοσεις του modelling...βγαζουν τις μοντελιστικες τεχνικες (αυτο με το FW-189 για εξωφυλλο) το παιρνω,και καθοτι μου ελειπαν πολλα απο τα τευχη ηταν πραγματι μια πολυ ευχαριστη εκπληξη για εμενα να εχω πολλες τεχνικες δημοσιευμενες στα τευχη σε ενα τομο :wink: ως εδω καλα...να λοιπον που μετα απο μερικους μηνες (δε θυμαμαι ακριβως μπορει και χρονο δεν εχει σημασια) κυκλοφορει δευτερος τομος των μοντελιστικων τεχνικων !!! (αυτο με το Α-4 εξωφυλλο) χαρα εγω πιτσιρικας τοτε με το πενιχρο χαρτζηληκι μου παω το αγοραζω -2.500 δρχ. δε ξερω για εσας για εμενα ηταν λεφτα τοτε...1995 νομιζω???- ανοιγω το σελοφαν (μπραβο λεω απο μεσα μου περιποιηση...που να ξερα) και παιρνω τη κρυαδα :? ιδιο ακριβως με το πρωτο τομο συν μερικες σελιδες παραπανω και διαφορετικο εξωφυλλο φυσικα.... :shock: :o :roll: τα κλαιγα τα φραγκα εννοειτε :| χρυσοπληρωσα λοιπον κατι που ηδη το ειχα... :?

Δυστυχώς, φίλε μου, αυτή ήταν πάτοτε η κλίκα των απατεώνων που έφτιαξαν το Modelling (παιδιά τζιμάνια, ένα κι ένα!) και όπως ήταν αναμενόμενο, το έκαναν τελικά...σαν τα μούτρα τους...
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 11:18:24 μμ »
Γνωρίζεις κάτι παραπάνω για αυτά που λές ή απλά σχολιάζεις την όλη κατάσταση.Ρωτάω γιατί θεωρώ το Modelling και τις άλλες εκδόσεις του ότι καλύτερο κυκλοφορούσε (με ωραία άρθρα και φωτό για την ΠΑ).Αλήθεια η συνέχεια του Modelling το Model Time έκλεισε και αυτό?

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 11:55:04 μμ »
Ρε παιδιά έλεος πια με τα καλά σας λόγια για τα περιοδικά του χόμπυ μας στην Ελλάδα.
Οι περισότεροι απο τους μοντελιστές ξέρουν και τα Αγγλικά τους και γενικώς έχουν κάποιες γνώσεις παραπάνω . Ε λοιπόν κανείς σας δεν έχει πιάση στα χέρια του ξένα περιοδικά του ανάλογου χώρου ; Τι είναι τέλος πάντων αυτό που σας αρέσει ;
Τα σχέδια ;
Τα κατασκευαστικά άρθρα ;
Οι φωτογραφίες και οι ιστορικές αναφορές ;    { έχει δεί κανείς αναφορές σε Αγγλικά περιοδικά για την ιστορία του στρατου τους ;}
Πότε έγινε μια αναφορά στην ιστορία της Π.Α.; ; ;   σοβαρή κ' οχι πασαλήματα . Που είναι οι φωτογραφίες και τα profiles ;
Ποιός ενδειαφέρθηκε να βγάλει ένα βιβλίο που να είναι ευαγγέλιο για την μικρή αλλά τόσο σημαντική για μας αεροπορία μας ;;;
Αλλά και αυτό αν γίνει απ' έξω θα 'ρθει.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΡΕ . ΧΩΝΕΥΤΕ ΤΟ                ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ LIGHT!!!!!!
Και η κόκα κόλα πάει με όλα ...  :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 08:27:28 πμ »
Παράθεση
Γνωρίζεις κάτι παραπάνω για αυτά που λές ή απλά σχολιάζεις την όλη κατάσταση.Ρωτάω γιατί θεωρώ το Modelling και τις άλλες εκδόσεις του ότι καλύτερο κυκλοφορούσε (με ωραία άρθρα και φωτό για την ΠΑ).Αλήθεια η συνέχεια του Modelling το Model Time έκλεισε και αυτό?

Ναι, τυχαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι θέμα για ανάπτυξη μέσω του forum. Στην αρχή της κυκλοφορίας του ήταν λογικό κι επόμενο το Modelling να συγκεντρώσει επάνω του όλη την μοντελιστική κοινωνία της χώρας μας, αφού ήταν το μοναδικό στο χώρο, φτιαγμένο από άτομα του χώρου, και ακόμα δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης. Με τα χρόνια η κλίκα εκείνη μετεξελίχθηκε σε IPMS Ελλάδος για να μπορέσει να εδραιώσει καλύτερα τα εμπορικά της κέρδη και τότε τα μέλη του κερδοσκοπικού ομίλου "Modelling/IPMS" έγιναν οι αδιαμφισβήτητοι ηγεμόνες του χώρου με γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού και ανεπιστήτου, οι οποίοι αλληλοβραβεύονταν μεταξύ τους στις εκθέσεις που διοργάνωναν οι ίδιοι, παραχωρώντας και μερικά βραβεία σε εκείνα τα αφελή παιδάκια που, με την αγνή αγάπη τους για το χόμπυ, τους τα "έσκαγαν χοντρά" για την συνδρομή του περιοδικού - κάτι σαν τα βραβεία "Αρίων" της ελληνικής τηλεόρασης, όπου κάθε κανάλι βραβεύει τους παράγοντές του και τους συνεργαζόμενους εν αυτώ. Αυτά εν ολίγοις για να μην ειπησέλθουμε και σε άλλα.

Και μιά που έθιξε το θέμα ο Αστραπόγιαννος, έχετε αναρωτηθεί γιατί τα ελληνικά περιοδικά του χώρου είναι φτιαγμένα από χαρτί ακριβής ποιότητος, illustration κλπ, γεμάτα διαφημίσεις καταστημάτων, σε σχέση με τα αντίστοιχα αγγλικά που είναι φτιαγμένα από χαρτί "εφημερίδας" ; Για να δικαολογήσουν την υψηλή τιμή τους και να προσφέρουν "εικόνα" αντί περιεχομένου.
Ένα αγγλικό μοντελιστικό άρθρο έχει μόνο 3-4 φωτο του μοντέλου, οι μισές από αυτές ασπρόμαυρες (οι οποίες κατεβάζουν ακόμα περισσότερο το κόστος), το χαρτί και το μελάνι είναι επίσης ευτελούς αξίας, αλλά ως αντιστάθμισμα σου προσφέρει 3 σελίδες ουσιαστικού περιεχομένου, χωρίς διαφημίσεις, με: την ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου και των ιστορικών πρωταγωνιστών του, ανάλυση του κιτ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ, σύγκριση του κιτ με τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών (πράγμα απαγορευμένο στην Ελλάδα, αφού έχει προηγηθεί η "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ" από τον εισαγωγέα), τις τεχνικές και τα "μυστικά" που εφαρμόσθηκαν σε γλώσσα απλή και κατανοητή για τον κάθε αρχάριο του χώρου, και λίγα λόγια για τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς αυτό να ανάγεται σε δυσνόητη επιστήμη όπως το είχαν κάνει εκείνοι οι κύριοι. Το συνολικό αποτέλεσμα; Ένα περιοδικό 30 σελίδων με ελάχιστες διαφημίσεις που για τα αγγλικά δεδομένα κόστιζε πχ. 15 δρχ, ενώ για τα ελληνικά, 50 σελίδες από τις οποίες οι 25 είναι διαφημίσεις, οι 5 βαθυστόχαστη ανάλυση των κοινωνικο-πολιτικών προεκτάσεων του μοντελισμού από τον αρχισυντάκτη και 20 σελίδες καυασκευών από τα άτομα της κλίκας. Το κόστος; 100 δρχ!

"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 11:51:15 πμ »
Μηπως τα σχολια σου για τα αγγλικα περιοδικα αφορα καποια παλιοτερη χρονικη περιοδο?Αγωραζω αρκετα απο αυτο τα τελευταια χρονια και η οικονα θα ελεγα οτι διαφερει αρκετα απο αυτο που περιγραφεις.Αν παλι μιλας για το 1985-95 παω πασο.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 11:53:50 πμ »
παντως 12 ευρακια για δυο τευχη ,ειναι πολλα ,βαζεις και μερικα ευρω παραπανω και παιρνεις κανα μοντελο της προκοπης,η τα βαζεις στην μπαντα και παιρνεις κανα καλο αερογραφο,η με 12 ευρο εισαι 12 ωρες στο νετ και βρισκεις οτι θες,εγω παντως τα διαβαζω τσαμπα απο ενα φιλο περιπτερα

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 11:58:06 πμ »
Μηπως τα σχολια σου για τα αγγλικα περιοδικα αφορα καποια παλιοτερη χρονικη περιοδο?Αγωραζω αρκετα απο αυτο τα τελευταια χρονια και η οικονα θα ελεγα οτι διαφερει αρκετα απο αυτο που περιγραφεις.Αν παλι μιλας για το 1985-95 παω πασο.

ΟΚ, για εκείνη την εποχή μιλούσα, αλλά στην Ελλάδα η σχέση διαφήμισης-χρηματοδότησης είναι αυτή η οποία υπαγορεύει πάντα τους κανόνες για την ποιότητα των περιοδικών αυτού του είδους

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 11:58:31 πμ »

Συμφωνω με τα απο πανω.Παιρνω αγγλικα μοντελιστικα περιοδικα τα τελευταια 4 χρονια (και θα συνεχισω να παιρνω γιατι κατι καλυτερο στην ελλαδα δεν υπαρχει που να με ικανοποιη) και δεν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις φιλε μου.Παντου υπαρχουν ενχρωμες φωτογραφιες,λεπτομερεις κατασκευες, σε ποια βελτιωτικα συναντησαν προβληματα,τα καλα και κακα του καθε κιτ,μοντελιστικες τεχνικες για αρχαριο μοντελιστη και τεχνικες για ποιο εμπειρους μοντελιστες :wink:Θεματα και παρουσιασεις που κανενα ελληνικο μοντελιστικο περιοδικο δεν θα μπορουσε να παρουσιασει

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 12:41:24 πμ »
Με τα χρόνια η κλίκα εκείνη μετεξελίχθηκε σε IPMS Ελλάδος για να μπορέσει να εδραιώσει καλύτερα τα εμπορικά της κέρδη και τότε τα μέλη του κερδοσκοπικού ομίλου "Modelling/IPMS" έγιναν οι αδιαμφισβήτητοι ηγεμόνες του χώρου με γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού και ανεπιστήτου, οι οποίοι αλληλοβραβεύονταν μεταξύ τους στις εκθέσεις που διοργάνωναν οι ίδιοι, παραχωρώντας και μερικά βραβεία σε εκείνα τα αφελή παιδάκια που, με την αγνή αγάπη τους για το χόμπυ, τους τα "έσκαγαν χοντρά" για την συνδρομή του περιοδικού

Αφού φίλε Αγγελε, εσύ "τυχαίνει να γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις" κι εμένα μου αρέσει η ίντριγκα αλλά και η αλήθεια,
εξήγησε σε παρακαλώ λίγο περισσότερο τα παραπάνω σχετικά με Modelling - IPMS κλπ. για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι για να είμαστε πιο προσεκτικοί.
εάν νομίζεις ότι χρειάζεται, ξεκίνα το σε άλλο τόπικ.
Εγώ πάντως θυμάμαι ότι υπήρξε μια προσπάθεια "άλωσης" της IPMS από τους ανθρώπους του modelling αλλά εφαρμόστηκε το καταστατικό κατα γράμμα και οι "ενδιαφερόμενοι" ("καλοί" και "κακοί|") 'εμειναν εκτός. ΄για πες κάτι περισσότερο...
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 10:15:32 πμ »
Όντως τί βόμβα είναι αυτή που έσκασε? :shock:Για εξήγησε την κατάσταση?Η ΙPMS σήμερα έχει τις ρίζες του τότε?

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 12:23:32 μμ »
Σήμερα, όχι πλέον. Τα πρόσωπα έχουν αλλάξει κατά μεγάλο ποσοστό, αφού έχουν περάσει 10-15 χρόνια από τότε. Κάποια από τα πρόσωπα του "τότε" (δεν θα αναφέρω ονόματα) κυκλοφορούν ακόμα στον χώρο, αρθρογραφούν κατά καιρούς κλπ, φέροντας τον αέρα του "καταξιωμένου μοντελιστή" και αντιμετωπίζονται σαν τέτοιοι, έστω και λόγω ηλικίας, αλλά τώρα πλέον δεν είναι σε θέση να ασκήσουν σοβαρή επιρροή στο χώρο.
Εκείνη την εποχή όμως, πολλά  από τα ιδρυτικά στελέχη του περιοδικού έγιναν και ιδρυτικά στελέχη της IPMS Ελλάδος, σχηματίζοντας ουσιαστικά μία διπλή επιχείρηση που η μία υποστήριζε την άλλη. Αυτά που είπα παραπάνω περί "στημένων" αλληλοβραβεύσεων, νομίζω ότι είναι σαφή και δεν θα επανέλθω. Όχι φυσικά ότι ανάμεσα σε εκείνα τα στελέχη δεν υπήρχαν και σοβαροί μοντελιστές οι οποίοι δεν αποσκοπούσαν στο προσωπικό κέρδος και ήταν υπέρ των αδιάβλητων βραβεύσεων. Όμως από τη στιγμή που έτυχε να βρεθούν μέσα στην κλίκα, δεν ήθελαν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους, οπότε άφηναν τα πράγματα να εξελίσσονται χωρίς να παρεμβαίνουν και απλά συνέχιζαν να ασχολούνται επικοδομητικά με το χόμπυ τους.

Μετά τη δημιουργία της IPMS πολλά άτομα έγιναν συνδρομητές του περιοδικού και αυτά είχαν και την εύνοια των βραβείων στις εκθέσεις, ασχέτως ταλέντου και αυτό είχε γίνει εξοργιστικά πασιφανές σε όσους σύχναζαν στις εκθέσεις. Οι... "άλλοι", οι "απ' έξω" δεν τύχαιναν ούτε ενός επαίνου όσο σκληρά κι αν είχαν κοπιάσει με τα μηδαμινά μέσα που διέθεταν τότε - μιλάμε για εποχές που δεν υπήρχαν Η/Υ, ίντερνετ, πρόσβαση σε ξένη βιβλιογραφία ή σε εταιρείες κατασκευής κιτ, εκτός από αυτές που κυκλοφορούσαν εδώ, Hasegawa, Tamiya κλπ, για να διατηρείταιί το τοπικό μονοπώλειο, οπότε οι περισσότεροι τα έβγαζαν πέρα με ότι είχαν. Ήταν τότε που η κλασική "κασσέτα" "...Τα χρώματά σου δεν είναι τα σωστά..." έπαιζε πολύ και βούλωνε γρήγορα και αποτελεσματικά τα στόματα των αντιρρησιών! Αυτό βεβαίως ήταν ένα ταμπού που είχε καταρριφθεί από καιρό στους μοντελιστικούς κύκλους του εξωτερικού, αλλά στην Ελλάδα οι προοδευτικές εξελίξεις αργούν να έρθουν και πολλές φορές δεν έρχονται καθόλου, προκειμένου να διατηρηθούν κάποιες καταστάσεις. Οι "παλιοί" του χώρου θα τα θυμούνται καλά αυτά.

Η επιχείρηση δούλευε καλά αυξάνοντας τα κέρδη της από συνδρομές περιοδικών, κουπονιών κλπ που προσφέρονταν στα μέλη σαν δήθεν "εκπτώσεις," για τις αγορές κιτ, ενώ στην ουσία έκπτωση δεν υπήρχε: απλά ο εισαγωγέας μείωνε κατά ένα πενιχρό ποσοστό τα κέρδη του από τις αγορές, ενώ ταυτόχρονα κέρδιζε τα διπλάσια σε διαφήμιση του μαγαζιού του, κάτι το οποίο υφίσταται ακόμα. Όταν λοιπόν η επιχείρηση εδραιώθηκε άρχισαν οι πρώτες "αυτονομιστικές" τάσεις επειδή όλοι ήθελαν να "τρώνε" περισσότερο από τους άλλους. Εκεί χάλασε το πράγμα, οπότε είχαμε το μοναδικό φαινόμενο της δημιουργίας  IPMS Βορείου Ελλάδος και IPMS Νοτίου Ελλάδος !!! Ανήκουστο και ακατανόητο φυσικά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου που η κοινότητα θα αριθμούσε τουλάχιστον τα πενταπλάσια μέλη. Τότε κάθε έννοια ενδιαφέροντος για το χόμπυ εξαφανίστηκε εντελώς. Καλό το χόμπυ, αλλά και το χρήμα καλύτερο! Το περιοδικό πήρε την κάτω βόλτα και οι πωλήσεις του στηρίζονταν αποκειστικά και μόνο στη διαφλημιση. Οι αρθρογράφοι, κάποιοι από τους οποίους τύχαινε να είναι και συντελεστές του πριοδικού δεν πληρώνονταν για τα άρθρα τους τα οποία άρχισαν να μειώνονται μαζί με τις πωλήσεις. Οι δε συνδρομές πήγαν κατά διαβόλου, αφού κανείς δεν ενδιαφερόταν για την τακτική διακίνηση του περιοδικού. Οι συνδρομητές δυσαρεστήθηκαν και σταδιακά έπαυσαν τις συνδρομές τους, τη στιγμή που τα "παραρτήματα" της IPMS πλήθαιναν, και είχαμε IPMS Βορείων Προαστείων, Νοτίων Προαστείων κλπ, τα οποία φυσικά δεν μπορούσε παρά να είναι βραχύβια. Το περιοδικό έκλεισε η IPMS παρέμεινε σε μία μετέωρη κατάσταση υπολειτουργίας, πνέοντας τα λοίσθια. Πολλοί από τους ελάχιστους συνδρομητές που είχαν απομείνει δεν έλαβαν ποτέ τις προπληρωμένες συνδρομές των τευχών τους και οι αρθρογράφοι...περιμένουν ακόμα τα χρεωστούμενα από την διεύθυνση του περιδικού. Ήταν η εποχή τηε πλήρους κατάρρευσης και η εποχή που, ευτυχώς,  άρχισε να εισχωρεί νέο αίμα στην IPMS και να βγαίνουν νέα περιοδικά. Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί παραπάνω.

Πάντως, το βέβαιαο είναι ένα, και στην Ελλάδα ισχύει σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς:
ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΝ  ΣΠΑΕΙ ΠΟΤΕ!

Απλά παρατηρήστε το σε όλους τους τομείς: Μοντελιστικά περιοδικά; Ένα! Εισαγωγείς κιτ; 2-3! Κόμματα; 2! Πολιτικές εφημερίδες; ʼφθονες, μόνο που όλες ανήκουν σε έναν! Μπύρες; 2-3 - που και αυτές ανήκουν σε έναν.
Και τώρα που πήρα φόρα, παρατηρήστε και το εξής: Όταν θεσπίσθηκε το Ευρώ σαν ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα θα έπρεπε κανονικά να σταματήσουν να υπάρχουν φόροι εισαγωγών, διαφορές νομισμάτων που αυξάνουν τις τιμές των εισαγώμενων προϊόντων κλπ, οπότε στα προϊόντα αυτά, όπως στα κιτ πχ, θα έπρεπε να υπάρχει μείωση των τιμών. Ε, λοιπόν αυτό συνέβη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Γιατί; Επειδή ο ελληνικός λαός είχε πλέον συνηθίσει τις τιμές να ανεβαίνουν και όχι να πέφτουν, οπότε οι "φόροι" συνέχισαν να υπάρχουν, μόνο που τώρα πηγαίνουν όλοι στις τσέπες των εισαγωγέων σαν ατόφιο κέρδος 100% !! Για όσους από εσάς κινείστε στο εξωτερικό, συγκρίνετε την τιμή ενόις  κιτ Revell Γερμανίας με την αντίστοιχη του ίδιου κιτ στην  Ελλάδα. Ενώ στο εξωτερικό τα παλιά κιτ (δεκαετίας πχ) πωλούνται στο "καλάθι" σε τιμές "σκοτωμένες" για 5 Ευρώ τα 1/48, εδώ οι τιμές αυξάνονται σταθερά στα πάντα!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 01:06:04 μμ »
Για αυτό σου λέω... modelclub, τζάμπα και άμεσα!   :wink:

Αλλά μην ισοπεδώνουμε και τα πάντα...

Η IPMS νομίζω θα είναι σαν τον Ολυμπιακό: μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά χωρίς αυτόν τί πρωτάθλημα να γίνει;;   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 02:57:28 μμ »
Η επιχείρηση δούλευε καλά αυξάνοντας τα κέρδη της από συνδρομές περιοδικών, κουπονιών κλπ που προσφέρονταν στα μέλη σαν δήθεν "εκπτώσεις," για τις αγορές κιτ, ενώ στην ουσία έκπτωση δεν υπήρχε: απλά ο εισαγωγέας μείωνε κατά ένα πενιχρό ποσοστό τα κέρδη του από τις αγορές, ενώ ταυτόχρονα κέρδιζε τα διπλάσια σε διαφήμιση του μαγαζιού του, κάτι το οποίο υφίσταται ακόμα.

Ομολογώ ότι αντιμετωπίζω τα παραπάνω με σκεπτικισμό. Ο λόγος είναι ότι με πλήθος 1000 μελών τα πιθανά ανά μήνα κέρδη δε μου δείχνουν και τόσα μεγάλα για να στηθεί κομπίνα επ' αυτών. Ας υποθέσουμε ότι ξοδεύει το κάθε μέλος, κατά μέσο όρο, 100 EUR το μήνα μας κάνει το εντυπωσιακό 100000 EUR αλλά στο ποσό αυτό θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη λειτουργικά έξοδα, έξοδα σχεδίασης - εκτύπωσης - διανομής και φυσικά να λάβουμε υπ' όψη και το ποσοστό κέρδους, που δεν πρέπει να είναι και τεράστιο, για τα είδη της λιανικής ή/και χονδρικής πώλησης. Αυτό που μένει δεν δικαιολογεί, κατ' εμέ τουλάχιστον, τη δυνατότητα ύπαρξης "κλίκας" η οποία θα καρπώνεται τα όποια κέρδη. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να δεχτώ ότι η "κλίκα" υπήρχε για να χαϊδεύει τον εγωϊσμό κάποιων. Αλλά και πάλι, εγώ μοντελάρω για μένα, τη βρίσκω, χαλαρώνω, κατεβαίνω στην έκθεση και περνάω καλά και όλες οι "κλίκες", παλιές, τωρινές και μελλοντικές δεν είναι παρά μία υποσημείωση (με μικρό font, κάτι courrier τεσάρια) στα παλαιότερα των υποδημάτων μου!  :)

Η IPMS νομίζω θα είναι σαν τον Ολυμπιακό: μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά χωρίς αυτόν τί πρωτάθλημα να γίνει;;   :mrgreen:

Προσωπικά δε συμφωνώ. Τουλάχιστον σε όσες εκθέσεις έχω πάει (από το 2002 και μετά) πιστεύω ότι έχει γίνει πραγματική δουλειά και έχοντας λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις Η/Υ ξέρω τι ξεπάτωμα χρειάζετε για να γίνουν όλα αυτά, χώρια το καθαρά διοικητικό - οικονομικό - διαχειριστικό κομμάτι που και αυτό θέλει την προσπάθειά του.

στο τευχος Σεμπτεμβρίου ή Αυγουστου 2006 δεν θυμάμαι ακριβώς
ολο το τεύχος ηταν γεμάτο με φωτογραφίες απο την εκθεση της IPMS το 2005 (12 μηνες μετά)  :!:
τωρα που ανεβήκανε φωτογραφίες στο site απο την φετινή εκθεση να δω πια πατεντα θα βρούν για να γεμίσουν τις σελιδες του περιοδικού
οποτε δεν εχουν να παρουσιασουν αλλα profiles και φωτογραφιες απο την εκθεση στην Ιαπωνία (2 φορες το τελευταιο χρονο) :mrgreen: :mrgreen:
Ελεος φτανει πια
θελουμε κατασκευαστικά άρθρα και οχι φωτογραφίες και profiles :twisted:

Επιτρέψτε μου να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Μήπως το ότι έχει μόνο ένα κατασκευαστικό άρθρο για αεροπλάνα (ή ότι άλλο) οφείλεται στο ότι δεν έχει διαθέσιμα άρθρα; Ποιος του δίνει άρθρα; Μπορεί να εξασφαλίσει π.χ. 36 άρθρα το χρόνο για να έχει 3 το μήνα και μάλιστα σε διάφορα θέματα και κλίμακες; Τι κόστος έχει για να συλλέξει τα άρθρα αυτά; Ποιοί από εμάς έχουν προσπαθήσει να κάνουν ένα άρθρο για το περιοδικό, το όποιο περιοδικό; Προσωπικά, και αισθάνομαι άσχημα για αυτό, μου έχει ζητηθεί πολλές φορές από το συγκεκριμένο έντυπο να στείλω μοντέλα αλλά (κακώς  :oops:) δεν το έκανα για προσωπικούς λόγους που μπορεί να είναι χαζοί για άλλους, εμένα όμως με φρενάρησαν, κάποιες φορές κυριολεκτικά στην πόρτα με τα μοντέλα ανά χείρας.

Ο γνώμονας του περιοδικου είναι το χρήμα και όχι πραγματικά η προώθηση του μοντελισμού ή το πάθος και το συναίσθημα για αυτόν. Οπότε συνεχίζει να κυκλοφορεί εκ του ασφαλούς, δίχως ανταγωνιστή στον χώρο και βγαίνει πρώτο σε μία κούρσα με τον εαυτό του.

Μα το τελικό ζητούμενο από κάθε επένδυση είναι το κέρδος, και η έκδοση ενός περιοδικού είναι επένδυση, κάποιοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, βάζουν λεφτά για να βγεί το περιοδικό και απαιτούν τα λεφτά αυτά να αποδώσουν. Δεν είναι κακό ένα περιοδικό να έχει σκοπό το χρήμα, ΟΛΑ αυτό κάνουν και έτσι πρέπει να είναι αλλιώς καταλήγουν να αναφέρονται μόνο στα forum κάποιων παράξενων τύπων που κολλάνε αεροπλανάκια (ναι, για εμάς λέω  :)) Ασε που πιστεύω ότι το χρήμα στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να είναι και πολύ, πόσα τεύχη πουλάει ρε παιδιά και πόσο κοστίζει να βγεί; Πιστεύω ότι η έκδοσή του "χρηματοδοτείτε" από τα άλλα έντυπα του ίδιου οίκου που έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση. Οσο για το πάθος, γνωρίζω ότι έχει προσπαθήσει να προσελκύσει "σπάνια" θέματα χωρίς επιτυχία. Τέλος δεν μπορούμε να του προσάψουμε το ότι έμεινε μόνο του. Ισως το ότι κοιτάει κάπως πιο σοβάρά την παράμετρο "χρήμα" το έκανε να επιζήσει όταν τόσα άλλα έχουν καταποντιστεί στη λήθη.

Κατ'  αυτόν τον στυγνό, ψυχρά υπολογιστικό και εμπορικό τρόπο  οικονομικής επιβίωσης, οποιοδήποτε περιοδικό θα μπορούσε να επιβιώσει - το Model Expert δεν επιτελεί κάποιον ιδιαίτερο άθλο.

Λίγο βαρείς κατά τη γνώμη μου χαρακτηρισμοί. Οταν ξεκινά συνεργασία με τον Caruanna και παρουσιάζει μοντέλα του Jimenez επενδύει και ταυτόχρονα ρισκάρει. Το ρίσκο μέχρι τώρα του βγαίνει σε καλό και έχουμε και εμείς κάποια ωραία θέματα να χαζεύουμε στο "θρόνο", οπότε δε διακρίνω στυγνότητα, εγώ τουλάχιστον. Τώρα αν αποτελεί άθλο ή όχι το ότι επέζησε εκεί που τόσοι άλλοι απέτυχαν, δε ξέρω.

Ο κος Δεμηράς είναι προσυνής και ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις, αλλά όχι και σε αυτές που δεν θα του αποφέρουν κέρδος

Δε νομίζω ότι έχει και πολλές επιλογές επ' αυτού. Το κάθε περιοδικό είναι μία επιχείρηση και για κάθε πρόταση γίνετε ένας προϋπολογισμός, άλλες φορές στο πόδι άλλες φορές πιο σοβαρά, και αν η πρόταση δεν έχει κέρδος, άμεσο ή έμμεσο, χρηματικό ή μη, τότε συνήθως απορρίπτεται. Αυτό ισχύει, και πρέπει να ισχύει, σε κάθε επιχείρηση που θέλει να έχει μέλλον. Για τις προτάσεις που δεν έχουν επιχειρηματικό κέρδος υπάρχει το forum (αν δεν παινέσεις το σπίτι σου...  :)), οι επιχειρήσεις δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεσμεύονται από τα χρηματοοικονομικά όρια που εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους.

Συμπερασματικά, ακριβώς λόγω του ότι τα περιοδικά είναι επιχειρήσεις και αυτό που όλοι εμείς κάνουμε είναι χόμπυ, ποτέ δεν θα υπάρξει ένα βιώσιμο περιοδικό που να μας ικανοποιεί απόλυτα. Το όποιο περιοδικό ΠΡΕΠΕΙ να έχει σα σκοπό το κέρδος, το χόμπυ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει σα σκοπό το κέρδος, εξ ορισμού, άρα συνύπαρξη των δύο δε μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο σε κάποιο βαθμό. Ας κρίνουμε τα περιοδικά μέσα από τα επιχειρηματικά πλαίσια που είναι υποχρεωμένα να κινούνται, για όλα τα άλλα υπάρχει το modelclub (συγχαρητήρια για 45552133ή φορά σε αυτούς που το ξεκίνησαν). Και επειδή πιστεύω ότι το χρειαζόμαστε το περιοδικό, και αυτό και άλλα, ας κάνουμε και κανένα μοντέλο, να το συνοδέψουμε με λίγο μπλα-μπλα για το πως το κάναμε και ας το στείλουμε (το γράφω ΚΑΙ για μένα...) και μετά ας κρίνουμε την ποσότητα, την ποιότητα και την ευρύτητα των θεμάτων του. Μπορεί, μακάρι, και να εκπλαγούμε  :shock:

Και κάτι τελευταίο πριν κλείσω αυτό το θηριώδες post (πάω για τενοντίτιδα από την πληκτρολόγηση  :)). Επειδή το βλέπω το post να έρχεται, και μακάρι να διαψευστώ, κάνω γνωστό ότι καμμία σχέση έχω με τον εν λόγω έντυπο, πόσο μάλλον κέρδος οποιασδήποτε μορφής. Αν έπρεπε να βγάλω ισολογισμό για το χόμπυ μου τότε ο ορκωτός λογιστής θα έκοβε τις φλέβες του με κουτάλι πάνω από την εκτύπωση  :mrgreen:

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 04:27:15 μμ »

Προσωπικά δε συμφωνώ. Τουλάχιστον σε όσες εκθέσεις έχω πάει (από το 2002 και μετά) πιστεύω ότι έχει γίνει πραγματική δουλειά και έχοντας λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις Η/Υ ξέρω τι ξεπάτωμα χρειάζετε για να γίνουν όλα αυτά, χώρια το καθαρά διοικητικό - οικονομικό - διαχειριστικό κομμάτι που και αυτό θέλει την προσπάθειά του.

Αυτό ακριβώς εννοώ, ξαναδές το: μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους η IPMS αλλά η IPMS μπορεί και διοργανώνει την έκθεση που όλοι (άντε, ας πούμε "όλοι") έχουμε σαν ετήσιο μοντελιστικό ορόσημο. Και δεν νομίζω ότι κανείς που βραβεύεται στην IPMS σνομπάρει ή απαξιώνει το βραβείο του λέγοντας για κλίκες και τα σχετικά... Και μόνο το ότι κάθε χρόνο λέμε ότι "έχει ανέβει το μοντελιστικό επίπεδο στην φετινή έκθεση" δείχνει ότι πραγματικά όλοι θέλουμε την δουλειά που γίνεται εκεί.

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 05:11:56 μμ »
OK, για να μην παρεξηγούμε, εξήγησα και προηγουμένως ότι μιλώντας για "κλίκες" αναφερόμουν σε παλιότερες εποχές. Μετά την παταγώδη αποτυχία της πρώτης IPMS η κοινότητα συνεστάθη σχεδόν εξ αρχής με νέα στελέχη.

Σε ότι έχω πει για τα περοδικά όμως (Μodelling & Model Expert) εν αναιρώ ούτε λέξη. Σαφώς και επιδίωξη του κάθε περιοδικού είναι η εμπορική επιτυχία, σε αυτό δεν εντιλέγει κανείς. Αν όμως ανάμεσα στα στελέχη δεν υπάρχουν και μερικά που αγαπούν αυτό που κάνουν, η προσπάθεια, μακροπρόθεσμα, είναι καταδικασμένη, όπως συνέβη και με το Μodelling. Η κυκλοφορία ενός ακόμη περιοδικού από έναν εκδοτικό οίκο αποτελεί μικρό ρίσκο, γιατί όπως προείπε κάποιος, "τα έξοδά του καλύπτονται από τα κέρδη των επιτυχέστερων περιοδικών του ιδίου εκδότη - στην προκειμένη περίπτωση "Στρατιωτική Ιστορία, "αεροπορική Ιστορία" κλπ. Το κόστος έκαστου περιοδικού δεν είναι σημαντικό γιατί, όπως έχω πει τόσες φορές, βασίζεται στην διαφήμιση. Η συνεργασία του με ονόματα όπως Caruanna κλπ είναι ίσως αυτό που του στοιχίζει "περισσότερο", αλλά και αυτό που θα του αποφέρει και τα περισσότερα κέρδη. Παρόλα αυτά δεν μιλάμε για τρελά ποσά: κάθε profile άντε να κοστίζει 50 Ευρώ. Του φτιάνχει 10 που του κοστίζουν 500 Ευρώ - αμελητέο ποσό για έναν εκδότη. Τα άρθρα είναι λίγα και κοστίζουν ψίχουλα: για μία κατασκευή 3 σελίδων, δηλαδή, μεγάλη, πληρώνει τον συνεργάτη 100-150 Ευρώ. Σαν αποτέλεσμα όλων όμως,  ο εκδότης δείχνει προς το αναγνωστικό κοινό ότι είναι δραστήριος και κινείται δυναμικά σε όλους τους τομείς. Μακροπρόθεσμα όμως, λίγα από αυτά τα περιοδικά χαίρουν κάποιοας επιτυχίας, αν δεν ενδιαφερθούν να κερδίσουν πραγματικά το κοινό και να του δώσουν αυτό που λείπει. Παράδειγμα το περιοδικό "Panzer" : εριεχόμενο; Μηδέν! Το "Ναυτική Ιστορία" : περιεχόμενο Μηδέν! Δεν αποφέρουν κέρδη επειδή διασώζονται από τα άλλα, όπως είπαμε, και ούτε θα τα δείτε ποτέ να κλείνουν επειδή αυτό δεν θα ήταν καλό για το κύρος του εκδότη. Οπότε διατηρούνται σε μία κατάσταση που τα έσοδα αντισταθμίζουν τα έξοδα με μία μικρή ζημία. Επαναλαμβάνω όμως, ότι μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να αντέξουν ούτε στην συνείδηση του κοινού, ούτε πολύ περισσότερο στον ανταγωνισμό επειδή φροντίζουν να τον εξαφανίσουν γρήγορα με την μέθοδο του μονοπωλείου: πιάνει τους 2-3 εισαγωγείς, διαφημίζει τα προϊόντα τους και ζει εκ του ασφαλούς από αυτά. Τα έχει με όλους καλά και γράφει για όλους καλά λόγια.
Μα αυτό είναι που αναζητάμε τελικά; Κόσμος όμορφος, αγγελικά πλασμένος ; Ή μήπως την διαφορετικότητα; Ο μοντελιστής δευρύνει διαρκώς τους ορίζοντές του και ψάχνει για νέα προϊόντα, νέα κιτ, καλύτερη ποιότητα. Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιοδικό δεν θα του το προσφέρει αυτό, γιατί η συνεργασία του με τους εισαγωγείς απαιτεί τα προϊόντα τους να εκθειάζονται και να είναι τέλεια. Δεν θα διαβάσετε για πιθανές ατέλειες στην εφαρμογή ή λανθασμένες διαστάσεις ή το σχήμα. Όχι,  όλα τα κιτ είναι τέλεια. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα περιοδικά ή την IPMS εξωτερικού. Τρανταχτό παράδειγμα το Wildcat F4F, 1/32 της Trumpeter: μόλις κυκλοφόρησε το ανοίγουν να το αξιολογήσουν...και το θάβουν!! Με λ΄'ια λόγια, όλο το κιτ βγήκε λάθος στις αναλογίες και τη σχεδίαση. Το αποτέλεσμα; Η Trumpeter το ξανασχεδιάζει σωστό, το κυκλοφορεί γρήγορα-γρήγορα για να μην διασυρθεί και εμέσσως, ζητά συγγνώμη από το μοντελιστικό κοινό!

Τώρα, πείτε μου, μεταξύ μας: περιμένατε ποτέ να κάνει κάτι ανάλογο ο Κος Δεμηράς; ........

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D[

Tags: