Μια απλή μέθοδος που εφαρμοζω όταν μου λειπουν κομματια σε αυτοκίνητα η θέλω να επισκευάσω σπασίματα ειναι η εξης:
Πρώτα η κατασκευή,θα χρησιμοποιησω σαν παράδειγμα την κατασκευή της προβολιερας που έχει κάνει τον Βασίλη να χάσει τον υπνο του.
Λοιπόν στον προηγούμενο αγώνα Rally η Porsche 911 της Fly ήταν μακραν το γρηγοροτερο αυτοκινητο,άχρηστο όμως για τον επομενο νυκτερινό αγώνα γιατί δεν έχει φώτα,2 λάμπες μπαίνουν εύκολα αλλά επειδή είμαι και καποιας ηλικιας θέλω περισότερο φως,άρα μια προβολιερα που το αυτοκίνητο δεν εχει.Εχει ομως η Porsche 911 της Ninco
Αντιγραφή λοιπόν:
Παιρνω ένα κομμάτι πλαστελινη και την ζεσταίνω σε ένα μπρίκι με νερό,θερμοκρασία ίσα να αντέχει το χέρι.Κατοπιν την τοποθετώ μέσα σε ένα ποτηράκι μιάς χρήσεως και μπηγω μέσα σε αυτήν το εξάρτημα προς αντιγραφή αφου προγούμενα το εχω ψεκάσει με spray σιλικόνης,το ποτηρακι για να μην υποχωρουν τα τοιχώματα καθως μπήγω το εξαρτημα στην πλαστελίνη.Χρειάζεται προσοχή ώστε το εξαρτημα να μας δίνει από κάπου λαβή να το τραβήξουμε μετά.

Κατόπιν τοποθετώ το όλο συστημα στην κατάψυξη για περίπου 1/2 ώρα ώστε να σκληρύνει η πλαστελίνη και να μην παραμορφωθεί την ώρα που θα αφαιρεσω το εξάρτημα από αυτήν.
Μετά καθαρίζω την επιφάνεια του καλουπιού.

Αφαιρώ προσεκτικά το εξάρτημα και ιδού η κοιλότητα του καλουπιού ετοιμη να δεχθεί την ρητίνη

Συνηθως το καλουπι καταστρέφεται αλλα στην προκειμένη περίπτωση κάρφωσα στην ρητίνη πριν στερεοποιηθεί μια καρφίτσα με το κεφάλι έτσι ώστε να μου δίνει λαβή να τραβήξω και έτσι το καλούπι
διατηρήθηκε ώστε να βγάλω 3 κομματια ακομη και νομιζω οτι αντέχει άλλα 2-3.
Ιδου και η προβολιέρα έτοιμη βαμμένη με τις λάμπες μονταρισμενες

Και το αυτοκινητο έτοιμο να καταπιεί τον συναγωνισμο

Συνέχεια οι επισκευές και μετατροπές πάλι χρησιμοποιωντας πλαστελίνη στο ψυγείο.
Παράδειγμα μία Lola της Fly με σπασμενη την άκρη του πίσω spoiler

Κολλησα πλαστελινη σε ένα καλό αυτοκίνητο και όλο μαζί στο ψυγείο

Μετά έβγαλα το καλούπι από το γερό αυτοκίνηττο και το στερέωσα καλά στο σπασμενο

Μετά γέμισα το κενο προσεκτικα με εποξεική κολλα et voila έτοιμη βαμμένη

Σε αυτές τις δουλειές χρησιμοποιώ την εποξεική 5 λεμπτών της Bison γιατί είναι λεπτόρευστη και αποτυπωνει
πολυ καλα τις λεπτομερειες της καρότσας
Με αυτήν την μεθοδο επισκεύασα μια Lijier με σπασμένα και τα δύο εμπρός spoiler,εδώ πριν βαλω την
κολλα κάρφωσα καρφιτσες που είχα κάψει πριν ώστε το spoiler να έχει στήριξη

Επίσης έτσι επισκεύασα ένα σπασμενο σασι Porsche GT1 Fly.Αφού κολλησα τα κομματια πίσω στην θεση τους, αντέγραψα σε πλαστελίνη καθάρισα την περιοχή

Φόρεσα το καλουπι

Και γέμισα

Αλλο παράδειγμα
Σε αυτό το TR7 Scalextric μέρος της καρότσας ανήκε στο σασί που μου έλειπε ειχα όμως ένα ίδιο αυτοκινητο πλήρες και χρησιμοποίησα την ιδια μεθοδο

Αριστερά το original δεξια το επισκευασμένο

Σε αυτην την 956 SLot.it τα κομματια που φαίνονται άσπρα στην φωτό έλειπαν από τρακαρίσματα και έγιναν με αυτήν την μεθοδο

Ο διαχύτης μιας Lotus Scalextric

To πίσω spoiler ενος Nascar,εδώ κάρφωσα μιά καρφίτσα για να το στηρίξω