Αποστολέας Θέμα: Eastern Express 1/72 Hansa Brandenburg D.I  (Αναγνώστηκε 1582 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Eastern Express 1/72 Hansa Brandenburg D.I
« στις: Ιουνίου 08, 2009, 11:54:25 μμ »
Εκατσαν λοιπόν το 1916 τα φωτεινά μυαλά της αυτοκρατορίας των Αψβούργων και σκέφτηκαν πως να κάνουν ένα καταδιωκτικό αντάξιο της δόξας του αυτοκράτορα. Τα πρακτικά της συνάντησης βγαίνουν στην επιφάνεια έπειτα από έρευνα του modelclub, μόνο για εσάς:

- Ακούω προτάσεις.
- Λοιπόν, τα συρματόσκοινα αποτελούν τροχοπέδη για τις επιδόσεις των αεροσκαφών, πρέπει να εξαλειφθούν.
- Σαφώς, αλλά τα παρ' ημίν υλικά κατασκευης αεροσκαφών από πλευράς αντοχής είναι εκ του πέους ορμώμενα, οπότε πως θα συγκρατηθεί η άνω πτέρυξ μετά του υπολοίπου συνόλου του αεροσκάφους και δεν θα διασπασθεί βιαίως εξ αυτού;
- Θα κατασκευάσομεν δίκτυο δοκίδων ικανής αντοχής ινα συγκρατήσουν την εν λόγω πτέρυγα.
- Μα θα πετάει καλά;
- Εχέσθημεν πάραυτα, διότι θα το πιλοτάρουν ουχί ημείς αλλά άλλοι οι οποίοι δεν θα φεισθούν της ζωής αυτών δια την δόξαν και την μακροημέρευσιν του αυτοκράτορος Φερδινάνδου! Ορθιοι ζώα όταν αναφέρω το όνομα του εξοχοτάτου, ελέω Θεού ηγεμόνος μας!
- Λαμπρή ιδέα, δώστε τη δουλειά στην Hansa und Brandenburgische Flugzeugwerke, έχουν εκεί ένα νέο μηχανικό, κάποιον Ernst Heinkel, να κάνει και τίποτα, όλο κάθεται λες και περιμένει τον επόμενο πόλεμο.

Μπορεί ο διάλογος να μην ήταν ακριβώς έτσι αλλά η ιδέα και τα ονόματα είναι ακριβώς όπως έγιναν. Και σε λίγο καιρό ο κος Ernst Heinkel, που τότε τον ήξερε μόνο ο θυρωρός του εργοστασίου, σχεδίασε και έφιαξε το Hansa Brandenburg D.I, μία ιπτάμενη συμφορά που γεννούσε προβλήματα με τον ίδιο ρυθμό που έριχνε το πολυβόλο του. Πάρτε μια ιδέα του πως έμοιαζε...

Από όσες φωτογραφίες έχουμε, μόνο μία δείχνει ένα Brandenburg D.I με παραλλαγή, αυτό του κου Godwin Brumowski, πιλότου που έζησε αρκετά για να μαθει να πετάει με το κατασκεύασμα αυτό και μάλιστα να σημειώσει και καταρρίψεις. Τώρα αν οι τύποι που σκέφτηκαν την  εξάγωνη παραλλαγή-μελίσι του Aviatik έπιναν διάφορα, ο δικός μας έπαιρνε τα ληγμένα χουφτηδόν και έβαψε τις πτέρυγές του όπως παρακάτω.

Και όσο στεγνώνει το σήμα με τις σκουληκαντέρες, πάω να μασκάρω τις εφιαλτικές πτέρυγες ενός Junkers J.I, του πρώτου μεταλλικού αεορσκάφους παραγωγής. Αν ψάχνεται τον πρόγονο του Α-10, τον έχετε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Eastern Express 1/72 Hansa Brandenburg D.I
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 09, 2009, 12:41:08 πμ »
φοβερό το στησιμο της ιστορίας
μας σερβιρεις ατομικό group build σε συνεχειες
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ειναι και η επιλογή των πανάγνωστων (νομίζω) αεροπλάνων αυτών που θα τα κάνει σουπερ επιτυχημενα θεματα
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 09, 2009, 11:13:46 πμ »
ειναι και η επιλογή των πανάγνωστων (νομίζω) αεροπλάνων αυτών...
Αν υπάρχουν στον Β ΠΠ ξεχασμένα αεροπλάνα, στον Α ΠΠ γίνεται χαμός. Και είναι κρίμα γιατί τότε μπήκαν οι βάσεις για τη συνέχεια. Πόσοι ξέρουν πως το πρώτο τετρακινητήριο αεροσκάφος φτιάχτηκε το 1913 από τον Igor Sikorsky ο οποίος 40 χρόνια αργότερα θα φτιάξει μερικά από τα πιο πετυχημένα ελικόπτερα; Πόσοι ξέρουν πως η κυματοειδής επικάλυψη του Ju-52 οφείλει την ύπαρξή της στο εντελώς ξεχασμένο Junkers J-I του 1917; Πως ο πρώτος κινητήρας ο οποίος ρύθμιζε την απόδοσή του ανάλογα με το ύψος φιάχτηκε το 1917 από την BMW; Πως το Fokker Dr.I ΔΕΝ ήταν το πρώτο τριπλάνο αλλά αντίγραφο του βρετανικού Sopwith Triplane και πως οι 8 βασικοί κανόνες για την αερομαχία του Oswald Boelcke ([wiki=]Dicta Boelcke[/wiki]) ισχύουν ακόμα και σήμερα;

Οντως αυτά τα αεροπλάνα που θέλω να φιάξω είναι σχεδόν άγνωστα. Αν τα καταφέρω θα πιάσω και ένα Gotha IV, το μπαμπά των Β-52 και Β-2...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 09, 2009, 11:18:44 πμ »
Για όλα αυτά ακριβώς σου αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 09, 2009, 11:56:12 πμ »

μας σερβιρεις ατομικό group build σε συνεχειες
 Σ.Σ.

Για ξανασκέψου το, το βλέπεις για ατομικό group build;;;
Ο κ. gkontogious δεν είναι άτομο...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Μπράβο Γιώργαρε και από μένα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 09, 2009, 12:38:51 μμ »
Για ξανασκέψου το, το βλέπεις για ατομικό group build;;;
Ο κ. gkontogious δεν είναι άτομο...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και τι είμαι ρε, Ursus arctos horribilis; ::glossa::

Tags: