Αποστολέας Θέμα: NEA MAKETA  (Αναγνώστηκε 1318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
NEA MAKETA
« στις: Ιουνίου 05, 2009, 08:02:02 μμ »
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΠΑΛΕΩΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΜΑΚΕΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ MARKLIN!ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 16!ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ,ΒΑΓΟΝΙΑ Κ.Α. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΩ ΜΙΑ ΜΑΚΕΤΑ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΕΩΣΗ!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: NEA MAKETA
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 05, 2009, 11:38:15 μμ »
Καλώς όρισες στο forum,

μάλλον εννοείς παλαίωση ,δηλαδή φθορά των σπιτιών και εν γένει των οικημάτων.

Εάν ζητάς αυτό και δεν έχεις άλλη εμπειρία από τεχνικές βαψίματος,,ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξεις το κιτ (πλήρως χωρίς να βάψεις τα επί μέρους κομμάτια) και να αραιώσεις 1 μέρος ακρυλικό χρώμα (ανοιχτό γκρί ή ανθρακί)  με 10-12 μέρη νερό. Πάρε ένα πινέλο πλακέ με μαλακή τρίχα γύρω στα 1,5 με 2 εκατοστά  και πέρασε ΜΙΑ ΦΟΡΑ την σκεπή και τους τοίχους (από πάνω προς τα κάτω , όπως θα έκανε η βροχή στην πραγματικότητα) και άσε το να στεγνώσει.

Εάν κρίνεις ,ότι θέλει περαιτέρω παλαίωση , το ξαναπερνάς και ούτω καθ' εξής.

Εάν δεν έχεις αερογράφο, πάρε από κάποιο κατάστημα με είδη ζωγραφικής ή το Πλαίσιο, ένα σετ ξηρά παστέλ (να μην έχουν λάδια).
Διάλεξε από το σετ το χρώμα που σε ικανοποιεί, πάρε ένα φύλλο ντουκόχαρτο (γυαλόχαρτο για χρήση με νερό) Νο 150,τρίψε λίγο το παστέλ πάνω στο ντουκόχαρτο και πάρε με ένα μικρότερο πινελάκι (1 εκατοστό) , λίιιιγο σκόνη  από το παστέλ και άπλωσέ την στο σημείο που θέλεις : μαύρο για κάπνα, καφεκόκκινο για σκουριά, γκρι για σκόνη κ.ο.κ.
Μπορείς να αναμίξεις και τα χρώματα των παστέλ, όπως θα έκανες με οποιοδήποτε χρώμα.

Νομίζω , ότι αυτά αρκούν για αρχή.Οι παραπάνω τεχνικές δεν είναι απαιτητικές, ούτε προυποθέτουν να επενδύσεις (χρηματικά) σε αερογράφους, κομπρεσσέρ, και πολλά χρώματα.

Τέλος φρονώ , ότι μόνο με την εξάσκηση και την εμπειρία θα αισθανθείς σίγουρος με τις τεχνικές αυτές .Γι' αυτό θα σε προέτρεπα να εξασκηθείς σε ένα παλιό σου κιτ ή σε ένα κομμάτι λευκού  πλαστικού πριν εφαρμόσεις τις μεθόδους αυτές στα κανονικά σου κιτς.

Και πάλι καλώς όρισες,

Jimmy.k 

Αποσυνδεδεμένος GIWRGOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Απ: NEA MAKETA
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2009, 02:22:19 μμ »
Ευχαριστω πολυ,πιστευω να τα καταφερω!!!!jimmy σε ποια περιοχη του πειραια μενεις???

Tags: