Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303603 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #450 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 01:53:27 μμ »
Το Code One βγαίνει 3 φορες τον χρόνο οποτε, σωστά, αναμένεται το πρώτο 4μηνο του 2010. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε στον εγχώριο τύπο είναι πιθανό να έχουν δημοσιευτεί νωρίτερα αντίστοιχες photos.

Σκέφτομαι... ο ίδιος contractor είναι και δεν κερδίζει κάτι από το να δει τις φωτογραφίες του να συνοδεύονται από τον τίτλο "Είμαστε οι πρώτοι που πέταξαν με το Advanced". Φυσικά και είναι οι (εν δυνάμει) πρώτοι στο Code One αφού αυτοί (σαν μαμά εταιρεία) το κατασκεύασαν.

Οποτε για την πρωτιά δίκιο έχεις. Έτσι το ανέφερα και εγώ, για να είμαι ειλικρινής, απλά για να καταδείξω την οποια ιδιατερότητα της φωτογράφισης.

Μακάρι να δούμε και άλλες δουλειές μέχρι τότε!!!

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #451 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 10:14:45 μμ »
Πότε αναμένεται το επόμενο τεύχος του Code One? Κατά άνοιξη μεριά? Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί όπως προείπα δεν έχουμε δείγμα. Αλλά τότε θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε εκτενώς και να κάνουμε συγκρίσεις :wink:. Για τις πρωτιές μην είσαι τόσο σίγουρος. Κάτσε να βγουν όλα τα περιοδικά. Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά αν και το βλέπω δύσκολο για τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη, πρέπει να θυμόμαστε ότι εκρεμμούν άρθρα από τις πτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη γιορτή της ΠΑ. Εκτός αν το ξέρεις από μέσα, οπότε πάω πάσο.

Ο κ. Τσαγκαράτος πέταξε τελικά πρώτος με τα Advanced...

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #452 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 12:48:45 πμ »
Καληνύχτα... ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #453 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 03:36:22 πμ »
Καληνύχτα... ::sleepy2::

Που το εβαλα το βελονακι ρε μαμωτο!!!!! ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #454 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 08:31:57 πμ »
Καλημέρα...:
http://www.airfighters.com/photo/42559/M/USA-Air-Force/McDonnell-Douglas-F-15E-Strike-Eagle/89-0495/
Κάτι ξέρει ο Νίκος που περιμένει τη βροχή για να φωτογραφήσει...

@Soka: Τώρα με έκαψες. Θα χάσω τη δουλειά μου, γιατί φαίνεται σαν να αποκαλύπτω τη δουλειά του περιοδικού :D. Πραγματικά όμως δεν το γνώριζα. Όχι ότι με εκπλήσσει βέβαια, γιατί όπως είπα και στο γενικό σχόλιό μου, ο Tokunaga δεν φημίζεται για τις πρωτιές του. Για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες του φημίζεται. Αν και τελευταία ο ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα. Το θετικό για εμάς είναι ότι πέταξαν και οι δύο, άρα έχει να πέσει πολύ βελονάκι που λέει και ο Κώστας... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #455 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 10:27:21 πμ »
Πολύ καλημέρα σε όλους.
Είναι και οι δύο επαγγελματίες στον χώρο και μάλιστα ο Ιάπωνας όχι για πολύ ακόμα.
Καθαρά τύχη να έχω δει λιγοστές φωτο και από τους δύο και πιστεύω οτι αξίζει η αναμονή. Όοοοχι δεν τις έχω, δυστυχώς απλά, τις έχω δει.
Θα δούμε πολύ γέφυρα πάντως και βράδυ, θάλασσα, ηλιοβασίλεμα, ζεστά χρώματα, δαχτυλίδια ... (τα 5 τελευταία μάλιστα σε μία μόλις φώτο)  :mrgreen:

@Soka: Τώρα με έκαψες. Θα χάσω τη δουλειά μου, γιατί φαίνεται σαν να αποκαλύπτω τη δουλειά του περιοδικού :D. Πραγματικά όμως δεν το γνώριζα. Όχι ότι με εκπλήσσει βέβαια, γιατί όπως είπα και στο γενικό σχόλιό μου, ο Tokunaga δεν φημίζεται για τις πρωτιές του. Για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες του φημίζεται. Αν και τελευταία ο ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα. Το θετικό για εμάς είναι ότι πέταξαν και οι δύο, άρα έχει να πέσει πολύ βελονάκι που λέει και ο Κώστας... :D
Αντί να πεις ότι έγινε ή να αρνείσαι ότι έγινε, στα χνάρια του Σωκράτη με μία Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα τακτική άσε τους άλλους να το πουν. Από εμένα προαγωγή και αύξηση  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #456 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 11:33:25 πμ »
Σωτήρη, δεν το παίζω Κινέζος. Απλά λόγω της μικρής έχω χάσει επεισόδια. Αν όντως το ήξερα δεν θα άφηνα καν υπονοούμενο, λόγω επαγγελματικής δεοντολογίας. Η Κρήτη είναι πολύ μακριά από την Πάτρα για να ξέρω τι γίνεται, αλλά και από την Αθήνα για να έχω δει οποιαδήποτε δείγματα. Όντως μόνο υποθέσεις έκανα.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #457 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 02:09:35 μμ »
Σωτήρη, δεν το παίζω Κινέζος. Απλά λόγω της μικρής έχω χάσει επεισόδια. Αν όντως το ήξερα δεν θα άφηνα καν υπονοούμενο, λόγω επαγγελματικής δεοντολογίας. Η Κρήτη είναι πολύ μακριά από την Πάτρα για να ξέρω τι γίνεται, αλλά και από την Αθήνα για να έχω δει οποιαδήποτε δείγματα. Όντως μόνο υποθέσεις έκανα.

Reset Γιώργο... εγώ για καλό το έγραψα  :wink: ξέχνα τον Σωκράτη και κράτα προαγωγή και αύξηση. Εννοούσα ότι έκανες trigger να ψαχτούμε και να μάθουμε  :wink:
Φυσικά και δεν το ήξερες George, δεν τίθεται ζήτημα  ::icon_thumright::  Ίσως να φάνηκε υπονοούμενο εκ μέρους μου αλλά καμία σχέση... ο γραπτός λόγος βλέπεις, πρωί και πριν πιω καφεδάκι.
Από την άλλη πλευρά όλοι μας μπορεί να ξέρουμε πράγματα κατά καιρούς και να μην τα λέμε και φυσικά αυτό όπως και η επαγγελματική δεοντολογία είναι θεμιτά.

Χθες εγκαινίασα ένα νέο άλμπουμ στο gallery με τίτλο Photographers
Πρώτος που με τίμησε με την δουλειά του ο Γιάννης aka Eagle. Θαυμάστε τον :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #458 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 03:57:40 μμ »

Reset Γιώργο... εγώ για καλό το έγραψα  :wink: ξέχνα τον Σωκράτη και κράτα προαγωγή και αύξηση. Εννοούσα ότι έκανες trigger να ψαχτούμε και να μάθουμε  :wink:
Φυσικά και δεν το ήξερες George, δεν τίθεται ζήτημα  ::icon_thumright::  Ίσως να φάνηκε υπονοούμενο εκ μέρους μου αλλά καμία σχέση... ο γραπτός λόγος βλέπεις, πρωί και πριν πιω καφεδάκι.
Από την άλλη πλευρά όλοι μας μπορεί να ξέρουμε πράγματα κατά καιρούς και να μην τα λέμε και φυσικά αυτό όπως και η επαγγελματική δεοντολογία είναι θεμιτά.

Χθες εγκαινίασα ένα νέο άλμπουμ στο gallery με τίτλο Photographers
Πρώτος που με τίμησε με την δουλειά του ο Γιάννης aka Eagle. Θαυμάστε τον :!: :!:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #459 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 06:03:13 μμ »
Πολύ καλή κίνηση Σωτήρη συγχαρητήρια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #460 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 07:58:01 μμ »
Σίγουρα υπάρχουν Έλληνες αεροπορικοί φωτογράφοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν ξένο... Το λυπηρό είναι ότι αντί η δουλειά τους να εκτιμηθεί εμπράκτως, με πωλήσεις, συμβαίνει το αντίθετο και όλοι μας ψάχνουμε bootleg πειρατικές κόπιες, χέρι με χέρι, torrent klp... Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τοκουνάγκα, μόνο που η LM κάνει την πάπια μιας και προσδοκά να πουλήσει αεροσκάφη και όχι τεύχη...

Αθάνατη Ελλάδα...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #461 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 01:04:28 πμ »
Πότε αναμένεται το επόμενο τεύχος του Code One? Κατά άνοιξη μεριά? Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί όπως προείπα δεν έχουμε δείγμα. Αλλά τότε θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε εκτενώς και να κάνουμε συγκρίσεις :wink:. Για τις πρωτιές μην είσαι τόσο σίγουρος. Κάτσε να βγουν όλα τα περιοδικά. Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά αν και το βλέπω δύσκολο για τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη, πρέπει να θυμόμαστε ότι εκρεμμούν άρθρα από τις πτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη γιορτή της ΠΑ. Εκτός αν το ξέρεις από μέσα, οπότε πάω πάσο.
Τώρα από πρωτιές για την ΠΑ γενικώς, θα μπορούσα να σου αναφέρω ένα κατεβατό που δεν ανήκουν στον Tokunaga, αλλά θα τον αδικούσα, γιατί αυτός πετάει κάθε 3-5 χρόνια με την ΠΑ και μόνο με F-16, ενώ οι υπόλοιποι πετάνε πολύ πιο συχνά. Μια πάντως συγκεκριμένη εμένα μου έχει μείνει χαραγμένη. Η πρώτη φωτό ελληνικών αεροσκαφών (330 Μ) με άφεση flares. Από τότε και μετά τον Katsuhiko, έχουν καεί πολλές "φωτοβολίδες" για την ανάγκη φωτογραφήσεων από την ΠΑ. Όμως με πιθανές εξαιρέσεις αυτές τις 346 για το λεύκωμα της Μοίρας και των Mirage 2000 για ένα άλλο λεύκωμα που δεν βγήκε ποτέ (δημοσιεύτηκαν στο HAFy), νομίζω ότι οι πρώτες ήταν και οι καλύτερες. Η δημοσίευση νέου υλικού βεβαίως μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Ειδικά αν η άφεση γίνει από διθέσιο :wink:

Ωραία πράγματα θα δούμε και από τους δυο.(Τ&Τ)
Τότε με τα F-16 της 330 Μ του Κατσου του είχε κάτσει και το απίθανο, πάνω ουρανός κρύσταλλο και ο Θεσσαλικός κάμπος από κάτω χιονισμένος.
Ο τύπος είναι παλιός στο χώρο είναι δάσκαλος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #462 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:04:58 μμ »
Σαν φωτό μπορεί να μη λέει και πολλά από άποψη φωτισμού κλπ. Αλλά σαν εμπειρία για τον φωτογράφο πρέπει να ήταν συγκλονιστική:
http://www.airliners.net/photo/Czech-Jet-Team/Aero-L-39C-Albatros/1613570/L/

Όσο αθόρυβα και να είναι τα εκπαιδευτικά, ελπίζω να φορούσε ωτασπίδες... :D Αν βέβαια ήταν F-16, μια ελαφρά κώφωση και ένα τσουρούφλισμα θα το είχε σίγουρο... Από Albatross δεν έχω εμπειρία για να ξέρω τις συνέπειες... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #463 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:19:55 μμ »
Υπάρχουν και τα remote control για τις κάμερες  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #464 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:32:48 μμ »
Νώντα μου καταστρέφεις τη φαντασίωση... :D Το ξέρω και το σκέφτηκα. Αλλά από εμπειρία με τη δικιά μου τουλάχιστον, ο φωτογράφος θα πρέπει να ήταν το πολύ δέκα μέτρα μακριά και μπροστά από τη μηχανή. Οπότε την εμπειρία έιτε πίσω είτε παραδίπλα από την κάμερα θα την έζησε. Χώρια που είναι φωτό της μιας ευκαιρίας. Επειδή αν δεν βλέπεις τι τραβάς πολλά μπορούν να πάνε στραβά, εγώ δεν θα το ρισκάρισα. Θα καθόμουν με τη μηχανή μου...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος phantomas7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #465 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 03:18:40 μμ »
Ωραία η φώτο αλλά αν ήταν με ένα phantom.......τα σχόλια περιττα:)

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #466 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 04:19:14 μμ »
Ένα ακόμα site αεροπορικής φωτογράφισης με εντυπωσιακό κατά τη γνώμη μου υλικό!!

http://www.mjaviation.co.uk/index.htm

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #467 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:21:56 πμ »
Σαν φωτό μπορεί να μη λέει και πολλά από άποψη φωτισμού κλπ. Αλλά σαν εμπειρία για τον φωτογράφο πρέπει να ήταν συγκλονιστική:

Όσο αθόρυβα και να είναι τα εκπαιδευτικά, ελπίζω να φορούσε ωτασπίδες... :D Αν βέβαια ήταν F-16, μια ελαφρά κώφωση και ένα τσουρούφλισμα θα το είχε σίγουρο... Από Albatross δεν έχω εμπειρία για να ξέρω τις συνέπειες... :D

Καλή.
Γιώργο μην λες τα εκπαιδευτικά (όλα) αθόρυβα.Σε κάποια (και παλιά) δεν αντέχεις δίπλα (με ωτοασπίδες).Όποιος έχει εμπειρία με Τ-37 ξέρει.

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #468 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:52:11 πμ »

Photos by Double Ugly a.k.a. Nikos Fazos

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #469 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 01:13:08 πμ »
Ωραία η φώτο αλλά αν ήταν με ένα phantom.......τα σχόλια περιττα:)

Αν ηταν με ενα φαντομ...αμεσως μετα το περασμα θα ψαχνανε και τον φωτογραφο και την καμερα καπου στα χορταρια!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΥΓ: Μην λες τετοια και βαζεις ιδεες σε μερικους μερικους!!! :mrgreen:
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #470 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 08:20:38 πμ »

Καλή.
Γιώργο μην λες τα εκπαιδευτικά (όλα) αθόρυβα.Σε κάποια (και παλιά) δεν αντέχεις δίπλα (με ωτοασπίδες).Όποιος έχει εμπειρία με Τ-37 ξέρει.

Γιατι το Τ-2 πάει πίσω;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #471 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 08:32:48 πμ »
@zero 3: Για να το λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις :wink: Το συγκεκριμένο αεροπλάνο πάντως, όταν το είδα σε airshow μου φάνηκε ότι δεν έκανε θόρυβο. Βέβαια ίσως φταίει ότι είχαν προηγηθεί F-16, F-15 και F-18, οπότε αναλογικά ήταν αθόρυβο...

@Heater: Αν σου πω ότι η συγκεκριμένη φωτό μπήκε μετά από κουβέντα (εντελώς φιλολογική) με τον Νίκο την Κυριακή, μάλλον οι ιδέες έχουν ήδη μπει... Σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια, γιατί πρώτα πρέπει να βρεις και κάποιους να σου κάνουν κάτι τέτοια: http://www.airliners.net/search/photo.search?album=6346&page=1&page_limit=15

Και μια ακόμη φωτό όπου η γωνία λήψης την κάνει να ξεχωρίζει από τις κλασικές φωτό του ίδιου σχηματισμού: http://www.airliners.net/photo/USA---Air/Lockheed-Martin-F-16CJ/1617117/L/
Καλημέρα...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #472 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 08:54:23 πμ »
Ένας παράδεισος χαμηλών πτήσεων:

http://lowfly.net/