Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #425 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:22:51 μμ »
Δε μαζευόμαστε να μας κάνει κανένα σεμινάριο...  :mrgreen:

Όχι ότι θα πετάξουμε ποτέ μας, αλλά από το έδαφος έχουμε ελπίδες να του τα ρίξουμε... ::glossa::

Μάθε τέχνη κι άστηνε δεν λέει; Δεν πιστεύω να είχε αντίρρηση πάντως ... πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του επαγγελματία, που προηγείται της παρουσίας του.

Δεν έχω ακόμα ενημέρωση για το τι διαδραματίστηκε σήμερα και θα με καταπλήξει αν εκτός από τα F-16 φωτογραφήθηκαν και τα 2 A-7 (χαμηλές διελεύσεις ... το ένα ήταν το επετειακό Όλυμπος)... ευχάριστη έκπληξη το μεσημέρι και οπτική σε ευθεία από το παράθυρο στο γραφείο... άντε να δουλέψεις  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #426 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:25:25 μμ »
Δε μαζευόμαστε να μας κάνει κανένα σεμινάριο...  :mrgreen:

Όχι ότι θα πετάξουμε ποτέ μας, αλλά από το έδαφος έχουμε ελπίδες να του τα ρίξουμε... ::glossa::

Μάθε τέχνη κι άστηνε δεν λέει; Δεν πιστεύω να είχε αντίρρηση πάντως ... πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του επαγγελματία, που προηγείται της παρουσίας του.

Δεν έχω ακόμα ενημέρωση για το τι διαδραματίστηκε σήμερα και θα με καταπλήξει αν εκτός από τα F-16 φωτογραφήθηκαν και τα 2 A-7 (χαμηλές διελεύσεις ... το ένα ήταν το επετειακό Όλυμπος)... ευχάριστη έκπληξη το μεσημέρι και οπτική σε ευθεία από το παράθυρο στο γραφείο... άντε να δουλέψεις  :mrgreen:

Τον Τιγρη τον ξεχασαν στον Αραξο???

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #427 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 03:12:24 πμ »
Τι είπατε? Προβλήματα με τη φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της γιορτής στην Ανδραβίδα? Δεν νομίζω να ισχύει. Κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν προβλήματα, αλλά διευκολύνθηκαν κιόλας (βλέπε σκιά και κολονάκια):
http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/General-Dynamics-F-16C/1610877/L/

Αυτά είναι. ʼμα σε λένε Μάρκο (ή Νίκο, ή Κώστα κλπ.) και θέλεις κανένα close-up ή walkaround έχεις πρόβλημα. Αλλά έτσι και σε λένε Markus, μέχρι και πανοραμική τη μισή 117 βγάζεις... :(

Μaking of:
http://www.flugzeugbilder.de/show.php?id=891511

Kαι όχι μόνο:

Τατόϊ, υπόστεγο συντήρησης
http://www.flugzeugbilder.de/show.php?id=892335

110ΠΜ Μνημείο Πεσόντων
http://www.flugzeugbilder.de/show.php?id=894097

ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #428 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 04:22:25 πμ »
Συγνωμη κιολας αλλα μαλλον στο συγκεκριμενο θεμα με τον Μαρκους και τον Ρενε μαλλον θα παρω το μερος τους ως προς το εξης: Στο υποστεγο συντηρησης του μουσειου στο τατοι, που ημουν την κυριακη δεν υπηρχε προβλημα φωτογραφησης. Μαλιστα το συγκεκριμενο noratlas το ξεσκισα στην φωτογραφηση μεσα εξω. Και δεν μιλαμε για τα αλλα θεματα προς φωτογραφηση. Το οτι υπηρχε ξηλωμενο F-104 με το ρανταρ ανοιχτο, η ο κινητηρας του F-102 που τιμηθηκαν δεοντος. Ναι μας εκατσε, δεν μας το απαγορεψε κανεις και επωφεληθηκαμε. Για το making off ..δεν βλεπω κατι περιεργο. Τα παιδια πηγαν στο τελος της γιορτης, χωρις κοσμο, και υποθετω οτι με ευγενικο τροπο ζητησαν να τραβηξουν μερικες φωτο απο ψηλα (τους γνωρισαμε στον Αραξο και αρκει να σας πω οτι ειχαν μεχρι και δικες τους πτυσομενες σκαλες). Μην γκρινιαζουμε λοιπον επιδη πεσαμε σε ωρες αιχμης στην γιορτη η γιατι για χ λογους ο υπευθυνος ασφαλειας μας εριξε ακυρο. Ολοι ξερουμε καλα οτι η αεροπορικη φωτογραφιση στην ελλαδα ειναι κατι σαν το λοττο 'και αν σου κατσει.....'.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #429 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 08:25:17 πμ »
Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν Markus, ή οποιονδήποτε άλλο. ʼλλωστε και αυτοί τρελαμένοι σαν και εμάς είναι και πολύ παραπάνω, αφού ξοδεύουν τις πολύτιμες μέρες των διακοπών τους για να βγάζουν φωτογραφίες αεροσκαφών ανά τον κόσμο. Και μας κάνουν και διαφήμιση στο κάτω κάτω.
Το πρόβλημα είναι η κατάσταση λόττο που περιγράφεις. Γιατί δεν μπορεί να σου πέφτει το λόττο κάθε χρόνο όπως φέτος στον ʼραξο :D. Την κατάσταση την ξέρεις. Και σίγουρα έχεις φάει άκυρο πολλές φορές. Αυτό που θα θέλαμε, είναι να μην εξαρτώμαστε από την τύχη, αλλά αφού πρέπει να υπάρχουν κανόνες να είναι ίδιοι για όλους. Αν πηγαίναμε εμείς στη χώρα τους, η φωτογράφηση δεν θα εξαρτώταν από το αν είμαστε ξένοι (ότι και να λέμε παίζει κάποιο ρόλο μετά τα γεγονότα της Καλαμάτας, στο οποίο παρεπιπτόντως η ΠΑ είχε 100% δίκιο), από το αν έχουμε compact ή dSLR, μικρό ή μεγάλο φακό, αν θα πάμε νωρίς ή αργά, αν θα πάμε Παρασκευή ή Σάββατο, αν θα είναι σχολεία εκεί ή όχι, κλπ κλπ. Το αν θα έχει πτήσεις ή όχι την ώρα που θα πάμε, αν ο καιρός είναι καλός ή όχι κλπ. είναι αναμενόμενα ρίσκα. Τα υπόλοιπα όμως... :?
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Dalamar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Mogadishu
« Απάντηση #430 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 09:36:47 πμ »
Πάντως εγώ φέτος κέρδισα στο "Λαχείο" τουλάχιστον τον λήγοντα, αφού βρέθηκα στο Τατόι την Παρασκευή το μεσημέρι και είδα το δοκιμαστικό της επίδειξης, η οποία δεν έγινε τελικά την Κυριακή. Δυστυχώς το Noratlas μόνο από μακριά.

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #431 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 09:38:34 μμ »
Bonus...για καλό βράδυ και promotion για τον Βόλο και το Πήλιο :wink:

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #432 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 01:22:45 πμ »
Το πρόβλημα είναι η κατάσταση λόττο που περιγράφεις.

Γιωργο σιγουρα ολοι εχουμε φαει ακυρο, ακομη και σε περιπτωσεις που τιποτα δεν εδειχνε για κατι τετοιο. Ομως οπως το βλεπω, το θεμα αεροπορικη φωτογραφια ειναι λιγο πιο πολυπλοκο στην ελλαδα απο οτι στο εξωτερικο για πολλους και διαφορους λογους. Και ενας πολυ σημαντικος ειναι ο τροπος που πλησιαζεις το μονιμο προσωπικο και ζητας μια χαρη...γιατι ουσιαστικα τους ζηταμε να μας εξυπηρετησουν σε κατι για το οποιο οι διαταγες (τι να κανουμε αυτες ειναι και πρεπει να τηρουνται) ειναι ξεκαθαρες. Π.χ ποσοι απο εμας οταν πηγαινουν σε ενα αεροδρομιο ρωτανε πρωτα αν μπορουν να φωτογραφησουν η οχι; Πεταμε εξω την κουμπουρα και αρχιζουμε να φωτογραφιζουμε στο ψαχνο και οτι να'ναι. Αν καποιος ομως ρωτησει πρωτα πιστευω οτι μια μεση λυση θα βρεθει στο 90% τω περιπτωσεων, και για να μην εχει προβλημα ο μονιμος και για να βγαλει καμια φωτογραφια και ο 'καμμενος'. Οσο για τους κανονες. Τι ειδους κανονες θα θελαμε να εχουμε ωστε να εχουμε ολοι (ελληνες και ξενοι) ιση μεταχειριση; Ας πουμε οτι να επιτρεπεται η φωτογραφηση απο εξω απο το συρματοπλεγμα στην ακρη του διαδρομου;; Μα αν σου σκασει ο αλλος με κανενα 600-αρι prime που ξερεις τι θα μπορει να φωτογραφισει απο εξω;; Και μια και μιλαμε για κανονες, πως θα μας φαινοταν αν μας ελεγαν οτι 'επιτρεπεται η φωτογραφηση αλλα με φακο οχι μεγαλυτερο απο 18-70. Αν στο ελεγχο αποσκευων βρεθει μεγαλυτερος φακος θα απαγορευεται η εισοδος στην βαση' ; (υπαρχει τετοιος κανονας σε καποιες χωρες στο εξωτερικο. καποιοι που ειχαν 50-500 φαγανε απαγορευση και μαλίστα σε μερα airshow). Αρα προσωπικα πιστευω οτι καλυτερα ειμαι με το λοττο και αν μου κατσει..και με την ευγενεια, παρα να εχω να κανω με περιεργους κανονισμους που ουσιαστικα δεν θα μου επιτρεπουν να βγαλω τις φωτο που θελω.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #433 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 08:23:02 πμ »
Κώστα θυμάσαι στον ʼραξο αυτό τον μπατζή μπροστά από το F-16; Έίχε φοβερό φόντο τον μαύρο ουρανό και πίσω μας έναν υπέροχο ήλιο. Μοναδική ευκαιρία για φωτογράφση. Υπήρχε λοιπόν μια ηλίθια κίτρινη σκάλα πρόσβασης (όχι του αεροσκάφους) πεταμένη κυριολεκτικά στο τάρμακ μπροστά από το α/φος. Ζητώ λοιπόν από τον τύπο ευγενικά να απομακρύνουμε την σκάλα για μια δύο φωτό. Λες και του ζήτησα να βάλει μπροστά τον κινητήρα και να κάνει υθυγράμμηση INS!!!! "Τι να αυτά που λέτε, δεν γίνονται αυτά! Μόνο αν έρθει ο χειριστής!" Πιο κάτω στεκόταν φίλος χειριστής F-4 και λέω στον μπατζή να ο χειριστής να τον ρωτήσουμε. "Οχι αυτός είναι από άλλο αεροσκάφος!"  η απάντηση....

Αντίστοιχο σκηνικό στον Αρχάγγελο 2005 στην Τανάγρα μπροστά από το Gripen. Φθάνω πρώτος επισκέπτης μπροστά στο Gripen 7.30. Παρακαλώ λέω να απομακρύνουμε την σκάλα; Και πέρνω την κορυφαία απάντηση! Μόνο την σκάλα; Θα το μετακινήσουμε κιόλας προς τον ήλιο! Επειδή υπήρχε μπάρα επάνω στον ριναίο και ετοιμάζονταν να του αλλάξουν θέση ασχολήθηκαν μαζί μου για κανα τέταρτο βοηθώντας με να βγάλω την φωτό που ήθελα! 

Διαφορά παιδείας και νοοτροπίας ε...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #434 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 09:52:20 πμ »
Αντίστοιχο σκηνικό στον Αρχάγγελο 2005 στην Τανάγρα μπροστά από το Gripen. Φθάνω πρώτος επισκέπτης μπροστά στο Gripen 7.30. Παρακαλώ λέω να απομακρύνουμε την σκάλα; Και πέρνω την κορυφαία απάντηση! Μόνο την σκάλα; Θα το μετακινήσουμε κιόλας προς τον ήλιο! Επειδή υπήρχε μπάρα επάνω στον ριναίο και ετοιμάζονταν να του αλλάξουν θέση ασχολήθηκαν μαζί μου για κανα τέταρτο βοηθώντας με να βγάλω την φωτό που ήθελα

Προφανώς γιατί το Gripen ήρθε για να "βγάλει" σύμβαση για την προμήθεια ΝΜΑ...

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #435 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 10:04:05 πμ »
Τι ίδιο υσχύει και για το Typhoon αλλά δεν τους βρήκα πουθενά! 

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #436 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 07:04:46 μμ »
Εν αναμονή των φωτογραφιών του κ. Tokunaga ...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #437 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 07:06:19 μμ »
Ωχωχωχωχ... Που και να ήμουν σπίτι στην Πάτρα, Θα είχαμε και πλάνα από κάτω...

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #438 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 07:39:51 μμ »
Ωχωχωχωχ... Που και να ήμουν σπίτι στην Πάτρα, Θα είχαμε και πλάνα από κάτω...

Στην ευθεία της γέφυρας θα ήταν τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις την μηχανή σου Κωστή. Δεν πειράζει μπορεί να ξαναέρθει για να τα τραβήξει με CFT  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #439 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 08:55:47 μμ »
δωσεεεεεεεεε...αντε ρε Toku...τρελλανε μας  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #440 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 09:04:02 μμ »
Παιδια, η αληθεια ειναι οτι ΣΤΕΝΑΞΕ η Πατρα προχτες απο τις πτησεις...!!! :shock:

Φιλοι με πηραν τηλεφωνο την ιδια ωρα που γινοταν η φωτογραφηση και ακουγα εναν πανικο!!! :shock:

Αλλος φιλος απο Ναυπακτο μερια μου ειπε για τις χαμηλες του σχηματισμου στην γεφυρα και στην Ναυπακτο.... :shock:

Πιστευω, οτι θα δουμε πολυ φοβερες φωτο αυτην την φορα απο τον κ. Tokunaga... :shock:

Υ.Γ. Οι φωτογραφησεις ΔΕΝ εχουν τελειωσει ακομα,συνεχιζονται....!!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #441 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 12:42:37 πμ »
Κώστα θυμάσαι στον ʼραξο αυτό τον μπατζή μπροστά από το F-16; Έίχε φοβερό φόντο τον μαύρο ουρανό και πίσω μας έναν υπέροχο ήλιο. Μοναδική ευκαιρία για φωτογράφση. Υπήρχε λοιπόν μια ηλίθια κίτρινη σκάλα πρόσβασης (όχι του αεροσκάφους) πεταμένη κυριολεκτικά στο τάρμακ μπροστά από το α/φος.

Γιαννη και βεβαια τον θυμαμαι αλλα για να λεμε και την αληθεια....δεν σου εριξε και το ΟΧΙ του Μεταξα :mrgreen: Αλλωστε πονηρουλη γιατι μενεις μονο στην σκαλα...εεεεε;;;; ::glossa:: ::glossa::. Απλα ο ανθρωπος δεν ηξερε τι επρεπε να κανει γιατι δεν ειχε παρει οδηγιες για το τι να κανει σε τετοια περιπτωση. Οσον αφορα τους ξενους και τον αρχαγγελο που αναφερεις. Defendory 1992 αν θυμαμαι καλα. Στο σταντ της τοτε GD κοιταω το βιντεο με τους thunderbirds, και αποφασισζω να ρωτησω το εκπροσωπο ποιο ειναι το μελλον του F-16 και ποια τα σχεδια για μετα το blk-30. Ο κος με κοιταει καλα καλα..και με ρωταει αν ειμαι δημοσιογραφος. Του απανταω οχι επισκεπτης με τον πατερα μου (πισω ο father με την στολη). Για ποτε μας βουτηξε και μας εβαλε στο δωματιο 'συζητησεων', για ποτε μας εκανε αναλυση για το ποια ηταν τα τοτε πλανα της GD για το F-16...μου εφερε προσωπικα μια χουφτα F-16  για το πετο, και δυο βιβλια εκδοσεις της GD που δεν κυκλοφορουν στο εμποριο, συν την business card του. Γιατι ο τυπος κατεβασε και τα βρακια του;; Για το ιδιο λογο που το εκαναν και οι τυπαδες του Gripen. Publicity & Promotion. O kos GD ειδε Αξκο της ΠΑ..και ειπε πρεπει να στησω λωκο γιατι μπορει κατι να προκυψει. Οι τυπαδες στο grippen, ειδικα αν τους ειπες οτι εισαι και φωτογραφος απο περιοδικο, θα μετεφεραν και ολη την μοναδα αν ηταν δυνατον.
Αυτο που θα μας εδινε ομως ενα πραγματικο μετρο συγκρισης θα ηταν να παμε σε ενα open day στο εξωτερικο και να ζητησουμε να μετακινησουν μια σκαλα για να δουμε διαφορες στην νοοτροποια (αν και ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα..η σκαλα στο εξωτερικο θα εξαφανιζοταν σε χρονο dt, μιας και ως γνωστον ο ελληνας δεν εχει και την μεγαλυτερη ευγενεια στον κοσμο για να κανει τετοια πραγματα.)
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #442 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 08:56:06 πμ »
Έτσι είναι φίλε.

Το περασμένο καλοκαίρι στο Air Tatoo. Δίπλα από την κερκίδα των μελών που στεκόμουν έχει ένα μικρό τροχόδρομο που σπάνια χρησιμοποιείται. Τελευταία ημέρα του show έχουν πάει οι Ιταλοί και έχουν βάλει το Aeramachi πάνω σε αυτόν το τροχόδρομο και μάλιστα μπροστά μπροστά. Την ώρα της απογείωσης των Tricollori έχει βγεί μπροστά ένας από τους τεχνικούς για ναβγάλει φωτό με το κινητό του και μας κρύβει όλη την θέα! Το τι βρισίδι άκουσε από καμιά δεκαριά διαφορετικές γλώσσες δεν λέγεται! Οι διοργανωτές ζήτησαν συγνώμη από τα μεγάφωνα και μέσα σε 20 λεπτά το α/φος μεταφέρθηκε.   

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #443 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 09:25:21 πμ »
Πολύ κουβέντα όμως και ήρθε η ώρα να βάλουμε και καμιά φωτό! 
Μια φωτό από το αγαπημένο μου θέμα: χειριστές και βλήματα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #444 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 10:13:05 πμ »
Στο θέμα του Tokunaga. Καταρχήν να δηλώσω fan του για πολλές δεκαετίες. Από τα χρόνια που τα ελληνικά περιοδικά (περιοδικό καλύτερα, αφού μόνο η Πτήση υπήρχε) ήταν κυρίως ασπρόμαυρα και εγώ αγόραζα παλιά τεύχη του Koku Fan από τον Καλφάκη για τις εκπληκτικές του φωτογραφίες, πολύ πριν μπούμε στην εποχή των ψηφιακών. Από τα δείγματα όμως που βλέπω, δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο ενθουσιασμό. Μόνο ίσως από το γεγονός ότι επειδή φωτογραφίζει για την LM πιθανότατα και αυτό το σετάκι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμη σε μεγάλη ανάλυση στους υπλογιστές μας σαν ευγενική χορηγία του φωτογράφου και της εταιρείας. Όμως ο Όλυμπος, μαζί με τον Τίγρη μάλιστα, φωτογραφήθηκαν ήδη το περασμένο καλοκαίρι από δύο ελληνικά περιοδικά. Τι παραπάνω πιστεύετε ότι θα προσθέσει η φωτογράφηση του Tokunaga? Την γέφυρα σαν background? Δεν θέλω να φανώ κακός και δεν ξέρω τι έγινε πιο ψηλά, οπότε δεν μπορώ και να μιλήσω πριν να δω το υλικό, το οποίο μπορεί να με διαψεύσει. Αυτό που βλέπω εγώ όμως από το δείγμα είναι μια φωτογράφηση τετράδας σε σχηματισμό παρέλασης. Τίποτε πιο εντυπωσιακό από αυτό.

Γιάννη πολύ καλή η φωτό ::eusa_clap::  ::proskino::. Δεν έπρεπε να τη βάλεις όμως. Μου θυμίσε μια άλλη με έναν άλλο χειριστή που περιμένω :D. Μήπως τη θυμάσαι ::eusa_whistle::

Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #445 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 10:37:03 πμ »
Στο θέμα του Tokunaga. Καταρχήν να δηλώσω fan του για πολλές δεκαετίες. Από τα χρόνια που τα ελληνικά περιοδικά (περιοδικό καλύτερα, αφού μόνο η Πτήση υπήρχε) ήταν κυρίως ασπρόμαυρα και εγώ αγόραζα παλιά τεύχη του Koku Fan από τον Καλφάκη για τις εκπληκτικές του φωτογραφίες, πολύ πριν μπούμε στην εποχή των ψηφιακών. Από τα δείγματα όμως που βλέπω, δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο ενθουσιασμό. Μόνο ίσως από το γεγονός ότι επειδή φωτογραφίζει για την LM πιθανότατα και αυτό το σετάκι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμη σε μεγάλη ανάλυση στους υπλογιστές μας σαν ευγενική χορηγία του φωτογράφου και της εταιρείας. Όμως ο Όλυμπος, μαζί με τον Τίγρη μάλιστα, φωτογραφήθηκαν ήδη το περασμένο καλοκαίρι από δύο ελληνικά περιοδικά. Τι παραπάνω πιστεύετε ότι θα προσθέσει η φωτογράφηση του Tokunaga? Την γέφυρα σαν background? Δεν θέλω να φανώ κακός και δεν ξέρω τι έγινε πιο ψηλά, οπότε δεν μπορώ και να μιλήσω πριν να δω το υλικό, το οποίο μπορεί να με διαψεύσει. Αυτό που βλέπω εγώ όμως από το δείγμα είναι μια φωτογράφηση τετράδας σε σχηματισμό παρέλασης. Τίποτε πιο εντυπωσιακό από αυτό.

Γιάννη πολύ καλή η φωτό ::eusa_clap::  ::proskino::. Δεν έπρεπε να τη βάλεις όμως. Μου θυμίσε μια άλλη με έναν άλλο χειριστή που περιμένω :D. Μήπως τη θυμάσαι ::eusa_whistle::

Έχεις δίκιο φίλε. Σε ξέχασα! Θα κοιτάξω να σου τις στείλω το συντομότερο. Πάντως ο συγκεκριμένος χειριστής που αναφέρεις δεν κατάφερε να βγεί το ίδιο καλά με τον κύριο της φωτό γιαυτό και οι φωτό που του έβγαλα δεν θα δημοσιευθούν!   

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #446 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 11:09:46 πμ »
O συγκεκριμένος έχει ήδη παραλάβει τις δικές μου...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
« Απάντηση #447 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 11:46:38 πμ »
Τι παραπάνω πιστεύετε ότι θα προσθέσει η φωτογράφηση του Tokunaga? Την γέφυρα σαν background? Δεν θέλω να φανώ κακός και δεν ξέρω τι έγινε πιο ψηλά, οπότε δεν μπορώ και να μιλήσω πριν να δω το υλικό, το οποίο μπορεί να με διαψεύσει. Αυτό που βλέπω εγώ όμως από το δείγμα είναι μια φωτογράφηση τετράδας σε σχηματισμό παρέλασης. Τίποτε πιο εντυπωσιακό από αυτό.

Γιώργο ο προβληματισμός σου θα με βρει σύμφωνο ειδικά όταν υπάρχουν άξιοι εγχώριοι φωτογράφοι.
Αναμένω να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες για να εκφέρουμε γνώμη όλοι (ειδήμονες και μη) επί του τελικού αποτελέσματος.

Το μονο παραπάνω που μπορεί να προσφέρει σαν πρώτη ανάγνωση είναι:
- Η πρώτη εν πτήση φωτογράφιση του Advanced
- Η πρώτη ταυτόχρονη του υπό απόσυρση A-7 και του Advanced (το "γεφύρωμα"  :mrgreen: 2 διαφορετικων γενιών )
και αυτά για την Τρίτη 24/11 που έχουμε photos.

Από Τεταρτη μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω τι άλλο έγινε...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #448 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 01:15:23 μμ »
Πότε αναμένεται το επόμενο τεύχος του Code One? Κατά άνοιξη μεριά? Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί όπως προείπα δεν έχουμε δείγμα. Αλλά τότε θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε εκτενώς και να κάνουμε συγκρίσεις :wink:. Για τις πρωτιές μην είσαι τόσο σίγουρος. Κάτσε να βγουν όλα τα περιοδικά. Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά αν και το βλέπω δύσκολο για τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη, πρέπει να θυμόμαστε ότι εκρεμμούν άρθρα από τις πτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη γιορτή της ΠΑ. Εκτός αν το ξέρεις από μέσα, οπότε πάω πάσο.
Τώρα από πρωτιές για την ΠΑ γενικώς, θα μπορούσα να σου αναφέρω ένα κατεβατό που δεν ανήκουν στον Tokunaga, αλλά θα τον αδικούσα, γιατί αυτός πετάει κάθε 3-5 χρόνια με την ΠΑ και μόνο με F-16, ενώ οι υπόλοιποι πετάνε πολύ πιο συχνά. Μια πάντως συγκεκριμένη εμένα μου έχει μείνει χαραγμένη. Η πρώτη φωτό ελληνικών αεροσκαφών (330 Μ) με άφεση flares. Από τότε και μετά τον Katsuhiko, έχουν καεί πολλές "φωτοβολίδες" για την ανάγκη φωτογραφήσεων από την ΠΑ. Όμως με πιθανές εξαιρέσεις αυτές τις 346 για το λεύκωμα της Μοίρας και των Mirage 2000 για ένα άλλο λεύκωμα που δεν βγήκε ποτέ (δημοσιεύτηκαν στο HAFy), νομίζω ότι οι πρώτες ήταν και οι καλύτερες. Η δημοσίευση νέου υλικού βεβαίως μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Ειδικά αν η άφεση γίνει από διθέσιο :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #449 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 01:44:39 μμ »
Δυστυχώς ακόμα και για την αεροπορία το «ξένο» είναι πιο γλυκό.

Αυτή η προκατάληψη μας έχει φάει.
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Tags: