Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303686 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #375 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 04:39:14 μμ »
Πολύ σωστά Γιώργο ...

Αυτό δυστυχώς το διαπίστωσα και εγώ φέτος! Π.χ. έχω πάντα συνήθεια να ρωτώ εάν επιτρέπεται η φωτογράφιση των gate guards.
Δε μου έχει επιτραπεί ποτέ!
Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσα, ότι ένα σωρό συνάδελφοι από την Ολλανδία και τη Γερμανία, κατάφεραν και έβγαλαν φέτος με τη σειρά, όλα τα gate guards της ΠΑ!!!

Όταν δε μου επιτρέπεται το κατανοώ πλήρως, αλλά όχι να ισχύουν δύο σταθμά, ένα για άτομα με Ελληνικό επώνυμο και ένα για άτομα με ξένο επώνυμο!!!

Μάρκος (και όχι Markus  :mrgreen:)

Τι είπατε? Προβλήματα με τη φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της γιορτής στην Ανδραβίδα? Δεν νομίζω να ισχύει. προβλήματα, αλλά διευκολύνθηκαν κιόλας (βλέπε σκιά και κολονάκια):
http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/General-Dynamics-F-16C/1610877/L/

Αυτά είναι. ʼμα σε λένε Μάρκο (ή Νίκο, ή Κώστα κλπ.) και θέλεις κανένα close-up ή walkaround έχεις πρόβλημα. Αλλά έτσι και σε λένε Markus, μέχρι και πανοραμική τη μισή 117 βγάζεις... :(

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #376 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 06:26:36 μμ »

Όταν δε μου επιτρέπεται το κατανοώ πλήρως, αλλά όχι να ισχύουν δύο σταθμά, ένα για άτομα με Ελληνικό επώνυμο και ένα για άτομα με ξένο επώνυμο!!!

Ε καντο και συ Markus, να βρεις την υγεια σου και να μπορεσεις να βγαλεις τις φωτο που θες!!!! :mrgreen: ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #377 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 08:48:20 μμ »
Καταπληκτική ιδέα ::icon_thumright::  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ε καντο και συ Markus, να βρεις την υγεια σου και να μπορεσεις να βγαλεις τις φωτο που θες!!!! :mrgreen: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Matia348

• Icarus Mountain Spotters
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιάννενα
    • Σ.Φ.Π.Α "ΙΚΑΡΟΣ"
« Απάντηση #378 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 11:00:27 πμ »
Spoiler (hover to show)
Το να αγνοείς τα γεγονότα, δεν αλλάζει τα γεγονότα.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #379 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 04:58:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #380 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 05:53:50 μμ »
 ::offtopic::

ʼλλος ένας συνδιασμός θέματος και στιγμής...

Προτεραιότητα κλείστρου στο 1/320. Εννοείται ότι περίμενα κάτι με μετάκαυση αλλά δε μου έκανε τη χάρη πριν νυχτώσει...  :(

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #381 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 06:00:03 μμ »
::offtopic::

ʼλλος ένας συνδιασμός θέματος και στιγμής...

Προτεραιότητα κλείστρου στο 1/320. Εννοείται ότι περίμενα κάτι με μετάκαυση αλλά δε μου έκανε τη χάρη πριν νυχτώσει...  :(

Νικο,η μηχανη ειναι σε τριποδο?

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #382 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 06:03:21 μμ »
Όχι...

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #383 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 06:05:31 μμ »

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #384 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 06:17:17 μμ »
Αυτή εδώ ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως τραβήχτηκε;
To F-15 στα αριστερά φαίνεται να έχει πορεία σύγκρουσης με τη κάμερα στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα...

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #385 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 07:20:12 μμ »
σαν να μου φαινεται μουφα η φωτο.

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #386 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 07:50:16 μμ »
Το όνομα του φωτογράφου μου απορρίπτει κάθε πιθανότητα για απάτη...

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #387 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:19:13 μμ »
Κι' εμένα για μούφα μου φαίνεται. Τα αεροπλάνα δεν φαίνεται να αφήνουν ίχνη καυσαερίων. Και απο τί αεροπλάνο τραβήχτηκε η φωτο που να έχει τόσο καλή ορατότητα πρός τα πίσω 180 μοίρες και πρός επάνω  και κινείται στις ταχύτητες των F15/16 χωρίς  flaps?
Απο KC-135 υπάρχει ορατότητα 180 μοίρες προς τα πίσω αλλά όχι προς τα επάνω απο όσες φωτο έχω δεί τουλάχιστον. Απο C-130 με ανοιχτή την πίσω πόρτα θεωρητικά βγαίνει τέτοια φωτο αλλά το ύψος και οι ταχύτητες δεν μου φαίνονται να ταιριάζουν.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #388 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:39:32 μμ »
Κύριοι δεν νομίζω οτι είστε σε θέση να κρίνετε αυτήν την φωτογραφία και να την βγαλετε μούφα! Ο Jamie Hunter τυνχάνει στενότατος φίλος μου και ένας από τους δυο-τρεις κορυφαίους φωτογράφους στον κόσμο στον χώρο της αεροπορικής φωτογραφίας. Επειδή έχω στα χέρια μου την προτώτυπη (RAW) σας διαβεβαιώ πως είναι ΑΛΗΘΗΝΗ!

Έχει τραβηχτεί από την πίσω θέση ενός F-15D και κατά την άποψη μου είναι η καλύτερη air-air φωτό που έχω δει. Συγνώμη για την επιθετικότητα του ύφους μου αλλά με πείραξε. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε πως το καλύτερο περιοδικό παγκοσμίως στον χωρο της πολεμικής αεροπορίας θα δημοσιέυε ποτέ φτιαχτή φωτογραφία. Απλά είναι τόσο απίθανη η λήψη που φαίνεται απίστευτο να είναι αληθηνή! 

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #389 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:43:10 μμ »
Φίλε Νόντα σκέψου πως το F-15 έχει εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και είναι ιδανική πλατφόρμα για photo-chase λόγω των εξαιρετικών πτητικών χαρακτηριστικών. Επίσης ποιος σου είπε πως είναι ορατά τα ίχνη από τις εξαγωγές  στον γαλάζιο ουρανό;

Να σημειώσω πάντως πως για να τραβηχτεί αυτή η φωτό χρειάστηκε πολύ πολύ προετοιμασία και μελέτη.

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #390 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:44:24 μμ »
Ο Jamie Hunter εκδίδει (ίσως) το καλύτερο περιοδικό για μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι θα διακινδύνευε την φήμη και αξιοπρέπεια του για μία ψεύτικη φώτο. Η φωτογραφία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τραβηγμένη από την πίσω θέση ενός F15D Aggressor ή ενός F16D Aggressor. Θυμηθείτε μόνο τις φώτος του κ.Togunaga από την πίσω θέση των δικών μας Blk52+.

Για μένα ο σχηματισμός βρίσκεται στην ώρα 7 πίσω από το αεροσκάφος φωτογράφισης και τα αεροσκάφη εκτελούν break όπως περίπου και στο φινάλε του Airshow 2008.

Για τα καυσαέρια..

..ούτε εδώ φαίνονται.

Και επειδή το θέμα είναι αεροπορική φωτογραφία..

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #391 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:44:55 μμ »
Απλά είναι τόσο απίθανη η λήψη που φαίνεται απίστευτο να είναι αληθηνή! 

ακριβως αυτο! κι εμενα μουφα μου φαινοταν εως τη στιγμη που εγραψες εσυ Γιαννη οποτε δεν εχω και λογο να μη σε πιστεψω...παντως και το φωτογραφο δεν τον ηξερα..... :oops: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #392 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:47:22 μμ »
Ρε Γιάννη για πόσα δευτερόλεπτα με πρόλαβες?? 8)

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #393 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:49:02 μμ »
Ο Jamie Hunter εκδίδει (ίσως) το καλύτερο περιοδικό για μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι θα διακινδύνευε την φήμη και αξιοπρέπεια του για μία ψεύτικη φώτο. Η φωτογραφία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τραβηγμένη από την πίσω θέση ενός F15D Aggressor ή ενός F16D Aggressor. Θυμηθείτε μόνο τις φώτος του κ.Togunaga από την πίσω θέση των δικών μας Blk52+.

Για μένα ο σχηματισμός βρίσκεται στην ώρα 7 πίσω από το αεροσκάφος φωτογράφισης και τα αεροσκάφη εκτελούν break όπως περίπου και στο φινάλε του Airshow 2008.

Για τα καυσαέρια..

(Image removed from quote.)

..ούτε εδώ φαίνονται.

Σωστός! Μου αρέσει πολύ αυτή με το draga chute!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #394 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 08:53:10 μμ »
Αφού γνωρίζεις λεπτομέρειες και είσαι τόσο σίγουρος δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, δείχνει πάντως περίεργη και σε οδηγεί σε σκέψεις. Το τι θέα έχεις απο την πίσω θέση του F-15D εγώ δεν μπορώ ούτε καν να την φανταστώ   :D

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #395 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 09:02:43 μμ »
Αφού γνωρίζεις λεπτομέρειες και είσαι τόσο σίγουρος δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, δείχνει πάντως περίεργη και σε οδηγεί σε σκέψεις. Το τι θέα έχεις απο την πίσω θέση του F-15D εγώ δεν μπορώ ούτε καν να την φανταστώ   :D

Φίλε μου αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Να τραβήξεις μια φωτό που όλοι θα προσπαθούν να καταλάβουν πως διάολο τραβήχτηκε!

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #396 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 09:04:17 μμ »
Απλά είναι τόσο απίθανη η λήψη που φαίνεται απίστευτο να είναι αληθηνή! 

Αυτο φταιει για ολα...για την λαθος εκτιμηση δηλαδη... :oops:

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #397 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 11:25:07 μμ »

Φαντάζομαι σου έτυχε ενώ ήσουν μακρυά. Έτσι είναι αυτά... Κι εγώ πρόσφατα βρέθηκα στην 343Μ και είδα προσγείωση με αλεξίπτωτο(σπάνιο για F-16) αλλά αφού η επίσκεψή μου δεν είχε σκοπό τη φωτογράφιση, "φάτε μάτια ψάρια"...

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #398 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 12:01:26 πμ »
Η αλήθεια είναι Νίκο ότι ήμουν μακρυά. Ήμουν στο χώρο της στατικής έκθεσης ο οποίος απέχει αρκετά από τον διάδρομο.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #399 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 08:10:42 πμ »
Φίλε μου αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Να τραβήξεις μια φωτό που όλοι θα προσπαθούν να καταλάβουν πως διάολο τραβήχτηκε!

Ακριβώς έτσι Γιάννη. Γι' αυτό και κάποια ονόματα σου μένουν και άλλα δεν τα θυμάσαι καν. Σε μια τυπική φωτό δεν κοιτάς καν ποιος την έβγαλε, ενώ εδώ θες δεν θες κοιτάς αμέσως ποιος είναι αυτός που δημιούργησε αυτή τη μαγική σκηνή.
Πάντως δεν είναι διόλου περίεργος ο προβληματισμός και δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς. Θυμάμαι μια ιστορία από το άλμπουμ "Best of Special Projects", όπου προκειμένου ο Αντώνης να "κερδίσει" το πατσάκι του Chase Photographer, χρειάστηκε η επιβεβαίωση από test pilots της LM με βάση τη θέση των επιφανειών ελέγχου των αεροσκαφών, ότι η φωτό είναι εφικτή!!!
Επειδή είχα την τύχη να παρακολουθήσω briefing για εναέρια φωτογράφηση υψηλού επιπέδου, να επιβεβαιώσω αυτό που ήδη είπε ο Γιάννης ότι χρειάζεται πολύ προετοιμασία, μελέτη και συζήτηση με χειριστές, πριν καν φτάσεις στο briefing. Το από που θα φύγει το κάθε μέλος του σχηματισμού είναι προκαθορισμένο και ακολουθείται πιστά. Στη συγκεκριμένη φωτό αναφέρθηκε πχ ότι το F-15 στα αριστερά είναι σε πορεία σύγκρουσης με το chase. Αυτό μπορεί να συνέβαινε μόνο αν συνέχιζε ευθεία και είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτό. Είναι ήδη πίσω όμως και με το break θα συνεχίσει να μένει όλο και πιο πίσω. Επίσης μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια στιγμή, της οποίας δεν ξέρουμε τη συνέχεια. 1-2 καρέ μετά, το F-15 μπορεί να έχει αναστρέψει πλήρως και να φεύγει με πορεία προς τα κάτω, οπότε θέμα σύγκρουσης δεν υπάρχει.
Γιώργος Ψαρράς

Tags: