Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 284832 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #75 στις: Ιούνιος 01, 2009, 12:43:01 πμ »
Εγώ προσωπικά πάντως για αεροφωτογραφία θα "πήγαινα" σίγουρα σε "γρήγορο" φακό δλδ με το μικρότερο δυνατό f κάτι δλδ σε σταθερό f 1.8 ή f 2  :wink: :wink: :wink: :wink:  Οσο να ανεβάσεις ταχύτητα ώστε να "παγώσεις", το αποτέλεσμα ενός "γρήγορου" φακού δεν το φθάνεις....τα μεγάλα f τα χρειαζόμαστε για αποτύπωση φόντου ή "πιάσιμο" όλου του θέματος....τέτοιες περιπτώσεις θέλουμε μόνο οταν φωτογραφίζουμε απο κοντά και "πιάνουμε" full καρέ (δλδ σχεδόν τα 3/3 του σκόπευτρου)......Αμα δείτε επαγγελματίες του "χώρου" τραβάνε με κάτι "μπουριά" 400ρια με πολύ χαμηλά f  :wink: :wink: :wink:
Σαν πληροφορία και μόνο ο καλύτερος 300ρης αυτή την στιγμή είναι ο Canon  EFs 300mm f/2.8L IS USM II......ακριβός αλλά "άπιαστος" (για 300αρης πάντα μιλώ --- δεν πάμε σε 400, 500 & 600)

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #76 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:19:45 πμ »

Εγώ πάντως στην Τανάγρα ήμουν ακριβώς πίσω από το "Σπάρτη" πάνω σε σκαλίτσα! :D

Πίσω απο το Σπάρτη Και όχι μπροστά?!
Η σκαλίτσα απαραίτητη με τα κάγκελα της φυλακής που είχε σε εκείνο το σημείο μπροστά.

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:35:14 πμ »
Αμα δείτε επαγγελματίες του "χώρου" τραβάνε με κάτι "μπουριά" 400ρια με πολύ χαμηλά f  :wink: :wink: :wink

Φυσικά, γιατί με αυτούς τους φακούς που είναι επαγγελματικοί μπορούν να εκμεταλλευθούν το ανοικτό διάφραγμα.(αναγκαστικά πολλές φορές σε αυτές τις συνθήκες)
Τώρα f1.8 και 2 σε μπουρί...δύσκολο.
Ο 300L ναι είναι canoni.Και στα χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #78 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:50:58 πμ »
Μερικές ιστοσελίδες γενικά για την φωτογραφία και τον εξοπλισμό και από μένα.(Για όπιον θέλει να μπερδευτεί περισσότερο)
 Το γνωστο www.dpreview.com
Το www.photozone.de για φακους
To www.the-digital-picture.com για Canon-ακιδες
Το www.fredmiranda.com
Το www.luminous-landscape.com

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 01, 2009, 02:07:42 πμ »
Αμα δείτε επαγγελματίες του "χώρου" τραβάνε με κάτι "μπουριά" 400ρια με πολύ χαμηλά f  :wink: :wink: :wink

Φυσικά, γιατί με αυτούς τους φακούς που είναι επαγγελματικοί μπορούν να εκμεταλλευθούν το ανοικτό διάφραγμα.(αναγκαστικά πολλές φορές σε αυτές τις συνθήκες)
Τώρα f1.8 και 2 σε μπουρί...δύσκολο.
Ο 300L ναι είναι canoni.Και στα χρήματα.
Και ομως,πολυ σπανια θα δειτε επαγγελματια να τραβαει με τερμα ανοιχτο διαφραγμα. Απλα οταν εχεις ενα 2.8 μπορεις να τραβας ανετα με 4-5.6 μενοντας με αυτο τον τροπο στο καλο απο πλευρας αποδοσης φασμα διαφραγμετων των φακων που τις πιο πολες φορες ειναι απο 5.6 εως 11. Αλλος ενας λογος για να αγορασει κανεις εναν τοσο φωτεινο φακο ειναι οτι αφηνει πολυ περισσοτερο φως να περασει στον αισθητηρα εστιασης και ετσι το νεταρισμα ειναι πολυ πιο ευκολο. :wink: Και κατι ακομα μια και λεμε για τον 300αρι της Canon.Αν δεν μπορειτε να διαθεσετε αυτα τα ποσα ριξτε μια ματια στον 70-200L f.4. Exει τρομερη αποδοση,καλυτερη απο τον 70-200L f. 2.8 και λογικοτατη τιμη,περιπου 550 ευρω. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #80 στις: Ιούνιος 01, 2009, 05:19:33 πμ »
Φίλε Raw Shooter σωστά τα λες, αλλά αν μας διαβάζει κάποιος που σκέφτεται να περάσει στο χώρο των dSLR και καταλάβει ότι για να βγάλει σωστές φωτογραφίες χρειάζεται F2.8, μόλις δει την τιμή του 300άρι φακού (4.000+ ευρώ) μάλλον δεν θα το πάρει απόφαση ποτέ... :D Για να μην τρομάξουμε  λοιπόν τον κόσμο και μιας και στην κουβέντα μπήκαν και οι επαγγελματίες ::salut::, ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να αναφέρουμε τα minimum ποσά τα οποία πρέπει να υπολογίζει κάποιος για να στηθεί με αξιώσεις πίσω από τον φράχτη στο επόμενο airshow. Δηλαδή να καταλάβει κάποιος που είναι έξω από τον χορό ότι με 500 ευρώ (π.χ.) δεν γίνεται, αλλά να μη νομίζει επίσης ότι για 2 φακούς και μια μηχανή χρειάζονται τα ίδια χρήματα με ένα μικρό αυτοκίνητο για να τα καταφέρει...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #81 στις: Ιούνιος 01, 2009, 07:42:28 πμ »
Σωστός  :!:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #82 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:12:40 μμ »

Εγώ πάντως στην Τανάγρα ήμουν ακριβώς πίσω από το "Σπάρτη" πάνω σε σκαλίτσα! :D

Πίσω απο το Σπάρτη Και όχι μπροστά?!
Η σκαλίτσα απαραίτητη με τα κάγκελα της φυλακής που είχε σε εκείνο το σημείο μπροστά.

Εννοώ είχα πλάτη το "Σπάρτη". Σκαρφαλωμένος πάνω στα κάγκελα, δίπλα σ'ενα φωτογράφο της "Πτήσης".. Πρέπει επίσης να έχω κάπου μια φώτο από μια κούτα ΝΟΥΝΟΥ κι άλλα σκουπίδια στην εξαγωγή κάποιου κινητήρα.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #83 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:48:27 μμ »
File Giorgo symfono kai epayksano peri kostoys ktl poy anafereis apla oti eipa to eipa etsi oste ean kapoios thelei na asxolithei me tin "aeroporiki fotografia" i' kapoioy alloy eidoys "eidiki fotografia" na kserei ti na perimenei apo ayto poy diathetei, dld min perimenei me mia mixani "compact" na bgalei oti bgazei kapoios me dslr (to paradeigma "proxora" kai meta stis  dslr & fakoi). Kai go otan pao ekdromi i' stin parelasi perno tin 350 moy alla otan itan na bgaloyme to arxitektoniko leykoma toy Dimoy pira tin 1Ds Mark II. Analoga tin peristasi. Pantos enas kalos "basikos" eksoplismos gia tetoioy eidoys fotografisi sigoyra "thelei" 1500-2000 euro (me mixani mesa).
Dimitri gia ton fako poy les den ton exo dokimasei kan, alla apo filoys akoyo oti einai "diamanti fakos"  ::icon_thumright:: Xmmmm prepei na ton dokimaso.....

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #84 στις: Ιούνιος 01, 2009, 05:54:17 μμ »
Δεν χρειάζονται υπερβολές.Σήμερα στην ψηφιακή εποχή μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατες φωτο χωρίς να δώσεις μια περιουσία.
Οι σημερινοί ζουμ είναι βελτιωμένοι σε σχέση με παλιότερα.Πολλές φορές σκέφτομαι να είχα τα σημερινά εργαλεία σε παλαιότερες εποχές,
όταν έβλεπα να πετούν τα F-104, T-33 κλπ.Ανάλογα με την τσέπη σου και το τι θέλεις να κάνεις απλώνεσαι.
Απλά για έναν φακό που είναι κορυφή συνήθως θα δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα χωρίς να έχεις αντίστοιχη βελτίωση στην εικόνα.
(Προσοχή, όχι ότι δεν θα σκίζει ο φακός, πχ ο 70-300VR έχει 500Ε ενώ ο 70-200VR 2.8 1800Ε ε δεν έχει και 2.5 φορές καλύτερη εικόνα).
Πληρώνεις βέβαια και άλλα πράγματα όπως κατασκευή, ευχρηστία κλπ.
Ο EF 70-200L 4 είναι πράγματι πολύ καλή αγορά.

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιούνιος 01, 2009, 06:51:55 μμ »
Και κάτι ακόμα.
Ετοιμαστείτε σιγά-σιγά γιατί του χρόνου ίσως να έχουμε διάφορες εκδηλώσεις.
Το 2010 η ΠΑ έχει γενέθλια.Κλείνει τα 80 χρόνια.
Για να δούμε.

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιούνιος 01, 2009, 08:47:59 μμ »
Και κάτι ακόμα.
Για να δούμε.

Κάτι ξέρεις, κάτι ξέρεις!
Λες και ο Viper για το λόγο αυτό να έχει εμμονή με το 2010?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #87 στις: Ιούνιος 01, 2009, 09:16:39 μμ »
Eidika gia tin Canon opos lene, opoy L = lefta  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #88 στις: Ιούνιος 01, 2009, 09:52:44 μμ »
Και κάτι ακόμα.
Για να δούμε.

Κάτι ξέρεις, κάτι ξέρεις!
Λες και ο Viper για το λόγο αυτό να έχει εμμονή με το 2010?

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Ιούνιος 02, 2009, 10:47:43 πμ »
@Raw shooter: εγώ κατάλαβα τι εννοείς και συμφώνησα, απλά ήθελα να προλάβω κάποια παρανόηση. Και επειδή πέρα από το να συζητάμε μόνο εμείς που λίγο πολύ έχουμε καταλήξει κάπου σε εξοπλισμό, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο και για τους υπόλοιπους να συζητήσουμε τις συνηθέστερες απορίες που έχει κάποιος όταν σκέφεται να προχωρήσει σε αγορά εξοπλισμού για το σκοπό που συζητάμε. Έτσι όπως τις έχω ακούσει εγώ, οι συνηθέστερες 3 ερωτήσεις αναφέρονται παρακάτω. Ήδη κάποια πράγματα έχουν λεχθεί σκόρπια από εδώ και από εκεί, οπότε συνοψίζοντας:

1. Είναι ανάγκη να πάρω dSLR? Αφού το τάδε μοντέλο compact έχει τα ίδια MP και ενσωματωμένο φακό (π.χ.) 35-450, γιατί να μην τη βγάλω οικονομικά?
Νομίζω ότι η απάντηση εδώ είναι μια και έχει ήδη αναφερθεί. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν καμία σχέση. Τα 10 MP μιας compact δεν έχουν σχέση με τα αντίστοιχα μιας dSLR. Βγάζοντας μια φωτό δίπλα-δίπλα με κάποιον άλλον και βλέποντάς τη σε full μέγεθος, εύκολα θα καταλάβεις τη διαφορά. Για τη σύγκριση των φακών νομίζω ότι και αυτός που το λέει μάλλον κατά βάθος δεν το πιστεύει ότι μπορεί να είναι συγκρίσιμοι...

2. Αν πειστεί ότι πρέπει να πάρει dSLR το επόμενο ερώτημα είναι αν αξίζει να ξοδέψει χρήματα για καλύτερο μοντέλο, ή να περιοριστεί στο entry-level της εταιρείας?
Προσωπικά τη βρίσκω δύσκολη ερώτηση, γιατί δεν ξέρεις τι ταλέντο μπορεί να κρύβει μέσα του αυτός που σε ρωτάει και πόση διάθεση έχει να ασχοληθεί αφότου πάρει τη μηχανή. Προσωπική άποψη (δεκτές οποιεσδήποτε παρεμβάσεις), ότι άμα είναι να τραβάς μονίμως στο εντελώς αυτόματο ή άντε στην καλύτερη περίπτωση ατα αυτόματα προγράμματα, δεν αξίζει να πας πέρα από το entry level. Αλλά από την άλλη, δεν μπορείς να του πεις ότι είναι το ίδιο πράγμα, αν μιλάμε για αεροπορική φωτογραφία. Όταν η D300 π.χ. μετράει με αυτόματες ρυθμίσεις 50 περίπου σημεία και τραβάει σταθερά 6 φωτό το δευτερόλεπτο, δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με την D60. Πριν 2 βδομάδες πχ, προσπαθούσα να πετύχω τις διασταυρώσεις των Red Arrows στα Χανιά και δεν κρύβω ότι ζήλευα τον Double Ugly που "πυροβολούσε" δίπλα μου με την D300. Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι και καλός φωτογράφος, αλλά πιστεύω ότι για τη συγκεκριμένη σκηνή που κυνηγούσα, ακόμη και κάποιον αρχάριο να είχα δίπλα μου θα ξεκινούσε με 2 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει τα δύο αντίθετα κινούμενα αεροσκάφη το ένα πίσω από το άλλο απ' ότι εγώ. Άρα???

3. Με δεδομένο ότι θέτει ένα πλαφόν στα 1500 ευρώ (π.χ.) πως πρέπει να κατανήμει τα χρήματα? Έμφαση στη μηχανή ή στον φακό?
Εδώ την άποψή μου την εξέφρασα πιο πριν και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Απλά το καλό με τις dSLR είναι ότι ο εξοπλισμός μπορεί να αποκτηθεί και σταδιακά, επομένως και ο σχεδιασμός είναι μακροχρόνιος. Από την άλλη βέβαια δεν μπορείς να πεις και σε κάποιον που θα θέλει το 2010 (τυχαία το λέω :D) να αγοράσει εξοπλισμό για έναν Αρχάγγελο πάρε τώρα τη μηχανή και για καλούς φακούς βλέπεις αργότερα. Αν πάει χωρίς τηλεφακό, απλά δεν έχει νόημα και μετά για την επόμενη ευκαιρία, ζήσε Μάη μου...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #90 στις: Ιούνιος 02, 2009, 12:11:22 μμ »
Πολύ σωστά αυτά που λέει ο Γιώργος!
Έτσι έπραξα κι εγώ αγοράζοντας αρχικά μια καλή αλλά οικονομική DSLR με ένα φακό γενικής χρήσης και αργότερα επένδυσα σε φακό και σύντομα σε νέα μηχανή. Όλες οι DSLR έχουν μια ομαλή learning curve (μιλάω για ημιεπαγγελματικές που έχω σρησιμοποιήσει). Όταν έχεις στα χέρια σου ένα εργαλείο με πάρα πολλές δυνατότητες τότε σύντομα τις εξερευνείς. Αρκεί να έχεις όρεξη και να θες να πας παραπέρα από το full auto πρόγραμμα. Και καλό είναι να μην κάνεις οικονομικά ανοίγματα τα οποία θα τα μετανιώσεις. Παράδειγμα:
Επειδή ασχολούμαι με την αστρονομία ερασιτεχνικά, αποφάσισα να αγοράσω τηλεσκόπιο. Πήγα στην αντιπροσωπεία της MEADE και τους είπα ότι θέλω τηλεσκόπιο να βλέπω μεταξύ άλλων και γαλαξίες. Με ρωτάει ο πωλητής (ευγενέστατος) αν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά τηλεσκόπιο, απαντάω όχι. Τότε θα πάρεις το βασικό μοντέλο, από τα πιο οικονομικά, δεν βλέπει γαλαξίες αλλά νεφελώματα, πλανήτες, κ.α., θα μάθεις κι αν δεις ότι δεν σου φτάνει να δεις αυτά που θες, τότε θα συζητήσουμε για μεγαλύτερο. Αποτέλεσμα: επειδή δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ όσο θέλω και να το μάθω όσο θέλω, το έχει φάει λίγο η σκόνη και κλαίω "λίγο" τα λεφτά μου.. :oops:
Συμπέρασμα: μην βιαστείτε να χαλάσετε λεφτά, αρχίστε με λίγα και καλά και επενδύστε μαθαίνοντας!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #91 στις: Ιούνιος 02, 2009, 03:32:43 μμ »
Από την άλλη βέβαια δεν μπορείς να πεις και σε κάποιον που θα θέλει το 2010 (τυχαία το λέω  :D ) να αγοράσει εξοπλισμό για έναν Αρχάγγελο πάρε τώρα τη μηχανή και για καλούς φακούς βλέπεις αργότερα. Αν πάει χωρίς τηλεφακό, απλά δεν έχει νόημα και μετά για την επόμενη ευκαιρία, ζήσε Μάη μου...

Αυτός είμαι εγώ το 2005, παραμονές του "Αρχάγγελου"...
D70s, 70-300 και δυο κάρτες CF την εποχή που κόστιζαν 120€ έκαστη...  :?  Ευτυχώς για τα κοντινά δανείστηκα από φίλο έναν 35-105 και γλίτωσα το έξοδο...
Η τύχη του πρωτάρη βοήθησε να βγει καλό αποτέλεσμα εκείνο το τριήμερο...
Ήταν και η επάνοδος μου στην ενασχόληση με τη φωτογραφία αφού η κλοπή του εξοπλισμού μου το 2000 στην Αθήνα με έκανε να μη θέλω να ξαναπιάσω μηχανή στα χέρια μου... :evil:
Από τότε όπου κι αν βρίσκομαι με τον εξοπλισμό μου δεν αφήνω την τσάντα από πάνω μου... ::eusa_naughty::
Για τη D300 που ανέφερε ο Γιώργος, άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ η αναβάθμιση από την D70s αφού πρόκειται καθαρά για επαγγελματικό σώμα.
Όσο για το οικονομικό, προσωπικά φροντίζω πρώτα να γεμίζω τον "κουμπαρά" των "μυστικών κονδυλίων" και μετά να προβαίνω στην αγορά που έχω βάλει στόχο.
Παρόλο όμως το κόστος πάντα όταν πιάνω ένα καρέ που μου κάνει "κλικ" λέω ένα μεγάλο ΧΑΛΑΛΙ...
Τελευταία μου αγορά ο 70-200mm f/2.8 της Nikon.
Τα πρώτα δείγματα από το θαλάσσιο βασίλειο ήταν άκρως ενθαρρυντικά:

Αριστερά στη σελίδα του photobucket που ανοίγουν οι φωτογραφίες φαίνονται οι ρυθμίσεις των λήψεων...

Αεροπορικά δείγματα του συνδυασμού D300/70-200 εδώ...

Αποσυνδεδεμένος manos 88

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιούνιος 02, 2009, 04:11:07 μμ »
Δεν χρειάζονται υπερβολές.Σήμερα στην ψηφιακή εποχή μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατες φωτο χωρίς να δώσεις μια περιουσία.
Οι σημερινοί ζουμ είναι βελτιωμένοι σε σχέση με παλιότερα.Πολλές φορές σκέφτομαι να είχα τα σημερινά εργαλεία σε παλαιότερες εποχές,
όταν έβλεπα να πετούν τα F-104, T-33 κλπ.Ανάλογα με την τσέπη σου και το τι θέλεις να κάνεις απλώνεσαι.
Απλά για έναν φακό που είναι κορυφή συνήθως θα δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα χωρίς να έχεις αντίστοιχη βελτίωση στην εικόνα.
(Προσοχή, όχι ότι δεν θα σκίζει ο φακός, πχ ο 70-300VR έχει 500Ε ενώ ο 70-200VR 2.8 1800Ε ε δεν έχει και 2.5 φορές καλύτερη εικόνα).
Πληρώνεις βέβαια και άλλα πράγματα όπως κατασκευή, ευχρηστία κλπ.
Ο EF 70-200L 4 είναι πράγματι πολύ καλή αγορά.
Τo adorama
http://www.adorama.gr
εχει πολυ καλες τιμες

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Ιούνιος 02, 2009, 06:48:42 μμ »
Όντως πολύ καλές τιμές, αλλά με προσοχή. Αν διαβάσετε τις κριτικές στο dpgr που πάνω κάτω είναι σωστές, ο γενικός κανόνας είναι: μπαίνεις στο μαγαζί, βρίσκεις αυτό που θέλεις, το  πληρώνεις και φεύγεις, ξέροντας ότι έχεις κάνει την αγορά στην καλύτερη ίσως τιμή. Πολλές φορές όμως θα σου πουν δεν το έχουμε τώρα, αλλά θα έρθει σε μια βδομάδα (στάνταρ χρόνος που δίνουν). Η μια αυτή βδομάδα στο 90% των περιπτώσεων δεν ισχύει με τίποτε. Στη δική μου περίπτωση ήταν μόνο 3 για ένα φακό, αλλά με βάση τα γραφόμενα άλλων ο χρόνος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος και αν έχεις δώσει και κάποιο είδος προκαταβολής σταδιακά το αίμα σου ανεβαίνει στο κεφάλι με την αναμονή και σίγουρα θα βριστήτε. Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά με ελαφρώς ακριβότερες τιμές, αλλά οι άνθρωποι έχουν την ευγένεια να σου πουν από την αρχή την αλήθεια σχετικά με τον χρόνο αναμονής.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιούνιος 02, 2009, 07:43:09 μμ »

1. Είναι ανάγκη να πάρω dSLR? Αφού το τάδε μοντέλο compact έχει τα ίδια MP και ενσωματωμένο φακό (π.χ.) 35-450, γιατί να μην τη βγάλω οικονομικά?
Νομίζω ότι η απάντηση εδώ είναι μια και έχει ήδη αναφερθεί. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν καμία σχέση. Τα 10 MP μιας compact δεν έχουν σχέση με τα αντίστοιχα μιας dSLR. Βγάζοντας μια

Οι compact για στατικά στην έκθεση δεν είναι άσχημα.Για αεροπλάνα σε δράση δεν κάνουν ας έχουν και 500mm φακό.
Δεν έχουν οπτικό σκοπευτρο, έχουν θόρυβο στα ψηλά iso, είναι αργές, και έχουν καθυστέρηση όταν πατάς το κουμπί για να πάρεις την φωτογραφία.
Τώρα στις DSLR, entry level+καλος φακος η ακριβό σωμα+φτηνός φακός ψηφίζω το πρώτο.(καλύτερη φωτο).
Ο καλός φακός θα μείνει ενώ τα σώματα απαξιώνονται πολύ γρήγορα.
Πλέον και οι entry-level δίνουν άριστη εικόνα.(Και μπορείς να αγοράσεις μια semipro DSLR το προηγούμενο μοντέλο 40% φθηνότερη από το νέο.)
Το Adorama είναι περίεργο μαγαζί.Συνήθως είναι το πιο φθηνό, μα όχι πάντα, η για λίγο.(Και τα πράγματά του είναι παρεισαγωγή).

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #95 στις: Ιούνιος 02, 2009, 08:22:06 μμ »

Νομίζω ότι η απάντηση εδώ είναι μια και έχει ήδη αναφερθεί. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν καμία σχέση. Τα 10 MP μιας compact δεν έχουν σχέση με τα αντίστοιχα μιας dSLR. Βγάζοντας μια

Οι compact για στατικά στην έκθεση δεν είναι άσχημα.Για αεροπλάνα σε δράση δεν κάνουν ας έχουν και 500mm φακό.
Δεν έχουν οπτικό σκοπευτρο, έχουν θόρυβο στα ψηλά iso, είναι αργές, και έχουν καθυστέρηση όταν πατάς το κουμπί για να πάρεις την φωτογραφία.

Χωρις να βαζω πανω απο τις DSLR τις Compact, θα ηθελα την γνωμη σας γι'αυτην εδω την Compact της Sony, η οποια βραβευτηκε φετος ως  “Καλύτερη Superzoom Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή” για το 2009.
http://www.techpress.gr/index.php/archives/9934

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #96 στις: Ιούνιος 02, 2009, 09:07:58 μμ »
Για αυτόν που τώρα μπαίνει στον κόσμο της φωτογραφίας και με ρωτούσε περι εξοπλισμού, τελείως φιλικά θα τον ρωτούσα τί είδους φωτογράφηση τον ενδιαφέρει....εάν προσανατολίζεται σε φωτογραφήσεις τύπου "τουρισμού" - "πάρτυ" κσι γενικά "απλής" φωτογράφησης τότε θα τον συμβούλευα να πάρει μια καλή compact με 8-10mps. Εάν όμως ενδιαφερόταν να το "ψάξει" λίγο παραπάνω και να πειραματιστεί ώστε να αρχίσει να "φεύγει" απο το auto, τότε σίγουρα μια Dslr "entry level", που λένε, με 8-10mps και κάποιον "απλό" φακό ώστε να πειραματίζεται....μετά μπορεί να επενδύσει σε φακούς, οχι αναγκαστικά "ονόματα" αλλά τύπου Tamron & Sigma. Τέλος αν ήταν προσανατολισμένος σε τύπου studio και άλλων τύπων (όπως air shows ή macro και/ή super zooms στην φύση) τότε θα του πρότεινα να πάρει σιγά σιγά τον εξοπλισμό αρχίζοντας απο ενα καλό ακριβό σώμα και μετά σε ακριβούς φακούς.....μηχανές τύπου D300 ή Eos 1Ds οσα χρόνια και να περάσουν δύσκολα ξεπερνιούνται (μιλώ σαν απόδοσης άσχετα των mps)......
Τώρα μερικές αλήθειες...μην "μετράτε" τα mps σκεφτόμενοι όπως κάναμε πιτσιρίκια "ποιός έχει το μακρύτερο"  :D :D :D  απο ενα σημείο και μετά (εγώ προσωπικά λέω 8-10mps) δεν παίζει μεγάλο ρόλο ο αριθμός των mps, και μιλώ για το 95% των φωτογραφιών......δεν κάνει πιο "καθαρή" την φώτο  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ούτε την κάνει πιο "καλή"  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: απλά βοηθά στο να μην pixel-αρει η εικόνα σε εκτυπώσεις πέρα του Α4......
Ενα άλλο μέγα θέμα των ψηφιακών μηχανών (που δεν είχαν οι αναλογικές Slr) είναι το μέγεθος του οπτικού επεξεργαστή (Chip set sensor).....οι compact έχουν συνήθως 1/2'' επεξεργαστή ενώ οι απλές Dslr έχουν 3/4'' ενώ οι ακριβές φθάνουν full καρέ δλδ 1''.........εδώ παίζεται ολο το παιχνίδι, γιαυτό οι compact δεν θα φθάσουν ποτέ τις Dslr στην απόδοση και ας πάνε 20mps  :!: :!: :!: :!: 

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Ιούνιος 03, 2009, 08:29:03 πμ »
Τώρα μερικές αλήθειες...μην "μετράτε" τα mps σκεφτόμενοι όπως κάναμε πιτσιρίκια "ποιός έχει το μακρύτερο"  :D :D :D  απο ενα σημείο και μετά (εγώ προσωπικά λέω 8-10mps) δεν παίζει μεγάλο ρόλο ο αριθμός των mps, και μιλώ για το 95% των φωτογραφιών......δεν κάνει πιο "καθαρή" την φώτο  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ούτε την κάνει πιο "καλή"  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: απλά βοηθά στο να μην pixel-αρει η εικόνα σε εκτυπώσεις πέρα του Α4......
Ενα άλλο μέγα θέμα των ψηφιακών μηχανών (που δεν είχαν οι αναλογικές Slr) είναι το μέγεθος του οπτικού επεξεργαστή (Chip set sensor).....οι compact έχουν συνήθως 1/2'' επεξεργαστή ενώ οι απλές Dslr έχουν 3/4'' ενώ οι ακριβές φθάνουν full καρέ δλδ 1''.........εδώ παίζεται ολο το παιχνίδι, γιαυτό οι compact δεν θα φθάσουν ποτέ τις Dslr στην απόδοση και ας πάνε 20mps  :!: :!: :!: :!: 

Ολόσωστός  ::icon_thumright::
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιούνιος 03, 2009, 09:46:29 πμ »
Σωστές οι επισημάνσεις όλων. Απλά να προσθέσω ότι κυρίως μιλάμε για φωτό αεροσκαφών στον αέρα και όχι στο έδαφος. Όταν η μοναδική δυνατότητα φωτογράφισης ήταν τα στατικά σε κάθε γιορτή της ΠΑ, εννοείται ότι δεν θα μιλούσαμε απραίτητα για dSLR. Τώρα όμως που πλέον μπορούμε να τα φωτογραφίζουμε στον αέρα φαίνεται πως όλοι συμφωνούμε πως οι compact δεν κάνουν, για τους λόγους που ανέφερε ο Zero 3 και ο Raw Shooter. Επίσης για τα megapixels, δεν διαφωνεί κανείς ότι δεν είναι το απόλυτο κριτήριο και αναφέρθηκαν σχετικά παραδείγματα. Ο λόγος που το ανέφερα όμως είναι ότι άμα συζητήσεις με κάποιον αρχάριο, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα σου αναφέρει για κάποια μηχανή. Καλό είναι λοιπόν κάποιοι μύθοι να καταρρίπτονται.
Επίσης να υπενθυμίσω ότι πολλές φορές σε εναέριες φωτό δεν μπορούμε να είμαστε αρκετά κοντά, άρα θα πρέπει να ακολουθήσει ένα σημαντικό cropping της φωτογραφίας και πολλά pixel (μπορεί και τα μισά) θα πάνε ούτως ή άλλως χαμένα. Άρα αν ξεκινήσεις με 10 MP, στην ουσία πεφτεις στα 5, και εκεί ακόμη και για το ίντερνετ (δεν το συζητάμε καν για εκτύπωση) μια compact θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Το έχω διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές σε φωτογραφίες που χρησιμοποίησα στη σελίδα.

Και μια και ξεχαστήκαμε με την κουβέντα να ανεβάσουμε και καμία φωτό. Επειδή μιλήσαμε για το θέμα της πρόσβασης, να ένα παράδειγμα:
 http://www.airliners.net/photo/Singapore-Airlines/Boeing-747-412/0633804/L/
Δεν ξέρω πως τον αφήσαν να πάει μέχρι εκεί, αλλά τα κατάφερε και έβγαλε το 747 με ευρυγώνιο, από μια εντελώς ασυνήθιστη γωνία. Εγώ πάντως και να με άφηναν θα το σκεφτόμουνα να κάτσω δίπλα στο διάδρομο με το θηρίο να περνά τόσο κοντά, κι ας έχουν περάσει από πάνω μου αρκετά jumbo πίσω ακριβώς από τον διάδρομο του Ελληνικού... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιούνιος 03, 2009, 12:01:16 μμ »
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κοντά. Από την άλλη ο φακός μεγαλώνει τις αποστάσεις...

[/u

Tags: