Από τη στιγμή που κάποιοι φωτογραφίζουν αβέρτα το εσωτερικό του Erieye σε λειτουργία, δεν νομίζω ότι θα πειράξουν κανέναν οι παρακάτω φωτό (τα αεροπλάνα δεν είναι καν ελληνικά). Μετά τον Ηρακλή της προπαγάνδας λοιπόν, την προηγούμενη βδομάδα έκατσε και άλλο σπάνιο θέμα. Ως συνήθως, από θεματολογία είμαι αρκετά τυχερός, αλλά από συνθήκες φωτογράφησης σε ένα αεροδρόμιο όπως η Σούδα, εννοείται ότι και μόνο που έβγαλα φωτό χωρίς να με συλλάβουν είναι κατόρθωμα. Περάσαμε δίπλα τους, τα έβλεπα για ώρα, αλλά αναγκαστικά τα φωτογράφησα μόνο κατά την τροχοδρόμηση του Airbus της ΟΑ, και δυστυχώς όσο και να προσπάθησε το VR, το μεγάλο ζουμ δεν του έδωσε και πολλές ελπίδες:

Τα εθνόσημα είναι καλυμμένα, όπως συνηθίζεται στις πτήσεις παράδοσης. 99%, εκτός αν μου ξεφεύγει κάποιος άλλος χρήστης, πρέπει να ανήκουν στην πιο μυστικοπαθή αεροπορία του κόσμου. Οπότε αν χάσετε τα ίχνη μου τις επόμενες ημέρες, αιτία θα είναι αυτή η έστω και κακής ποιότητας φωτό...

Παρεπιπτόντως, τους τελευταίου μήνες έχουν κάτσει και άλλα σπάνια θέματα, και εννοείται όλα υπό αντίξοες συνθήκες φωτογράφησης (καιρός, μεγάλη απόσταση κλπ.). Ενδεικτικά, πρώτον:

Μαζεμένα 4 από τα λιγότερα από 10 U-28 της USAF. Οι πολλές κεραίες οφείλονται στο γεγονός ότι και αυτά ανήκουν σε Μοίρα SOS (Special Operation Squadron). Το τι έκαναν εκεί που βρίσκονταν δε μας αφορά, γιατί θα μαζευτούν πολλοί τύποι έξω από την πόρτα μου...

Ας μην κυνηγήσουν εμένα όμως. Τον "Oscar" να πιάσουν και τους άλλους που δίνουν πλήρεις αναφορές:
http://www.scramble.nl/forum/viewtopic.php?f=45&t=51096 
Και δεύτερον ένα πιο ακίνδυνο, αλλά εξίσου σπάνιο θέμα. Catalina με αυστραλιανό νηολόγιο. Και μόνο το ταξίδι από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη με ένα τέτοιο αεροπλάνο με κάνει να ζηλεύω τους χειριστές του:

Βέβαια έχουν υπάρξει και φωτογραφήσεις υπό καλύτερες συνθήκες, αλλά δυστυχώς σε όχι και τόσο σπάνια θέματα, όπως αυτό:

Λευκό C-160 της Luftwaffe, το οποίο όμως είναι τόσο συχνός επισκέπτης που δεν προκαλεί ενδιαφέρον.
Αυτά και καλή βδομάδα... Ένα μικρό μόνο δείγμα, από το τι θα μπορούσαμε να καταγράφουμε φωτογραφικά αν η Σούδα ήταν στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία...