Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 285747 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 03, 2009, 12:31:09 μμ »
Αν και δεν αφορά την αεροπορική φωτογραφία. :wink:

::arrowred:: http://www.athensphotoinspiration.gr
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 03, 2009, 01:11:55 μμ »
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κοντά. Από την άλλη ο φακός μεγαλώνει τις αποστάσεις...

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι αρκετά κοντά. Δεν είναι και κάτω από το φτερό, αλλά δεν είναι π.χ. και στον διπλανό τροχόδρομο. Κάπου ενδιάμεσα, προς την μεριά του διαδρόμου προσγείωσης.
Ο φακός δεν μεγαλώνει πάντα τις αποστάσεις. Εξαρτάται σε πιο άκρο της κλίμακας δουλεύεις. Αν μιλάμε για τηλεφακό, τότε οι αποστάσεις μικραίνουν. Δες π.χ. εδώ:

http://www.airliners.net/photo/United-Airlines/Boeing-757-222/0652327/L/

Τα αεροπλάνα είναι περίπου 250 μετρα μακριά το ένα από το άλλο (σύμφωνα με τη λεζάντα, αν και μάλλον είναι περισσότερο γιατί δεν τα βλέπει κάθετα αλλά υπό γωνία), αλλά οπτικά, πέρα από το γεγονός ότι το 757 φαίνεται αφύσικα μεγάλο σε σχέση με το 747, δεν το καταλαβαίνεις.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 03, 2009, 01:46:27 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Ο φωτογράφος είναι πολύ κοντά στο 747 το πιο πιθανό να είναι στο σημείο που τελειώνει το ταρμακ και ξεκινά το χόρτο.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 03, 2009, 02:07:16 μμ »
Αν η φωτογραφία δεν έχει crop-αριστεί (και τότε την έχει τραβήξει με πάνω απο 12mps), μπορώ να πώ οτι βρισκόταν κοντά σε σημείο τρέλας  :!: :!: :!: :!: :!:  Σίγουρα είναι τραβηγμένη με ευρυγώνιο φακό λόγω μερικής παραμόρφωσης του σχήματος του αερ/φους......και κατα κανόνα οι ευρυγώνιοι είναι για να τραβήξεις κάτι απο κοντά και να "χωρέσει" στο καρέ σου ολο τ' αντικείμενο.....βέβαια υπάρχει και ο τυχόν πολλαπλασιασμός λόγω αισθητήρα, αν δεν είχε full frame μηχανή, αλλά πιστεύω οτι είναι αμελητέος σε τέτοια απόσταση......
Πάντως υπάρχουν κάποια σημεία "γλύκα" σε πολιτικά αεροδρόμια για κοντινές λήψεις που "κόβουν" την ανάσα.....ενα ήδη ανεφέρθηκε (η "βεράντα" στο Κανόνι της Κέρκυρας), ενα άλλο είναι στη Σκιάθο (κόβεται η κίνηση απο το πόσο χαμηλά περνάνε για την προσγείωση). Αλλά και στην Θεσ/νίκη περνώντας απο τον δρόμο Ραιδεστού - Ταγαράδων τα jet περνάνε πολύ χαμηλά  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Στην Αθήνα λατρεύω την σκηνή που περνάνε τα 747 επάνω απο την γέφυρα-διάδρομο στην Αττική Οδό  8) 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 03, 2009, 03:30:25 μμ »
Μιας και αναφέρατε το 747. Καημό το είχα ότι δεν το είχα φωτογραφήσει ποτέ μου, ώσπου πριν δυο χρόνια περιμένοντας δίπλα στο διάδρομο της Σούδας τις απογειώσεις τετράδας F-16 με VIP επιβάτη, βλέπω :shock: το Jumbo στην τελική. Με τον 70-300 που είχα στη μηχανή δε γινόταν να χωρέσει ολόκληρο στο καρέ μου και το καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν οι δυο παρακάτω φωτο:

Την απόσταση την υπολογίζω γύρω στα 50m και ήταν και η μικρότερη που έχω ποτέ βρεθεί κοντά στο θηρίο...

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 03, 2009, 10:39:23 μμ »
Πριν 2 βδομάδες πχ, προσπαθούσα να πετύχω τις διασταυρώσεις των Red Arrows στα Χανιά και δεν κρύβω ότι ζήλευα τον Double Ugly που "πυροβολούσε" δίπλα μου με την D300. Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι και καλός φωτογράφος, αλλά πιστεύω ότι για τη συγκεκριμένη σκηνή που κυνηγούσα, ακόμη και κάποιον αρχάριο να είχα δίπλα μου θα ξεκινούσε με 2 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει τα δύο αντίθετα κινούμενα αεροσκάφη το ένα πίσω από το άλλο απ' ότι εγώ. Άρα???
Έλα ρε Γιώργο που έχεις και παράπονο... Ο άλλος μας ανταγωνίζεται με το κινητό... :shock:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 03, 2009, 11:16:11 μμ »
Δεν ξέρω πως τον αφήσαν να πάει μέχρι εκεί, αλλά τα κατάφερε και έβγαλε το 747 με ευρυγώνιο, από μια εντελώς ασυνήθιστη γωνία.

Παιδια για εμενα ουτε κοντα ηταν γιατι θα τον επερνε και θα τον σηκωνε με τα "μπουρια" του 747 και σαφως ουτε με τηλεφακο ................κατα 99% ειναι με τριποδο στημενη μηχανη και με wireless trigger απο μακρια και  παταει το κλειστρο με ρυθμιζμενη τη μηχανη στο burst ή επισης υπαρχει και η περιπτωση να ειναι με τριγκερ ινφραρεντ κινησης γιατι καποιοι θα σκεφτουν πως σημαδεψε και ιστοριες.Δεν ειναι δυσκολο γιατι ο ευριγωνιος εχει τεραστιο καδρο και σιγουρα θα ειναι "μεσα" το αεροπλανο.
Να θυμισω οτι τετοια φωτο εχει βγει και στο παρελθον με μια τιγρη απο τον master του National Geographic Nick Nichols που την εστεισε με τριγκερ υπερυθρων και μολις ηρθε η "κυρια" στο λαγουμι της και χωρις αυτος να ειναι κοντα της την μπουμπουνηξε.

http://img.technospot.net/tiger-snapped-by-camera-trap.jpg

Αποσυνδεδεμένος Matia348

• Icarus Mountain Spotters
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιάννενα
    • Σ.Φ.Π.Α "ΙΚΑΡΟΣ"
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 04, 2009, 12:00:18 πμ »
Παράθεση
Πριν 2 βδομάδες πχ, προσπαθούσα να πετύχω τις διασταυρώσεις των Red Arrows στα Χανιά και δεν κρύβω ότι ζήλευα τον Double Ugly που "πυροβολούσε" δίπλα μου με την D300. Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι και καλός φωτογράφος, αλλά πιστεύω ότι για τη συγκεκριμένη σκηνή που κυνηγούσα, ακόμη και κάποιον αρχάριο να είχα δίπλα μου θα ξεκινούσε με 2 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει τα δύο αντίθετα κινούμενα αεροσκάφη το ένα πίσω από το άλλο απ' ότι εγώ. Άρα???

Έλα ρε Γιώργο που έχεις και παράπονο... Ο άλλος μας ανταγωνίζεται με το κινητό... Shocked

Κοιτώντας την φωτογραφία του Double Ugly θυμήθηκα κάτι ανάλογο. Πριν από μερικά χρόνια στην γιορτή της αεροπορίας βρισκόμουνα στο μουσείο (Τατόι) με έναν φίλο. Στεκόμασταν μπροστά στον Όλυμπο όταν πέρασαν από μπροστά μας μια παρέα ξένων (Ολλανδοί), εξοπλισμένοι ανάλογα. Οι κινήσεις τους απόλυτα συντεταγμένες. Ο πρώτος έβγαζε φωτό με ψηφιακή ο δεύτερος τραβούσε slides και άλλος σημείωνε σε μπλοκάκι διάφορα (serial number, τύπο κλπ). Δεν το κρύβω ότι νοιώσαμε κάπως, (ζήλια και θαυμασμό μαζί) για το πόσο ερασιτέχνες φαινόμασταν μπροστά τους εκείνη τη στιγμή και ας είμαστε και "εντός έδρας" . Βέβαια την αμέσως επόμενη στιγμή ήρθε να μας βγάλει από την δύσκολη θέση ο απίστευτος ο Ελληνάρας, ο οποίος βγήκε από την πίσω πόρτα του μουσείου (από την καντίνα) κρατώντας στο ένα χέρι το κινητό (όπως ο τύπος της φωτογραφίας) και στο άλλο μια τυρόπιτα. Στήθηκε στην χειρότερη γωνία που θα μπορούσε κάποιος να βγάλει φωτογραφία τράβηξε μια δύό φωτό ενώ παράλληλα έτρωγε και τα φύλλα πέφταν πάνω του και κάτω. Αφού κοντοστάθηκε μερικά ακόμα δεύτερα μπροστά στα F-104 και φανερά ικανοποιημένος από την όλη φάση προχώρησε για άλλα..........  :)
 ::sorry:: ::offtopic::
Το να αγνοείς τα γεγονότα, δεν αλλάζει τα γεγονότα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:03:25 πμ »
@ Double Ugly και Matia 348: αυτό είναι το παρήγορο στη ζωή. Ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα... :D Παρεπιπτόντως, μιας και δεν το ανέφερε, το ματσούκι δίπλα στο κινητό του φιλόδοξου κυρίου είναι ο 70-200 2.8 του Νίκου. Καταπληκτικό στιγμιότυπο. Λέει όλα όσα προσπαθούσα να περιγράψω με λόγια... ::icon_thumright::

@ Staticjim: Το σενάριο με IR trigger είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά αυτό με το remote και burst mode είναι εύκολο και έξυπνο. Πάντως αν ήμουν εγώ στη θέση του και ανησυχούσα ότι το ρεύμα καυσαερίων θα παρέσυρε τα 85 κιλά μου, θα το σκεφτόμουνα διπλά να αφήσω την πανάλαφρη (σε σχέση με εμένα) μηχανή μου σε ένα τρίποδο και να τα δω να γίνονται FOD για το αεροπλάνο που θα ακολουθούσε.
Επιπλέον έχω ακούσει από τρελλούς επαγγελματίες ότι έχουν φωτογραφήσει και πέρα από τα όρια του γκαζόν με το διάδρομο, απομακρυνόμενοι την τελευταία στιγμή, προκαλώντας τη δικαιολογημένη έκπληξη στους πιλότους που ρωτούσαν τι ακριβώς γίνεται τον πύργο ελέγχου... Για ακριβώς δίπλα από τα όρια του γκαζόν, έχω και οπτικές αποδείξεις :wink:, αλλά δεν τις έχω πρόχειρες...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 04, 2009, 10:35:07 πμ »
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κοντά. Από την άλλη ο φακός μεγαλώνει τις αποστάσεις...

Και εγώ βλέπω πως η φωτογραφική μηχανή είναι... πολύ κοντά.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 04, 2009, 03:34:42 μμ »
"Παιδιά" το 90% των φώτο που "ανεβαίνουν" σε sites και κυρίως σε περιοδικά είναι καρα-photoshop-αρισμένα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  Εχω δεί με τα μάτια μου επεξεργασία γνωστής TV - persona και μου "φυγε το καφάσι"  8) 8) 8)  Και τα καλύτερα φωτόμετρα / φλασόμετρα δεν μπορούν να δώσουν "σύνθετες" μετρήσεις δλδ και αντικειμένου και φόντου, υπάρχει βέβαια η λύση του fill flash αλλά μέχρι κάποιου σημείου  :wink: :wink:  Πολλές, μα ΠΑΡΑ πολλες φώτο στο Nat. Geog. αλλά και άλλων ανάλογων εντύπων (Nature - Natural Vision - Birds κτλ κτλ) "περνούν" απο το καλλιτεχνικό τμήμα "κακά τα ψέματα"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Η πιθανότητα "φωτοπαγίδας" στην αεροφωτογράφηση είναι δύσκολη μιας και λόγω ταχύτητας του αεροσκάφους δεν μπορείς να πετύχεις τόσο "στενό καδράρισμα". Με τέτοια "κόλπα" έχουμε γενικά ευρυγωνιακά πλάνα  :wink: :wink: ** εκτός άμα παγιδεύσουμε κάποιο λαγούμι και περάσει απο κει το ζώο  :wink: ** 
Το τρίποδο και ασύρματη "πυροδότηση" θα συμφωνήσω οτι τα αέρια + κενό αέρος λόγω όγκου - οπισθέλκουσας, θα "ρουφούσαν" την μηχανή  :roll: :roll: :roll:
Απο το μέγεθος του Jumbo και την θέση λήψης υποθέτω οτι "τράβηξε" με φακό 10mm (οχι μικρότερο γιατί τότε πηγαίναμε σε φαινόμενο fish-eye) απο τα 20-25 μέτρα  :roll: :roll: :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 04, 2009, 03:53:26 μμ »
Και ενα μικρό tip  :wink: :wink: όσοι θέλετε να ασχοληθείτε με τέτοιου είδους φωτογράφηση να έχετε πάντα μαζί σας 2 φιλτράκια, ενα UV και ενα πολωτικό (polarize)  :wink: :wink: :wink: Βοηθούν πάααααρα πολύ  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Αυτά βιδώνουν μπροστά στους φακούς και είναι ανάλογα της διαμέτρου του φακού......Με το πολωτικό μπορείτε να "περάσετε" και τζάμια π.χ. φωτογράφηση αντικειμένου μέσα σε βιτρίνα ή ενυδρείο ή αν μεσολαβεί τζάμι γενικά  :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 04, 2009, 03:54:34 μμ »
sorry Skylight ήθελα να πώ και οχι UV........αν καλό θα ήταν πάντα να έχετε "επάνω" στο φακό ενα UV φίλτρο  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #113 στις: Ιουνίου 04, 2009, 04:16:24 μμ »
Πολυ ωραια ολα οσα λετε...αλλα μηπως θα ηταν καλο να δωσετε μερικες γενικες οδηγιες,ολες μαζι συγκεντρωμενες για ασχετους και νεους στον χωρο της αεροπορικης φωτογραφιας σαν και μενα π.χ.???

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #114 στις: Ιουνίου 04, 2009, 04:33:43 μμ »
Χμμμμ φίλε μου δύσκολο μέσα απο ενα μήνυμα να σου πώ ακριβώς τί να κάνεις....βλέπεις κάθε φωτογραφία είναι διαφορετική ανάλογα των συνθηκών, γιαυτό έγραψα πριν "γνώση"....αρχικά πάνε σ' ενα καλό βιβλιοπωλείο και πάρε το βιβλίο του National Geografic "Οδηγός ψηφιακής φωτογραφίας", κάνει γύρω στα 20 ευρώ και προσπαθεί να περιγράψει οσο γίνεται πιο απλά την φωτογράφηση, και μετά αφού διαβάσεις και κατανοήσεις πειραματίσου ανάλογα με την μηχανή σου  :wink: :wink: :wink: ......Τώρα για την αεροπορική φωτογράφηση μια πολύ γενική "οδηγία".....βάλε το πρόγραμμα "Servo AF", μετά "πάνε" στο πρόγραμμα όπου ρυθμίζεις και AV αλλά και TV, ρύθμισε σε f/2 ή το πιο "χαμηλό" που σου δίνει ο φακός και ταχύτητα 1/400 - 1/500 για γρήγορες διελεύσεις ή 1/125 - 1/250 για "αργές" διελεύσεις......έτσι έχεις "γρήγορο" και "φωτεινό" φακό ενώ με το Servo AF κρατόντας μισοπατημένο το κουμπί φωτογράφησης θα lockαρεις συνέχεια το θέμα σου ενώ κινείται (εννοείται οτι το "ακολουθάς" μέχρι την στιγμή που θα το φωτογραφήσεις). Στις "στατικές" φώτο 1000% τρίποδο - πρόγραμμα "AI AF" και μετά πάνε στην ρύθμιση AV βάζοντας f/11 ή και μεγαλύτερο ---- σκοπεύοντας και μισοπατόντας το κουμπί θα ακουστεί ενα "μπίπ" που σημαίνει οτι net-αρε και ρύθμισε αυτόματα την ταχύτητα το φωτόμετρο σου.
 Τώρα "παίζουν" τα λεγόμενα "βήματα" (+/- f stops), οι ρυθμίσεις του φλάς (fill flash - δεύτερη κουρτίνα φλάς κτλ) αλλά αυτά θέλουν μελέτη και δεν υπάρχει ενας κανόνας......

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #115 στις: Ιουνίου 04, 2009, 05:48:59 μμ »
Πολυ ωραια ολα οσα λετε...αλλα μηπως θα ηταν καλο να δωσετε μερικες γενικες οδηγιες,ολες μαζι συγκεντρωμενες για ασχετους και νεους στον χωρο της αεροπορικης φωτογραφιας σαν και μενα π.χ.???

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12021.msg244838.html#msg244838

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #116 στις: Ιουνίου 10, 2009, 02:28:48 μμ »
Φωτογράφηση σε ηλιοβασίλεμα! 110 Π.Μ. σούρουπο στην 337 Μοίρα. ¨Εχει τραβηχτεί με ISO 100, διάφραγμα f11 και ταχύτητα κλείστρου 1/200.

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #117 στις: Ιουνίου 10, 2009, 03:08:50 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 10, 2009, 03:17:27 μμ »
X2  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #119 στις: Ιουνίου 10, 2009, 04:27:31 μμ »
Φωτογράφηση σε ηλιοβασίλεμα! 110 Π.Μ. σούρουπο στην 337 Μοίρα. ¨Εχει τραβηχτεί με ISO 100, διάφραγμα f11 και ταχύτητα κλείστρου 1/200.

(Image removed from quote.)

Με τι φακούλι όμως φίλε. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut:: ::salut::   

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #120 στις: Ιουνίου 10, 2009, 04:51:19 μμ »
Canon EF 24-105 F4L IS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Ιουνίου 10, 2009, 08:08:58 μμ »
Πολύ καλή Γιάννη ::icon_thumright:: Και επειδή περάσαμε στην πλάκα την προσφιλή σου συνήθεια του ξαπλώματος :D, να πούμε ότι ειδικά στη συγκεκριμένη φωτό, αν δεν "έπεφτες" και πάλι χαμηλά, απλά δεν θα είχες το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, γιατί πρέπει η σιλουέτα του αεροπλάνου να ξεχωρίζει στον φωτεινό ουρανό. Και επίσης, ότι για να πετύχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πρέπει να "μετρήσεις" έτσι ώστε να βγάλεις σωστά φωτισμένο τον ουρανό και σκούρο το αεροπλάνο, όπως ήταν ο σκοπός σου. Δεδομένα βέβαια, όλα αυτά για κάποιον έμπειρο φωτογράφο σαν εσένα, αλλά θεωρώ τις διευκρινήσεις απαραίτητες, για να μην νομίζει κάποιος ότι απλά σηκώνουμε τη μηχανή στο αυτόματο, τραβάμε και έχουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Κάποιες μικρές, εύκολες να εφαρμοσθούν, αλλά κρίσιμες λεπτομέρειες, μπορεί να κάνουν την τεράστια διαφορά από μια φωτό σαν τη δική σου με μια αποτυχημένη, κόντρα στον ήλιο φωτογράφιση, όπου λεπτομέρειες στο έδαφος και αεροπλάνο μπερδεύονται σε ένα σκοτεινό πράγμα όπου δεν ξεχωρίζει η σιλουέτα που ήθελες να αναδείξεις.
Στο συγκεκριμένο θέμα έγκειται και η μόνη ένστασή μου για τη φωτογραφία, που αφορά το κτήριο πίσω από τη δεξαμενή. Με δεδομένο ότι δεν μπορούσες να το "εξαφανίσεις", θεωρώ ότι είναι καλύτερα εκεί απ' ότι πχ πίσω από τον IRIS, όπου πραγματικά θα κατέστρεφε τη φωτογραφία. Και πάλι μπράβο ::eusa_clap:: ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 10, 2009, 08:29:27 μμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Διαπιστώνω με μεγάλη χαρά πως έχεις πιάσει ακριβώς το όλο σκηνικό του πως τραβήχτηκε η συγκεκριμένν φωτό! Λες και ήσουν δίπλα μου την
 ώρα της λήψης! Πολύ σωστές οι διευκρινήσεις σου φίλε, όσο για το κτίριο επειδή δεν είμαι και τόσο οπαδός του να εξαφανίζεις πράγματα στο photoshop απλά το άφησα εκεί.

Θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου στο γεγονός πως πρέπει να κουραστείς για να βγάλεις μια σωστή φωτό και σίγουρα δεν είναι αρκετό να πάρεις την μηχανή και να τραβάς στο αυτόματο.

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #123 στις: Ιουνίου 10, 2009, 08:30:06 μμ »
Τελευταία το έχω ρίξει στο plane spotting για εξάσκηση. Δεν έχουν κάτι το ιδιέτερο σαν φωτογραφίες αφού δεν έχω και πολλές επιλογές στο σημείο που τραβάω αλλά αυτό που αξίζει είναι η ποικιλία των αεροπλάνων:

Πληροφορίες για τις ρυθμίσεις στο "image info" του photobucket...

Όσο για τη φωτο του Γιάννη... :shock:

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #124 στις: Ιουνίου 10, 2009, 08:42:57 μμ »
Φίλε Νίκο ξέρεις πόσο σε εκτιμώ σαν φωτογράφο αλλά θα σου κάνω μια μικρή παρατήρηση. Η φωτογραφία που αρέσει πολύ είναι η προ τελευταία με το αεροσκάφος που μοιάζει με ταξί της Νέας Υόρκης! Έχεις χρησιμοποιήσει διάφραγμα 5,6 και ταχύτητα 1/1000. Αν την μεγενθύνεις θα στεναχωρήσεις τον φίλο μου το Fisherman γιατι δεν θα μπορεί να διαβάσει το νηολόγιο επειδή είναι λίγο θολό. Αν τσίμπαγες λίγο το διάφραγμα στο 7,1 ή το 8 θα ήταν ολοκάθαρη . Παρόλα αυτά είναι τραβηγμένη από πολύ όμορφη γωνία μου αρέσει!

::salut::

Tags: