ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Βαψιμο Ξυλινου πλοιου (YAMATO 1/250)

(1/6) > >>

πετρος:
παιδια καλησπερα  με λενε πετρο και ειμαι το νεωτερο μελος του forum.

φτιαχνω ενα ξυλινο μοντελο του "ΥΑΜΑΤΟ" σε κλιμακα  1/250 και θα ηθελα την συμβουλη σας οσο αφορα την προετοιμασια του ξυλου για την βαφη. Η βαφη θα γινει με χρωματα της ΤΑΜΙΥΑ και για το keel θα χρησιμοποιησω spray. ελεγα να χρησιμοιησω βελατουρα για να καλυψω και μερικες ατελειες του planking ειδικα στην πρυμνη αλλα θα ηθελα τις συμβουλες και τις ιδεες σας επειδη δεν εχω καμια εμπειρια στο βαψιμο ξυλινων μοντελων και οι οδηγιες ειναι στα ιαπωνικα

ευχαριστω για το χρονο σας.

πετρος

DIM57:
Πετρο αφησα λιγες μερες να απαντησει καποιος που να ξερει αλλα βλεπω οτι ειμαστε ασχετοι με το θεμα
παντως ανεβασε μια φωτο να δουμε Τωρα για βελατουρα δεν νομιζω ειναι "βαρβαρο υλικο" σε καθε περιπτωση
στοκαρισε καλα το σκαφος με λευκο ξυλοστοκο και τριψε καλα
δευτερο στο καταστρωμα στοκαρισε το "planking" με καφε ξυλοστοκο και τριψτο μεχρι να μεινει ο καφε στοκος μονο στις εσοχες
και μετα μελι βερνικι( νομιζω οτι το Υamato δεν ειχε βαμενο καταστρωμα αλλα στο φυσικο χρωμα του ξυλου)
αυτα και βλεπουμε  ::salut::

ΠΑΝΟΣ:
Φίλε μου έχει δίκιο ο συνάδελφος. Δεν χρειάζετε βελατούρα. Με δύο χέρια σπραιυ ή λούστρο είσαι μιά χαρά, αρκεί να έχεις κάνει καλό τρίψιμο. Σίγουρα θα υπάρχουν μικρά κομμάτια που πρέπει να βαφτούν πρίν τα κολήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ ρίχνω λίγο σπραίυ στο καπάκι της συσκευασίας και με ένα μικρό πινελάκι ζωγραφικής βάφω τα μικρά κομάτια.Επίσης θα χρειαστείς και χαρτοταινία να καλύπτεις τα μέρη με διαφορετικό χρώμα. Καλή επιτυχία και στείλε και φωτό της δουλειάς

Viper:
ποια εταιρια βγαζει το YAMATO σε 1/250 και ξυλινο :?:

babhs65:
Ειναι η hachette που καθε τευχος στα περιπτερα εχει 7 ευρω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση