Αποστολέας Θέμα: MODELWORLD BULGARIA (περιέχει φωτό από Μουσείο)  (Αναγνώστηκε 991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
MODELWORLD BULGARIA (περιέχει φωτό από Μουσείο)
« στις: Μαΐου 20, 2009, 01:09:06 πμ »
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έγινε στη Σόφια ο 5ος διαγωνισμός του τοπικού κλάμπ. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν τα μέλη της IPMS Φάνης Ιορδανίδης, Νίκος Πρωτονοτάριος και η αφεντομουτσουνάρα μου.

Ο διαγωνισμός έγινε σε χώρο που διατέθηκε στο (μικρό - περίπου 150 μέλη) κλάμπ, ΔΩΡΕΑΝ από το Πολεμικό Μουσείο της Βουλγαρίας (Σταύρο μπορείς να τσαντιστείς ελεύθερα:evil: :evil: :evil: :evil:)

Το επίπεδο των μοντέλων θύμιζε δικό μας διαγωνισμό της δεκαετίας του '80 με σχετικά λίγα μοντέλα (περίπου 150) από τα οποία κάπου 25 συνολικά ήταν τα δικά μας και της Σερβικής  IPMS που επίσης συμμετείχε. Όσοι θέλετε να δείτε (ορισμένα από) τα μοντέλα της έκθεσης μπορείτε να δείτε στο http://www.scalemodels-bg.com. Οι δικές μου φωτογραφίες βγήκαν (όπως πάντα) ψιλοχάλια και ντρέπομαι να τις ανεβάσω :oops: :oops: :oops: :oops:. Μέχρι πριν λίγο στα αποτελέσματα αναφέρονταν μόνο αυτά της κατηγορίας "Β" beginers. Για την  ιστορία να πω ότι οι τρείς Έλληνες πήραμε χρυσά: ο Νίκος για το Horch με το αντιαεροπορικό, ο Φάνης με ένα διόραμα με 88άρι και εγώ με το Sherman Crab. Πολλά βραβεία μάζεψαν και οι Σέρβοι φίλοι. Υπήρχε πάντως μια εκπληκτική συλλογή φορτηγών σε διάφορες (μεγάλες) κλίμακες που ήταν σκρατς :shock: :shock: :shock: και καταπληκτικές κατασκευές.

Το καλύτερο μέρος πάντως ήταν τα εκθέματα του μουσείου όπου μεταξύ των αναμενόμενων Τ34, Su 85 και Su 100 υπάρχουν: Ένα Pz IV (μάλλον Ausf H, χωρίς το Rommelkit), ένα Skoda Pz 35 (t), δύο Sturmgesutz ΙΙΙ (με κανονικό mantlet και με saukopf) ένα Jagdpanzer IV (lang) και ένα Η 35 Hotsckiss και ένα μισοδιαλυμένο Sdkfz 7.  Εννοείται ('οπως θα δείτε πιο κάτω) ότι τα παραπάνω είναι σε μάλλον κακή κατάσταση και βαμμένα τσαπατσούλικα σε "υπέροχες" σύγχρονες αποχρώσεις του πράσινου. Καθώς εκτίθενται σε ανοικτό χώρο (και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας) δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν για πολύ ακόμα.

Συνεπώς όσοι προγραμματίζετε ταξιδάκι κατα τη Σόφια, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο (αφήνοντας όμως στο σπίτι τις γνώσεις σας για την ιστορία αφού οι γείτονες έχουν μια.....ιδιότυπη άποψη γι αυτήν. Ενδεικτικά: "Η σκληρή αντίσταση του βουλγαρικού στρατού (στον Β Βαλκανικό πόλεμο) ανάγκασε τους επιτιθέμενους να ζητήσουν ανακωχή" και το κορυφαίο: "Η διαδικασία ένταξης της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε το 1951" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:.

Οι συνάδελφοι μοντελιστές πάντως ήταν άψογοι οικοδεσπότες και περάσαμε καταπληκτικά μαζί. Δώσαμε δε ραντεβού ,στη δική μας έκθεση τον Οκτώβρη όπου ελπίζουμε να τους δούμε.

To H35:

To Skoda:

To Jagdpanzer IV:

Tα Stugs:

To Panzer IV:

Tέλος 4 Σέρβοι και 3 Έλληνες πίνουν μπύρες σε Τούρκικο εστιατόριο στη Βουλγαρία..... Βαλκανική Σύμπραξη

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: MODELWORLD BULGARIA (περιέχει φωτό από Μουσείο)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:53:40 πμ »
Δημήτρη,
συγχαρητηρια κατ' αρχην για τα βραβεία σας
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ευχομαι και του χρόνου περισσότερα
και ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες φωτό και το ρεπορτάζ
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
όσο για το σχόλιο για το άτομο μου .....
εδώ είμαστε ΕΕ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
εκεί λειτουργούν ακόμη με την παλιά τους "ταυτότητα" (την κομμουνιστική εννοώ, προ ΝΑΤΟ κλπ.)
 :shock: :shock: :shock: :shock:
σοβαρά τώρα ..
κι εδώ υπάρχουν ακόμη τσάμπα διαθέσιμες αίθουσες στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα αλλά όπως έλεγε κι η γιαγιά μου
"καλόμαθε η γριά στα σύκα....(κι όλη μερα τα ζητά)"
καλομάθαμε στα μεγάλα και κυριλέ και τα "άλλα" δεν μας κάνουν πλέον  :cry:
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: MODELWORLD BULGARIA (περιέχει φωτό από Μουσείο)
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2009, 08:06:08 πμ »
Σταύρο, το σχόλιο δεν ήταν για σένα αλλά για να τονίσω τη διαφορά αντμετώπισης που έχει η δική μας IPMS, από το δικό μας Πολεμικό Μουσείο. Εγώ άλλωστε, ήμουν από τους υπέρμαχους του "Απόλλωνα" μετά τη γνωστή συμπεριφορά του Μουσείου, στο σχετικό θέμα που άνοιξε μετά τις εκλογές της IPMS.

Πάντως είναι θλιβερό αυτά τα σπάνια κουκλιά να βρίσκονται εκτεθιμένα στα στοιχεία του καιρού (και στη Σόφια δεν είναι καθόλου φιλικά στο....χρήστη). Με δεδομένο μάλιστα ότι το Μουσείο τους δεν έχει προσωπικό συντήρησης, δεν τα βλέπω να υπάρχουν για πολύ καιρό.

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Tags: