Αποστολέας Θέμα: Israeli Mirage III 1/48,EDUARD  (Αναγνώστηκε 6547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
Israeli Mirage III 1/48,EDUARD
« στις: Μαΐου 19, 2009, 07:07:19 μμ »
Ειναι καιρος τωρα που το ζαχαρωνα να το ξεκινησω ........ αναμφιβολα ενα απο τα πολυ αγαπημενα μου αεροσκαφη.
Αναμεσα στα 4 48αρια απο το στοκ αρπαξα αυτο της Eduard και χωρις πολυ σκεψη ξεκινησα τη κατασκευη στρεϊτ απο το κουτι με την μονη προσθηκη ενος καθισματος και τιποτα παραπανω.Θα υπαρξουν και αλλα κατευθειαν απο το κουτι τους κιτ γιατι καμια φορα ψιριζω τη μαϊμου παρε το ενα παρε το αλλο βελτιωτικο και ειναι καποια κιτ που δεν με χαλανε καθολου να βγουνε στρεϊτουρες.
Το κιτ της Eduard απο γραμμωση πριτσινι και λεπτομερεια μια χαρα ειναι ......ακομα και το καθισμα με λιγη περιποιηση καμια ζωνουλα μαξιλαρακια κλπ καλο ειναι σαν βαση.Τα σημεια που θελουν προσοχη ειναι οταν ερθει η ωρα να κλεισουν τα 2 μισα εκει θελει προσοχη στην ενωση τους γιατι το ενα μισο κοιταει στην ανατολη και το αλλο στη δυση.Εγω αρχισα να κολαω απο την πισω μερια και εφτασα προς το κωνο.Βεβαια αν παρατηρησετε το καθετο σταθερο και το δειτε απο την εξαγωγη γερνει ελαφρως προς τα δεξια αλλα πολυ λιγο και δεν κανει μπαμ.Ενα αλλο περιεργο σημειο ειναι οι εισαγωγες οι οποιες θελουν ευθιγραμμιση με το κατω μερος της δελτα γιατι ολα αυτα μαζι κανουν το μισοφεγγαρο.
Τα δε σηματα της Eduard ειναι απλα καταπληκτικα αν τα δεις απο κοντα νομιζεις οτι ειναι βαμμενα !!
Στο ρεζουμε τωρα για χρωματα χρησιμοποιησα της Testors 1706,1742,1716 για την τριχρωμη και το 2049 για την κατω επιφανεια.
Σκοπος της κατασκευης ειναι καθαρα κατι που μου αρεσε εμενα και οχι τοσο αν το αεροσκαφος το συγκεκριμενο εχει αυτη τη μπιχλα και το ξεθωριαμσα.
Ηδη ακουω τους Παπατζες να λενε "Ειναι ΛΑΘΟΣ!!". ::violent1:: ::MP5:: ::M16:: ::M249SAW::
Δεν θα εκφραστω κραταω επιπεδο !!!!  ::icon_rr::
Το συγκεκριμενο εχει 11 καταριψεις αρα μιλαμε για μαχημο αεροπλανο και στο μυαλο μου ενας μαχητης δεν θα μπορουσε να ειναι πεντακαθαρος και με ανεπαφα χρωματακια.Ετσι του ΑΛΑΞΑ ΤΑ ΦΩΤΑ   ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::
Ως γνωστον λογω αλτσχα πρεπει να ριξω λιγο φθορουλα και στα ελαστικα , φωτα ναυτιλιας αρ.δεξ. και καθετο και δεν ξερω κιεγω τι αλλο ακομα κατι θα θελει.
Αυτα μπουρου μπουρου τοση ωρα παρτε και καμια φωτο  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Απ: Israeli Mirage III 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:13:20 μμ »
Δημήτρη έδωσες ρεσιτάλ βαψίματος/Panelling φθορών.....
Δέ ξέρω φυσικά κατα πόσο τα συγκεκριμενα ηταν τοσο φθαρμενα αλλα σιγουρα του χεις δωσει μια πολυ ρεαλιστική αποψη!!!!!!!!

Σκοπεύω να εφαρμόσω αυτή την συνταγή πολύ σύντομα...!!

Συγχαρητήρια Μήτσε!!!!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:13:59 μμ »
να μην ρωτησω τη εχει καταρίψει   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

δεν ξερω τι θα πουνε οι ¨παπατζες"... εμενα μ'αρεσει   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

αντε....κανα δικο μας να φτιαξεις τωρα   :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:18:03 μμ »
Είναι προφανέστατα λάθος!

Αν και μου αρέσει πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:19:13 μμ »
Έχει καταρρίψει πολλά ρώσικα μαχητικά που τα πιλοτάριζαν κάτι άχρηστοι πιλότοι.....
 :mrgreen:
Δημήτρη εξαιρετικά μάχιμο και όμορφο το πετούμενό σου.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:24:27 μμ »
Μιά και δεν εμφανίστηκαν ακόμα παπάτζες...  ::glossa:: να προλάβω να πω ότι μου αρέσει πολύ  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:25:45 μμ »
Με δυο λόγια πανέμορφο!

Η φθορά είναι ρεαλιστικότατη. Θα μπορούσε να έχει και ακόμα περισσότερη - σχετικές φωτό σε συγκριτικό που θα ακολουθήσει ανάμεσα στα Eduard & Hobby Boss.
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:29:58 μμ »
Μα την Αγία Γελάδα!!! :shock:  :shock:     :mrgreen: :mrgreen:
Μήτσο είναι το καλύτερο αεροσκάφος που έχω δει από τα χέρια σου και επίσης το καλύτερο Ισραηλινό Μιράζ 3 που έχω δει γενικότερα.Μπράβο!
Βέβαια έχει κάποιες ασυνέχειες στο wash  :twisted:  ,αλλά πιστεύω θα το διορθώσεις. ::violent1::

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 19, 2009, 07:44:35 μμ »
απιθανο.δε ξερω ποσο σωστες ειναι οι φθορες αλλα δε με νοιαζει.κ ξανα,απιθανο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:08:53 μμ »
Μπραβο!! Ειναι πανεμορφο
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:15:35 μμ »
Απλα καταπληκτικο!!!!! :shock: :shock:

ρεσιταλ βαφης και φθορων σε ρεαλιστικοτατο επιπεδο!!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright::

Αξιος Αξιος!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αντε και σε 32αρα κλιμακα :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:22:55 μμ »
...
Ηδη ακουω τους Παπατζες να λενε "Ειναι ΛΑΘΟΣ!!". ::violent1:: ::MP5:: ::M16:: ::M249SAW::
Δεν θα εκφραστω κραταω επιπεδο !!!!  ::icon_rr::

Ενταξει το ότι είναι ΛΑΘΟΣ το ξέρεις απο μόνος σου και είναι προς τιμήν σου που το αναγνωρίζεις! ::077devil::
Δέν του έβαλες zimmerit και το Dunkelgelb σου βγήκε πολύ ανοιχτό! ::smilieinbox:: ::noidea::
Παράθεση
...
Ως γνωστον λογω αλτσχα πρεπει να ριξω λιγο φθορουλα και στα ελαστικα , φωτα ναυτιλιας αρ.δεξ. και καθετο και δεν ξερω κιεγω τι αλλο ακομα κατι θα θελει.
Εντάξει... καλό το έκανες το ερείπιο ::glossa:: αλλα ο κώνος γιατί είναι απο άλλο αεροπλάνο? Κανένας ατζαμής σάν και εσένα το οδηγούσε? ::bristow:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:25:13 μμ »
Δημήτρη πολύ όμορφη κατασκευή και όμορφο κοφτό βάψιμο της παραλλαγής ::icon_thumright::.
Πολύ όμορφη προσπάθεια :D ::eusa_clap::.
Μια παρατήρηση θα μου επιτρέψεις να κάνω σχετικά με το contrast των σκούρων χρωμάτων της παραλλαγής. Το ξάνοιγμα των  σκούρων χρωμάτων αναπαριστώντας την φθορά του χρώματος θα το προτιμούσα με το βασικό χρώμα + 10% λευκό και όχι με τόσο ανοιχτό χρώμα (κοντά στο λευκό), γιατί η αντίθεσή τους είναι υπερβολική για την κλίμακα. Ποιο σωστό μου φαίνεται το ανοιχτότερο χρώμα (sand) που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ποιο ανοιχτές αποχρώσεις για την φθορά λόγω που το χρώμα είναι από τη βάση του ποιο ανοιχτό.
Επίσης η φθορές των σημάτων πρέπει να γίνονται σε όλη τους (σχεδόν) τη επιφάνεια και όχι σε ένα τμήμα τους, παρατηρώντας το περισσότερο στο μοιρόσημο και στα s/n του αφους, στις πλευρές του κάθετου σταθερού. Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις χωρίς να υπάρχει κανόνας βαψίματος και απόδοσης των φθορών :wink:
Καλή συνέχεια και με τα άλλα τρία 48αρια σου... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:30:02 μμ »
Μητέρα Γη!! Φανταστικό βάψιμο παπατζόφιλε Μητσάρα!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Οι φθορές εξαιρετικές, έσκισες!!!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:45:30 μμ »
Φίλε μου πολύ όμορφη κατασκευή και πανέμορφο βάψιμο.!!!!!!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:52:22 μμ »
Δημητρη πραγματικα ειναι καταπληκτικο. Εξαιρετικο βαψιμο και υπεροχες φθορες.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Βιντεακι απο αυτο εχουμε???   ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::  :lol: :lol: :lol:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:53:21 μμ »
Παπατζα ειναι σπεσιαλ το πετουμενο! ::eusa_clap:: Μια παπατζοπαρατηρηση μονο. Καντου και καμια λαδια απο κατω με μαυρο, οχι μονο καφε.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:59:04 μμ »
Εντάξει... καλό το έκανες το ερείπιο ::glossa:: αλλα ο κώνος γιατί είναι απο άλλο αεροπλάνο? Κανένας ατζαμής σάν και εσένα το οδηγούσε? ::bristow:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::
Λοιπόν, πολύ καλά έκανε και το έκανε με άλλη μύτη, μιας και στις 07/10/1973 το συγκεκριμενο αεροσκάφος είχε ένα ψιλοατύχημα στην απογείωση και κατέληξε έτσι. Εειδή στο Ισραήλ ΤΙΠΟΤΑ δεν πετιέται, επισκευάστηκε αν και ήταν έτοιμο μόνο μετά τον σύντομο πόλεμο.

(Israeli Mirage and Nesher aces, Shlomo Aloni, 2004, Osprey Publications, ISBN 1-84176-653-4, σελ. 77)

Και η παραλλαγή δείχνει αρκετά ταλαίπωρη, οπότε δικαιολογούνται οι φθορές.

Μπράβο ρε Δημήτρη, είναι ΑΨΟΓΟ! Και μέσα στον ήλιο του Ισραήλ, πολύ γρήγορα τα χρώματα γινόντουσαν μαντάρα, για την προσωπική μου άποψη είναι τέλειο! Συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 19, 2009, 09:03:14 μμ »
Λοιπόν, πολύ καλά έκανε και το έκανε με άλλη μύτη, μιας και στις 07/10/1973 το συγκεκριμενο αεροσκάφος είχε ένα ψιλοατύχημα στην απογείωση και κατέληξε έτσι. Εειδή στο Ισραήλ ΤΙΠΟΤΑ δεν πετιέτα, επισκευάστηκε αν και ήταν έτοιμο μόνο μετά τον σύντομο πόλεμο.

Και η παραλλαγή δείχνει αρκετά ταλαίπωρη, οπότε δικαιολογούνται οι φθορές.

Μπράβο ρε Δημήτρη, είναι ΑΨΟΓΟ! Και μέσα στον ήλιο του Ισραήλ, πολύ γρήγορα τα χρώματα γινόντουσαν μαντάρα, για την προσωπική μου άποψη είναι τέλειο! Συγχαρητήρια!
Τότε θέλει φρέσκο βάψιμο ο αριστερός αεραγωγός! Και πάλι ΛΑΘΟΣ είναι! :twisted: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 19, 2009, 09:08:58 μμ »
Τότε θέλει φρέσκο βάψιμο ο αριστερός αεραγωγός! Και πάλι ΛΑΘΟΣ είναι! :twisted: ::lol18::
Γιατί; Τον ίσιωσαν και τον άφησαν, πιο μπίχλικος πρέπει να γίνει! Ξέρω κάτι γατιά σε φαναρτζίδικα που το φέρνουν στα ίσα του σε μισή ωρίτσα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 19, 2009, 09:57:00 μμ »
Πολύ ωραίο  ::evil4:: ::evil4:: ::evil4:: ::evil4::.
Πρωτότυπο και όμορφο μοντέλο.Μ'αρέσουν οι  τρελές φθορές και η ταλαιπωρημένη παραλλαγή.
Σίγουρα σε φέρνει στο κλίμα της περιοχής όπου οι άνεμοι φέρουν αρκετή σκόνη ερήμου.

Η καλύπτρα έχει κολληθεί μετά την φωτογράφηση?

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 19, 2009, 10:10:24 μμ »
Ηοly Cow Amazing ,Μπραβο ΠΑΠΑΤΖΑ επιτελους μια πολυ καλη δουλεια ,επισης πρεπει να αναφερθει οτι τα σηματα καταριψεων αναφερονται στο αεροσκαφος και οχι στον πιλοτο

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 19, 2009, 11:11:34 μμ »
Παιδες ευχαριστω ναστε καλα και καλες κατασκευες  ::salut::

να μην ρωτησω τη εχει καταρίψει   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Οκ ρωσικα ητανε αλλα οχι με ρωσους πιλοτους  :mrgreen: .......ασε που πιστευω οτι ηταν και λιγο ανισες μαχες ναχεις μιραζ 3 και ο απεναντι μιγκ 15 και 17.

Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις χωρίς να υπάρχει κανόνας βαψίματος και απόδοσης των φθορών :wink:
Γιαννη μη το συζητας καθε προσωπικη σου αποψη ειναι μια πολυ καλη συμβουλη  ευχαριστω :D

Ενταξει το ότι είναι ΛΑΘΟΣ το ξέρεις απο μόνος σου ........

Εισαι παπατζας θα εισειγηθω να γινει και καινουργια κατηγορια στην εκθεση .....κατηγορια ΛΑΘΟΣ ανεξαρτητου κλιμακας  ::glossa:: ::glossa::

Η καλύπτρα έχει κολληθεί μετά την φωτογράφηση?

Οχι Amen δεν την εχω κολησει ακομα την αφησα ετσι μεχρι να δω τι θα κανω με τη βιρτρινα μου που πασχει απο πορτες για να μην σκονιζετε το εσωτερικο.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 19, 2009, 11:12:54 μμ »
Πραγματικά πανέμορφο!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αααα ρε Μήτσε βάλθηκες να μας τρελάνεις και εσύ... από WW1 σε IAF και από 72 σε 48 μας πας!!!!
Μπράβο! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 20, 2009, 12:58:26 πμ »
Πολύ ωραίο βάψιμο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: mirage iii iaf