Αποστολέας Θέμα: Η Οσμή του Θανάτου...  (Αναγνώστηκε 3079 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
Η Οσμή του Θανάτου...
« στις: Μαΐου 15, 2009, 11:14:16 μμ »
Το συγκεκριμενο διοραμα αρχισε βασικα σαν μια ασκηση δημιουργιας "υγρου περιβαλοντος", υποτιθεται να γινει κατι απλο σαν εξασκηση, αλλα κατεληξε να γινει ενα λιγο πολυ πιο συνθετο απο οτι φανταζομουν. Ειμαι ετοιμος για καθε κριτικη...

Τα "πουλια" ηταν το κερασακι στη τουρτα και δεχτηκα αρκετα πειραγματα απο φιλους αλλα και απο ορκισμενους "εχθρους"(δεν λεμε ονοματα...)

salonikios

• Επισκέπτης
Απ: Η Οσμή του Θανάτου...
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2009, 11:47:27 μμ »
αφού είσαι έτοιμος για κάθε κριτική....είναι απαίσιο! πλάκα κάνω βεβαίως βεβαίως  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: όντως τα πουλιά δίνουν την όλη αισθηση στο διόραμα σου και το κάνουν τρομακτικό! μου αρέσει και έτσι βυθισμένο που το έβαλες...πολύ καλή δουλειά  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 16, 2009, 12:02:12 πμ »
Το υγρό στοιχείο και το βύθισμα του άρματος σ'αυτό είναι πολύ καλό.....η αίσθηση του νερού και το χρώμα τέλεια....
Πιστεύω οτί το άρμα πρέπει νατο ταλαιπορίσεις λίγο ακόμα ιδιαίτερα στην περιοχή του κινητήρα....επίσης στη γραμμή του νερού και στην επαφή με το
άρμα να δώσεις μια πιο υγρή αίσθηση....... φίλε Kami το διοραμά σου είναι πάρα πολύ καλό....και εντυπωσιακό και οι παρατηρήσεις μου
είναι τελείως υποκειμενικές και  προσωπικού γούστου..........keep modelling.....το'χεις.....

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 16, 2009, 12:36:13 πμ »
εξαιρετικα δραματικο ,ωραιο το υγρο βαλτωδες στηχειο, τα φυτα ανατριχιαστικα, τα πουλια εξυπνη πρωτοτυπια ,ως εκ τουτου συμφωνω με τον c.nemo
για λιγη ταλαιπωρια στο αρμα να δεσει καταστροφικα με την οσμη του θανατου και τα κορακια.. μπρρρ :mrgreen:...................................................
μπραβο ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 16, 2009, 12:57:15 πμ »
εντυπωσιακή σύλληψη και δραματικό περιβάλλον - τα πουλιά  ::icon_thumright::

το διόραμα θα βελτιωθεί θεαματικά με το χρωματικό "δέσιμο" των ξερών δένδρων με πιο σκούρο πρασινοκαφέ νερό και ξεραμένα φυτά

το άρμα είναι πολύ "καθαρό" μέσα στο βάλτο- "ταλαιπωρία" είναι απαραίτητη

το καμουφλάζ στις φιγούρες φαίνεται ωραίο, ένα tone down θα βοηθήσει να δέσει με το τελικό αποτέλεσμα

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 16, 2009, 01:35:30 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες, πολύ καλό, το έλος πάρα πολύ επιτυχημένο και η τοποθέτηση των πουλιών κάνει πιό έντονη την αίσθηση του δράματος.

Το άρμα λίγη ακόμη ταλαιπωρία και είσαι οκ  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 16, 2009, 06:33:42 μμ »
Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια (σκληρή κριτική είπαμε !)::violent1::Θα ζητήσω απο Ζαρκ να ανεβάσει κι άλλες φωτο-ομολογώ πως είμαι παλιομοδίτης δεν χρησιμοποιω κινητό ούτε ψηφιακή και ζαλίζω φίλους για ανέβασμα- ::Laie_41:: ::tanzen_009:: ::Help2:: ίσως τότε δεν μου ζητάτε να λερώσω κι άλλο το su122. Αλήθεια κανένα σχόλιο γιά τα νούφαρα?!!Νομίζω πως έκανα ανακάλυψη ::sign::! για τα πουλιά??!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 16, 2009, 07:07:59 μμ »
Πολύ ωραία σκηνή, ωραία ιδέα-σύλληψη όσο και στήσιμο.  ::icon_thumright:: Η νεκρή φύση με τα ξερά δέντρα, τα κοράκια αλλά και το έλος αποδίδουν τέλεια αυτή την οσμή θανάτου. Το βαλτώδες νερό άψογα φτιαγμένο. Επίσης αν μπορούσες πες μας τι έχεις χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του, όσο και για τα΄πολύ ωραία νούφαρα.

Όπως είπε και ο Πέτρος κι εμένα με ξενίζει κάπως το πολύ έντονα πράσινο νερό (που το χρώμα του παραπέμπει σε αντιψυκτικό αυτοκινήτου) και θα πρέπει να σκουρήνει κάπως.
Το άρμα είναι πολύ ωραίο θα ήταν όμως ακόμα πιο ωραίο να δείχνει πιο ταλαιπωρημένο - βρωμισμένο - λασπωμένο και σίγουρα μέσα εκεί (ακόμα και αν έχει μείνει ελάχιστες ώρες) πιο σκουριασμένο. 

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 16, 2009, 09:39:37 μμ »
Αλήθεια φίλε Kami πές μας πως έφτιαξες τα νούφαρα και τα πουλιά....αλλά και το νερό που μπορεί να ξενίζει μια και
είναι ασυνήθιστο........αλλά πολύ καλό......

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 17, 2009, 12:58:37 πμ »
Εχουμε και λέμε 1)κοράκια:tamiya 35201 germ.tank crew at rest έδωσε το πρωτότυπο , τα άλλα είναι αντίγραφά του σε καλούπια -2 μισά-πλαστελίνης :!:το υλικό που χυτεύτηκε είναι γύψος!
2)νούφαρα:προσθήκη και ανακάλυψη της τελευταίας στιγμής (δεν τα είχα προγραμματίσει) δίκταμο (κάτι σαν τσάι του βουνού) κρητικό
3)στάσιμο νερό :1ο στάδιο γύψος που στρώθηκε σχετικά αραιός σε καλά αλφαδιασμένη βάση . 2ο στάδιο ρητίνη 2 συστατικών...όχι δεν το κρατάω μυστικό αλλά έδωσα στον Ανθιμο τη συσκευασία με το υπόλοιπο για να το αξιολογήσει για τον φάρο του.  ::smilieinbox:: ʼνθιμε αν το δεις ανέβασε το όνομα γιατί δεν το θυμάμαι ::painting:: ο.κ?
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Είναι πολύ καλό υλικό , στεγνώνει τελείως διάφανο, ανμιγνύεται με ακρυλικά χρώματα-ακούς εκεί "αντιψυκτικό" :twisted:-δεν κάνει εξώθερμη και έτσι δεν κινδυνεύει ότι βυθιστει μέσα. Τέλος τα καλά, είναι λίγο και σχετικά ακριβό  αν χρειαστούν μεγάλες ποσότητες γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο γύψος του πρώτου σταδίου.Αυτά για την ώρα.Συνεχίστε την κριτική για να τα πω όλα ::mastigio::!!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 17, 2009, 12:04:37 μμ »
....-ακούς εκεί "αντιψυκτικό" :twisted:-...
...ή paraflu της ΒΡ  :mrgreen: το ίδιο χρώμα ακριβώς έχει αυτό που χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητο.  :lol: :lol:

Σοβαρά τώρα, αν κατορθώσεις να κάνεις το νερό να φαίνεται λίγο πιο σκούρο καφεπράσινο - ψεκάζοντας ίσως σε κάποια σημεία που φαίνεται περισσότερο με ένα διαφανές ακρυλικό χρώμα - πραγματικά θα είναι φοβερό.  ::icon_thumright::

Συνεχίστε την κριτική για να τα πω όλα ::mastigio::!!
Πες και τα υπόλοιπα τώρα  ::mastigoma::  :lol:

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 17, 2009, 09:15:10 μμ »
...Φτάνει ομολογώ τα δέντρα είναι ρίζες απο πραγματικό πλατάνι που ξέβρασε ποτάμι....Θα θυμώσω με το paraflu ,πράγματι ίδιο χρώμα είναι-έχεις  δίκαιο-,ΑΛΛΑ ,δίπλα στο ίδιο αυτό αυτό ποτάμι υπήρχε χώρος εγκατειλημένος για πάπιες ,με στάσιμο νερό (και νούφαρα) σε χρώμα parafluίί!! Mη  ::mastigoma:: άλλο.O.K?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 17, 2009, 09:40:30 μμ »
Φίλε Kami τώρα είδα το γερμανό που κρατά τη μύτη του με δυσφορέια.......έχεις βάλει κανένα πτώμα
Ρώσου μεσα στο άρμα σε πλήρη αποσύνθεση;..........Καταπληκτική σύλληψη και επιτυχιμένο χειρουργείο......

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 17, 2009, 10:06:44 μμ »
ΕΝΟΧΟΣ...Νιωθω ενοχες γιατι ισως οι φωτογραφιες μου αδικουν το μοντελο του φιλου Καμι. Το ξερω οτι για να βγαλω μια καλουτσικη φωτογραφια πρεπει να βγαλω αλλες 100...
      Για το τελευταιο σχολιο περι...πτωματος στο εσωτερικο του πυργου... ΑΧΑΑΑΑΑ, ποιος επεμενε να βαλουμε ενα με τα αντερα εξω υπο κλιμακα... και ποιος επεμενε να δημιουργισουμε εμετο στην 1/35.....
      Και κατι τελευταιο,   ημουν ο πρωτος που ειδα το συγκεκριμενο διοραμα τελειωμενο και πρεπει να πω οτι χανει πολυ στη φωτογραφιση...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 17, 2009, 10:33:26 μμ »
...Φτάνει ομολογώ τα δέντρα είναι ρίζες απο πραγματικό πλατάνι που ξέβρασε ποτάμι....Θα θυμώσω με το paraflu ,πράγματι ίδιο χρώμα είναι-έχεις  δίκαιο-,ΑΛΛΑ ,δίπλα στο ίδιο αυτό αυτό ποτάμι υπήρχε χώρος εγκατειλημένος για πάπιες ,με στάσιμο νερό (και νούφαρα) σε χρώμα parafluίί!! Mη  ::mastigoma:: άλλο.O.K?

it's your show κι αν εσένα σου αρέσει, δεν πέφτει λόγος σε κανένα τρίτο

αλλά, ανεξάρτητα αν     υπήρχε χώρος εγκατειλημένος για πάπιες ,με στάσιμο νερό (και νούφαρα) σε χρώμα parafluίί!!     το χρώμα του βάλτου, αν δεν θυμίζει παραφλού, θυμίζει λικέρ μέντας  :lol: :lol: :lol:
μη ξεχνάς ότι ο μοντελισμός είναι καλλιτεχνική απεικόνιση υπό κλίμακα και από αυτή την πλευρά το χρώμα του βάλτου ...
βέβαια εσύ αποφασίζεις  :roll: :roll: :roll:

.........ποιος επεμενε να βαλουμε ενα με τα αντερα εξω υπο κλιμακα... και ποιος επεμενε να δημιουργισουμε εμετο στην 1/35.....

αντερα και εμετο
δεν νομίζω ότι έχουν θέση στο μοντελισμό

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 18, 2009, 12:58:23 πμ »
Πέτρο μην παρεξηγείς το μαύρο χιουμορ του Ζάρκ. Υπήρξε προβληματισμός σε τοπικό -φιλικό επίπεδο (πατρινών "λαλακηδων"=μοντελιστών) για το αν θα έπρεπε να προσθέσω πτώμα αρματιστή στο εσωτερικό. Σαν αρχαία τραγωδία όπου δεν εμφανίζεται νεκρός επί σκηνής ,μόνο υπαινικτικά,αρκέστηκα στο γερμανό που κλείνει τη μύτη του και στα κοράκια(πτωματοφάγα πτηνά). Αλλωστε στην μη φωτογραφημένη δεξιά πλευρά του su122 υπάρχει πετυχημένη διάτρηση που άνοιξε το θώρακα στο "τρίγωνο" οροφής-δεξ.πλευράς-πίσω πλευρας υπερκατασκευής-βασίστηκα σε αυθεντική φωτο-και έστειλε τη θυρίδα στο paraflu ,συγγνώμη στο βάλτο ήθελα να πώ. Πιστεύω ότι μιά τέτοια έκρηξη στο εσωτερικό θα "κιμαδοποιούσε" το άτυχο πλήρωμα και δεν ξέρω πως ,ούτε και ήθελα να αναπαραστήσω κάτι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 18, 2009, 12:23:28 μμ »
Πολύ καλό  ::icon_thumright:: και τα κοράκια ωραίο αλλά ο στρατιώτης που κρατάει την μύτη του είναι όλα τα λεφτά  ::eusa_clap::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 18, 2009, 12:47:11 μμ »
 Φίλε Kami συνχαριτήρια για τη δουλειά σου και την απάντησή σου''εξήγηση''κρατάς το forum στο επίπεδο που του αρμόζει......

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 09, 2009, 10:49:43 μμ »
Μετά από μήνες επανέρχομαι σε ένα παλιό θέμα λίγο για να παρηγορηθώ με την ήττα των somua & λίγο να δείξω πόσο σημασία έχει η φωτογράφιση στην παρουσίαση. Τελικά η "οσμή" πήρε αργυρό στην τοπική έκθεση...& μιά εικόνα από χρυσό της ίδιας "σκηνοθετικής προσέγγισης"...γειά σου Τάκη καλλιτέχνη! ::eusa_clap:: ευχαριστώ ,μ'αρέσω!!! ::icon_thumright:: 

Tags: