Αποστολέας Θέμα: KING TIGER w/ 10.5 !!!! L 68Kwk [ o φονιας των JS2 ]  (Αναγνώστηκε 2676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
KING TIGER w/ 10.5 !!!! L 68Kwk [ o φονιας των JS2 ]
« στις: Μαΐου 08, 2009, 12:26:15 πμ »
H εμφανιση των JS 2 πανικοβαλε τους γερμανους γιατι πλεον οι σοβιετικοι περα απο τον αριθμο ειχαν ενα   [ παρα τα μειονεκτιματα του ] θηριο να αντιπαραταξουν στα TIGER I και ΙΙ. Μεγαλη θωρακιση χαμηλη σιλουετα και  ενα πραγματικα μεγαλο κανονι, ηταν τρομερα προβληματα για τους αρματιστες. Οπως ηταν φυσικο, αναζητηθηκαν λυσεις, οπως βελτιωμενα διατρητικα βληματα αλλα οι ελλειψεις σε μεταλλα ηταν τεραστιες. Ετσι στα χαρτια τουλαχιστον σχεδιαστικε ενα νεο πυροβολο 10,5 cm το L /68 KwK Αυτο θα ηταν η απαντηση στα JS 2 και 3 αλλα.... ηταν πλεον αργα. Τα στοιχεια μου λενε οτι δεν προχωρησε περα απο το σχεδιαστηριο, ομως η εταιρια ZITADER το ...βγαζει  ::077devil:: Ετσι μπηκα στον πειρασμο να κανω ενα ακομα KING TIGER με αυτο το τεραστιο πυροβολο. { τι να κανω. μου αρεσουν τα WHAT IF ] Το εκανα μολις βγηκε απο την γραμμη παραγωγης και τοποθετηθηκε το κανονι. { δικο μου ειναι το εργοστασιο παραγωγης οτι θελω κανω  :mrgreen:]
Α! και για τους καλλιτεχνες, δεν εχει τιποτα, γιατι μολις βγηκε απο τη γραμμη  ::lol1

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020061.jpg[/imgt]
Γινεται αντιληπτο το μηκος της κανης. Δεν μπορουσα να το πιασω με την μηχανη.   [ την μαθαινω ακομη  :shock:

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020063.jpg[/imgt]
Το μηκος με το κλειστρο ειναι τοσο μεγαλο...οσο και ενα μεσο αρμα απο κανονι στο πισω μερος  :twis
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020067.jpg[/imgt]

Ε εχει βεβαια και καποια μακρυκανα το μαγαζι

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020066.jpg[/imgt]

εδω φαινονται  οι διαφορες στο μαντλερ.

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020069.jpg[/imgt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020068.jpg[/imgt]

Και επειδη ο εχθρος του μεγαλου ειναι το μεγαλυτερο, να και κατι.... πραγματικα μεγαλο . [ τι να κανω, δεν φταιω εγω υπηρχε ]
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020070.jpg[/imgt]

Και για το αντιπαλο δεος οι αμερικανοι κανανε αυτο. {ειναι στις προσεχεις κατασκευες ]

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020073.jpg[/imgt]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Απ: KING TIGER w/ 10.5 !!!! L 68Kwk [ o φονιας των JS2 ]
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 11, 2009, 09:13:21 πμ »
Πραγματικά τεράστιο με το  L 68 Kwk  8)

Το άλλο δίπλα (στην τελευταία φωτό) τι είναι?
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 11, 2009, 06:27:50 μμ »
Ενα ενα αρχηγε γιατι με μπερδεψες και μου εριξες και ποντο για τους καλλιτεχνες :twisted:
ποιο αρχισες τωρα? το τ34 τι κανει περιμενει σειρα? :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 12, 2009, 11:00:03 μμ »
Δημητρη ενοουσα οτι  το  King Tiger δεν εχει  ::shower:: Wash  :D  [τωρα θα μου πεις και ποιο εχει?  ::077devil:: ε, ολο και καποιο εχει  ::eusa_whistle:: ] Το Τ34.... θελει δουλεια ακομα  ::cofee_proi::
Για τον φιλο George R αυτο το.... πολυ μεγαλο ειναι το GRILLE 17 ενα αυτοκινουμενο πυροβολο σε  ενα επιμυκιμενο σασι Tiger II με το πυροβολο 17 Κ . Κατασκευαστηκε ενα προτοτυπο και οι φωτο που υπαρχουν το δειχνουν χωρις το κανονι επανω, { σχολιο φιλου που το ειδε.... Μπα επιασε την 1/24 η τρουμπετερ ? ]
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 12, 2009, 11:08:56 μμ »
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020072.jpg[/IMGt]

Και ενα σερμανακι για να μη μεινουν παραπονεμενοι οι συμμαχοι
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 13, 2009, 08:08:39 πμ »
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5020072.jpg[/IMGt]

Και ενα σερμανακι για να μη μεινουν παραπονεμενοι οι συμμαχοι

To Grille 17 ποιά εταιρεία το βγάζει?

Το ...κονσερβοκούτι πρέπει να το φωτογραφίζεις μόνο του, έτσι μοιάζει με 72άρι δίπλα σε 35άρι  :mrgreen:  (ή σαν smart δίπλα σε cayenne)  :mrgreen:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 13, 2009, 11:12:23 πμ »
Όταν πυροβολούσε αυτότο πράμα πήγαινε πίσω το King Tiger?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 14, 2009, 07:28:37 μμ »
Σχολιο καλου φιλου και αμετανοητου σερμανα. Ε, στις ποσες  [ βολες ] ραγιζε ο πυργος?  Παντως αν μιλαμε για οπισθοδρομηση, οι αμερικανοι εβαλαν τον τον πυργο του Μ 36 με το πυροβολο των 90 πανω σε ....Hellcat M 18....εκεινο πηγαινε 2 ποδια...πισω και στο πλαι αν εριχνε τουμπαριζε. Η ACADEMY παντως το βγαζει ως Super Hellcat. :mrgreen:
 Πρακτικα παντως καλο θα ηταν το κανονι αυτο, αλλα θα ηθελε και νεο αρμα. Στα χαρτια παντως, και με μερικα ημιτελη προτοτυπα η νεα σειρα αρματων Ε θα ηταν αχτυπητη. Αλλα αυτα τα κακα Β17 ειχαν αλλη γνωμη και τα κανανε ολα αλοιφη....... :? θα κανω προσεχως ενα αφιερωμα στην σειρα Ε  ::eusa_pray::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:53:15 μμ »
Όταν πυροβολούσε αυτότο πράμα πήγαινε πίσω το King Tiger?

Οχι, γιατί δεν έριξε ποτέ! Βασικά δεν υπήρξε ποτέ...
Αλλα και να υπήρξε, το βλέπω λίγο δύσκολο ένα άρμα των 70+ τόνων να κάνει πίσω...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 15, 2009, 05:22:37 πμ »
Ειπαμε, μου αρεσουν τα What If  :mrgreen: 
Το Grille 17 [ εκεινο κι αν κλωτσουσε  :mrgreen: αν και ειχε υδραυλικο ποδι να κατεβαινει για να μην παει πισω. βασικα ουτε εκεινο εριξε γιατι μαλλον δεν προλαβε ] το βγαζει η τρουμπετερ. [δινει και πληρη μηχανη για το αρμα !!!!]
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 15, 2009, 11:51:52 μμ »
Φιλε Κωστα το κιτ της ACCURATE ARMOUR ειναι πολυ καλο. Εγω πηρα τo  Pershing της Tamiya για να το κανω. εχω κανει το παλιο της Dragon αλλα εκεινο ειναι  για κορεα μερια  :mrgreen: Το νεο κιτ της Dragon που ηδη κυκλοφορει ειναι 2 σε 1 οποτε σε καλυπτει   ::icon_thumright::
  για το αλλο... Ναι.     ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 18, 2009, 04:26:06 μμ »
Δημητρη αν λες για το διχρωμο σερμανακι (περα ολων των ειπομενων που επιμενεις να μη κανεις)μου αρεσει η παραλαγη αλλα το βρισκω λιγο αδειο στα πλαγια πραγμα παραξενο για το βασιλια των φορτωματων
και μιας και εχει γινει λογος δυο τρεις κορμοι δεμενοι στο πλαι δεν θα με χαλαγαν μιας και σακκια εχεις φτιαξει πολλα
ξερω οτι διαφωνεις με την αποτελεσματικοτητα του μεσου αλλα κανε το ετσι για ομορφια αν θελεις
αποψε τι ωρα τραγουδαμε καλλιτεχνα μου? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 18, 2009, 10:04:58 μμ »
10 μμ κι οπως λεει το ασμα, νυχτωσε χωρις φεγγαρι, το σκοταδι ειναι βαθυ, κι ομως ενα παλικαρι δεν μπορει να κοιμηθει.....
[ το σερμαν αυτο θα του βαλω και κατι ψιλα ακομα  :mrgreen: και τα δοντια που ειχαν μπροστα τα ονομαζομενα Cullin Hedgerow Device ] xαρακτηριστικο της Νορμανδιας. και θα το παιδεψω λιγο ακομη  ::shower::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 19, 2009, 09:14:27 πμ »
Γνώμη μου είναι να μην του βάλεις το Cullin (κατ' άλλους Rhino). Τα Μ4Α1 με 76αρι στην επιχείρηση Cobra, (όπου και φορέθηκαν τα δόντια για πρώτη και τελευταία φορά) ήταν μάλλον όλα βαμμένα σκέτο olive drab, αφού ήρθαν κατευθείαν από ΗΠΑ. Αν και πολλά διατήρησαν τα δόντια για πολύ καιρό, από τα περισσότερα αφαιρέθηκαν μετά την επιχ. Cobra, καθώς δεν υπήρχε στη συνέχεια άλλη περιοχή με bocage. Συνεπώς δίχρωμο και  Cullin είναι συνδυασμός που δεν νομίζω να "έπαιξε".

Το βάψιμο είναι σούπερ ::eusa_clap::. Τι χρώμα έβαλες για Tan?

ΔΚ

(γνωστός Shermalcoholic)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 20, 2009, 12:30:28 πμ »
ΜΜ, δικιο εχεις αλλα ειδα μια φωτο που ειχε διχρομια απο το βιβλιο της squadron/ signal  Sherman in action με τα δοντια !! και η λεζαντα λεει ηταν απο την 3τη Α. D. στις 26 July 44 με δευτερο χρωμα Field Drab {brown ]  οποτε θα το κανω ετσι  [ αμα τελειωσω με τον αγγλο ψυχοβγαλτη  ::mastigio:: ] Τωρα το καφε το εκανα με μειξη  Flat brown TAMIYA  και λιγο Red Leather Vallejo της σειρας MODEL COLOR. {Προσοχη στο διαλυμα γιατι αν δεν εχει επαρκη ποσοτητα διαλυτικου [ εγω εβαλα ασπρο οινοπνευμα ] αυτος ο συνδιασμος εταιριων εχει το κακο συνηθειο να βουλωνει αερογραφους...... Ε, να υποθεσω οτι τοχεις αυτο το τοσο χρησιμο βιβλιο  :wink:

::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 20, 2009, 12:43:46 πμ »
Τι έγινε .. !! :shock:    Μονάδα παραγωγής αρμάτων βλέπω εκεί ....

Ωραίες κατασκευές όλα  ::eusa_clap::

Nikolas Kostoulas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:15:16 πμ »
Ε, ειναι μεγαλη αυτη η μοναδα........    πολυ μεγαλη........ :mrgreen: Αν και  ο Πετρος  ορθα την χαρακτηρισε γραμμη παραγωγης  ::sofos11:: [ Τοσα χρονια παραγωγη ...και οπως λεει μια παλια ρωσσικη παροιμια, η ποσοτητα κρυβει μεσα της μια ποιοτητα ]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:35:50 πμ »
Γνώμη μου είναι να μην του βάλεις το Cullin (κατ' άλλους Rhino). Τα Μ4Α1 με 76αρι στην επιχείρηση Cobra, (όπου και φορέθηκαν τα δόντια για πρώτη και τελευταία φορά) ήταν μάλλον όλα βαμμένα σκέτο olive drab, αφού ήρθαν κατευθείαν από ΗΠΑ. Αν και πολλά διατήρησαν τα δόντια για πολύ καιρό, από τα περισσότερα αφαιρέθηκαν μετά την επιχ. Cobra, καθώς δεν υπήρχε στη συνέχεια άλλη περιοχή με bocage. Συνεπώς δίχρωμο και  Cullin είναι συνδυασμός που δεν νομίζω να "έπαιξε".  Το βάψιμο είναι σούπερ ::eusa_clap::. Τι χρώμα έβαλες για Tan?ΔΚ(γνωστός Shermalcoholic)

ΜΜ, δικιο εχεις αλλα ειδα μια φωτο που ειχε διχρομια απο το βιβλιο της squadron/ signal  Sherman in action με τα δοντια !! και η λεζαντα λεει ηταν απο την 3τη Α. D. στις 26 July 44 με δευτερο χρωμα Field Drab {brown ]  οποτε θα το κανω ετσι  [ αμα τελειωσω με τον αγγλο ψυχοβγαλτη  ::mastigio:: ] Τωρα το καφε το εκανα με μειξη  Flat brown TAMIYA  και λιγο Red Leather Vallejo της σειρας MODEL COLOR. {Προσοχη στο διαλυμα γιατι αν δεν εχει επαρκη ποσοτητα διαλυτικου [ εγω εβαλα ασπρο οινοπνευμα ] αυτος ο συνδιασμος εταιριων εχει το κακο συνηθειο να βουλωνει αερογραφους...... Ε, να υποθεσω οτι τοχεις αυτο το τοσο χρησιμο βιβλιο  :wink: ::salut::

ο Ζαλόγκα αναφέρει ότι περίπου 102 Σέρμαν Μ4Α1 με πυροβόλο των 76 μμ διατέθηκαν στην 2η και 3η ΤΘΜ μέρες πριν την έναρξη της επιχείρησης Cobra και σε ορισμένα από αυτά "φορέθηκε" hedgerow cutter
τα χρώματα του καμουφλάζ ήταν olive drab και black, όπως προκύπτει από τα επίσημα pattern drawings που ανεκάλυψε σε κάποια αρχεία

Υ.Γ. ο Ζαλόγκα έβαψε το δικό του με μείξη Tamiya Olive Drab + 20% Dark Yellow και Flat Black+ 10% Flat Brown)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:43:13 πμ »
Μεσα εισαι μεγαλε :mrgreen: Το επομενο σερμαν μου θαχει  μαυρες κιλιδες.... εχω σταμπαρει ενα στην γερμανια το 45  :twisted: Τωρα το ποτε θα το κανω δεν ξερω. Μου βαζεται φυτιλια και η παραγωγη παει πισω  ::mpr::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:48:18 πμ »
Μεσα εισαι μεγαλε :mrgreen: Το επομενο σερμαν μου θαχει  μαυρες κιλιδες.... εχω σταμπαρει ενα στην γερμανια το 45  :twisted: Τωρα το ποτε θα το κανω δεν ξερω. Μου βαζεται φυτιλια και η παραγωγη παει πισω  ::mpr::

δεν είμαι βέβαιος αν κάποιο από τα 102 Σέρμαν που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση Cobra... επέζησε μέχρι το 45  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ποτέ δεν ξέρεις βέβαια  :roll: :roll: :roll:

μετά την επιχείρηση Cobra καταργήθηκε το καμουφλάζ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:57:13 πμ »
Πολυ σωστα  ::icon_thumright:: αλλα ξεχασα να πω οτι θα ειναι ενα Μ4Α3Ε8 οποτε δεν θα ειναι ενα απο τα 102 σερμαν Μ4Α1. Θα ειναι πιο... φρεσκο, και θα εχει ισιες μεγαλες γραμμες .
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 20, 2009, 08:28:14 πμ »
Την είδα τη φωτο, αλλά πιστεύω ότι ο κ. Culver έχει κάνει λάθος. Το κύριο χρώμα του άρματος -το πιο ανοικτό - φαίνεται να είναι olive drab (σκονισμένο) και το καμουφλάζ μαύρο (σκονισμένο κι αυτό). Εγώ τουλάχιστον, εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τον Zaloga. ʼλλωστε το βιβλίο της Squadron πρωτοτυπώθηκε το 1977  και από τότε έχουν αποκαλυφθεί πολλά. Ακόμα στα έγχρωμα προφίλ του Zaloga για την Concord, το μαύρο φαίνεται (αρτιστικά ίσως) περισσότερο σαν Black green δηλαδή πρέπει να ήταν κάτι σαν off black. Κάτω από το πρίσμα αυτό θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 20, 2009, 06:04:46 μμ »
 Κατα βαση και εγω  ::icon_thumright::  αλλα ειχαν και με καφε   :shock: για το  ...spoiler. Πραγματι, αλλος για Χιο τραβηξε, κι αλλος για Μυτηληνη, που λεει και το τραγουδι  :mrgreen: Αλλα αυτο δεν με πειραζει,  μεσα απο την συζητηση μαθαινουμε και βελτιωνομαστε, αλλωστε τα σερμαν ηταν απο τους πλεον βασικους προταγωνιστες του πολεμου οποτε ειναι ενα θεμα ατελειωτο.... και τα μοντελα επισης  ::cry2::  ξεκινησα να παρω καποτε 2-3 για να κανω να εχω και απο αυτα, και κατεληξα μεχρι ρυτινατα A.R.V και σουπερ σερμαν ισραιλιτικο. [ για να μην βαλω, Μ36 Β, Μ-7, κανκουρο, και παει λεγοντας....]

Υ.Γ. αυτο για την γατα με τις 9 ουρες πετυχημενο  ::eusa_clap:: [ εκανες στο βρετανικο βασιλικο ναυτικο ?  ::mastigio79:: ]
Πραβινος Δημητριος

Tags: