Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #325 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:44:48 μμ »
Φίλιππε ήσουν "τυπικά φάουλ" ,
από σεμνότητα (διότι δεν αισθάνεσαι "Π")
και όχι από ανηθικότητα.
Δε νομίζω ο Crow να αναφερεται σ' εσένα.
Επίσης, να επιβεβαιώσω το γεγονός με το τιλυ-μπάουζερ διότι έχει σημασία.
Σαββατο πρωί, με την κριτική σε εξέλιξη, με φώναξε "συμβουλευτικά" ο εν λόγω κριτής (ένας εκ των δύο Ελλήνων γκουρού σε ότι αφορά σε στρατιωτικά οχήματα και αυτό δε σηκώνει αμφισβήτηση) για να με ρωτήσει: "υπήρχε Tilly με βυτίο" ? του απάντησα όχι, απ' όσο ήξερα.
την κριτική εκείνη τη στιγμή έκαναν στα διοραματα 3 δικοί μας και ο ξένος (!).
στη μικρή συζητηση που ακολούθησε, επισημάνθηκε ότι το εν λόγω έκθεμα είχε ότι είχε (θετικά) αλλά έπασχε στην ιστορική ακρίβεια και βαθμολογήθηκε ανάλογα. ......
Λοιπόν, του χρόνου σε βλέπω ντε και καλά "Π" για να μην πω κριτή στα διοράματα, όπως και κατι άλλες σιγανοπαπαδιές ....
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #326 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:55:34 μμ »
Δημητριε,ειπα κι εγω την ανοησια μου προηγουμενως που περασε στο ντουκου,οποτε και το επαναφερω-ως επιμονα ανοητος- αν και αφοσον ειναι κατι τετοιο εφικτο και θεμιτο :roll:

Οποιος εχει παραπονο/απορια/ενσταση να την απευθυνει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ στην κριτικη επιτροπη.Τελος στα πηγαδακια...στα "εγω πιστευω οτι επρεπε...μπλα μπλα μπλα","εγω ακουσα οτι ειπωθηκε αυτο ενω επρεπε...μπλα μπλα μπλα".
Αφιερωνει μια επιπλεον ωρα η κριτικη επιτροπη γι'αυτον το λογο
Ετσι μπορει και ο ενδιαφερομενος να μαθει και ο κριτης να εξηγησει.
Δεν υπαρχει τιποτα πιο απλο και ταυτοχρονα βαζει και τον κριτη επισημα να "απολογηθει" για την κριση του.
ΤΕΛΟΣ
Απλα και αγαπημενα,διανοητικα πιστευω οτι ειμαστε οι περισσοτεροι ενηλικες και θα βρουμε την ακρη στην λεξη "διαφανεια"

Θελω να πιστευω οτι θα ελυνε πολλες αποριες και θα εσβηνε και αρκετες φωτιες που πιθανον να καινε αδικα!
Αλλωστε ειναι ο μοναδικος σωστος τροπος,να ερθει ο κριτης και να συζητησει,να στοιχειοθετησει και να υποστηριξει το αποτελεσμα...ο λαθος ειναι απο εδω μεσα!!!!
Μονο ετσι θα υπαρξει η λυτρωση απο τις υποψιες,παρεξηγησεις,υπονοουμενα ΚΑΙ για τον κριτη ΚΑΙ για τον κρινομενο.
Και για να προλαβω πιθανο τετοιο σχολιο...Θα μου πειτε...και σε "αλλες εποχες" ειχαν δωθει "εξηγησεις"...οι οποιες βεβαια επαιζαν στη σφαιρα του φανταστικου ,καπου στο twilight zone,που το μονο που τελικα προσεφεραν ηταν περισσοτερος εκνευρισμος-αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ενας απο εμας που να πιστευει οτι κατι τετοιο ζει ακομη αναμεσα μας :wink: :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #327 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 09:06:14 μμ »
Σταύρο το έχω γράψει ήδη στη σελίδα 2

Ας πω και εγώ, ένας από τους πλέον άσχετους και ανιστόρητους μοντελιστές...
Για τη συμμετοχή του Λευτέρη και το αποτέλεσμα της κρίσης έμεινα με απορία, καλώς ή κακώς το λέω.

Θα πω όμως και κάτι άλλο.
Για τη συμμετοχή μου με το Tilly-βυτίο σε διοραματάκι.
Ένας από τους κριτές στα στρατιωτικά διοράματα, τον οποίο έχω συναντήσει ελάχιστες φορές στις εκθέσεις, για τον οποίο έχω ακούσει τα μέγιστα για τις γνώσεις του, το Σάββατο το πρωί-πρωί με πιάνει και μου λέει: Φίλιππε έχεις βρει φωτό για Tilly-βυτίο κάπου;
Φυσικά του απάντησα με το πνεύμα που άρχισα και το σχετικό τόπικ εδώ: φυσικά και υπάρχει φωτογραφία-αλλά κανείς δεν την έχει δει και ούτε θα την δει... ::glossa:: :lol:
Μου απάντησε ότι τουλάχιστον δεν πιάστηκε αδιάβαστος και γελάσαμε και οι δύο.
Όταν τελείωσε η κριτική των συμμετοχών, με βρήκε και μου είπε: θα σου φτιάξω εγώ μία φωτό στο photoshop γελώντας!
Αυτό, τουλάχιστον σε μένα, δείχνει ότι κρίθηκα με κριτήρια μιας κριτικής επιτροπής που τουλάχιστον ψάχτηκε πριν αποφασίσει.
Είναι πιστεύω και αυτό ένα δείγμα και σας το καταθέτω.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #328 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:07:26 μμ »
Εγώ ένα έχω να πω.......άσχετα αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ με αποτελέσματα, κρίσεις κτλ.......άδικα χαλάμε τις καρδιές μας και τ' όλο εορταστικό κλίμα (που θα έπρεπε κανονικά να είναι μετά από μια τόσο μεγάλη και επιτυχημένη ασχέτως αποτελεσμάτων - πράγμα στο οποίο όλοι συμφωνούμε - έκθεση) για μερικά κομμάτια πλαστικού, κάτι στο οποίο κακώς είχα εμπλακεί και 'γώ κάποτε και το έχω μετανοιώσει.
 Φίλοι μου  ::keep_mod:: είτε για την δική σας ευχαρίστηση, είτε για κάποια διάκριση, είτε για όποιον άλλο λόγο αγαπάτε και επιθυμείτε....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #329 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:11:07 μμ »
δεν ξερω για εσας.....πάντως εμενα μου λειπουν τα ντονατ...... ::glossa::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #330 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:12:16 μμ »
δεν ξερω για εσας.....πάντως εμενα μου λειπουν τα ντονατ...... ::glossa::
Αν σου λείπουν να σου φέρω αύριο... :twisted: :mrgreen:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #331 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:13:25 μμ »
Αν σου λείπουν να σου φέρω αύριο... :twisted: :mrgreen:
Γιατι σου εχουν περισεψει  :mrgreen: ::glossa::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
« Απάντηση #332 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 09:59:37 πμ »
Μια ερώτηση: Μήπως θα έπρεπε στη κατηγορία αρμάτων - οχημάτων να υπάρξει ενας διαχωρισμός (όπως στα αεροσκάφη ελικοφόρα - jet) σε οχήματα πριν και μετα τον Β ΠΠ πχ ας πουμε 15Α - 15Β ?
Εκτός τού ότι αυτό γίνεται τόσο σε site (πχ Track Link) όσο και σε site εταιρειών (πχ Revell) υπάρχουν εμφανείς διαφορές στα οχήματα των δύο περιόδων (ιδίως απο το 1960 και μετά).
Πέραν τούτου, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ομοιομορφία όταν τοποθετηθούν χωριστά έτσι για να μην βλέπεις πχ ενα Pz I ή Renault FT17 δίπλα σε Leopard, M60 ή Τ-90. Ακόμα ο θεατής θα μπορεί να καταλάβει και την σταδιακή εξέλιξη των οχημάτων.

Και κάτι τελευταίο: Στην κατηγορία αρματων - οχημάτων (στην οποια συμμετείχα) είδα σε αρκετές περιπτώσεις βάσεις που δεν ήταν απλά για να πατήσει μτο όχημα (πχ χώμα και γρασίδι) αλλά με πολύ περισσότερα κατι που κατα την γνώμη μου τις κατατάσσει στα διοράματα. Μπορεί βέβια η προσόχή να επικεντρώνεται στο όχημα αλλά όπως και να το κάνουμε ίσως ανεπαίισθητα ενας κριτής να επηρεαστεί (δεν μιλώ για τον φετεινό διαγωνισμό αλλα γενικά). Εκτός αυτού ο χώρος που καταλάμβαναν (σε 2-3 περιπτώσεις) ήταν αισθητα μεγαλύτερος απο το όχημα.

Νίκος Νικολάου

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #333 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 10:03:07 πμ »
(δηλαδή ένα αεροπλάνο με ανοιχτά πάνελ συντήρησης δεν μπορεί να είναι οπλισμένο! ένα αεροπλάνο του Ναυτικού δεν μπορεί να έχει "πατημένα" λάστιχα , υπερβολική κλιση επιφανειών ελέγχου, χοντρά χείλη εκφυγής κτλ.)

Κρατάω το συγκεκριμένο κομμάτι από το κείμενο του Κώστα, για να αναφέρω κάτι που έτυχε να δω σήμερα. Το νέο Javelin της Airfix. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει στα ailerons μόνο, εξαιρετικά χοντρά χείλη εκφυγής. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αεροπλάνου, το οποίο εγώ έτυχε να δω εντελώς τυχαία, και ο κριτής αν δεν είχε τύχει να ασχοληθεί με το Javelin δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Τι θέλω να πω είναι προφανές πιστεύω, άνθρωποι είναι οι κριτές και σίγουρα όχι παντογνώστες...

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #334 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 10:35:01 πμ »
Φίλε Δημήτρη

Χωρίς να θέλω να ανοίξω καινούργια διαφωνία αλλά απο περιέργεια περισσότερο έριξα μιά ματιά στο θέμα. Αυτό που μου κέντρισε την περιέργεια είναι οτι δεν γνωρίζω κανένα α/φος με χοντρά χείλη εκφυγής διότι θα ήταν αναποτελεσματικό αεροδυναμικά ( από την άλλη ούτε αεροναυπηγός είμαι ούτε το αλάθητο του Πάπα διεκδικώ).
Παραθέτω φωτό για του λόγου το αληθές. Από ότι δείχνουν τα πράγματα τα χείλη εκφυγής είναι όντως ασυνήθιστα αλλά μόνο στα ailerons , μάλιστα
από ότι δείχνουν οι φωτό δεν είναι χοντρά αλλά έχουν μία κλίση προς τα επάνω προφανώς για αεροδυναμικούς λόγους.
Η υπόλοιπη πτέρυγα είναι πολύ λεπτή. Εάν λοιπόν παρατηρούσαμε σαν κριτές χοντρά χείλη εκφυγής στα ailerons αλλά ένα υπόλοιπο σύνολο
αξιοπρεπές νάσαι σίγουρος οτι θα το ψάχναμε οχι τόσο γιατί είμαστε ο Αριστείδης ο Δίκαιος αλλά για προσωπική μας ευχαρίστηση.
  Αυτό που προσπαθώ να πω από την αρχή της συζήτησης είναι ότι προτού αρχίσει κάποιος τα παράπονα ας κάνει ένα κόπο να μας ρωτήσει και εάν τότε δεν μείνει ικανοποιημένος τότε το συζητάμε. Εως τότε δεν αποδέχομαι ότι έγινε κακή ή μερολιπτική κριτική.

Φιλικά

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #335 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 10:37:13 πμ »
Μου αρέσει η πρόταση του Νίκου (Νικολάου  ::salut::) και τη θεωρώ ρεαλιστική, λογική και κυρίως πραγματοποιήσιμη!!!! Ίσως το ΔΣ, θα πρέπει να την εξετάσει σοβαρά. Προσωπικά, θα ήθελα να δω περισσότερες προτάσεις αυτών των προδιαγραφών (αντί για αυτά που διάβαζα στο μεγαλύτερο μέρος των 140 ποσταρισμάτων). Ευχαριστούμε Νίκο!!!!

Παρακάτω, θα προσπαθήσω, να σου λύσω και την απορία για τις βάσεις: Ένα μοντέλο που έχει εγγραφεί στις αντίστοιχες κατηγορίες (όχι στα διοράματα) κρίνεται αυτοτελώς σαν μοντέλο και μόνον (οι κριτές, έχουν λάβει σχετική οδηγία)!!!!. Θεωρώ υπερβολικό, να υποχρεώνεται όποιος επιθυμεί να διατηρεί τα μοντέλα του σε "στολισμένες" βάσεις, να τα αφαιρεί για την έκθεση και να τα φέρνει σε "σκέτες" (άσε τον κίνδυνο να μείνει πάνω στην "στολισμένη" βάση και κανένα μήκος ερπύστριας  :mrgreen:). Αυτό που ρωτάς, ίσχυσε (ανεπιτυχώς) στην Έκθεση του 2009 και καταργήθηκε (ως αποτυχημένο) από την Έκθεση του 2010 και μετά  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #336 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 11:02:55 πμ »
Συμφωνώ και γω με Νίκο και Δημήτρη για το διαχωρισμό κατηγορίας.
Νομίζω ότι πάνω θέλουν διαχωρισμό,καθώς ήταν πολλές συμμετοχές.
Το θέμα θέλει εκτενή συζήτηση.Υπάρχουν αρκετά 72άρια, 48άρια και 35αρια πια
Επίσης νομίζω και τα ελικόπτερα.Φέτος υπήρχαν πολλές συμμετοχές και με μεγάλα ελικόπτερα.
Φυσικά μπορεί έμμεσα σε τέτοιες κατηγορίες να δίνονται περισσότερα μετάλλια,συμβαδίζοντας έτσι με τον υποτιθέμενο διαχωρισμό...

Στο θέμα που ανέφερε ο Δημήτρης παραπάνω για τα χείλη εκφυγής,
γενικότερα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κριτές είναι άτομα που είναι χρόνια και "καταξιωμενοι" στον μοντελισμό,και μπορεί να μην είναι παντογνώστες,αλλά έχουν πολύ περισσότερη εμπειρία στο να βλέπουν σημεία του μοντέλου που έχουν ατέλειες,ή αντίστοιχα είναι δουλεμένα και προσεγμένα.
Νομίζω ότι είναι κρίμα να τους κρίνουμε έτσι κάθε χρόνο...
(Οι φετινοί κριτές μην τα παίρνουν κρανίο,αφού κάθε χρόνο απλά κράζουμε τους κριτές της εκάστοτε έκθεσης!)
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #337 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 11:18:43 πμ »
Φίλε Δημήτρη

Χωρίς να θέλω να ανοίξω καινούργια διαφωνία αλλά απο περιέργεια περισσότερο έριξα μιά ματιά στο θέμα. Αυτό που μου κέντρισε την περιέργεια είναι οτι δεν γνωρίζω κανένα α/φος με χοντρά χείλη εκφυγής διότι θα ήταν αναποτελεσματικό αεροδυναμικά ( από την άλλη ούτε αεροναυπηγός είμαι ούτε το αλάθητο του Πάπα διεκδικώ).
Παραθέτω φωτό για του λόγου το αληθές. Από ότι δείχνουν τα πράγματα τα χείλη εκφυγής είναι όντως ασυνήθιστα αλλά μόνο στα ailerons , μάλιστα
από ότι δείχνουν οι φωτό δεν είναι χοντρά αλλά έχουν μία κλίση προς τα επάνω προφανώς για αεροδυναμικούς λόγους.
Η υπόλοιπη πτέρυγα είναι πολύ λεπτή. Εάν λοιπόν παρατηρούσαμε σαν κριτές χοντρά χείλη εκφυγής στα ailerons αλλά ένα υπόλοιπο σύνολο
αξιοπρεπές νάσαι σίγουρος οτι θα το ψάχναμε οχι τόσο γιατί είμαστε ο Αριστείδης ο Δίκαιος αλλά για προσωπική μας ευχαρίστηση.
  Αυτό που προσπαθώ να πω από την αρχή της συζήτησης είναι ότι προτού αρχίσει κάποιος τα παράπονα ας κάνει ένα κόπο να μας ρωτήσει και εάν τότε δεν μείνει ικανοποιημένος τότε το συζητάμε. Εως τότε δεν αποδέχομαι ότι έγινε κακή ή μερολιπτική κριτική.

Φιλικά

Κώστας

Κώστα δεν το έγραψα για να διαφωνήσουμε, για να δείξω ότι δε γίνεται να γνωρίζει ο κάθε κριτής την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε αεροπλάνου! Αν δεις το μήνυμά μου το τονίζω, μόνο στα ailerons! Δες και μια κοντινή φωτογραφία εδώ

Φιλικα, Δημήτρης ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #338 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 12:38:23 μμ »
Να πεταχτώ κι εγώ σαν την στραβή !@#$!. "Από πίτα που δεν τρώς, τί σε νοιάζει κι αν καεί;" λέει ο σοφός λαός αλλά θα ξεχάσω το ρητό αυτό και θα πετάξω τα άχρηστα συμπεράσματά μου - προτάσεις (δέν έχω πάρει μέρος ποτέ σε καμία έκθεση - διαγωνισμό κανενός συλλόγου και η μόνη έκθεση που θα συμμετάσχω θα είναι αυτή του συλλόγου μοντελιστών Χανίων -λόγω απόστασης)
Κατ'αρχήν, δεν χρειάζονται βαριές κουβέντες για να πείσουμε κάποιον για το ορθόν της άποψής μας. ʼν είναι σωστή και δεν το καταλαβαίνει, τζάμπα σάλιο. Αν είναι λάθος μια απο τα ίδια. Εδώ μέσα θα είμαστε και μετά απο 15 μέρες, και μετά απο 5 μήνες και δεν υπάρχει λόγος έχθρας απο κανέναν προς κανέναν. Δεν στοχοποιώ κανέναν με την παρατήρησή μου αυτή.

Δεύτερον. Ο λόγος που η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης είναι διαγωνισμός κι όχι έκθεση, είναι ο μικρός αριθμός συμμετοχής στην δεύτερη περίπτωση;
Αν ναί, τότε οι περισσότεροι αποσκοπούν στα μετάλια, βραβεία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο δίδεται στις εκθέσεις, άρα λανθασμένη η "επίθεση" σε κάποιον συγκεκριμένα.
Όμως οι ρομαντικοί που θέλουν να δείξουν ένα μοντέλο τους σαν φόρο τιμής σε κάποιον ή κάποια μηχανή (πολεμική και πολιτική) ή ακόμα πιο ρομαντικοί για να προσελκύσουν τους νέους στον μοντελισμό και όχι στα μπάρ και τα σφαιριστήρια (άσχετο) θα υπάρχουν (πιστεύω για παράδειγμα οτι ο Νίκος aka gtdeath13 ή ο gtets) θα συμμετέχουν και τότε. Και πράγματι ο σκοπός της εκδήλωσης θα είναι η προαγωγή του μοντελισμού και μόνο.
Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που πήρα τον εαυτό μου, γυναίκα, πεθερά (με την ελπίδα να την πετάξω στην θάλασσα αλλά δεν μου έκατσε) και κόρη και πήγα σε έκθεση μοντελισμού. Πέρασα όμορφα, είδα πολλά εκθέματα (αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα τον συνολικό πληθυσμό του νομού και την σύνθεσή του απο κυρίως αγρότες που δεν έχουν επαφή με τον μοντελισμό) και είδα και αρκετό κόσμο να μπαινοβγαίνει. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο και στην Αθήνα; Και μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα απο ότι σε μια επαρχιακή πόλη όπως αυτή που ζώ;
Λύσεις δεν έχω να προτείνω άλλες, άλλωστε η εμπειρία μου δεν το επιτρέπει, αυτά τα συμπεράσματα έβγαλε το κακής ποιότητας και αμφιβόλου ύπαρξης μυαλό μου.
Παρακαλώ πολύ, μην το πάρει κάποιος προσωπικά, άλλωστε δεν γνωρίζω παρά ελάχιστους απο εσάς προσωπικά, μπήκα στο MC μόνο για να μάθω πράγματα που δεν ήξερα και να περνάει η όποια ελεύθερή μου ώρα ευχάριστα και δεν έχω λόγο, διάθεση και πρόθεση να προσβάλω κανέναν ή πόσο μάλλον να διαπληκτιστώ μαζί του. Κι αν η άποψή μου είναι λανθασμένη, απλά αγνοήστε την.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #339 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 12:53:49 μμ »
Η κριτική επηρεάζεται από τον παράγοντα που λέγεται περιορισμένος χρόνος. ΔΕΝ γίνεται να κριθούν όλα τα μοντέλα στον χρόνο που διατίθεται. Ειδικά εφέτος με τις τόσες συμμετοχές περιορίστηκε ακόμα περισσότερο ο χρόνος κρίσης ανά μοντέλο. Προς τιμήν τους, αρκετοί κριτές έκατσαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής για να προλάβουν να βγάλουν την short list. Κι επειδή κι αυτοί άνθρωποι είναι, πόσοι από εσάς έχετε την πνευματική διαύγεια και το ξεκούραστο μάτι μετά από πλήρες ωράριο εργασίας για να ψιλολογήσετε και να μελετήσετε σε βάθος ένα έτοιμο μοντέλο;

Μία λύση είναι να δώσουμε περισσότερο χρόνο στους κριτές. Είτε απασχολώντας τους από την αρχή της παραλαβής των εκθεμάτων, δηλαδή να βρίσκονται στο χώρο από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι (δεν ξέρω πόσοι και ποιοι μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί για παράδειγμα οι περισσότεροι εθελοντές παίρνουμε άδεια από την δουλειά μας ή ερχόμαστε σε βάρδιες στην έκθεση), είτε επιλέγοντας να διαρκέσει περισσότερο η έκθεση.

Και σας ρωτάω: Πόσοι προσφέρεστε να απασχοληθείτε δύο φουλ Σαββατοκύριακα, ένα για την παραλαβή των εκθεμάτων κι ένα για το τέλος της έκθεσης και το συμμάζεμα; Πόσοι αντέχετε να είστε κάθε μέρα τουλάχιστον 12 ώρες στο πόδι επιτηρώντας, καθαρίζοντας και καλύπτοντας οποιαδήποτε άλλη απαίτηση (ψώνια, παροχή οδηγιών, οδήγηση επισκεπτών); Πόσοι είστε διατεθιμμένοι να αφήσετε μοντέλο σας για μια εβδομάδα σε κοινή θέα;

Και στο κάτω κάτω, πιστεύετε ότι αν οι κριτές μπορέσουν να έχουν τον χρόνο που θέλουν για να κρίνουν καλά τα μοντέλα (όχι ότι τώρα δεν το κάνουν αλλά εσείς γκρινιάζετε) θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι βραβεύσεις; Γιατί εγώ είμαι σίγουρος ότι θα μειωθούν. Επειδή η αστοχία της κρίσης με τον ως τώρα τρόπο διεξαγωγής ευνοεί και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω την αξιολόγηση, προσέξτε μην καταλήξουμε να πάμε μόνο προς τα κάτω... Και τότε να δω ποιος θα αντέξει την στοιχειοθετημένη κριτική του μοντέλου του.

Και θα είναι στοιχειοθετημένη η κριτική του μοντέλου για κάθε ένα ξεχωριστά, σε ξεχωριστό χαρτί με αναλυτική βαθμολόγηση. Γιατί όταν θα υπάρχει ο χρόνος θα μπορούμε και να διυλίσουμε τον κώνωπα, κι όποιος αντέξει...

Για να βλέπω εθελοντές για 10 ημέρες 12ώρης απασχόλησης, από Παρασκευή έως Κυριακή.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #340 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 01:20:23 μμ »
Μια πρόταση -σε περίπτωση πού δεν ισχύει- θα ήταν οι κριτές να έγραφαν 2-3 σχόλια, θετικά και αρνητικά, στα ταμπελάκια των εκθεμάτων (αν όχι σε όλα, τουλάχιστον σε αυτά πού θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα βραβείο) την στιγμή της τελικής βαθμολογίας. Κάτι σαν σύντομη ετυμηγορία ώστε η διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα και για να γνωρίζουν οι ίδιοι οι μοντελιστές αλλά και οι υπόλοιποι για ποιους λόγους ένα μοντέλο βραβεύτηκε ή όχι.

Επίσης, αν δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, μπορούν να εξεταστούν κανόνες και τρόποι λειτουργίας διεθνών διαγωνισμών και ορισμένα στοιχεία να υιοθετηθούν στην επόμενη έκθεση (στο οργανωτικό κομμάτι απ' ότι διαβάζω όλα ήταν άψογα), κυρίως στο κομμάτι της κριτικής των μοντέλων πού θα μπορέσουν να αποφευχθούν αδικίες και γενικά ρήξεις μεταξύ ατόμων.

Τέλος, διαβάζοντας στο άλλο θέμα και το αναφέρω ξανά, είναι η ύπαρξη ενός κιτ του εμπορίου στην ίδια κατηγορία με τις ιδιοκατασκευές, χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά του συγκεκριμένου μοντελιστή και ούτε γνωρίζω τα αποτελέσματα της κατηγορίας. Αλλά πιστεύω ότι οι ιδιοκατασκευές πρέπει να διαγωνίζονται σαν ξεχωριστή κατηγορία, είτε έχει συμμετοχές είτε όχι, ένα μοντέλο φτιαγμένο από το μηδέν, είναι εντελώς διαφορετικό από ένα μοντέλο πού απλά κάποιος χρειάζεται να το συναρμολογήσει και να το βάψει, απαιτούν και τα δύο προσωπική εργασία, αλλά διαφορετικής φύσεως.

Αυτές είναι οι προτάσεις μου, ίσως φαίνονται αστείες ή ανέφικτες αλλά χρειάζεται πρωτίστως ψυχραιμία και διάλογο έτσι ώστε να βρεθούν οι λύσεις στα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Ευχαριστώ για το βήμα.
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #341 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 01:26:27 μμ »
Καλή η πρόταση για τους κριτές και τα σχόλια.
Απ' όσο ξέρω, αυτό εφαρμόζεται μόνο στον διαγωνισμό του AMPS στις ΗΠΑ
όπου υπάρχουν πολλοί κριτές, ο οποίοι "χρεώνονται" λίγα μοντέλα για αν κρίνουν ανα ζεύγη ή τριάδες και στο τελος ο μοντελιστής μαζί με το μοντέλο του μπορεί να δει και το αναλυτικό φύλλο βαθμολογίας-κριτικής που αφορά στο μοντέλο του.
Επίσης, εκεί η κριτική αρχίζει με την παράδοση των εκθεμάτων και πολλές φορές εχει ολοκληρωθεί πριν καν φτάσει το εκθεμα στον πάγκο, προς έκθεση .....
βλέπετε κάτι τέτοιο εφικτό στην Ελλάδα ?
Σ.Σ.

ΥΓ. δηλαδή όλη η φασαρία γίνεται για το αν ο Τίγρης του Σωτήρη άξιζε ή δεν άξιζε Χρυσό ? καλό ακούγεται ....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #342 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 02:17:50 μμ »
ΕΕΕΕ λοιπόν φτάνει, θα μιλήσω κι εγώ έξω από τα δόντια.  :evil:
Καταγγέλω τον ανωτέρω κύριο aka gkontog γιατί έφαγε τα περισσότερα χοτ-ντογκ και λουκουμάδες απ'όλους.
Κι'εγώ τα περισσότερα πιροσκί...  :mrgreen:
Ας προσέχατε! ::glossa::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #343 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:10:52 μμ »
181 και συνεχίζουμε.....Θαύμα - θα τρίβουν τα χεράκια τους οι πωλητές ποπ-κορν

Θα κάνω μια προσπάθεια να το τελειώσω και υπόσχομαι να μην επανέλθω (τουλάχιστον αν δεν προκληθώ επί προσωπικού)  :evil: :evil: :evil:

Το πως γίνεται η βράβευση είναι γνωστό (εφαρμόζεται ήδη από το 2009), δημοσιεύεται κάθε χρόνο στην προκήρυξη και για όποιον δεν καταλαβαίνει Ελληνικά, δημοσιεύεται και στα Αγγλικά. Όποιος δεν εννοεί να το κατανοήσει, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι για την περίπτωσή του υπάρχουν στη χώρα μας, εξαιρετικοί επιστήμονες, ειδικευμένοι σε τέτοιες "παθήσεις"

Όποιος δεν μπορεί να δεχτεί την κρίση, ας κατέβει εκτός συναγωνισμού και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο (και τις απαιτήσεις του στο μηδέν)

Όποιος δεν συμφωνεί με τα παραπάνω, το κουβαδάκι του και σε άλλη παραλία (θα μας λυπήσει, αλλά θα το αντέξουμε).

Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τα αποτελέσματα, ας πάρει μια σόδα - θα βοηθήσει σίγουρα. Θα πρότεινα μάλιστα για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που κάποιος μιλάει εξ ονόματος κάποιου τρίτου, να του αγοράσει ο ίδιος μια σόδα

Συγχαρητήρια σε όλους (μας)!!!! Το επίπεδο όσο πάει και ανεβαίνει!!!!

Ζήτωσαν οι ώριμοι Έλληνες Μοντελιστές!!! Ζήτω ο Στρατός!!!! Ζήτω το Έθνος!!! Και του χρόνου με υγεία!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #344 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:44:49 μμ »
Βρε παιδιά....
Ας κάνουμε την επομενη 33η εκθεση της IPMS μια απλη επιδειξη μοντελων ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ ΒΡΑΒΕΊΟ και απλα διπλα στο κάθε εκθεμα το όνομα του μοντελιστη και/η το nickname του ενδεχομένως, για να δούμε τελικα ποιοι μοντελιστες μοντελαρουν αγνά για την χαρά του χομπυ και οχι για την ψυχαναγκαστικη στις πλείστες των περιπτώσεων επιδίωξη κατάκτησης κάποιου βραβείου που στην τελική δεν προσφέρει και τιποτα σημαντικό...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #345 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:48:21 μμ »
Βρε παιδιά....
Ας κάνουμε την επομενη 33η εκθεση της IPMS μια απλη επιδειξη μοντελων ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ ΒΡΑΒΕΊΟ και απλα διπλα στο κάθε εκθεμα το όνομα του μοντελιστη και/η το nickname του ενδεχομένως, για να δούμε τελικα ποιοι μοντελιστες μοντελαρουν αγνά για την χαρά του χομπυ και οχι για την ψυχαναγκαστικη στις πλείστες των περιπτώσεων επιδίωξη κατάκτησης κάποιου βραβείου που στην τελική δεν προσφέρει και τιποτα σημαντικό...
Χαχα θα εξαφανιστούν ολοι !!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #346 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:49:37 μμ »
Βρε παιδιά....

Παναγιώτη, το έχουμε πει 1000 φορές ότι αυτό δοκιμάστηκε στο παρελθόν και δεν παίζει....
Θα ξαναεπιχειρηθεί μόνο εαν υπάρξουν ..... 500+ προεγγραφές όπως φέτος μαζί με αντίστοιχες ... υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα υπάρξουν συμμετοχές και δεν θα μείνουμε στα ...λόγια

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #347 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:55:49 μμ »
Παναγιώτη, το έχουμε πει 1000 φορές ότι αυτό δοκιμάστηκε στο παρελθόν και δεν παίζει....
Θα ξαναεπιχειρηθεί μόνο εαν υπάρξουν ..... 500+ προεγγραφές όπως φέτος μαζί με αντίστοιχες ... υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα υπάρξουν συμμετοχές και δεν θα μείνουμε στα ...λόγια

Σ.Σ.
Εγώ πρώτος!  Το δηλωνω επισήμως!  :wink:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #348 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:56:35 μμ »
2ος εγώ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ