Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #300 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:39:36 μμ »
Οπως πολύ σωστά είπε πρωτύτερα ο Neptun,το modelclub είναι πολύ λανθασμένο exit poll για το ποιά μοντέλα θα βραβευθούν στην έκθεση.Δυστυχώς (και) από εδώ ξεκινάει το κακό.
Διαδυκτιακές φιλίες,παρέες του φόρουμ,"παράγκες",σχολιασμοί χωρίς βάση,μέτρο και ποιότητα,ατέλειωτα προσκυνήματα μέτριων κατασκευών και χιλιόμετρα δαντέλας,καταλήγουν σε "στεφανωμένους" συμφορουμίτες μας με τα μούτρα πεσμένα.
Ολοι μας φταίμε και αν θέλουμε καλύτερη αποδοχή της κριτικής του χρόνου,πρέπει να ξεκινήσουμε και από δω.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #301 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:42:47 μμ »
prokroust,Πανο και Κωστα(Καριωτελλη) με συγχωρειτε αλλα θα διαφωνησω μαζι σας.Δεν καταλαβαινω γιατι να κλεισουμε τη συζητηση εδω.Αν ξερουμε να συζηταμε θα κανουμε το παν να περιχαρακωσουμε την αγαπημενη μας εκδηλωση,και οχι να θαβουμε τα μελανα σημεια που ισως προκυπτουν.Μπορουμε να κανουμε τα πραγματα γυρω μας καλυτερα.Αρκει να το θελουμε.

Κωστα(Μελπα) πολυ καλο και λειτουργικο ακουγεται το συστημα.Μονο σκοτεινο σημειο(που μεσα στο φτωχο μου μυαλο αρχιζει να γινεται και ο αδυναμος κρικος ολης αυτης της ιστοριας) ειναι "Κάθε κουτάκι αντιστοιχεί σε ένα κριτήριο, και βαθμολογείται από το 1 έως το 5".Ποια ειναι αυτα τα κριτηρια?Μπορουμε να κανουμε μια αναφορα?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #302 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:43:34 μμ »
Απαντώ στην ερώτηση του Γιώργου.

Spoiler (hover to show)

Με βάση και οδηγό τα παραπάνω και με τις οδηγίες που δόθηκαν σε πολλές ενημερωτικές συναντήσεις , απο πολύ καιρό πριν την έκθεση, μαζεύτηκαν οι Κριτές την περασμένη Παρασκευή (για προετοιμασία) και το Σάββατο (Κριτική) και έκαναν την αξιολόγηση τους.
Τα αποτελέσματα του καθενός καταχωρήθηκαν και με σχεδόν αυτόματο τρόπο βγήκαν τα αποτελέσματα.
Η μόνη manual διαδικασία ήταν ..η επικύρωση των αποτελεσμάτων (...τελικές τζίφρες) και το κόλλημα των αντίστοιχων διακρίσεων στα καρτελάκια.
Ευελιξία και ελευθερία κινήσεων σαφώς και υπάρχει στους Κριτές (ο καθένας ενεργεί μόνος τους, εντεταλμένος από το ΔΣ και την ΟΕ που τον έχουν εμπιστευτεί για τις γνώσεις και την εμπειρία του).
Τώρα αν τα αποτελέσματα δεν αρέσουν σε μερικούς , τι να πω ? μπορεί να γίνονται και λάθη (οι κριτές είναι άνθρωποι) αλλά με τίποτα δεν θα δεχτώ ότι δεν γίνεται αμερόληπτη κριτική. Εχω βαρεθεί να ακούω τέτοιες βλακείες (οι οποίες είναι στα όρια της κατινιάς και του κουτσομπολιού και τίποτα περισσότερο)..

Και ένα παράδειγμα για να δείτε πως κάτι απλό και λογικό μπορεί να χαλάσει μια φαντασίωση.

Spoiler (hover to show)

Αυτά τα ωραία.
Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις ...μπορεί και να μην είναι συμπτωματική....
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #303 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:58:27 μμ »
Αγαπητοί φίλοι

θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πως κρίνουμε αν και πιστεύω ακράδαντα οτι σημασία έχει η συμμετοχή σε αυτή την μεγάλη γιορτή και οχι τα βραβεία.
Πρώτα μιά γενική ματιά στο μοντέλο για να δούμε εάν υπάρχει κάτι που βγάζει μάτι, όπως κακό βάψιμο (επιφάνεια "ψυγείου" ,πολύ ματ, ασάφειες, κακοδιορθώσεις
πολύ γυαλιστερό, αερογραφιές επιστημονικής φαντασίας κτλ) όσο και αν σας φανεί περίεργο η μεγάλη πλειονότητα των μοντέλων κόβεται εκεί.
Αφού γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα πάμε σε πιο τεχνικά θέματα όπως συμμετρίες ,λογική (δηλαδή ένα αεροπλάνο με ανοιχτά πάνελ συντήρησης δεν μπορεί να είναι οπλισμένο! ένα αεροπλάνο του Ναυτικού δεν μπορεί να έχει "πατημένα" λάστιχα , υπερβολική κλιση επιφανειών ελέγχου, χοντρά χείλη εκφυγής κτλ.)
Και μιά παρένθεση , σε έκθεση στην Ουγγαρία όπου το επίπεδο είναι απίστευτα υψηλό έκοψαν ένα πάρα πολύ καλό ΚΙ 61 γιατί ο μοντελιστής είχε δίπλα στο α/φος Γερμανικό κάνιστρο καυσίμου!
Αφού ξεπεράσουμε και το τεχνικό κομμάτι πάμε στο ιστορικό κομμάτι και επειδή δεν είμαστε παντογνώστες εκεί συμβουλευόμαστε ο ένας τον άλλο και πολλές φορές και τρίτους.
Στο τέλος σηκώνουμε τα μοντέλα που διακρίθηκαν και εκεί τις περισσότερες φορές μένουμε άλαλοι αφού οι κάτω επιφάνειες συνήθως ουδεμία σχέση έχουν με τις επάνω.
Όταν λοιπόν πιστεύετε οτι δεν κάναμε καλά την (αφιλοκερδή) δουλειά μας είστε ελεύθεροι να δηλώσετε συμμετοχή για κριτές ή να δηλώσετε συμμετοχή για μαθητευόμενοι κριτές ΑΛΛΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και στις δύο περιπτώσεις είστε αυτόματα εκτός συναγωνισμού. Προσωπικά και όσοι με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα βραβεία μου είναι πεταμένα σε μια ντουλάπα και τα τρώει το σκοτάδι. Έχει πολλή μεγαλύτερη αξία και σημασία ότι
μαζευόμαστε σε αυτή την γιορτή και συναντάμε ομοιδεάτες μας ,ανταλλάσουμε απόψεις ,βλέπουμε δουλειές άλλων παρά ένα βραβείο.
Και να μην ξεχνάμε οτι τα παιδιά της IPMS ξεπατώθηκαν για να έχουμε(έχετε) αυτή την γιορτή. Είναι κρίμα λοιπόν να ασχολούμαστε ποιός και τι πήρε βραβείο.
Επαναλαμβάνω για να μην μπερδευόμαστε, σαν κριτική επιτροπή ΔΕΝ έχουμε προσωπικά με κανέναν, αντί λοιπόν να ασχολείστε εάν κάναμε εμείς σωστά την δουλειά μας ίσως είναι καλύτερα να ασχολείστε πως την επόμενη φορά θα έχετε καλύτερα μοντέλα.

Ευχαριστώ

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #304 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:12:15 μμ »
Λυπάμαι που τελικά αποτέλεσα μέρος(στο βαθμό και στο χρόνο που μου επέτρεψαν οι συνθήκες της ζωής μου) στην πιό ωραία και επιτυχημένη εκδήλωση στα μέχρι τώρα χρονικά του συλλόγου (και συμμετέχω από το 1984).Αυτό τουλάχιστον άκουσα σήμερα να λένε όσοι κατέβηκαν στα μαγαζιά.Τελικά η ματαιοδοξία και η μεταλειολαγνεία είναι το ρεζουμέ.Του χρόνου προτείνω να πάρουν όλοι ένα χρυσό μετάλειο για να κοιμηθούν γλυκά το βράδυ.Φέτος ήταν η χρονιά που πήραμε (εγώ τουλάχιστον) έναν βοηθό για να δεί τι γίνεται και σιγά σιγά να σας απαλλάξω από τις κακές μου κρίσεις :twisted: ::glossa:: και από τα πρώτα πράγματα που του είπα και τόνισα ήταν ότι τα μοντέλα πάνω στον πάγκο είναι ΑΝΩΝΥΜΑ και όχι του Γιάννη , του Κώστα κτλ για να μπορούν να κριθούν σωστά.Συμφωνώ με την άποψη του κυρίου Κ.Πατσαρού και του Μάστορα.Όποιος νομίζει ότι τον αδίκησα να το πεί ανοικτά και με επιχειρήματα αλλιώς τουμπεκί και μηλόξυδο Πάρου.Ασφαλώς και η θέση είναι ανοικτή για του χρόνου για τους τολμηρούς για να μην νομίζει και κανένας πως κατσικώθηκα για πάντα :wink: ::salut::Ευχαριστώ που πέταξα 29 χρόνια στα σκουπίδια!!!Παίξτε τώρα με τα τανξάκια τα στρατιωτάκια  τα αεροπλανάκια και τα παποράκια σας και του χρόνου σαν βάφτιση με μπομπονιέρες για όλους :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #305 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:13:08 μμ »
Παιδιά καλησπέρα, να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη αν και όντας νεούρι στην όλη διαδικασία και μη έχοντας αντίστοιχη εμπειρία όπως οι περισσότεροι από εσάς εδώ μέσα. Έχω όμως τεράστια εμπειρία, όπως ίσως γνωρίζει ο Πρόεδρος-της IPMS εννοώ- λόγω δουλειάς και ιδιότητας, από αντιστοίχου είδους αξιολογήσεις (και η διαδικασία της κριτικής σε έναν διαγωνισμό αξιολόγηση είναι και ονομαζετε), οι οποίες να σημειώσω δεν είχαν να κάνουν με μοντέλα και άψυχα πλαστικά αλλά με καριέρες!!
Αρχικά να πω ότι ήταν η πρώτη μου φορά σε ένα τέτοιο event και δηλώνω εξαιρετικά ευτυχισμένος που πήρα μέρος, που γνώρισα αξιόλογα παιδιά που μόνο τα nickname ήξερα, έβλεπα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα, πειράγματα κ.λ.π. Για μένα και αποκλειστικά για μένα, το σημειώνω αυτό, μου έφτασε. Ήμουν όμως και τυχερός να βραβευτώ για όλα τα μοντέλα που ανέβασα και αυτό για μένα ήταν το επιστέγασμα της αναγνωρισης και αποδοχής της δουλειάς μου που ούτως ή άλλως είχα μέσα σε αυτή την όμορφη κοινότητα. Παρόλα αυτά δεν ήταν αυτός ο κύριος αντικειμενικός μου σκοπός αλλά όλα τα προηγούμενα που ανέφερα.
Από το λίγο που γνωρίζω τον Λευτέρη υποθέτω ότι το θέμα το άνοιξε όχι για να αρχίσουμε την γκρίνια και τις μομφες ο ένας στον άλλο αλλά για να κάνουμε μια επικοδομιτική και καλοπροαίρετη κριτική με σκοπό του χρόνου να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, αντικειμενικότεροι, ομορφότεροι κ.λ.π. Επίσης δεν νομίζω ότι μοντέλαρε τόσο χρόνο την κουμούτσα (συγνώμη Λευτέρη  :mrgreen:)  για να πάρει ένα πλαστικό που να γράφει χρυσό πάνω και επίσης νομίζω (ίσως κάποιοι με πείτε γραφικό και αφελή) ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι έτσι σκεφτόμαστε. Δεν αναιρώ την επιθυμία του καθενός να διακριθεί, με αυτά που λέω, μην παρεξηγηθώ, απλά δεν θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπος γιατί έτσι δεν προάγουμε το χόμπυ, την ιδέα, τις ικανότητές μας αλλά το εγώ μας (ποιητής είμαι ο #$%^%στης??)
Και για να περάσω και στο κομμάτι της κριτκής, παιδιά όλα τα μοντέλα αξιολόγησης ακόμα και τα ποιο τυποποιημένα και αυστηρά εμπεριέχουν μέσα και τον υποκειμενικό παράγοντα του αξιολογητή, απλά οι κύριοι αυτοί φροντίζουν να εκπαιδεύουν αυτόν που προορίζουν για αξιολογητή, να τον αξιολογούν για την ποιότητά του να τον παρακολουθούν για κάποιο διάστημα σαν εκπαιδευόμενο και ματά τον πετάνε στην αρένα, εφόσον πληροί όλες τις προυποθέσεις.
Συμπέρασμα ακόμα και εκεί ο υποκειμενικός εκπαιδευμένος παραγοντας παίζει ρόλο και επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.
Ας ψάξουμε λοιπόν μέσα από μια συζήτηση, χωρίς υπαινυγμούς, κατηγόριες και βαριές κουβέντες να βρούμε έναν τρόπο για ένα όσον το δυνατόν πιο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης και κριτικής (τελείως αντικειμενικό δεν θα είναι ποτέ, το ξαναλέω!!!) γιατί έτσι όπως πάμε του χρόνου δεν θα υπάρχουν κριτές για να κρίνουν!!
Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην έθιξα κανέναν  ::salut:: ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #306 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:28:19 μμ »
Λυπάμαι που τελικά αποτέλεσα μέρος(στο βαθμό και στο χρόνο που μου επέτρεψαν οι συνθήκες της ζωής μου) στην πιό ωραία και επιτυχημένη εκδήλωση στα μέχρι τώρα χρονικά του συλλόγου (και συμμετέχω από το 1984).Αυτό τουλάχιστον άκουσα σήμερα να λένε όσοι κατέβηκαν στα μαγαζιά.Τελικά η ματαιοδοξία και η μεταλειολαγνεία είναι το ρεζουμέ.Του χρόνου προτείνω να πάρουν όλοι ένα χρυσό μετάλειο για να κοιμηθούν γλυκά το βράδυ.Φέτος ήταν η χρονιά που πήραμε (εγώ τουλάχιστον) έναν βοηθό για να δεί τι γίνεται και σιγά σιγά να σας απαλλάξω από τις κακές μου κρίσεις :twisted: ::glossa:: και από τα πρώτα πράγματα που του είπα και τόνισα ήταν ότι τα μοντέλα πάνω στον πάγκο είναι ΑΝΩΝΥΜΑ και όχι του Γιάννη , του Κώστα κτλ για να μπορούν να κριθούν σωστά.Συμφωνώ με την άποψη του κυρίου Κ.Πατσαρού και του Μάστορα.Όποιος νομίζει ότι τον αδίκησα να το πεί ανοικτά και με επιχειρήματα αλλιώς τουμπεκί και μηλόξυδο Πάρου.Ασφαλώς και η θέση είναι ανοικτή για του χρόνου για τους τολμηρούς για να μην νομίζει και κανένας πως κατσικώθηκα για πάντα :wink: ::salut::Ευχαριστώ που πέταξα 29 χρόνια στα σκουπίδια!!!Παίξτε τώρα με τα τανξάκια τα στρατιωτάκια  τα αεροπλανάκια και τα παποράκια σας και του χρόνου σαν βάφτιση με μπομπονιέρες για όλους :mrgreen:
ρε παιδια μην γινεστε τοσο καυστικοι αν αρχισουμε να την λεμε ο ενας στον αλλον δεν βγαινει τιποτα απολυτος ο μοντελισμος στο φιναλε ειναι ενα χομπυ.δεν νομιζω να ηταν τοσο κακο που εγινε μια κουβεντα για το πως βαθμολογουνται τα μοντελα,απο κουβεντα μετατραπηκε σε καυστικα και πικροχολα σχολια πραγμα που με βρισκει αντιθετω ειλικρινα λυπαμαι που ορισμενοι ανθρωποι συμπεριφερονται κατα αυτον τον τροπο
 με εκτιμηση Νεκταριος Φωτοπουλος ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #307 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:30:33 μμ »
Παράθεση
Δέντρο: βραβεία

Δάσος: Τα μοντέλα μας σε κοινή θέα και ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Πάω να ξεπακετάρω ένα jaguar να μοντελίσω, συνεχίστε παρακαλώ...

Παράθεση
ντροπη παιδια, για τα γαμ...να  τα βραβεια.
οσοι μοντελαρετε γι αυτα, δεν θα ευχαριστηθειτε ποτε αυτο που μοντελαρετε..

Επέλεξα τις παραπάνω σκέψεις με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα και περιγράφουν κάτι που δυστηχώς  ως συμμετέχων σε πολλές εκθέσεις στο παρελθόν έχω παρατηρήσει : την κλάψα για το βραβειάκι  :( , (και την συμμετοχή με κύρια ή μοναδική επιδίωξη αυτό).

ως θεατής φέτος και γω μπορεί να πρόσεξα μερικά μοντέλα που (κατά τη γνώμη μου πάντα) μπορεί να άξιζαν κάτι καλύτερο, άλλα κάτι λιγότερο από τη διάκριση που τελικά πήραν.
Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι ότι είδα πολλά και διάφορα μοντέλα, τα χάζεψα όλα και ευχαριστήθηκα την όλη εκδήλωση.

επιτρέψτε μου μια μικρή παρατήρηση προς πικραμένους αλλά και προς τυχόν "επηρμένους" των μεταλλίων : η αξία των μοντέλων σας (μας) δεν μετριέται με τα μετάλλια, αλλά με την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η κατασκευή τους και το χάζεμα που τους κανουμε μετά στην βιτρίνα μας.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #308 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:38:07 μμ »
η αξία των μοντέλων σας (μας) δεν μετριέται με τα μετάλλια, αλλά με την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η κατασκευή τους και το χάζεμα που τους κανουμε μετά στην βιτρίνα μας.

Από τις πιο μεστές απόψεις, εύγε!
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #309 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:38:36 μμ »
Ειναι απο τις λιγες φορες που μια κουβεντα απο κει που πηγαινε να ξεφυγει και να γινει μπουρλοτο παλι το MC,γυρισε,ηρεμησε το κλιμα και οι εμπλεκομενοι κουβεντιαζουν ομαλα το θεμα.Αλλα σε μερικους οπως ο Mike δεν αρεσει,ειναι βαρετο η δεν ξερω κι εγω τι αλλο.Να με συγχωρεις φιλε μου που σου χαλαω το απογευμα,αλλα απο μενα ποπ κορν δεν θα φας.Μακαρι να αγαπησεις τον μοντελισμο και τους φορεις του το ενα δεκατο απο μενα και τοτε ελα να τα ξαναπουμε.Και να με συμπαθας αλλα δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σου ::salut::

Σταυρο,Κωστα, επειδη μαλλον η κουβεντα μας δεν αρεσει εγω θα σταματησω εδω.Ως ταμειακως ενταξει μελος της IPMS και ως λατρης της ετησιας εκθεσης κι επειδη το μονο που θελω ειναι να μην υπαρχει μελανο σημειο σε ολη αυτη τη γιορτη θελω μεσω του βηματος του MC να θεσω αποια θεματα τα οποια ελπιζω να συζητησετε ειτε σε καποιο ΔΣ,ειτε σε καποια ΓΣ.(Δυστυχως λογω αποστασης μαλλον δεν θα ειμαι εκει)

-Τα κριτηρια αξιολογησης που αναφερονται στην προκυρηξη,κατα τη δικη μου ταπεινη γνωμη,ειναι αρχαια.Ο μοντελισμος εχει προχωρησει πολυ και νομιζω οτι ενα μοντελο για να θεωρηθει καλο πλεον πρεπει να εχει πολυ περισσοτερα στοιχεια απο αυτα που αναφερονται στην προκυρηξη.Επισης δινει πολυ βαρος στην κατασκευη και σχεδον αφηνει απεξω το βαψιμο.Η παλαιωση προαιρετικη?Αν το ακουγα πριν απο εικοσι χρονια μπορει και να συμφωνουσα.Ποσα εκθεματα ειδατε χωρις παλαιωση στην εκθεση?Μηπως οι εξελιξεις μας προλαβαν και εχουμε μεινει πισω?Για μενα ναι,αλλα δεν ειναι αργα να τις ακολουθησουμε.Προτεινω λοιπον να ξαναγραφτει εξολοκληρου ολο αυτο το κομματι που αναφερεται στην κριτικη.

-Επισης σιγουρα πρεπει να φτιαχτουν κριτηρια και ανα κατηγορια για ευνοητους λογους και μαλιστα αυτα να γνωστοποιηθουν σε ολους

-Οι κριτες απο που κρινονται και απο που επιλεγονται?Μηπως το ανωτατο οργανο που ειναι η ΓΣ πρεπει ΚΑΘΕ χρονο να ψηφιζει τους κριτες?Το οτι καποιος εχει επιδειξει εργο σε αλλες εποχες δεν ειναι κριτηριο για να ειναι κριτης σημερα.Οπως και να χει η εμπιστοσυνη μου στην πλειοψηφια ειναι αμεριστη και σιγουρα η ΓΣ θα παρει την πιο σωστη αποφαση.

-Υπαρχει γενικοτερα απο οσο μπορω να καταλαβω μια σκοτεινη περιοχη που αφορα την ελευθερια κινησης των κριτων και κατα ποσο αυτοι πρεπει να συμβαδισουν με την προκυρηξη η οχι.Προτεινω λοιπον να φτιαχτει ενα πιο σαφες πλαισιο,το που σταματαει ο ενας και που ξεκιναει ο αλλος.

θεωρω πως η ενωση εχει να επιδειξει μια απο τις πιο συγχρονες παρομοιες εκδηλωσεις στην Ευρωπη.Ξερω επισης πως οι ελληνες μοντελιστες ειναι απο τους πιο συγχρονους στην Ευρωπη.Καποιοι εξ αυτων ειναι και οι κριτες.Νομιζω λοιπον πως ηρθε η ωρα να εκσυγχρονιστει και το θεσμικο πλαισιο βασει του οποιου θα γινεται η κριτικη.Και μετα ας απογειωθουμε ολοι μαζι

-Ενα ακομη θεμα που θα ηθελα να θεσω γιατην επομενη συνεδριαση  ειναι η καταργηση των κατηγοριων Ε και Σ.Δεν νομιζω οτι μας προσφερι κατι αυτη η κατηγοριοποιηση.Απλα δινονται περισσοτερα μεταλλια και θεωρουμε οτι ισως ετσι μενου περισσοτεροι συμμετεχοντες ευχαριστημενοι.Απο οτι φαινεται ομως εις ματην.Απο οτι φαινεται το μονο που καταφερνουν ειναι να κανουν πιο εντονο το κουτσομπολιο για το ποια κλαση επελεξε ο ενας η ο αλλος.Γενικα θεωρω πως οσο λιγοτερες κατηγοριες και κλασεις τοσο και λιγοτερες αιτιες για διαξιφισμους.

Σας ευχαριστω για την υπομονη σας,μακαρι να ημουν στην ΑΘηνα να θεσω προσωπικα τις προτασεις στην επομενη ΓΣ,αλλα τουλαχιστον υπαρχει αυτο το βημα ετσι ωστε να μπορουμε να εκφραστουμε κι εμεις απο την επαρχια.Καλα μονελα σε ολους.Και μην ξεχνατε.Ολοι ειμαστε ανθρωποι.Και οι κριτες επισης.364 και σημερα... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #310 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:41:52 μμ »
Για να απαντήσω στον gtets που ζήτησε παραπάνω διευκρινίσεις επί της διαδικασίας, να πω πως ο melpas1013 την περιέγραψε μία χαρά, πλην ίσως του σημείου που περιγράφει το short list όπου είναι ένα ανά κατηγορία και ως εκ τούτου είναι ένα ανά ομάδα κριτών. Οι κριτές στο έντυπο του short list (που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) απλά σημειώνουν πια μοντέλα κρίνουν επαρκή για την τελική κρίση. Αν κάποιος κριτής πιστεύει πως το μοντέλο που έχει επιλέξει κάποιος άλλος κριτής δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, δεν πρέπει να φέρει σντιρρήσεις, θα εκφράσει την προσωπική του άποψη στην τελική βαθμολογία.

Click to see the original size.

Στη συνέχεια, και αφού τα δεδομένα του short list εσαχθούν στο σύστημα παράγεται εκτύπωση ΑΝΑ ΚΡΙΤΗ όπου γίνετε και η τελική βαθμολογία από κάθε κριτή ξεχωριστά, δείγμα του εν λόγω εντύπου παρακάτω:

Click to see the original size.

Ακολούθως τα αποτελέσματα εισάγονται στο σύστημα το οποίο υπολογίζει την τελική βαθμολογία κάθε μοντέλου και αποδίδει τα ανάλογα βραβεία βάση της προσυμφωνημένης από την προκύρηξη κλίμακας. Ο τρόπος υπολογισμού είναι χονδρικά ο μέσος όρος της βαθμολογίας των κριτών για κάθε μοντέλο, για να μην σας κουράζω, τεχνικές λεπτομέρειες στη διάθεσή σας αν ζητηθούν.

Και τώρα ίσως καταλαβαίνετε γιατί αρχίζω και γκαρίζω όταν κάποιος έχει θέματα με τα βραβεία, οι άνθρωποι που χειρίζονται το σύστημα και ιδίως αυτός που το υλοποίησε είναι στην ιδανική θέση για να αλλοιώσει κατά βούληση (αν το θέλει) και με δεδομένο το πλήθος των μοντέλων είναι ΠΟΛΥ δύσκολο μετά να γίνει αντιληπτή η όποια αλλοίωση. Οπότε όταν γράφεται τις γνωστές αόριστες παπαρολογίες περί μαγειρέματος, αδικιών κλπ προσέξτε γιατί παίρνει μπάλα και ανθρώπους που πιθανότατα δεν το αξίζουν αλλά τρώνε τη μαυρίλα όταν όλα μένουν μετέωρα και ασαφή...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #311 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:51:32 μμ »
φιλε gtets  εγω δεν ειπα να σταματησει καμμια κουβεντα.
αν θες τη γνωμη μου δεν επρεπε να ξεκινησει καν.
σε ολες τις εκθεσεις του πλανητη καποιοι θα φυγουν με παραπονο.
αλλο αυτο και αλλο να υπαρχει κατι επιληψιμο. αν καποιος μπορει να το τεκμηριωσει με αποδειξεις ειναι το λιγοτερο υποχρεωμενος να το κανει και μαλιστα δημοσιως.

οι κρισεις δεν ειναι 100 μετρα σπριντ, υπαρχει εντονα το υποκειμενικο στοιχειο, εξαρταται απο τις γνωσεις, τη σοβαροτητα και την ακεραιοτητα του καθε κριτη.
αν ο τροπος κρισεων ειναι λαθος η θελει βελτιωση αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
 αν βοηθαει, θα σας πω πως γινονται οι κρισεις στις φιγουρες..
ο κριτης παιρνει τη λιστα με τα εκθεματα, αξιολογει με την εμπειρια του και βαζει χρυσο, ασημενιο, χαλκινο και επαινο και τελειωσε. ο υπευθυνος των κριτων κανει το τελευταιο τσεκαρισμα. αν υπαρχει θεμα το λυνει με τον εκαστοτε υπευθυνο κριτη.  αλλα νομιζω οτι ουτε αυτο σας καλυπτει..
αυτο που προσωπικα θεωρω απαραιτητη υποχρεωση του καθε κριτη ειναι να μπορει να τεκμηριωσει την αποφαση του σε οποιον αμφιβαλει.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #312 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:01:49 μμ »
Γιώργο (gtets), θα προσπαθήσω να σου απαντήσω εν συντομία. Δεν έχω κανένα θέμα και νομίζω και ο Σταύρος το ίδιο, με την κουβέντα. Το θέμα είναι ότι αναλωνόμστε σε λάθος πράγματα...

- Κριτίρια αξιολόγησης. Αν υιοθετήσουμε κάτι τέτοιο, να ξέρεις ότι η διαδικασία απονομών θα διαρκεί 20 λεπτά... Την πρώτη χρονιά, γιατί τη δεύτερη δε θα κάνουμε...

- Αντιλαμβάνεσαι ότι η γνωστοποίηση σε όλους, όσο και να την θέλουμε, πρακτικά δε θα έχει αντίκρυσμα. Όσο ποιό σύνθετα, τόσα λιγότεροι θα καταλάβουν τι γίνεται, από αυτούς που θα ενδιαφερθούν να το διαβάσουν. Σκέψου ότι έστειλα καμιά 1000 email για την αλλαγή του τόπου της εκδήλωσης, και ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι που "γκρίνιαξαν" γιατί δεν είχαν ενημέρωση. Και το email τους ισχύει... Εδώ κόντεψα να πιαστώ στα χέρια με άνθρωπό την Κυριακή, που δεν έλεγε να καταλάβει ότι η πόρτα στο πλάι της αίθουσας είναι ανοικτή, αλλά δε μπορεί να περάσει γιατί η αίθουσα είναι κλειστή για την παραλαβή των μοντέλων.... Αστροπελέκι!!!

- Δεν υπάρχει καμία ελευθερία, άλλης επεξήγησης και ελευθερίας κινήσεων από τους κριτές. Το σύστημα θα έδειχνε αμέσως κάποιο σφάλμα. Για αυτό και η διαδικασία φέτος τελείωσε στο χρόνο που είχε προβλεφθεί ότι θα έρπεπε να τελειώσει, αν όλα γίνονταν όπως είχαμε ζητήσει. Η μόνη ελευθερία που έχουν οι κριτές, είναι στο βαθμό που θα βάλουν σε κάθε κριτήριο. Τέλος...

- Αν ζητήσουμε στην ΓΣ να αποφασίζει για τους κριτές, μάλλον θα είμαστε σαν τις διαρκείς συνεδριάσεις της βουλής.... Δεν εννοώ ότι δε μπορούν, αλλά μέχρι να βγάλουμε άκρη, έχετε για βρυσούλες. Επίσης, καταστατικά, δεν είναι δουλειά της ΓΣ να αποφασίζει για κάτι τέτοιο. Όχι ότι εάν τεθεί θέμα δεν θα το δούμε, αλλά μη φθάσουμε να κάνουμε ΔΣ για να πληρώσουμε το ρεύμα όπως πριν κάποια χρόνια... Επίσης, μια από τις καινοτομίες που είχε το ΔΣ εδώ και 5 έτη, ήταν η γρήγορη λήψη αποφάσεων και ενεργειών. Θα χαθεί τελείως το πλεονέκτημα με κάτι τέτοιο.

- Δε συμφωνώ για τις κατηγορίες, με κάποιες παραδοχές, συμφωνώ για τις κλάσεις.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #313 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:20:28 μμ »
αμα ζουσατε στη Λημνο που ο ποιο κοντινος μου μοντελιστης βρισκετε στα 52 ναυτικα μιλια και που ψοφαγα φετος να κατεβω αλλα δεν με φτανανε τα ταλαρα μονο και μονο για να συναντησω φιλους και γνωστους και θα κουβαλαγα ενα μοντελο με τετοια λαχταρα παρολο που ηξερα οτι δεν θα παρει τιποτα μονο για την συμμετοχη

τοτε αγαπητοι μου φιλοι θα καταλαβαινατε αλλα η μοντελιστικη χορτασουλιλας δεν σας αφηνει να τα εκτιμησετε αυτα που εχετε

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #314 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:21:23 μμ »
Παράθεση
Γιώργο (gtets), θα προσπαθήσω να σου απαντήσω εν συντομία. Δεν έχω κανένα θέμα και νομίζω και ο Σταύρος το ίδιο, με την κουβέντα. Το θέμα είναι ότι αναλωνόμστε σε λάθος πράγματα...

Το ξερω οτι δεν εχετε θεμα,δεν πηγαινε σε εσας τους δυο,αν αυτο φανηκε ζητω συγγνωμη

Παράθεση
- Κριτίρια αξιολόγησης. Αν υιοθετήσουμε κάτι τέτοιο, να ξέρεις ότι η διαδικασία απονομών θα διαρκεί 20 λεπτά... Την πρώτη χρονιά, γιατί τη δεύτερη δε θα κάνουμε...

Και γιατι ειναι κακο αυτο?Για εμενα προσωπικα φετος για παραδειγμα η απονομη τραβηξε πολυ.παρα πολυ.Μια 20 λεπτη θα ηταν και πιο ουσιωδης

Η ενημερωση των μελων πιστευω πως πρεπει να υπαρχει για πολλα πραγματα.Αν δεν θελουν να ενημερωθουν δικο τους προβλημα.Αλλα μετα δεν θα μπορουν να εγειρουν αξιωσεις,οποτε απο τη μερια σας θα ειστε ενταξει

για τις κλασεις δειτε το πολυ σοβαρα.Το ξαναλεω.Οσο λιγοτερα μεταλλια θα δινονται τοσο λιγοτερα θεματα θα προκυπτουν.Γνωμη μου παντα.

Τα υπολοιπα ειναι οντως μεγαλη κουβεντα,αλλα πιστευω πως εσεις εκει εκ του συνεγγυς,μπορειτε να τα συζητησετε.Το καταστατικο υπαρχει για να μας βοηθαει να λειτουργησουμε και οχι να μας βαζει φρενο.Κριτες αποδεκτοι απο την πλειοψηφια της ενωσης θα εγειρουν πολυ λιγοτερες αντιδρασεις.Κι αν ειναι χρονοβορα μια τετοια διαδικασια ας εχουν θητεια 3 χρονων για παραδειγμα για να μην καθεστε να ασχολειστε συνεχεια

"μεσα απο την αντιθεση ερχεται η συνθεση"
χαιρομαι για οσους θελουν το καλο της εκδηλωσης και συζητουν ομορφα,ακομη κι αν διαφωνουν, για να λυσουν το ο,τιδηποτε την αφορα

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #315 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:48:07 μμ »
Απλά γιατι δεν θα βρεθει άκρη....
εχω κ εγω μία μεγάλη απορία που την συζήτησα με κανα δυο παιδιά του club κ IPMS κ δεν πηρα απαντηση.
Κ η απορία μου είναι, γιατι θα πρεπει να κριθεί ένα μοντελο 1/48 με βελτιωτικά μαζι με ένα μοντέλο 1/48 ΟΟΒ?
Ακόμη κ άν είναι πεπηραμένος ή οχι.

διότι, ένα μοντέλο, ακόμη και με 300 ευρώ σε βελτιωτικά πάνω του,
αμα ο άλλος "δεν το έχει", θα είναι ένα όχι καλό μοντέλο
και αντιστροφα
ένα μοντέλο OOB φτιαγμένο από έναν που το΄χει
στο τέλος "θα μιλάει"
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #316 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:01:21 μμ »
διότι, ένα μοντέλο, ακόμη και με 300 ευρώ σε βελτιωτικά πάνω του,
αμα ο άλλος "δεν το έχει", θα είναι ένα όχι καλό μοντέλο
και αντιστροφα
ένα μοντέλο OOB φτιαγμένο από έναν που το΄χει
στο τέλος "θα μιλάει"
Σ.Σ.
Να ξαναγυρισω σε ενα ερωτημα που εθεσα στην αρχη του θεματος αλλα η απαντηση θα ελεγα οτι δεν με καλυψε. Γιατι πρεπει ενας νεος μοντελιστης ,στην πρωτη του συμετοχη σε εκθεση να ειναι στην ιδια κατηγορια με εναν που εχει μαζεψει ενα φορτηγο μεταλια? Μην μου απαντησετε παλι περι ηθικης του ''εμπειρου'' γιατι αμα ειναι να βασιζομαστε σε αυτο τοτε να επιστρεψουμε και τα μεταλια σε αυτον που εφερε αγορασμενα μοντελα! Η δικη του ηθικη του επετρεπε να τα κατεβασει στην εκθεση για δικα του! Νομιζω οτι κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα και δεν πρεπει να ειναι και δυσκολο απο την στιγμη που υπαρχει πια μηχανοργανωση. Και τελος να συμφωνησω με τον gtets (aka τσιπουροφατσα) οτι τα κριτηρια ειναι λιγο ''φλου''.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #317 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:11:51 μμ »
Να ξαναγυρισω σε ενα ερωτημα που εθεσα στην αρχη του θεματος αλλα η απαντηση θα ελεγα οτι δεν με καλυψε. Γιατι πρεπει ενας νεος μοντελιστης ,στην πρωτη του συμετοχη σε εκθεση να ειναι στην ιδια κατηγορια με εναν που εχει μαζεψει ενα φορτηγο μεταλια? Μην μου απαντησετε παλι περι ηθικης του ''εμπειρου'' γιατι αμα ειναι να βασιζομαστε σε αυτο τοτε να επιστρεψουμε και τα μεταλια σε αυτον που εφερε αγορασμενα μοντελα! Η δικη του ηθικη του επετρεπε να τα κατεβασει στην εκθεση για δικα του! Νομιζω οτι κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα και δεν πρεπει να ειναι και δυσκολο απο την στιγμη που υπαρχει πια μηχανοργανωση. Και τελος να συμφωνησω με τον gtets (aka τσιπουροφατσα) οτι τα κριτηρια ειναι λιγο ''φλου''.

εχεις δίκιο
μεχρι πριν καποια χρόνια υπήρχε ο όρος όταν κάποιος έχει λάβει συνολικά τόσα μετάλλια (δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα), την επομενη φορα συμμετέχει στην Π.
καποια στιγμή αυτό αφαιρέθηκε διότι θεωρήσαμε ότι ωριμάσαμε ως  μοντελιστές και οτι ο καθένας κατατασει τον εαυτο του εκει που πρέπει.
απλά απο του χρόνου θα επανέλθει .
πάντως προσωπικά (επειδή δεν ασχολήθηκα ...) δεν είδα τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις.
σε παρακαλώ να με ενημερωσεις με πμ σε αυτες που αναφερεσαι
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #318 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:51:25 μμ »
Λοιπόν εγώ, ήμουν από τους λίγους τυχερούς (???) που είχα πολλαπλό ρόλο στην Έκθεση:
Ένας από τους τρεις (ο Σταύρος και ο Μάστορας οι έτεροι συνοδοιπόροι) που τρέξαμε (Bolt...γατάκι) για να βρούμε την αίθουσα
Ένας από τους πολλούς (μπράβο παιδιά - ήδη μου λείπετε) που ετοίμασαν τον χώρο και πιστέψτε με, ούτε στον στρατό δεν έχω καθαρίσει τόσες (και τόσο βρώμικες) τουαλέττες
Ένας από αυτούς που διαγωνίστηκαν με αεροπλάνα, καράβια και άρματα στην ίδια έκθεση (με συνολικά 10 συμμετοχές, αλλά λόγω της θεματικής μου με 28 μοντέλα)
Ο μοναδικός (από όσο ξέρω) που μοντέλο του έπαθε ζημιά (ο ιστός του Bismarck)
Πήρα τρία βραβεία (1 Χ Χρυσό, 2 Χ ασημένιο) και έναν έπαινο
Παρότι ...φλώρος και παλιόγερος, κουβάλησα τραπέζια, καρέκλες, γραφεία, μηχανήματα και ότι άλλο βάλει ο νους σας
Πέρασα (παρά τα παραπάνω) σχεδόν όλες τις ώρες που ο χώρος ήταν ανοικτός, όρθιος
Ήμουν κριτής (στα Fantasy, κυρίως λόγω πρότερου βίου στα wargames)
Μέσα στις επόμενες μέρες, θα είμαι πάλι στο Χόκεϋ και θα καθαρίζω τα τελευταία "συντρίμια" που ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ αφήσαμε φεύγοντας!!!!

Και λοιπόν??? θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Όλα τα παραπάνω κύριοι, έγιναν για να μπορέσετε (σουμε) να περάσετε(σουμε) ένα ευχαριστο τετραήμερο με φίλους, μοντέλα και πλάκα. Μερικοί όμως δεν μπορούν (θέλουν) να καταλάβουν ότι αυτό το τετραήμερο, είναι μόνο ΧΑΡΑ!!!! Κάποιοι θέλουν το τσιγκάκι τους (και μάλιστα με συγκεκριμένο χρώμα) ντε και καλά!!!

Λοιπόν για να τελειώνουμε: Όσοι νομίζουν ότι αδικήθηκαν, ας μου φέρουν το πλεξιγκάς τους (όσοι δεν πήραν θα τους δώσω εγώ ένα). Αγόρασα ένα χρυσό σπρέυ (πολύ καλής ποιότητας) και όποτε θέλουν ας περάσουν από το σπίτι, να τους το ψεκάσω. Έτσι και οι ίδιοι θα μπορούν να ξιπάζονται με ευκολία, αλλά και η θεία τους η Ευτέρπη, θα μπορεί να καμαρώνει στις φίλες της για το πόσο καλό είναι το ........(συμπληρώνετε ότι επιθυμείτε) του ανηψούλη της.

Από την άλλη (εγώ το βιολί μου ::bioliicon::), όποιος έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ βελτίωσης της υπάρχουσας διαδικασίας, παρακαλώ να την καταθέσει στο ΔΣ, πριν την επόμενη ΤΓΣ, για να την συζητήσουν.

Τέλος για την κατηγοριοποίηση (σήμερα βασιζόμενη στο φιλότιμο καθενός): Προσωπικά, ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑ κανένα μοντέλο μοντελιστών με μια αρμαθιά μετάλλια σε προηγούμενους διαγωνισμούς ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, εφόσον είχαν καταγράψει τις δημιουργίες τους στην "Ε" (με απότέλεσμα να πέσει η συνολική βαθμολογία). Σημειώστε ότι μερικοί είναι στενοί φίλοι μου (γνωρίζοντας τους ανθρώπους, πιστεύω ότι αυτό έγινε από σεμνότητα). Κάποτε, στην προ MC εποχή, ίσως ήταν εύκολο να "την φάμε", αλλά πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η τεχνοτροπία και η θεματολογία του καθενός, είναι λίγο - πολύ γνωστές. Ωστόσο, θα δεχόμουν τον καλύτερο π.χ. αεροπλανά μοντελιστή να κατέβει στη ...."Ν"  :mrgreen:, αν μας έφερνε καράβι ή άρμα (το ίδιο άλλωστε έκανα και εγώ με τα καράβια και το αεροπλανάκι μου, αλλά τα αρματάκια μου ήταν όλα στην "Π").

Και μια ιστοριούλα: Πριν κάμποσα χρόνια ο Gkontog, προσφέρθηκε εθελοντικά, να μηχανοργανώσει την Έκθεση ειδικά και την Ένωση γενικότερα. Αρχικά, το τότε ΔΣ, τον αντιμετώπισε περίπου σαν κλόουν, αλλά πλέον όλοι απολαμβάνουμε την ευκολία που μας προσέφερε η δουλειά του και οι δεξιότητές του (μηδενικές ουρές, ευκολία πρόσβασης στα στοιχεία, κλπ.). Αν λοιπόν δεν σας αρέσει η κριτική όπως γίνεται σήμερα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον καθένα.

ΔΚ
ΥΓ:  ::arrowred:: Για τον Crow: Ναι Δημήτρη!!! ΚΑΙ η πρωτοτυπία ενός θέματος παίζει το (δικό της) ρόλο (συνήθως στον εντυπωσιασμό της πρώτης εντύπωσης)!!!! Παρ' όλα αυτά, είδα βραβευμένα Spitfires, Me 109, F16 (π.χ. το ισραηλινό του Πάνου edit: Ανδρέα, aka Spook) που τα έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές. Ευτυχώς δεν είδα βραβευμένο διόραμα τύπου "γκρεμισμένο-κτίριο-με-όχημα-και-Γερμανούς-που-κάνουν-κάτι", εκτός από ένα που πήρε χρυσό, αλλά ήταν ενός 14χρονου (μου διαφεύγει το επώνυμο, το όνομά του μικρού ήταν Γιάννης) και ήταν εξαιρετικά φτιαγμένο, ακόμα και για μεγαλύτερο μοντελιστή

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #319 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:55:06 μμ »
μιας και το θέμα αποτελεί τα 9/10 πόστ σήμερα θέλεις δε θέλεις το βλέπεις.  :roll:
Το θέμα των μεταλλείων απασχολεί πολλούς αυτό είναι δεδομένο όπως φαίνεται, αυτό γίνεται γιατί πιστεύω ότι αρκετοί το συνδέουν με το μοντελιστικό τους επίπεδο δηλαδή σκέφτεται κάποιος "είμαι απο τους κορυφαίους μοντελιστές στον τομέα μου εννοείται θα πάρω χρυσό -όπως πήρα και τα προηγούμενα χρόνια- γιατι όχι και best of show?" εγώ θα έλεγα το εξής: αφού το ξέρεις ότι είσαι απο τους καλύτερους (και το ξέρουν και οι άλλοι) γιατί πρέπει να σου το αποδείξει ο τάδε κριτής?

Σίγουρα είναι σημαντικό δεν αμφιβάλλω αλλά μπορεί να έχουν γίνει βραβεύσεις μέχρι τώρα -λέω δε ξέρω- όπου κάποιος μπορεί να βραβεύτηκε καλύτερα απο όσο έπρεπε γιατι ενδεχομένως να έτρεξε περισσότερο, είναι πιο αγαπητός απο άλλους ή μπορεί να έχουμε και βραβεύσεις συγγενών, εντάξει αυτά γίνονται...προσπεράστε το δεν ήρθε και η καταστροφή ο καθένας ξέρει σε ποιο επίπεδο είναι, ή μήπως δεν ξέρει;
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #320 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:02:32 μμ »
Δημήτρη, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σου μπορεί να μην είδες βραβευμένο διόραμα τύπου "γκρεμισμένο-κτίριο-με-όχημα-και-Γερμανούς-που-κάνουν-κάτι" μάλλον όμως δεν είδες και μοντέλο που βραβεύθηκε με χρυσό και κατά τη διάρκεια της απονομής κανείς δε χειροκρότησε γιατί η περίπτωση ήταν κραυγαλέα...
Όσοι ήταν στην απονομή θα θυμούνται την περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #321 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:30:57 μμ »
Δημήτρη, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σου μπορεί να μην είδες βραβευμένο διόραμα τύπου "γκρεμισμένο-κτίριο-με-όχημα-και-Γερμανούς-που-κάνουν-κάτι" μάλλον όμως δεν είδες και μοντέλο που βραβεύθηκε με χρυσό και κατά τη διάρκεια της απονομής κανείς δε χειροκρότησε γιατί η περίπτωση ήταν κραυγαλέα...
Όσοι ήταν στην απονομή θα θυμούνται την περίπτωση.

Δυστυχώς, δεν το πρόσεξα (στα άρματα, εκφωνούσα τα αποτελέσματα και δεν πρόσεχα το "περιβάλλον").

Το πραγματικό θέμα όμως εδώ δεν είναι αν έγιναν άστοχες κριτικές (σίγουρα έγιναν, αφού οι κριτές είναι και αυτοί άνθρωποι σαν τους υπόλοιπους), αλλά το με ποιό ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ (επιμένω εγώ), αυτά μπορούν να μειωθούν ή ιδανικά να εξαλειφθούν σε επόμενη ή επόμενες εκθέσεις.

Όλα τα υπόλοιπα (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον) είναι κλάψες και π@π#ριές, επειδή το τσιγκάκι δεν είχε το χρώμα που θέλαμε!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #322 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:35:17 μμ »
εχεις δίκιο
μεχρι πριν καποια χρόνια υπήρχε ο όρος όταν κάποιος έχει λάβει συνολικά τόσα μετάλλια (δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα), την επομενη φορα συμμετέχει στην Π.
καποια στιγμή αυτό αφαιρέθηκε διότι θεωρήσαμε ότι ωριμάσαμε ως  μοντελιστές και οτι ο καθένας κατατασει τον εαυτο του εκει που πρέπει.
απλά απο του χρόνου θα επανέλθει .
πάντως προσωπικά (επειδή δεν ασχολήθηκα ...) δεν είδα τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις.
σε παρακαλώ να με ενημερωσεις με πμ σε αυτες που αναφερεσαι
Σ.Σ.

Ένας από αυτούς που θα μπορούσε ν΄ αναφέρεται ο  CROW είναι  και η αφεντομουτσουνάρα μου...
Συμμετέχοντας στο hobby εδώ και 6,5 χρόνια, με πολλά μετάλλια τοποθετημένα σε κλειστό κουτί, όπως ξέρουν όσοι μ΄ έχουν επισκεφτεί, με αρκετούς επαίνους σε καδράκια να διακοσμούν έναν ελεύθερο τοίχο του εργαστηρίου μου, βραβεία από  4 διαγωνιστικές συμμετοχές μου σε αντίστοιχες εκθέσεις της ΙPMS  και με δύο εκτός συναγωνισμού συμμετοχές (στις δύο πρόσφατες), σύνολο 6 εκθέσεις IPMS στην πλάτη μου, αναρωτιέμαι τι σημαίνει πεπειραμένος και τι ενήλικας. ʼλλωστε και κάποιος κριτής μου είπε: από την επόμενη στους Π. (Υποθέτω λοιπόν ότι από κάποιους συζητήθηκε το όνομά μου, αλλά δεν μου μεταφέρθηκε και  επισήμως από την IPMS. Νιώθω λοιπόν ότι κάπου είμαι φάουλ, ανήθικος ή ακόμα και ότι μπαίνω φραγμός σε νέους μοντελιστές.)
Το ενήλικας το καταλαβαίνω άμεσα, το κουβαλάω 40 χρόνια από τα 58 που διάγω ως απέθαντος,  highlander, ή όπως αλλιώς θέλουν οι φίλοι μου να με αποκαλούν.
Το πεπειραμένος όμως; Θα μου το επιβάλει κάποιος; θα το αισθανθώ εγώ; Θα το πάμε με το ζύγι σε χρυσό-σμύρνα κλπ;
Αν θα μου το επιβάλει το επίσημο όργανο (IPMS)  θα το δεχτώ, χωρίς καν να πω «γιατί;»
Aν θα το πάμε με το ζύγι, επίσης κανένα πρόβλημα από εμένα.
Αν θα το πάμε με το πώς το αισθάνομαι εγώ... μπλέξαμε. Ποιος ξέρει το πόσο έμπειρος αισθάνομαι εγώ; Ποιος ξέρει το πόσο ανήθικος είμαι; Ποιός ξέρει αν γουστάρω να μπαίνω σφήνα-φραγμός στους νέους; Ποιος ξέρει αν είμαι μεταλλιολάγνος ή όχι;

Χαζός δεν είμαι, αντιλαμβάνομαι από διάφορα μικρά-μικρά, σποντούλες κλπ, ότι είμαι κατά την γνώμη κάποιων στους ανήθικους Ε(νήλικες)...
ʼρα πείτε σε αυτούς που αναφέρεστε σε ποια κατηγορία θέλετε να συμμετέχουμε και αφήστε το πώς αισθανόμαστε...
Αν πάλι ενδιαφέρεστε για το πώς αισθάνομαι, δηλώνω ότι αισθάνομαι ως ευτυχής μοντελιστής, ανιστόριτος, δοκιμάζοντας τεχνικές συνέχεια, δεν έχω πάρει τον αέρα του αερογράφου, δεν κάνω βαψίματα με παραλλαγές, κοτσάρω βυτία σε Tilly για το κέφι μου, σφάζω κάποια οχηματάκια που κολλάω στη βάση, γιατί αν τα δείτε από κάτω θα φρίξετε και διάφορα άλλα που δεν θάλεγα ότι τάχει ένας πεπειραμένος, εκτός αν θεωρήσουμε ότι οι  «σκηνοθετικές» ιδέες μου με κατατάσσουν στους Π, αλλά για εκεί θα σας έλεγα ότι με κατατάσσουν στους ΜΑΣΤΕΡ, αν θέλετε την γνώμη μου... που δεν την θέλετε βέβαια για να έχετε τροφή στα κους-κους.
Πάμε για άλλα λοιπόν και όπως πολύ καλά είπε ο Αρχικριτής  μη ρωτάτε τι κάνει η IPMS για εσάς, αλλά τι κάνετε εσείς για αυτήν.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #323 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:40:55 μμ »
Παράθεση
αλλά το με ποιό ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ (επιμένω εγώ), αυτά μπορούν να μειωθούν ή ιδανικά να εξαλειφθούν σε επόμενη ή επόμενες εκθέσεις.

Για του χρόνου η λύση υπάρχει...
Θα κατεβάσω εγώ μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες και καθώς είμαι σούπερ ντούπερ ουάου μοντελιστής, θα μαζέψω τα χρυσά σε όλες τις κατηγορίες οπότε δεν θα μπορεί να πει κανένας τίποτα... εννοείται οτι θα πάρω και τα BOS...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #324 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:44:14 μμ »
Ρε δεν αφήνουμε τα ψιλίκοκό να πιάσουμε κανένα μοντέλο λέω γω;!  ʼντε και 360 έμειναν μέχρι την επόμενη.  Βάλτε την τέχνη και το μεράκι σας να φέρουμε όλοι ακόμα καλύτερα μοντέλα.  Τι μετάλλια και ... τσαμπουνάτε; :roll:
Ναι, συμφωνώ ότι μια διάκριση δίνει μια αίσθηση περηφάνιας και αναγνώρισης, αλλά γι' αυτό φτιάχνετε μοντέλα ή για να περνάτε καλά και να το ευχαριστιέστε;  :?

(Με κάθε καλοπροαίρετη διάθεση)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.