Λοιπόν εγώ, ήμουν από τους λίγους τυχερούς (???) που είχα πολλαπλό ρόλο στην Έκθεση:
Ένας από τους τρεις (ο Σταύρος και ο Μάστορας οι έτεροι συνοδοιπόροι) που τρέξαμε (Bolt...γατάκι) για να βρούμε την αίθουσα
Ένας από τους πολλούς (μπράβο παιδιά - ήδη μου λείπετε) που ετοίμασαν τον χώρο και πιστέψτε με, ούτε στον στρατό δεν έχω καθαρίσει τόσες (και τόσο βρώμικες) τουαλέττες
Ένας από αυτούς που διαγωνίστηκαν με αεροπλάνα, καράβια και άρματα στην ίδια έκθεση (με συνολικά 10 συμμετοχές, αλλά λόγω της θεματικής μου με 28 μοντέλα)
Ο μοναδικός (από όσο ξέρω) που μοντέλο του έπαθε ζημιά (ο ιστός του Bismarck)
Πήρα τρία βραβεία (1 Χ Χρυσό, 2 Χ ασημένιο) και έναν έπαινο
Παρότι ...φλώρος και παλιόγερος, κουβάλησα τραπέζια, καρέκλες, γραφεία, μηχανήματα και ότι άλλο βάλει ο νους σας
Πέρασα (παρά τα παραπάνω) σχεδόν όλες τις ώρες που ο χώρος ήταν ανοικτός, όρθιος
Ήμουν κριτής (στα Fantasy, κυρίως λόγω πρότερου βίου στα wargames)
Μέσα στις επόμενες μέρες, θα είμαι πάλι στο Χόκεϋ και θα καθαρίζω τα τελευταία "συντρίμια" που ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ αφήσαμε φεύγοντας!!!!
Και λοιπόν??? θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Όλα τα παραπάνω κύριοι, έγιναν για να μπορέσετε (σουμε) να περάσετε(σουμε) ένα ευχαριστο τετραήμερο με φίλους, μοντέλα και πλάκα. Μερικοί όμως δεν μπορούν (θέλουν) να καταλάβουν ότι αυτό το τετραήμερο, είναι μόνο ΧΑΡΑ!!!! Κάποιοι θέλουν το τσιγκάκι τους (και μάλιστα με συγκεκριμένο χρώμα) ντε και καλά!!!
Λοιπόν για να τελειώνουμε: Όσοι νομίζουν ότι αδικήθηκαν, ας μου φέρουν το πλεξιγκάς τους (όσοι δεν πήραν θα τους δώσω εγώ ένα). Αγόρασα ένα χρυσό σπρέυ (πολύ καλής ποιότητας) και όποτε θέλουν ας περάσουν από το σπίτι, να τους το ψεκάσω. Έτσι και οι ίδιοι θα μπορούν να ξιπάζονται με ευκολία, αλλά και η θεία τους η Ευτέρπη, θα μπορεί να καμαρώνει στις φίλες της για το πόσο καλό είναι το ........(συμπληρώνετε ότι επιθυμείτε) του ανηψούλη της.
Από την άλλη (εγώ το βιολί μου

), όποιος έχει
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ βελτίωσης της υπάρχουσας διαδικασίας, παρακαλώ να την καταθέσει στο ΔΣ, πριν την επόμενη ΤΓΣ, για να την συζητήσουν.
Τέλος για την κατηγοριοποίηση (σήμερα βασιζόμενη στο φιλότιμο καθενός): Προσωπικά, ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑ κανένα μοντέλο μοντελιστών με μια αρμαθιά μετάλλια σε προηγούμενους διαγωνισμούς ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, εφόσον είχαν καταγράψει τις δημιουργίες τους στην "Ε" (με απότέλεσμα να πέσει η συνολική βαθμολογία). Σημειώστε ότι μερικοί είναι στενοί φίλοι μου (γνωρίζοντας τους ανθρώπους, πιστεύω ότι αυτό έγινε από σεμνότητα). Κάποτε, στην προ MC εποχή, ίσως ήταν εύκολο να "την φάμε", αλλά πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η τεχνοτροπία και η θεματολογία του καθενός, είναι λίγο - πολύ γνωστές. Ωστόσο, θα δεχόμουν τον καλύτερο π.χ. αεροπλανά μοντελιστή να κατέβει στη ...."Ν"

, αν μας έφερνε καράβι ή άρμα (το ίδιο άλλωστε έκανα και εγώ με τα καράβια και το αεροπλανάκι μου, αλλά τα αρματάκια μου ήταν όλα στην "Π").
Και μια ιστοριούλα: Πριν κάμποσα χρόνια ο Gkontog, προσφέρθηκε εθελοντικά, να μηχανοργανώσει την Έκθεση ειδικά και την Ένωση γενικότερα. Αρχικά, το τότε ΔΣ, τον αντιμετώπισε περίπου σαν κλόουν, αλλά πλέον όλοι απολαμβάνουμε την ευκολία που μας προσέφερε η δουλειά του και οι δεξιότητές του (μηδενικές ουρές, ευκολία πρόσβασης στα στοιχεία, κλπ.).
Αν λοιπόν δεν σας αρέσει η κριτική όπως γίνεται σήμερα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον καθένα.ΔΚ
ΥΓ:

Για τον Crow: Ναι Δημήτρη!!! ΚΑΙ η πρωτοτυπία ενός θέματος παίζει το (δικό της) ρόλο (συνήθως στον εντυπωσιασμό της πρώτης εντύπωσης)!!!! Παρ' όλα αυτά, είδα βραβευμένα Spitfires, Me 109, F16 (π.χ. το ισραηλινό του
Πάνου edit: Ανδρέα, aka Spook) που τα έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές. Ευτυχώς δεν είδα βραβευμένο διόραμα τύπου "γκρεμισμένο-κτίριο-με-όχημα-και-Γερμανούς-που-κάνουν-κάτι", εκτός από ένα που πήρε χρυσό, αλλά ήταν ενός 14χρονου (μου διαφεύγει το επώνυμο, το όνομά του μικρού ήταν Γιάννης) και ήταν εξαιρετικά φτιαγμένο, ακόμα και για μεγαλύτερο μοντελιστή