Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61850 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 12:29:32 μμ »
Κάποτε είχε γίνει αυτό, αλλά είχε αποτύχει, μιας και υπήρχαν ελάχιστες συμμετοχές...

Γιατι άραγε????????
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 12:39:07 μμ »
ξεκαθαρίζω ότι οι απαντήσεις μου δεν είναι αντίλογος στα όσα πολύ σωστά λέτε όλοι αλλά είναι επιπλέον πληροφορίες που πιστεύω ότι θα φανούν χρήσιμες σε όλους:

Σχετικά:
 με το κόστος συμμετοχής που είπε ο Νίκος, συμφωνώ ήταν λίγο τσιμπημένο αλλά μεταξύ άλλων λειτουργούσε και ως έμεσο μέτρο "πίεσης" ή  "παρότρυνσης" για εγγραφή νέων μελών. (τρεις συμμετοχές πχ. = 3 Χ 10 = 30 ευρώ όσο περίπου και η εγγραφή.)

με το εισιτήριο εισόδου που υπήρξε μια χρονιά στην Καισαριανή. το μέτρο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (βιβλίο ταμείου) ήταν επιτυχημένο. για άλλους λόγους δεν ξανάγινε.

με τη διαξεγωγή απλού Show και όχι διαγωνισμού. Φίλε Αλέξη, δοκιμάστηκε μια φορά και πήγε άπατο. Καθώς ο Ελληνας έχει τον ανταγωνισμό και την κόντρα στο αίμα του και την άμιλα την έχει στο περιθώριο. η δόξα του νικητή....

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 04:27:38 μμ »
Πιστεύω το "ΖΟΥΜΙ" της υπόθεσης  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
β. Έφερε και τον κολλητό του το Σάββατο, ο οποίος χάζεψε και αυτός. Μάλιστα ο γιός μου,  μου ζήτησε να πάρω στον φίλο του ένα κιτ, καθώς είδε να του τρέχουν τα σάλια του.  Ήταν και η κόρη μου (13 χρονών), της άνοιξε και αυτής ή όρεξη και πήραμε ένα κιτ- σπιτάκι... Αποτέλεσμα; Κυριακή απόγευμα μοντελάρανε και τα τρία μαζί...και εμένα κόντεψαν να μου σπάσουν τα νεύρα...τρέχοντας από τον ένα στον άλλο να επεξηγώ τις οδηγίες και το τι και το πώς; ...το ίδιο έγινε και Δευτέρα απογευματάκι. Πιστεύω ότι, ειδικά για το φίλο του, κερδίσαμε έναν μελλοντικό του hobby και του άνοιξε η όρεξη να πάρει και αυτός μία διάκριση. ʼρα αυτή και μόνο η έκθεση σαφώς  δίνει ώθηση...

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μα για να σας πω ότι αυτές τις εκδηλώσεις κυρίως θα πρέπει να τις βλέπουμε σαν γιορτή και χαρά, που μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε, να χαζέψουμε άντε και να κρίνουμε και να κριθούμε. Εγώ και χωρίς έπαινο, πάλι περιμένω πως και πως την επόμενη για να περάσω όμορφα. Αυτό για μένα είναι το προσδοκώμενο όφελος...διάδοση του μοντελισμού και νέο αίμα.

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:44:10 πμ »
Παιδια της τελευταιες ημερες κοιταω με πολυ προσοχη το ποστ ολων.Εχω καταρχην ορισμενες αποριες.Βλεπω οτι ορισμενοι για καποιους λογους ο καθενας δεν γουσταρει την ipms Ελλαδος.Εγω προσωπικα πιστευω οτι θα μπορουσαν να κανουν παραπανω πραγματα για να διαδωσουν τον μοντελισμο προς τα νεοτερα παιδια.Εγω ειμαι 23 χρονων,μεχρι πριν απο 2 χρονια που με εψηνε ο καλος μου φιλος ο Γιαννης Λεκκας να ανεβαινουμε στον διαγωνισμο δεν ηξερα καν οτι υπηρχε ipms συλλογος στην Ελλαδα,ασχετα εαν παρακολουθουσα το hobby απο τα 15 μου και επαιρνα καθε ελληνικο μοντελιστικο περιοδικο που κυκλοφορουσε στην αγορα,γιατι να συμβαινει αυτο?τωρα προσφατα ορισμενα μελη(και ενα μεγαλο μπραβο εκ μερους μου) προσεφεραν λεφτα απο την τσεπη τους να αγορασουν κιτ,αερογραφους,κομπρεσερ,κολλες,πινελα, για ορισμενα μικρα παιδια στην κρητη που θελουν να ασχοληθουν με το μοντελισμο,αραγε η ipms Ελλαδος εχει κανει καμια παρομοια πραξη?εγω,προσωπικα αμφιβαλω εαν τους εχει περασει απο το μυαλο μια τετοια πραξη.Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν λεμε ορισμενα πραγματα που κυκλοφορουν στην μοντελιστικη πιατσα,εγω το πρωτο πραγμα που εμαθα για την ipms ειναι οτι καθε χρονο τα μελη της μοιραζονται τα βραβεια μεταξυ τους,εαν νομιζει καποιος οτι λεω ψεματα ας μου το πει.Αφου ακουγονται τετοια πραγματα στην πιατσα ποιος θα τον παρει αυτον τον συλλογο στα σοβαρα?

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:51:48 πμ »
Συμφωνώ και επαυξάνω. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:08:04 πμ »
Παιδιά καλό είναι να μιλάμε με σιγουριά για κάποια πράγματα και μόνο αν γνωρίζουμε τι ισχύει και όχι να λέμε ότι έχουμε ακούσει ή μας έχει πει ο γνωστός του γνωστού!

Εσύ αγαπητέ Θάνο,ξέρεις τόσες λεπτομέρειες για την Ipms που όταν λέει κάποιος κάτι κακό,αμέσως συμφωνείς και επαυξάνεις?
Μην το παρατραβάμε....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:28:03 πμ »
Ρε παιδιά, έχω αρχίσει να πιστεύω οτι τελικά για τον Τιτανικό φταίει η IPMS. Iσως και για το Andreα Doria...

...Εγω ειμαι 23 χρονων,μεχρι πριν απο 2 χρονια που με εψηνε ο καλος μου φιλος ο Γιαννης Λεκκας να ανεβαινουμε στον διαγωνισμο δεν ηξερα καν οτι υπηρχε ipms συλλογος στην Ελλαδα,ασχετα εαν παρακολουθουσα το hobby απο τα 15 μου και επαιρνα καθε ελληνικο μοντελιστικο περιοδικο που κυκλοφορουσε στην αγορα,γιατι να συμβαινει αυτο?
Οπότε αν θυμάμαι καλά την πρόσθεση, έπαιρνες επί 6 χρόνια ότι κυκλοφορούσε σε μοντελιστικο περιοδικό και δεν είχες διαβάσει μέσα σε τουλάχιστον 72 τεύχη μία αναφορά ή/και ανακοίνωση της IPMS :shock: ΟΚ, δεκτόν.

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν λεμε ορισμενα πραγματα που κυκλοφορουν στην μοντελιστικη πιατσα,εγω το πρωτο πραγμα που εμαθα για την ipms ειναι οτι καθε χρονο τα μελη της μοιραζονται τα βραβεια μεταξυ τους,εαν νομιζει καποιος οτι λεω ψεματα ας μου το πει.
Κατ' αρχάς η αντικειμενικότητα του διαγωνισμού και των κρίσεων είναι υπό αμφισβίτηση τουλάχιστον για το 12μηνο που είμαι εγώ μέλος στο forum. Υπάρχει κάτι άλλο που κυκλοφορεί και δεν το λέμε; Μέχρι και σε συζήτηση περί οικονομικού κέρδους από την έκθεση και τα μαγαζιά είχα εμπλακεί πέρσυ τέτοιι καιρό. Τι είναι πια αυτό που δεν το λέμε;

Τώρα για το αν τα μέλη της IPMS μοιράζονται τα βραβεία μεταξύ τους, ναι έχεις δίκιο, αν όλοι οι βραβευθέντες είναι μέλη και ταμειακώς εντάξει ισχύει. Αλλά η εγγραφή ως μέλους στην IPMS δε απαγορεύει τη βράβευση στον ετήσιο διαγωνισμό, τουλάχιστον από ότι γνωρίζω εγώ τουλάχιστον. Τέλος θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί ακριβώς με κατηγορείς γιατί και μέλος της IPMS είμαι και έχω διακρίσεις και στις 6 εκθέσεις που έχω συμετάσχει. Αλλιώς θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις ή/και να αναδιατυπώσεις τις κατηγορίες ως προς το μοίρασμα των βραβείων που προσάπτεις αδιακρίτως στα μέλη της IPMS.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:35:10 πμ »
Το γεγονός ότι γνωρίζω κάποια πράγματα "εκ των έσω", δηλ. από φίλο πρώην πρόεδρο κεντρικού παραρτήματος, ο οποίος τώρα ούτε ν' ακούσει για IPMS δε θέλει, παίζει κανένα ρόλο ή όχι???
Αν νομίζετε πως όχι, σταματάω εδώ.
Εξάλλου, έχω και προσωπική άποψη και εμπειρία, που την έχω περιγράψει παλιότερα σε άλλο θέμα.
Για όποιον πάντως είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο θέμα, αφού βρήκα ποιός ήταν τότε γραμματέας της IPMS, κάποιο μέλος του Δ.Σ. της μου ζήτησε και συγνώμη για την τότε συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου.

Welcome to the Dark side of the Force...

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:52:48 πμ »
Παράθεση
Τώρα για το αν τα μέλη της IPMS μοιράζονται τα βραβεία μεταξύ τους, ναι έχεις δίκιο, αν όλοι οι βραβευθέντες είναι μέλη και ταμειακώς εντάξει ισχύει. Αλλά η εγγραφή ως μέλους στην IPMS δε απαγορεύει τη βράβευση στον ετήσιο διαγωνισμό, τουλάχιστον από ότι γνωρίζω εγώ τουλάχιστον. Τέλος θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί ακριβώς με κατηγορείς γιατί και μέλος της IPMS είμαι και έχω διακρίσεις και στις 6 εκθέσεις που έχω συμετάσχει. Αλλιώς θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις ή/και να αναδιατυπώσεις τις κατηγορίες ως προς το μοίρασμα των βραβείων που προσάπτεις αδιακρίτως στα μέλη της IPMS.

Σε κατηγορησα εγω εσενα συγκεκριμενα? :roll:Δεν το νομιζω.Εκτος εαν σε πειραξε κατι απο αυτα που ειπα για καποιο λογο :roll:
Δεν ειπα ποτε οτι δεν θα επρεπε μελη της ipms να παιρνουν βραβειο εαν δεν το αξιζουν.Εγω ειπα οτι ακουσα οτι τα μοιραζονται τα μελη της ipms τα βραβεια μεταξυ τους ασχετα εαν οι δουλειες τους δεν ειναι τοσο καλες οσο αλλων που δεν ειναι στην ipms.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:01:20 πμ »
Σε κατηγορησα εγω εσενα συγκεκριμενα? :roll:Δεν το νομιζω.Εκτος εαν σε πειραξε κατι απο αυτα που ειπα για καποιο λογο :roll:
Δεν ειπα ποτε οτι δεν θα επρεπε μελη της ipms να παιρνουν βραβειο εαν δεν το αξιζουν.Εγω ειπα οτι ακουσα οτι τα μοιραζονται τα μελη της ipms τα βραβεια μεταξυ τους ασχετα εαν οι δουλειες τους δεν ειναι τοσο καλες οσο αλλων που δεν ειναι στην ipms.
Και με κατηγορείς εκ νέου... Πρόσεξε λίγο τι γράφεις, λες τα μέλη της IPMS, και είμαι μέλος όπως και πολλοί άλλοι. Και βραβεία έχω πάρει άρα γιατί να αποκλείσω τον εαυτό μου;

Μήπως θα ήθελες να πεις τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Ή ίσως τα μέλη της επιτροπής που διοργανώνει την έκθεση; Πάντως όπως το έχεις διατυπώσει, και μάλιστα δύο φορές, είμαι σαφώς μέσα στο σύνολο των ανθρώπων που κατηγορείς που δεν είναι άλλοι από τους βραβευμένους μοντελιστές που είναι μέλη της IPMS.

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:13:30 πμ »
Και με κατηγορείς εκ νέου... Πρόσεξε λίγο τι γράφεις, λες τα μέλη της IPMS, και είμαι μέλος όπως και πολλοί άλλοι. Και βραβεία έχω πάρει άρα γιατί να αποκλείσω τον εαυτό μου;

Μήπως θα ήθελες να πεις τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Ή ίσως τα μέλη της επιτροπής που διοργανώνει την έκθεση; Πάντως όπως το έχεις διατυπώσει, και μάλιστα δύο φορές, είμαι σαφώς μέσα στο σύνολο των ανθρώπων που κατηγορείς που δεν είναι άλλοι από τους βραβευμένους μοντελιστές που είναι μέλη της IPMS.

Δεν ξερω φιλε μου εαν αυτοι ειναι τα μελη του Διοικητικου Συμβουλιου η τα μελη της επιτροπης που διοργανωνει την εκθεση,εγω σου λεω τι ακουσα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:40:04 πμ »
Gkontog ο Νίκος δεν σε κατηγόρησε και δεν χρειάζεται να το πάρεις επί προσωπικού!  :wink: Εννοεί ότι πως γίνεται ένα μέτριο κατασκευαστικά μοντέλο να ψηφιστεί και να πάρει βραβείο για παράδειγμα μόνο και μόνο επειδή θα είναι μέλος της IPMS. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #112 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 08:29:33 πμ »
Μπερδεύουμε τα κάστανα με τα πορτοκάλια και βγάζουμε χυμό λεμονιού... Είναι προφανές ότι ο Νίκος έχει ακούσει "ότι μοιράζονται τα βραβεία" τα μέλη της IPMS, αλλά κανείς δεν του έχει εξηγήσει ότι εννοούμε τα μέλη του ΔΣ της IPMS, οι οποίοι ως επί τω πλείστον είναι και μέλη των κατά καιρούς κριτικών επιτροπών. Δε μπορούν να μοιράζονται 300(τυχαίο νούμερο) ενεργά μέλη όλα τα τα βραβεία... Εννοούμε την υπάρξη(κάποια στιγμή στο χρόνο ή ακόμα) κλίκας, αλλά κλίκα 300 ατόμων δεν υπάρχει... Το θέμα είναι τι προτείνουμε από δω και πέρα να γίνει... Θα επανέλθω αργότερα...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #113 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 09:41:48 πμ »
καλημερα,
 :D
απο τα γραφόμενα των δυο παραπάνω φίλων,
είναι προφανές ότι οι απόψεις τους βασίζονται σε πράγματα που άκουσαν και όχι σε δικές τους προσωπικές εμπειρίες.
είναι δικαίωμα τους  ::salut:: να ακούνε, να πιστεύουν και να εμπιστεύονται οιονδήποτε.
πιστεύω όμως ότι είναι υποχρέωση τους, για να θεωρούνται αξιόπιστοι και ο λόγος τους να πιάνει τόπο,
να ελέγχουν πρώτα την ορθότητα αυτών που "άκουσαν" πριν τα επαναλάβουν (οπουδήποτε) και τα διαδώσουν.
 :wink:
κουβέντες του στυλ:
"άκουσα", "μου είπε ο κολλητός μου" και τα ρέστα,
δεν νομίζω ότι μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές ή αξιόπιστες απο τους συνομιλητές τους.
 ::icon_thumright::
Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο μετά την έκθεση,
υπάρχουν παράπονα, γκρίνιες, ενδεχομένως αδικίες, ακούγονται προτάσεις κλπ.
αλλά πόσοι απο αυτούς που τα λένε, προσπάθησαν να έρθουν κοντά στην IPMS,
για να δουν (με τα ίδια τα ματια τους) εάν και πως οι προτάσεις τους μπορούν να υλοποιηθούν ή τα προηγούμενα τυχόν λάθη να διορθωθούν.
 :(
Σχετικά με την "αναγνωρισιμότητα" (δεν βρήκα άλλο πιο δόκιμο όρο και είναι και της μόδας....) της IPMS Ελλάδος,
θα σημειώσω μόνο ότι σε όλα τα Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά υπήρχε πάντα και υπάρχει (στο μοναδικό τώρα πια) σχεδόν μόνιμα χώρος για ανακοινώσεις κλπ. ::eusa_clap::
και τουλάχιστον ο ετήσιος διαγωνισμός ακόμη και η προκήρυξη του, καταλαμβάνουν κάθε χρόνο, χώρο πολύ μεγαλύτερο απο κάποιο μισό μονόστηλο, που ενδεχομένως μπορεί να περάσει απαρατήρητο απο ένα αναγνώστη. :wink:
οπότε, ο φίλος που είπε ότι τόσα χρόνια δεν γνώριζε την IPMS, μάλλον διάβαζε λάθος περιοδικά. :wink:

για τη σύγκριση της IPMS Ελλάδος και του Modelclub.gr και τις κινήσεις που κάνουν για τη διάδοση του μοντελισμού στη χώρα μας, νομίζω βασίζεσαι σε τελευταίες εντυπωσιακές κινήσεις και όχι σε πράξεις που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές.
οπότε η σύγκριση αδικεί και τους δυο και το εννοώ απόλυτα.
Να σημειώσω όμως 2-3 σχετικά πραγματάκια για τους φίλους που μάλλον "δεν τα άκουσαν".
Πόσοι ξέρουν πχ. ότι η IPMS Ελλάδος (η "κεντρική" της Αθήνας αλλά και κάποια παραρτήματα παλαιότερα), έκαναν μαθήματα μοντελισμού σε εβδομαδιαία βάση σε συνεργασία με κατα τόπους πνευματικά κέντρα δήμων, σχολεία, προσκόπους κλπ., ΄περιφερειακές (τοπικές) εκθέσεις μοντέλων, επισκέψεις μελών (σε μονάδες της ΠΑ, αεροπλανοφόρα ή συμμαχικά σκάφη επιφανείας που επισκέπτονται την Ελλάδα κλπ.), προβολές φωτό και slides σπανίων και δυσέυρετων Ελληνικών θεμάτων, μοντελιστικά σεμινάρια, πρόσφεραν πρόσβαση στην αρκετά μεγάλη της βιβλιοθήκη κλπ.
Προσφορά στο μοντελισμό, επίσης θεωρώ την κυκλοφορία:
του περιοδικού (NEA της IPMS Ελλάδος - το καλύτερο και ωραιοτερο περιοδικό IPMS παγκοσμίως και για τα Ελληνικά θέματά του ανεκτίμητη πηγή - το τελευταίο αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, νέοι μοντελιστικοί φίλοι απο το φόρουμ μου ζητούν αντίγραφα απο τα παλαιότερα εξαντλημένα τεύχη),
και του απόλυτου (για τα δεδομένα της εποχής έκδοσης του) βιβλίο για τα Ελληνικά Α/Φ. Απο τότε που βγήκε, πολλά κλεψίτυπα ή κακά αντίγραφα του κυκλοφόρησαν αλλά για πολλούς (που ξέρουν) η αξία του παραμένει μεγάλη.
 ::eusa_clap::
δεν θέλω με τα παραπάνω να κάνω την παραμικρή σύγκριση και με την ευκαιρία θα πω - προσωπική άποψη - ότι η βοήθεια του modelclub.gr προς της IPMS, σε επίπεδο προσώπων, είναι μεγάλη και σημαντική και ανιδιοτελής,
με γνώμονα το κοινό καλό του μοντελισμού. thanks παίδες σε όλους (γιατι δεν ακούστηκε - κακώς - νωρίτερα και όταν έπρεπε) απο εμένα προσωπικά.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
αυτά τα ολίγα για την ώρα.
πάω να εκμεταλλευτώ το ρεπό μου και να τρίψω τώρα.
και μου φαίνεται ότι αύριο (σάββατο) στο καφέ θα είναι μια καλή μέρα για περατζάδα, διότι θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες, ενδεχομένως "καυτές" συζητήσεις.
να είστε καλά.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #114 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 10:32:57 πμ »
και μου φαίνεται ότι αύριο (σάββατο) στο καφέ θα είναι μια καλή μέρα για περατζάδα, διότι θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες, ενδεχομένως "καυτές" συζητήσεις.
Κατέβα ντε και εσύ!

Gkontog ο Νίκος δεν σε κατηγόρησε και δεν χρειάζεται να το πάρεις επί προσωπικού!  :wink: Εννοεί ότι πως γίνεται ένα μέτριο κατασκευαστικά μοντέλο να ψηφιστεί και να πάρει βραβείο για παράδειγμα μόνο και μόνο επειδή θα είναι μέλος της IPMS. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ...  :roll:
Καλώς, υπό αυτή την έννοια το δέχομαι αλλά όπως αρχικά διατυπώθηκε ΔΕΝ είχε αυτό το νόημα. Στο παραθέτω:

...Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν λεμε ορισμενα πραγματα που κυκλοφορουν στην μοντελιστικη πιατσα,εγω το πρωτο πραγμα που εμαθα για την ipms ειναι οτι καθε χρονο τα μελη της μοιραζονται τα βραβεια μεταξυ τους,εαν νομιζει καποιος οτι λεω ψεματα ας μου το πει.
Αντέδρασα "ασχημα" γιατί έχω βαρεθεί να ακούω μετά από κάθε έκθεση τις ίδιες θεωρίες συνομοσίας περί κλίκας και βραβείων σε μοντέλα που δεν το άξιζαν. Κάποιοι το έχουν κάνει αυτοσκοπό να προσπαθούν να διαβάλλουν το κύρος και την αντικειμενικότητα του διαγωνισμού ΧΩΡΙΣ τις περισσότερες φορές να έχουν κατεβάσει ούτε ένα μοντέλο. Και εγώ σε κάποια στιγμή αισθάνθηκα οτι κάποιο μοντέλο μου έπρεπε να διακριθεί σε σχέση με κάποιο άλλο αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν θα πεθάνω για αυτό. Καλό θα ήταν να κοπεί η γκρίνια και να πιάσουμε τα κοπιδια και όσοι έχουν πρόβλημα με την έκθεση και τον τρόπο κρίσης των μοντέλων να μην κατεβάσουν μοντέλα, είναι τόσο απλό. Και ας οργανώσουν τη δικιά τους έκθεση να δω αν θα αρχίσει και εκεί η γκρινιάζει κανείς...

Και κάτι τελευταίο. Το χόμπυ μας περνά δύσκολες μέρες, ειδικά στο χώρο της νεολαίας, όπου έχει να αντιμετωπίσει την κυριαρχία του pc. Διαδίδοντας κουτσομπολιά και αερολογίες μόνο καλό δεν κάνουμε.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #115 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:24:15 πμ »
..Παιδες  καλημερα.......
....καταρχην να διευκρινισω οτι ουτε μελος της ipms ειμαι και μαλλον δεν προκειται να γινω για λογους περιορισμενης διαθεσης χρονου......ξεκινησα με το παραπανω με εξαιτιας των εξης σκεψεων....
...βλεποντας τα post των τελευταιων ημερων διεκρινα εναν μεγαλο αριθμο αιτιασεων,προβληματισμων και οσον αφορα την εκθεση,αλλα και την εν γενει λεiτουργια της ipms.....
...ως ασχετος θα ελεγα οτι κατι τετοιο δεν πρεπει να ειναι συμπτωματικο,συνεπως μαλλον καπου υπαρχει προβλημα...
....αυτο που αναρωτιεμαι ειναι...εφοσον η ipms δεν εχει ιδεολογικο η αλλο χαρακτηρα(ωστε να υπαρχουν τετιου ειδους ενδοιασμοι) ,και εφοσον καποιος διαθετει τον χρονο και την δυνατοτητα να ασχοληθει γιατι δεν γραφεται μελλος ετσι ωστε και ιδια αποψη να εχει για το τι συμβαινει, αλλα και να διαμορφωσει τους συσχετισμους εκεινους(μαζι με αλλους συναδελφους που εχουν παρομοιες αποψεις) ,που θα βοηθησουν ωστε να αλλαξουν τα κακως κειμενα που παρατηρουνται.......δεν ξερω ισως να ειναι υπεραπλουστευμενο αυτο που γραφω αλλα ηταν και η πρωτη μου σκεψη.........
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:28:54 πμ »
...Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο μετά την έκθεση,
υπάρχουν παράπονα, γκρίνιες, ενδεχομένως αδικίες, ακούγονται προτάσεις κλπ.
αλλά πόσοι απο αυτούς που τα λένε, προσπάθησαν να έρθουν κοντά στην IPMS,
για να δουν (με τα ίδια τα ματια τους) εάν και πως οι προτάσεις τους μπορούν να υλοποιηθούν ή τα προηγούμενα τυχόν λάθη να διορθωθούν.

Σταύρο αυτήν την 'καραμέλα' ότι αν θέλετε να γίνει καλύτερη η IPMS ελάτε να μπείτε στο ΔΣ της ή να έρθουμε κοντά της, μάλλον πρέπει να τη σταματήσουμε.
Επειδή δεν μπορώ (λόγω απόστασης) να διεκδικήσω θέση στο ΔΣ της IPMS δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ καλοπροαίρετα να κρίνω.
Εσύ σαν μέλος της, βγαίνεις (και μπράβο σου) να 'μαζέψεις' λίγο τα πράγματα. Το ΔΣ της όμως που είναι;
Τι απαντά στα θέματα που λέγονται; Δεν ασχολείται/διαβάζει το μοναδικό μοντελιστικό φόρουμ στην Ελλάδα το οποίο αριθμεί 800 μέλη (με τα μισά να είναι ενεργά);
Δεν τους ενδιαφέρει να απαντήσουν?

Να παρακαλέσουμε τον Viper να τους ενημερώσει, αν δεν έχουν ενημερωθεί ήδη;
Δε νομίζω όλα τα παράπονα που ειπώθηκαν από τους συναδέλφους να είναι λάθος και υπερβολές.

::salut::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:30:56 πμ »
Τα παρακάτω είναι και αποτελούν μόνο προσωπική άποψη.

Σχεδόν μια βδομάδα πέρασε από την έκθεση της IPMS και ο απόηχος διατυπώθηκε με πάρα πολλές παρατηρήσεις και εκφράσεις που κινήθηκαν σε όλο το φάσμα του μαύρου έως άσπρου, και σε αυτό το topic αλλά και στο άλλο περί της εκθέσεως.

Εγώ δεν είμαι μέλος της IPMS, μοντελάρω εδώ και 8 περίπου μήνες και με χαρά πήγα στην έκθεση για τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο post, δηλ. να περάσω καλά, να δω φίλους και να γνωρίσω άλλους, να κάνω πλακίτσα... Έτσι ήμουν προετοιμασμένος να πάω, έτσι πέρασα, έτσι γύρισα. (Τσίμπησα και δύο επαίνους από το πουθενά....) Πλήρωσα το κάτι τις μου για συμμετοχή αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι δεν ήμουν φιλοξενούμενος της IPMS, ΗΜΟΥΝ!!! Τους ευχαριστώ  για τα 2 πολύ καλά σεμινάρια που μου προσέφεραν αλλά και για την ευκαιρία να χαζέψω όλα αυτά τα πανέμορφα μοντέλα, μαζεμένα όλα μαζί και να σας δω από κοντά.
Αν ήμουν προετοιμασμένος για τσακωμούς και παρατράγουδα, να είστε σίγουροι ότι αυτό θα γινόταν και αντίστοιχα θα περνούσα την ώρα μου εκεί...
(Ευτυχώς τον ένα και μοναδικό τσακωμό δεν τον πέτυχα, μάλλον ήρθα μετά, αλλά και κανένας άλλος δεν μου τον μετέφερε όταν ήρθα...προφανώς γιατί σε μένα δεν θα εύρισκε πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους κουβέντες...ΑΛΛΑ, όπου και να πάω, ακόμα και σε δεξίωση γάμου...πάντα θα βρεθούν οι 2-3 Ελληνάρες να προσελκύσουν το βλέμμα με τα καμώματά τους...δεν βαριέσαι, εγώ άμα δεν θέλω να χαλάσω τη ζαχαρένια μου...δεν την χαλάω)

Σίγουρα το μόνο αδιαφιλονίκητο φάουλ ήταν ο τρόπος της κλήρωσης, μαλακία που ούτε εμείς που ήμασταν μπροστά δεν πολυκαταλάβαμε (μπορεί να φταίει και η χαρά που κέρδισε ο γιός μου το τεράστιο ELCO...με την πρώτη χεριά...)

Όλα τα άλλα νομίζω κινήθηκαν στα πλαίσια της προκήρυξης  του διαγωνισμού...και δεν φταίει σε τίποτα η IPMS που ο μοντελισταράς δεν πήρε βραβείο...αφού βάλανε εμένα να ψηφίσω...ότι εμένα μου γυάλισε... (Μήπως να με αποκλείσουν του χρόνου από την έκθεση, αν δεν παρουσιάσω 2-3 διπλώματα εμπειρίας και βαθειάς γνώσης του αντικειμένου με το οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ για να περνάω ευχάριστα την ώρα μου;;;)

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίσω να μη διαβάσει ο γιόκας μου, η κόρη μου και ο φίλος τους αυτά τα post, για να παραμείνουν στον όμορφο κόσμο του μοντελισμού...

H IPMS, τα όργανά της και τα μέλη της ας κάνουν ότι θεωρούν σωστό και εγώ (οικογενειακά) αφού διαβάσω την προκήρυξη της επόμενης έκθεσης θα αποφασίσω αν θα συμμετάσχω...πάντως από τώρα σας λέω ότι θα συμμετάσχω οικογενειακώς (να είμαστε πρώτα καλά) διότι μας αρέσει να βλέπουμε από κοντά και εσάς και τα μοντέλα σας και να σας χειροκροτούμε στις βραβεύσεις σας. (Επίσης προσφέρω και ώμο για κλάμα σε όποιον χρειαστεί  ::glossa:: )

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ;;; ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑΡΕΤΕ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:05:33 μμ »
Φίλιππε αυτά που λες είναι λογικά και τα συμμερίζομαι.
Δεν σε ενοχλεί όμως ότι κάποιοι συνάδελφοι διατυπώνουν κάποιες ενστάσεις και κανένας δεν απαντά υπεύθυνα αλλά απλά ανακυκλώνουμε σχόλια;

Εγώ για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου θα σας πω τα εξής:
- Δεν είμαι μέλος της IPMS αλλά δεν έχω πρόβλημα να γίνω. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό έστω κι αν τα 2 πράγματα που θα 'κερδίσω' θα είναι το περιοδικό της και το δωρεάν στις εκθέσεις.
- Δεν με ενοχλεί που έχασα 5 ευρώ σε λαχνούς.
- Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε έκθεση της IPMS και το ευχαριστήθηκα γιατί είδα πολύ καλά μοντέλα και φιλαράκια που έκανα από το modelclub.

Αυτό που με πειράζει είναι η κοροϊδία και το ότι δεν βγαίνει κάποιος από την IPMS να πει έστω ότι "ναι. κάναμε μαλακία, λάθος με τους λαχνούς δεν θέλαμε να σας εκμεταλευτούμε ή να σας κοροϊδέψουμε. Συγγνώμη"
Δεν έχω φυσικά πρόβλημα με την IPMS σαν θεσμό. Έχω όμως πρόβλημα όταν μιλάω σε τοίχο και δεν δέχομαι απάντηση.

Εσείς που είστε μέλη της IPMS δεν σας απασχολούν αυτά;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 04:53:24 μμ »
..Παιδες  καλημερα.......
....καταρχην να διευκρινισω οτι ουτε μελος της ipms ειμαι και μαλλον δεν προκειται να γινω για λογους περιορισμενης διαθεσης χρονου......ξεκινησα με το παραπανω με εξαιτιας των εξης σκεψεων....
...βλεποντας τα post των τελευταιων ημερων διεκρινα εναν μεγαλο αριθμο αιτιασεων,προβληματισμων και οσον αφορα την εκθεση,αλλα και την εν γενει λεiτουργια της ipms.....
...ως ασχετος θα ελεγα οτι κατι τετοιο δεν πρεπει να ειναι συμπτωματικο,συνεπως μαλλον καπου υπαρχει προβλημα...
....αυτο που αναρωτιεμαι ειναι...εφοσον η ipms δεν εχει ιδεολογικο η αλλο χαρακτηρα(ωστε να υπαρχουν τετιου ειδους ενδοιασμοι) ,και εφοσον καποιος διαθετει τον χρονο και την δυνατοτητα να ασχοληθει γιατι δεν γραφεται μελλος ετσι ωστε και ιδια αποψη να εχει για το τι συμβαινει, αλλα και να διαμορφωσει τους συσχετισμους εκεινους(μαζι με αλλους συναδελφους που εχουν παρομοιες αποψεις) ,που θα βοηθησουν ωστε να αλλαξουν τα κακως κειμενα που παρατηρουνται.......δεν ξερω ισως να ειναι υπεραπλουστευμενο αυτο που γραφω αλλα ηταν και η πρωτη μου σκεψη.........

Φίλιππε αυτά που λες είναι λογικά και τα συμμερίζομαι.
Δεν σε ενοχλεί όμως ότι κάποιοι συνάδελφοι διατυπώνουν κάποιες ενστάσεις και κανένας δεν απαντά υπεύθυνα αλλά απλά ανακυκλώνουμε σχόλια;

Εγώ για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου θα σας πω τα εξής:
- Δεν είμαι μέλος της IPMS αλλά δεν έχω πρόβλημα να γίνω. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό έστω κι αν τα 2 πράγματα που θα 'κερδίσω' θα είναι το περιοδικό της και το δωρεάν στις εκθέσεις.
- Δεν με ενοχλεί που έχασα 5 ευρώ σε λαχνούς.
- Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε έκθεση της IPMS και το ευχαριστήθηκα γιατί είδα πολύ καλά μοντέλα και φιλαράκια που έκανα από το modelclub.

Αυτό που με πειράζει είναι η κοροϊδία και το ότι δεν βγαίνει κάποιος από την IPMS να πει έστω ότι "ναι. κάναμε μαλακία, λάθος με τους λαχνούς δεν θέλαμε να σας εκμεταλευτούμε ή να σας κοροϊδέψουμε. Συγγνώμη"
Δεν έχω φυσικά πρόβλημα με την IPMS σαν θεσμό. Έχω όμως πρόβλημα όταν μιλάω σε τοίχο και δεν δέχομαι απάντηση.

Εσείς που είστε μέλη της IPMS δεν σας απασχολούν αυτά;

λοιπόν φίλε Getsa,
όπως βλέπεις παραπάνω δεν είναι μόνο δική μου "καραμέλα" οπότε εάν δεν σου αρέσει ως στάση και ως πρόταση αυτό που λέω συνεχώς,
κράτα το δικαίωμα σου να μην σου αρέσει αλλά μη μειώνεις τη δική μου/μας άποψη (των "αλλων" εννοώ...) αναφερόμενος σε αυτή με τον ειρωνικό προσδιορισμό της καραμέλας.
για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη απάντηση απο το ΔΣ της IPMS - γιατί από παλλά μέλη έχουν υπάρξει τοποθετήσεις και προτάσεις - θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε τυπικούς λόγους και όχι σε αδιαφορία.
εννοώ ότι η IPMS Ελλάδος, για τέτοια θέματα που ενδεχομένως θα πρέπει να απαντήσει επίσημα σε ένα ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται,
θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τα εν λόγω ζητήματα όπως προβλέπεται (απο το κατώτατο επίπεδο του ΔΣ έως το ανώτατο της ΓΣ) για να λάβει επίσημη θέση των οποία θα γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους.
δυστυχώς εδώ φαίνεται ότι υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης ενός επίσημου "εκπροσώπου τύπου" ή "υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων - επαφών" στην IPMS (εντός ή εκτός ΔΣ) για τέτοιου είδους πιο άμεσες επαφές και απαντήσεις.
όπως είπα και αλλού και θα γίνω πια κουραστικός που θα το επαναλάβω, όλα τα παραπάνω αλλά και όσα γράφονται σε 2-3 τόπικς ακόμα (υπάρχει μια ομοβροντία / μπαράζ λεκτικών επιθέσεων εναντίον της IPMS σε 3-4 "μέτωπα") θα μεταφερθούν στην επόμενη συνάντηση για συζήτηση.
προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.
κάτι τελευταίο που σε ενδιαφερει σίγουρα: στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν υπήρχε μέλος του ΔΣ που ήταν μόνιμος κάτοικος επαρχίας (νησιού μάλιστα). επίσης υπήρξαν προτάσεις για "αποκέντρωση" του ΔΣ και ανάληψη των καθηκόντων εκ περιτροπής απο τους εκτός Αθήνας  - άλλωστε η σημερινή τεχνολογία πιστέυω επιτρέπει κάτι τέτοιο -
αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
το γεγονός ότι κάποια παραρτήματα της IPMS Ελλάδος, "μεταλλάχτηκαν" σε τοπικούς μοντελιστικούς συλόγους ίσως και να μην είναι συμπτωματικό.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 05:21:10 μμ »
Αποφάσισα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα σαν αυτούς που θαύμαζα, αλλά για μένα.
 Όταν εξέτασα τα εκθέματα προσεκτικά, κατάλαβα πόσο πολύ δρόμο είχα. Στα μάτια μου είμουνα στο όριο του να κερδίσω κάτι, όπως και τελικά έγινε με 2 διακρίσεις που πήρα. Όμως το σημαντικό είναι ότι ήξερα πώς να προχωρήσω για να γίνω καλύτερος.
 Κοινώς αν εμένα μαρέσει και με «φτιάχνει» στην βιτρίνα μου, ας μην σώσει και πάρει βραβείο.
Ο μοντελισμός είναι χαρά , χόμπυ, διασκέδαση, δημιουργία και εκτόνωση.

Η μεγαλύτερη χαρά που έχω πάρει στα κοντά 30 χρόνια που ασχολούμαι, με τον μοντελισμό,  είναι η λάμψη που είδα, στα μάτια της σε λίγο πεντάχρονης κόρης μου,  όταν ανέβηκε στα σκαλιά του STAR CLUB να παραλάβει το βραβείο της για τις φιγουρίτσες που έβαψε στην JUNIOR  , και την χαρά της την επόμενη μέρα να πάμε σπίτι στον πάγκο που της έχω στήσει κολλητά με τον δικό μου να βάψει τις επόμενες φιγούρες της.

Δεν πρόκειται να σταματησω να ασχολούμαι με τον μοντελισμό και θα παροτρύνω όσο μπορώ τους νεώτερους να το κάνουν και αυτοί.

Γίνεται μέρος της ζωής μας (από τα πιο απολαυστικά) και είναι κρίμα να το δηλητηριάζουμε (εμείς οι ίδιοι) αυτοπικραινόμενοι , για μια υποτιθέμενη, η πραγματική αδικία, σε κάθε έναν διαγωνισμό , με πραγματικά πολύ μικρή σημασία, μπροστά σε όλα όσα το χόμπυ μας δίνει όλο τον υπόλοιπο καιρό , εκτός από κείνες τις 2-3 μέρες . Ειδικά οι νεώτεροι καταλάβετε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή , για να την μιζεριάζουμε με ασήμαντα πράγματα όπως τα προαναφερθεντα, και γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και μετά με ένα κοπίδι και ένα πινέλο.

Να στε όλοι καλά    

Κώστας

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: όλα αυτά που σκέφτομαι και θέλω να "πώ" και 'γώ φίλε μου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 06:09:14 μμ »
...Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν λεμε ορισμενα πραγματα που κυκλοφορουν στην μοντελιστικη πιατσα,εγω το πρωτο πραγμα που εμαθα για την ipms ειναι οτι καθε χρονο τα μελη της μοιραζονται τα βραβεια μεταξυ τους,εαν νομιζει καποιος οτι λεω ψεματα ας μου το πει.
Αντέδρασα "ασχημα" γιατί έχω βαρεθεί να ακούω μετά από κάθε έκθεση τις ίδιες θεωρίες συνομοσίας περί κλίκας και βραβείων σε μοντέλα που δεν το άξιζαν. Κάποιοι το έχουν κάνει αυτοσκοπό να προσπαθούν να διαβάλλουν το κύρος και την αντικειμενικότητα του διαγωνισμού ΧΩΡΙΣ τις περισσότερες φορές να έχουν κατεβάσει ούτε ένα μοντέλο. Και εγώ σε κάποια στιγμή αισθάνθηκα οτι κάποιο μοντέλο μου έπρεπε να διακριθεί σε σχέση με κάποιο άλλο αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν θα πεθάνω για αυτό. Καλό θα ήταν να κοπεί η γκρίνια και να πιάσουμε τα κοπιδια και όσοι έχουν πρόβλημα με την έκθεση και τον τρόπο κρίσης των μοντέλων να μην κατεβάσουν μοντέλα, είναι τόσο απλό. Και ας οργανώσουν τη δικιά τους έκθεση να δω αν θα αρχίσει και εκεί η γκρινιάζει κανείς...

Παράθεση
Και κάτι τελευταίο. Το χόμπυ μας περνά δύσκολες μέρες, ειδικά στο χώρο της νεολαίας, όπου έχει να αντιμετωπίσει την κυριαρχία του pc. Διαδίδοντας κουτσομπολιά και αερολογίες μόνο καλό δεν κάνουμε.

Φιλε gkontog,εγω προσωπικα δεν εχω κατεβασει ποτε μοντελο στην εκθεση της ipms και ουτε προκειται,και για το κουτσομπολιο που αναφερεις θα συμφωνουσα μαζη σου εαν το ειχα ακουσει απο ενα μονο ατομο,αλλα δεν ειναι ενας η δυο αυτοι που μου τα εχουν πει αυτα,προσωπικα πιστευω οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια,ασχετα εαν αυτο δεν βολευει ορισμενους.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 06:27:33 μμ »

λοιπόν φίλε Getsa,
όπως βλέπεις παραπάνω δεν είναι μόνο δική μου "καραμέλα" οπότε εάν δεν σου αρέσει ως στάση και ως πρόταση αυτό που λέω συνεχώς,
κράτα το δικαίωμα σου να μην σου αρέσει αλλά μη μειώνεις τη δική μου/μας άποψη (των "αλλων" εννοώ...) αναφερόμενος σε αυτή με τον ειρωνικό προσδιορισμό της καραμέλας.

Σταύρο δεν έχω σκοπό να σε ειρωνευτώ.

Όμως για παράδειγμα...
όλοι μας δεν ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση (την εκάστοτε); Τι πρέπει να μας πουν οι βουλευτές;
Για ελάτε να δείτε τι ωραία που είναι στη βουλή και τι ζόρι έχει, και μετά να κρίνετε;
Κι αφήστε μας να 'φάμε' κι εμείς κάτι γιατί κάνουμε τόσα για την πατρίδα που δεν τα καταλαβαίνετε;
 :lol:  :lol:

Τέλος πάντων. Να με συγχωρέσετε αν με τα σχόλιά μου χαλάω στα μάτια σας την όμορφη εικόνα της IPMS και των έργων της.
Κάνω κι εγώ 'μόκο' και μπαίνω στο καβούκι μου.
Ίσως έτσι, αν κατεβάσω του χρόνου κανένα μοντελάκι στην έκθεση να μη με 'τιμωρήσουν' στη βαθμολογία.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 06:28:53 μμ »
Φιλε gkontog,εγω προσωπικα δεν εχω κατεβασει ποτε μοντελο στην εκθεση της ipms και ουτε προκειται,.....

:shock: :lol:

....,και για το κουτσομπολιο που αναφερεις θα συμφωνουσα μαζη σου εαν το ειχα ακουσει απο ενα μονο ατομο,αλλα δεν ειναι ενας η δυο αυτοι που μου τα εχουν πει αυτα,....

:lol: :shock:

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 06:34:07 μμ »

λοιπόν φίλε Getsa,
Σταύρο δεν έχω σκοπό να σε ειρωνευτώ.
Όμως για παράδειγμα...
όλοι μας δεν ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση (την εκάστοτε); Τι πρέπει να μας πουν οι βουλευτές;
Για ελάτε να δείτε τι ωραία που είναι στη βουλή και τι ζόρι έχει, και μετά να κρίνετε;
Κι αφήστε μας να 'φάμε' κι εμείς κάτι γιατί κάνουμε τόσα για την πατρίδα που δεν τα καταλαβαίνετε;
 :lol:  :lol:
Τέλος πάντων. Να με συγχωρέσετε αν με τα σχόλιά μου χαλάω στα μάτια σας την όμορφη εικόνα της IPMS και των έργων της.
Κάνω κι εγώ 'μόκο' και μπαίνω στο καβούκι μου.
Ίσως έτσι, αν κατεβάσω του χρόνου κανένα μοντελάκι στην έκθεση να μη με 'τιμωρήσουν' στη βαθμολογία.  :wink:

συνεχίζεις όμως την ειρωνία, η οποία νομίζω αδικεί και την IPMS και εσένα.
όσο για το παράδειγμα σου,
το βρίσκω λίγο ..."εκτός κλίμακας"
στα "πολιτκο-κυβερνητικά" υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης εκτός απο τη γκρίνια...
πχ. μαύρισμα στις εκλογές, το οποίο by the way, "παίζει" και στην IPMS.
εννοώ το εξής:
δεν σου αρέσουν οι ενέργειες, αποφάσεις κλπ. του εκάστοτε ΔΣ;
έλα στην ένωση,
μαύρισε τους στις επόμενες εκλογές,
βάλε υποψηφιότητα για ΔΣ,
εκλέξου
και σώσε εσύ το μοντελισμό.
τόσο απλό.
μόνο που ο μοντελισμός στην Ελλάδα, θα πάει μπροστά όχι με λόγια (και γκρίνιες κλπ)
αλλά με πράξεις.
Σ.Σ.