καλημερα,

απο τα γραφόμενα των δυο παραπάνω φίλων,
είναι προφανές ότι οι απόψεις τους βασίζονται σε πράγματα που άκουσαν και όχι σε δικές τους προσωπικές εμπειρίες.
είναι δικαίωμα τους

να ακούνε, να πιστεύουν και να εμπιστεύονται οιονδήποτε.
πιστεύω όμως ότι είναι υποχρέωση τους, για να θεωρούνται αξιόπιστοι και ο λόγος τους να πιάνει τόπο,
να ελέγχουν πρώτα την ορθότητα αυτών που "άκουσαν" πριν τα επαναλάβουν (οπουδήποτε) και τα διαδώσουν.

κουβέντες του στυλ:
"άκουσα", "μου είπε ο κολλητός μου" και τα ρέστα,
δεν νομίζω ότι μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές ή αξιόπιστες απο τους συνομιλητές τους.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο μετά την έκθεση,
υπάρχουν παράπονα, γκρίνιες, ενδεχομένως αδικίες, ακούγονται προτάσεις κλπ.
αλλά πόσοι απο αυτούς που τα λένε, προσπάθησαν να έρθουν κοντά στην IPMS,
για να δουν (με τα ίδια τα ματια τους) εάν και πως οι προτάσεις τους μπορούν να υλοποιηθούν ή τα προηγούμενα τυχόν λάθη να διορθωθούν.

Σχετικά με την "αναγνωρισιμότητα" (δεν βρήκα άλλο πιο δόκιμο όρο και είναι και της μόδας....) της IPMS Ελλάδος,
θα σημειώσω μόνο ότι σε όλα τα Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά υπήρχε πάντα και υπάρχει (στο μοναδικό τώρα πια) σχεδόν μόνιμα χώρος για ανακοινώσεις κλπ.

και τουλάχιστον ο ετήσιος διαγωνισμός ακόμη και η προκήρυξη του, καταλαμβάνουν κάθε χρόνο, χώρο πολύ μεγαλύτερο απο κάποιο μισό μονόστηλο, που ενδεχομένως μπορεί να περάσει απαρατήρητο απο ένα αναγνώστη.

οπότε, ο φίλος που είπε ότι τόσα χρόνια δεν γνώριζε την IPMS, μάλλον διάβαζε λάθος περιοδικά.

για τη σύγκριση της IPMS Ελλάδος και του Modelclub.gr και τις κινήσεις που κάνουν για τη διάδοση του μοντελισμού στη χώρα μας, νομίζω βασίζεσαι σε τελευταίες εντυπωσιακές κινήσεις και όχι σε πράξεις που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές.
οπότε η σύγκριση αδικεί και τους δυο και το εννοώ απόλυτα.
Να σημειώσω όμως 2-3 σχετικά πραγματάκια για τους φίλους που μάλλον "δεν τα άκουσαν".
Πόσοι ξέρουν πχ. ότι η IPMS Ελλάδος (η "κεντρική" της Αθήνας αλλά και κάποια παραρτήματα παλαιότερα), έκαναν μαθήματα μοντελισμού σε εβδομαδιαία βάση σε συνεργασία με κατα τόπους πνευματικά κέντρα δήμων, σχολεία, προσκόπους κλπ., ΄περιφερειακές (τοπικές) εκθέσεις μοντέλων, επισκέψεις μελών (σε μονάδες της ΠΑ, αεροπλανοφόρα ή συμμαχικά σκάφη επιφανείας που επισκέπτονται την Ελλάδα κλπ.), προβολές φωτό και slides σπανίων και δυσέυρετων Ελληνικών θεμάτων, μοντελιστικά σεμινάρια, πρόσφεραν πρόσβαση στην αρκετά μεγάλη της βιβλιοθήκη κλπ.
Προσφορά στο μοντελισμό, επίσης θεωρώ την κυκλοφορία:
του περιοδικού (NEA της IPMS Ελλάδος - το καλύτερο και ωραιοτερο περιοδικό IPMS παγκοσμίως και για τα Ελληνικά θέματά του ανεκτίμητη πηγή - το τελευταίο αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, νέοι μοντελιστικοί φίλοι απο το φόρουμ μου ζητούν αντίγραφα απο τα παλαιότερα εξαντλημένα τεύχη),
και του απόλυτου (για τα δεδομένα της εποχής έκδοσης του) βιβλίο για τα Ελληνικά Α/Φ. Απο τότε που βγήκε, πολλά κλεψίτυπα ή κακά αντίγραφα του κυκλοφόρησαν αλλά για πολλούς (που ξέρουν) η αξία του παραμένει μεγάλη.

δεν θέλω με τα παραπάνω να κάνω την παραμικρή σύγκριση και με την ευκαιρία θα πω - προσωπική άποψη - ότι η βοήθεια του modelclub.gr προς της IPMS, σε επίπεδο προσώπων, είναι μεγάλη και σημαντική και ανιδιοτελής,
με γνώμονα το κοινό καλό του μοντελισμού. thanks παίδες σε όλους (γιατι δεν ακούστηκε - κακώς - νωρίτερα και όταν έπρεπε) απο εμένα προσωπικά.

αυτά τα ολίγα για την ώρα.
πάω να εκμεταλλευτώ το ρεπό μου και να τρίψω τώρα.
και μου φαίνεται ότι αύριο (σάββατο) στο καφέ θα είναι μια καλή μέρα για περατζάδα, διότι θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες, ενδεχομένως "καυτές" συζητήσεις.
να είστε καλά.
Σ.Σ.