Αποστολέας Θέμα: FOCKE WULF Fw-190 της EDUARD  (Αναγνώστηκε 5255 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος D stratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ανδρων επιφανων πασα γη ταφος
FOCKE WULF Fw-190 της EDUARD
« στις: Μαΐου 07, 2009, 01:04:00 πμ »
παιδια αγορασα χθες απο βιτσιο, χωρις πολλα ψαξιματα  γνωριζοντας πολυ λιγα πραγματα για την εταιρεια, μονο απο καποια αρθρα που ειχα διαβασει περιστασιακα, ενα κιτ FOCKEWULF 190 της EDWARD............... ::glossa:: SHOCK!!!!!!!!!!! βαμενες ζωνες κινητηρας με περιπου 20 κομματια ανοιχτες θυριδες πολυβολων & κινητηρα, μασκες για βαφη καλυπτρας κ ελαστικων illustated οδηγιες  συναρμολογησης δεμενες κ ιστορικο αεροσκαφους παμε καλα? μονο με 32,90 euros.πρεπει να το αχισω αμεσωωωωωως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vanitas vanitatum et omnia vanitas

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
Απ: FOCKE WULF F-190 της EDUARD
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 07, 2009, 08:35:57 πμ »
καλως ηρθες στον κοσμο της eduard φιλε μου. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2009, 03:39:33 μμ »
καλως ηρθες στον κοσμο της eduard φιλε μου. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

X2  :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2009, 05:40:09 μμ »
Ωχ....πήρες το παλτό,ε?

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2009, 05:55:26 μμ »
ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ? :?

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2009, 08:16:21 μμ »
Εχω συναργμολογήσει μόνο το πιλοτήριο.
Η εφαρμογή έχει πρόβλημα στον κινητήρα κυρίως.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 18, 2009, 03:33:09 μμ »
Εχω συναργμολογήσει μόνο το πιλοτήριο.
Η εφαρμογή έχει πρόβλημα στον κινητήρα κυρίως.

Ειχα παρει και γω ενα... Το παρατησα στη μεση.. Ο κινητηρας και το πιλοτηριο πηγαιναν μια χαρα.. Μολις πηγα να δεσω τα δυο κομματια της ατρακτου, με τα φτερα και τα προηγουμενα αστα, βραστα.. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Δεν καθοταν με τιποτα. Πολυ πιθανο να εκαν καπου λαθος αλλα δεν νομιζω...Και ετσι το χαιρεται το ντουλαπι... :? :? :? :? :? :?
Ασε που τα πηροβολα...μονο που δεν τα'σπασα...Τι να πω ??? :( :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
Απ: FOCKE WULF Fw-190 της EDUARD
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 18, 2009, 07:42:57 μμ »
Πάρτε το Tamiya να το ευχαριστηθείτε   ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::   

Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 19, 2009, 12:53:15 μμ »
Πάρτε το Tamiya να το ευχαριστηθείτε   ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::   

Για δωσε τροφη στο λαο.. Ποιο ειναι το κιτ ??? Γιατι θελω να φτιαξω ενα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 19, 2009, 01:02:35 μμ »
Πάρτε το Tamiya να το ευχαριστηθείτε   ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::   

Το πήρα το Σάββατο και ίσα που κρατήθηκα στο να μην το ξεκινήσω!
Πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια, αφάνταστη εφαρμογή και ωραίες επιλογές βαψίματος!
Το κιτ είναι το Fw190 A8 κωδικό θα κοιτάξω μόλις πάω σπίτι.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 19, 2009, 03:42:23 μμ »
Φίλε ALEX το σκέφτεσαι για κανένα χειμερινό καμουφλαζ ............;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:24:47 μμ »
Ισως, γιατί έχει ένα με κάτι φιδάκια μούρλια!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:58:09 μμ »
Το ξέρω το κιτ το είχα και εγώ είναι φανταστικό........και από οτι θυμαμαι κάτω απο τα
άσπρα ''φιδάκια ''έχει ασυνηθιστη παραλλαγή.....από αυτές τις παράξανες που είχαν οι γερμανοί στο τέλος
του πολέμου........και είναι οπλισμένο με ρουκέτες.....πράγματι καταπληκτικό κιτ........καλή αρχή...

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:00:50 μμ »
  Ευτυχώς βρέθηκε ένας αρματάς, ο Αλεξ για να δώσει στο κιτ της Eduard το χαρακτηρισμό που του αξίζει ! (παλτό). Το ίδιο θα πρόσθετα και για τα κιτ του Bf-110.

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα Fw-190 και Bf-110 της Eduard έχω βαρεθεί να διαβάζω τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε περιοδικά για το πόσο "τέλεια" μοντέλα είναι! Καλά αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν φτιάξει άλλα κιτ να δουν πως μπορεί να είναι το τέλειο;

Νομίζω ότι όταν η Eduard αποφάσισε να κυκλοφορήσει αυτά τα κιτ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ θέλοντας να προσφέρει μεγάλη ποσότητα λεπτομέρειας φτιάχνοντας θεωρητικά τα "τέλεια" κιτ. Εκεί που σκόνταψε όμως είναι στην χαμηλή τεχνολογία καλουπιών που από ότι φαίνεται χρησιμοποιεί με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα:

- κακή ευθηγράμηση των δύο μισών των καλουπιών, αυτό φαίνεται περισσότερο σε πολλά μικρά κομμάτια.
-"ρηχή" ανάγλυφη λεπτομέρεια, κυρίως στο κοκπιτ. Ξέρω ότι πολλοί θεωρείτε το κοκπιτ του Bf-110 εξαιρετικό αλλά μόνο ως αριθμός κομματιών εντυπωσιάζει, από ποιότητα....
-σχεδόν πουθενά δεν υπάρχουν ορθές γωνίες στα κομμάτια. Πχ. τα κομμάτια του πανελ με τους ασύρματους έχουν τραπεζοειδή αντί για ορθογωνική διατομή, λόγω χαμηλής ποιότητας καλουπιών.
-σε βασικά κομμάτια η εφαρμογή είναι κάκιστη, πχ ατρακτίδια κινητήρων στο Bf-110.
-ρηχή εξωτερική γράμμωση παρά τα εντυπωσιακά πριτσίνια.

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα ή υπερβολές και έτσι είναι και άλλα κιτ θα αναφέρω μερικά που θεωρώ (πολύ) καλύτερα και ας είναι (μερικά) κιτ δεκαετίας πριν :

-RF-4Ε Revell 1/72, εκπληκτική γράμμωση σε τσάμπα τιμή! εφαρμογή ίσως καλύτερη και από Tamiya

-TBM Avenger και B-25 της Accurate Miniatures ή πλέον από την Italeri, 1/48. Δύο από τα καλύτερα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Συγκρίνετε την κοφτή τους λεπτομέρεια και την γράμμωση με αυτή των κιτ της Eduard.

-Ki-100 Hasegawa 1/48. εξαιρετικά φίνα γράμμωση. Βέβαια ίσως αυτό δεν αρέσει σε όσους αρέσκονται στα πολλά wash και στις σκιάσεις.

-Ta-152 H-1 Trimaster/Dragon 1/48. Μπορεί ή εφαρμογή να είναι άστα να πάνε αλλά ο κινητήρας Jumo-213 που δίνει είναι ένα έργο τέχνης, άμεσα συγκρίσιμος με τον αντίστοιχο ρητινένιο της Aires. Καμία σύγκριση βέβαια σε επίπεδο λεπτομέρειας με τον κινητήρα που δίνει η Eduard στο Fw-190 και ας είναι το κιτ της Trimaster/Dragon σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πριν.

Τα κιτ που ανέφερα σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο ακριβά από τα κιτ της Eduard. Αυτό το λέω επειδή ένα επιχείρημα που ακούω συχνά είναι ότι αν τα κιτ της Eduard είχαν "ιαπωνική" ποιότητα θα ήταν πολύ πιο ακριβά. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει (δείτε τιμες Eduard/Tamiya/Hasegawa για το Fw-190 ).

Αν η Eduard θέλει να είναι ανάμεσα στους μεγάλους του χώρου θα πρέπει να προσφέρει και αντίστοιχη ποιότητα, όχι επιπέδου "limited run kits".

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 20, 2009, 02:05:56 μμ »
Το κιτ του 110 της Eduard είναι σχετικά καλύτερο από το 190 οσον αφορά θέματα σχεδίασης και πολυπλοκότητας. ʼλλωστε για τις εκδόσεις C/D/E το Eduard είναι μονόδρομος καθώς το 110 της fujimi είναι πολύ παλιό καλούπι (30 ετών περίπου) και έχει αρκετά λάθη.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 20, 2009, 02:10:57 μμ »

Αν η Eduard θέλει να είναι ανάμεσα στους μεγάλους του χώρου θα πρέπει να προσφέρει και αντίστοιχη ποιότητα, όχι επιπέδου "limited run kits".

Να προσθέσω εδώ και την απογοητευτική εφαρμογή των δύο μισών της ατράκτου στο Mirage III της Eduard?
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 20, 2009, 02:47:59 μμ »

Να προσθέσω εδώ και την απογοητευτική εφαρμογή των δύο μισών της ατράκτου στο Mirage III της Eduard?

Ω ναι...μια απο τα ιδια... Πραγματικα αναρωτιεμαι και γω πως αυτα τα κιτ λαμβανουν τοοοοοσααααααα ευσημα.... ::dontknow:: ::dontknow::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 21, 2009, 10:04:33 πμ »
 :lol:καλημερα , σεβαστες ολες οι γνωμες κ οι αποψεις αλλα παλι καπου (ελληνικο μοντελιστικο site) ειδα να παρουσιαζει το 110 σαν κορυφαια αγορα :!: :!: το θεμα ειναι, ο εισαγωγεας χωνει φραγκα για την προωθηση του προιοντος του :?: η απλα οι γνωμες των ειδικων διχαζονται :?: :?: :?: κ πως μπορουμε χωρις να την πατησουμε να κανουμε την τελεια αγορα :?που μαλλον κατα τα φαινομενα δεν υπαρχει κατι τετοιο :cry: γι αυτο αλλωστε και το τριψιμο ειναι η χαρα της δημιουργιας ::icon_thumright:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:16:04 μμ »
:lol:καλημερα , σεβαστες ολες οι γνωμες κ οι αποψεις αλλα παλι καπου (ελληνικο μοντελιστικο site) ειδα να παρουσιαζει το 110 σαν κορυφαια αγορα :!: :!: το θεμα ειναι, ο εισαγωγεας χωνει φραγκα για την προωθηση του προιοντος του :?: η απλα οι γνωμες των ειδικων διχαζονται :?: :?: :?: κ πως μπορουμε χωρις να την πατησουμε να κανουμε την τελεια αγορα :?που μαλλον κατα τα φαινομενα δεν υπαρχει κατι τετοιο :cry: γι αυτο αλλωστε και το τριψιμο ειναι η χαρα της δημιουργιας ::icon_thumright:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σε ξένα φόρουμ τα εκθειάζουν...Εγώ, αν και αρματάς, λατρεύω το F6F Hellcat, έχω από παλιά (πάνω από 6 χρόνια) το -5 της Hasegawa 1/48 και πέρσι πήρα το -3 της Eduard 1/48. Δε λέω είναι αρκετά καλό το τσέχικο μοντέλο , με καλή λεπτομέρεια και ποιότητα, βαμμένα ΡΕ κομμάτια, πολύ όμορφο κουτί και έγχρωμες οδηγίες, αλλά θέλει δουλειά η Eduard για να φτάσει τους Ιάπωνες και όχο μόνο. Και εξηγούμαι: σε ξένα φόρουμ διάβαζα εξαιρετικές κριτικές για το κιτ. Με την πρώτη ματιά συμφωνούσα και γω, στη συνέχεια διαπίστωσα ότι και οι υπόλοιποι εδώ στο φόρουμ, η εφαρμογή και η αποτύπωση των γραμμώσεων κάπου χάνει (η δεξιά άτρακτος ΟΚ, η αριστερή πιο αχνή αποτύπωση και το ρύγχος δεν έχει καλή εφαρμογή). Το δεύτερο που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν τα φλαπς στην κάτω θέση, αν και στα κομμάτια είναι χωριστά. Αφού τον έκαναν τον κόπο, δεν μπορούσαν να φτιάξουν και τη σωστή δομή;
Για να το ξεκαθαρίσω, το κιτ μου αρέσει πολύ, θεωρώ πως είναι αρκετά καλό, αλλά...
Τελικά νομίζω πως έχει πέσει πολύ διαφήμηση από την εταιρία και έχουμε πέσει όλοι στη λούμπα...
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:44:55 μμ »
Μα το κιτ της Eduard ειναι το κορυφαιο στην 1/48 Me 110. Aυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και ευκολο στην κατασκευη. Ουτε οτι ενας αρχαριος μπορει να το αξιοποιησει πληρως. :wink:

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:49:17 μμ »
Μα το κιτ της Eduard ειναι το κορυφαιο στην 1/48 Me 110. Aυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και ευκολο στην κατασκευη. Ουτε οτι ενας αρχαριος μπορει να το αξιοποιησει πληρως. :wink:

Δεν ξέρω Δημήτρη, μιας και δεν είμαι των πτηνών, αλλά μήπως οι εξαιρετικές κριτικές αφορούν τα κιτ της Royal Class;
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:11:19 μμ »
Το Royal Class είναι το ίδιο βασικό κιτ.

Συμφωνώ απόλυτα...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:28:19 μμ »
Το Royal Class είναι το ίδιο βασικό κιτ.

Δεν το γνώριζα, ευχαριστώ.
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 21, 2009, 04:28:06 μμ »
Για να ξεκαθρίσουμε τα πράγματα τα τελευταία ΚΙΤ της Eduard (FW190, BF-110, Hellcat, BF-109E 1/32) είναι άψογα από πλευράς ιστορικής πιστότητας, έχουν άφθονη λεπτομέρεια, αλλά πάσχουν σε κάποιες λεπτομέρειες των καλουπιών και κυρίως σε θέματα απλότητας κατασκευής και εφαρμογής. Είναι ακατάλληλα για αρχάριους, ενώ για να αποδώσουν τα μέγιστα απαιτείται μεγάλη εμπειρία και πολύ υπομονή.   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11308.0.html

Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 21, 2009, 05:09:27 μμ »
  Νομίζω ότι για να θεωρείται ένα κιτ πολύ καλό με τα σημερινά στάνταρ ποιότητας θα πρέπει σαν ελάχιστο απαιτούμενο να έχει πολύ καλή εφαρμογή. Η EDUARD έχει αποτύχει σε αυτό οπότε το ερώτημα είναι αν τα πριτσίνια και τα φωτοχαραγμένα και ότι άλλο δίνει στα κιτ σας αρκούν για να θεωρούνται κορυφαία μοντέλα; Αν θυμάμαι καλά το Fw-190 το είχε πλασάρει ως το "απόλυτο" Fw-190 στην 1/48. Είναι;

Δεν είναι ανάγκη να γίνει σαν τους ιάπωνες. Όπως ανέφερα και πριν, ένα απλό σχετικά κιτ, το RF-4Ε της Revell στην 1/72 που μου κόστισε 12ευρώ, ξεπερνά κατά πολύ τα κιτ της EDUARD τόσο σε γράμμωση (εκπληκτική ανεξαρτήτως κλίμακας ) όσο και σε εφαρμογή. Ή τα κιτ της Accurate Miniatures, μπορεί να συγκριθεί η EDUARD με αυτά;

Για να μη παρεξηγούμαι δεν λέω ότι είναι χάλια, έχουν πλούσια λεπτομέρεια που με αρκετό κόπο θα δώσει καλά αποτελέσματα. ʼλλωστε έχω πάρει και τα δύο κιτ (Fw-190 και Bf-110) και τα έχω προχωρήσει αρκετά. Αλλά δεν μπορεί με όλα αυτά τα προβλήματά τους να θεωρούνται τόσο καλά όσο εμφανίζονται στα reviews. Οι λιγότερο έμπειροι μοντελιστές θα αντιπετωπίσουν πολλά προβλήματα αν ξεκινήσουν την κατασκευή τους μόνο διαβάζοντας ένα ενθουσιώσες review και δεν τους προειδοποιήσει κανείς για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν.

Tags: fw-190 fw 190