Αποστολέας Θέμα: Israeli Mirage III 1/48,EDUARD  (Αναγνώστηκε 6538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Israeli Mirage III 1/48
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:02:24 πμ »
Mπράβο ρε Μητσάρα!!!
Τρομερή δουλειά και το βάψιμο είναι απίστευτα όμορφο!
Πες μας και δυο τρεις λεπτομέρειες για τις φθορές!
Αερογράφος? Παστέλ? Σκόνες?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 20, 2009, 01:14:18 πμ »
Έχει καταρρίψει πολλά ρώσικα μαχητικά που τα πιλοτάριζαν κάτι άχρηστοι πιλότοι.....
 :mrgreen:
Δημήτρη εξαιρετικά μάχιμο και όμορφο το πετούμενό σου.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
2 (μονο δυο??) πραγματακια θελω να πω. Εμενα μου αρεσουν οι φθορες. Για ενα μαχημο α/φ που το καιει ο ηλιος της Μεσης Ανατολης φαινεται-λεω- φαινεται λογικο να εχει ξασπρισει τοσο πολυ...Ισως, και ειναι και καλοβαμενες...και κατι αλλο, το συγκεκριμενο αεροσκαφος ειναι ενος "ασου" της IAF . Αν μπητε στο  utube στο dogfights  του history channel υπαρχει ενα φανταστικοτατο αφιερομα στον πιλοτο αυτο.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 20, 2009, 02:58:26 πμ »
Mitse to petoumeno einai katapliktiko!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Bravo re thirio!!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 20, 2009, 07:25:38 πμ »
Τρέλα  Μητσάρα, είναι πανέμορφο,καταπληκτικότατο,super.Μπράβο σου αν και έπρεπε να μας το ετοιμάσεις με βιντεάκι.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 20, 2009, 08:17:05 πμ »
 :shock: :shock: :shock:
Δημητρη ΦΟΒΕΡΗ δουλεια!!!
Πολυ ομορφο βαψιμο και οι φθορες σουπερ!!!
Για πες βηματα που ακολουθησες χρωματα κλπ κλπ... να μαθαινουμε και εμεις!!!

Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 20, 2009, 10:26:31 πμ »
ΑΡΙΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟ!!!!!
Εγω παντως κρατησα μερικες φωτο σε ειδικο φακελο ¨φθορες¨ για να τις  εχω για παραδειγμα οταν μου χρειαστουν.Σε ευχαριστουμε φιλε ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 20, 2009, 10:37:27 πμ »
Επειδη ειχα παρει φορα και δεν εχω βγαλει πολλες φωτο βημα βημα λιγες απο αυτες που τραβηξα ......
Η βασικη παραλαγη ........

Μετα ξανοιξα το καθε βασικο χρωμα με λευκο και ψεκασα καθε πανελ στο χρωμα του ......μετα αλλο λιγο λευκο και ξανα περασμα επειδη ηθελα να του κανω αρκετη ταλαιπώρια και ξανα σε καθε χρωμα χωριστα ........ βασικα αυτο μουφαγε τον περισσοτερο χρονο γιατι επρεπε να ψεκαζω λεπτη δεσμη και ελενχομενα προσεχοντας μην πεσει στο διπλα χρωμα εκτος απο τις κατω επιφανειες που επειδη ηταν ολο ενα δεν ειχα αυτον τον κυνδινο........ μερικες ακυρες πιτσιλιες διορθωθηκαν μετα με αραιωμενο βασικο χρωμα επαναφεροντας τις στραβωτιμονιες στα ισα τους.......

Επειτα μπηκαν τα σηματα και φυσικα φαινονταν σαν καινουργια ......εχω δει μοντελα που ειναι μεσα στη μπιχλα και τα σηματα ολοκαινουργια και δεν μου αρεσει προσωπικα να φενονται τοσο πολυ ......αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπυτα ........ ξαναμανα αρκετα αραιωμενο χρωμα απο τα βισικα και ψεκασμα στο καθε σημα περιμενοντας λιγα λεπτα να στεγνωσει για να βλεπω πως φενονται γιατι οταν ειναι φρεσκο το χρωμα σε ξεγελαει λιγο.
Εδω να πω οτι ο φιλος Γιαννης Δοξας ορθος παρατηρησε οτι τα σηματα ειναι λιγο ανομοιομορφα και θελει προσοχη σε αυτο το σημειο γιατι και εγω την πατησα γιατι οταν στεγνωσε το σκουρο καφε επειδη ηταν αραιωμενο πολυ τελικα ηθελε λιγο ακομα ή θα μπορουσα να τα ξεθωριασω με γκρι χρωμα αντι των βασικων....... Γουοσακι με λαδακι Burnt Umber και βουρ ..................

Μετα ακολουθησε κραξιμο απο Mastora και Wildcat γιατι δεν το μπιχλιασα ........ ειχα μια ενσταση αλλα λεω ας του βαρεσω και βλεπουμε .......στη πορεια μου αρεσε η μπιχλα και σκεφτηκα οτι τετοιος μαχητης και να μην ειναι ταλαιπωρημενος ?? και του ηπια το αιμα  :twisted:
Αρχικα εγινε post sading με πολυ αραιωμενο καφε (δεν θυμαμαι ποιο  :mrgreen:) με ψιλη δεσμη ψεκαστηκαν και καποια σημεια και εσοχες και στη συνεχεια με παστελακι τριμενο μεσα σε δυαλιτικο της Mr.Hobby που το κανει αλοιφη για καλους γινανε τα υπολοιπα. Το καλο με το δυαλιτικο και το παστελ ειναι οτι με ενα αλλο πινελακι και καθαρο δυαλιτικο μπορεις να διορθωσεις επιτοπου καποια υπερβολη και επισης το παστελ λογω οτι το υγρο ποτιζει και δεν φευγει μετα με τα πιασιματα..............
Αυτα ....... δεν ξεφυγα και απο τα ευτραπελα και σε αυτη τη κατασκευη οπως οτι δεν ειχα εφαρμωσει καλα την καλυπτρα και με τα βερνικια κλπ ψιλοθαμπωσε απο τη μεσα μερια αλλα ευτηχως που βρηκα τη φορμουλα με τη κρεμα και το σβουρακι και την ξαναφερα στα ισα της........αλλη μια απωλεια ειναι το νουμερο 259 που μπαινει μπροστα στο πορτακι του ριναιου το οποιο το εκοψα για να το βαλω μου φευγει απο τα κουλαδια μου πεφτει κατω και αμα το βρειτε τηλεφωνηστε μου γιατι εψαχνα 10 ωρες και δεν το βρηκα πουθενα  :evil: :evil: Εχω βαλει τους παπατζες να μου βρουν κανα λετρασετ γιατι αν βαλω χαλκομανια τωρα απο αλλο θα φενεται αν και ειναι μικρο το πορτακι ......αλλα μπορει να το αφησω και ετσι θα  δουμε.
Επισης το ρημαδι το καθισμα εχει ξεκολησει 843278274823879 φορες   ::violent1:: ::violent1::τι ζαπ τι γκαπ τι φραπ τουβαλα εκει αυτο να σου σπαει τα νευρα  :evil: στο τσακ ημουνα να κανω λιγο χαρμανι με τσιμεντακι να το κανω μπετον  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος antonio46

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 20, 2009, 10:40:47 πμ »
2 (μονο δυο??) πραγματακια θελω να πω. Εμενα μου αρεσουν οι φθορες. Για ενα μαχημο α/φ που το καιει ο ηλιος της Μεσης Ανατολης φαινεται-λεω- φαινεται λογικο να εχει ξασπρισει τοσο πολυ...Ισως, και ειναι και καλοβαμενες...και κατι αλλο, το συγκεκριμενο αεροσκαφος ειναι ενος "ασου" της IAF . Αν μπητε στο  utube στο dogfights  του history channel υπαρχει ενα φανταστικοτατο αφιερομα στον πιλοτο αυτο.
[/quote]
Επισης τον συγκεκριμενο ασσο της IAF κατα την συνταξιοδοτηση του εβαλαν πανω στο  F-16 το οποιο πετουσε τισ καταριψεις του απεναντι σε αιγυπτιακα αεροσκαφη αν θυμαμαι καλα. ::salut:: ::salut::Το αεροπλανο σου πολυ καλο και με ωραιες φθορες ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut::
shadow knows never forget your roots f-4

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 20, 2009, 10:43:18 πμ »
Για πες βηματα που ακολουθησες χρωματα κλπ κλπ...

Περι ευχαριστω  ::icon_thumright::

Τα χρωματα ξεχασα να πω ημουνα αναμεσα στην τετραδα Gunze και Testors αλλα επειδη βαφω κυριως με σμαλτα διαλεξα τα τεστορς οπτικα σε συγκριση με αντιστιχειες που ειχα βρει σε Gunze ........ τωρα κατα προσεγκιση γιατι με τετοια φθορα που ειχα αποφασισει να του κανω ενα τονο πανω ενα κατω αντε δες τον.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 20, 2009, 10:49:45 πμ »
Αρχίσανε τα σεμινάρια πάλι  :D  ::icon_thumright::  Δημήτρη έχεις κάνει φοβερή δουλειά. ΜΠΡΑΒΟ σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 20, 2009, 12:20:59 μμ »
Θα συμφωνήσω με τις γνώμες των συναδέλφων ότι η ακραίες καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζουν και το μέγεθος της φθοράς μια παραλλαγής, αλλά συνήθως και κατά "γενικό κανόνα"  αν το μοντέλο δεν το τοποθετήσουμε σε ένα διόραμα για αναπαράσταση μιας συγκεκριμένης σκηνής ή γεγονότος κρατάμε μια «μέση» ποσότητα εμφάνισης στη φθορά.
Επίσης εάν τελικά επιλέξουμε να του κάνουμε παραπάνω φθορά στην παραλλαγή δεν αφήνουμε περίγραμμα του βασικού χρώματος τόσο έντονο με το ανοιχτότερο χρώμα της φθοράς.
Επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις σύμφωνα πάντα με την εμπειρία μου στα μοντέλα μαχητικών, jet 8) :D.   
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 20, 2009, 12:36:25 μμ »
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πάρα πολυ ωραίο!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 20, 2009, 02:52:03 μμ »
Μπράβο και εύγε Δημήτρη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ήταν μια πολύ καλή έκπληξη, και επαλήθευση του "πριν ποστάρεις, φρόντισε να μοντελάρεις!!!"  :twisted:

Τώρα που έκανες αρχή με τα "κατευθείαν" μη σταματάς !!! ...ας είναι και λάθος....  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 22, 2009, 04:42:52 μμ »
Πολυ ωραιο θεμα και καταπληκτικο αποτελεσμα!

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 22, 2009, 06:01:43 μμ »
Δημητρη αψογος ωραιος ο ισραηλιτη σου ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 23, 2009, 12:02:47 πμ »
Φοβερο!να ρωτήσω η παραλλαγή είναι free hand ή με μασκες?

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 25, 2009, 10:43:43 μμ »
Φοβερο!να ρωτήσω η παραλλαγή είναι free hand ή με μασκες?

Freehand αλλα η επομενη θα γινει με μασκες απο χαρτι γιατι εχω δει οτι εχει καλυτερα αποτελεσματα απο το blue tak.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 26, 2009, 11:14:57 μμ »
εχω μια αποκριάτικη να στη στείλω??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

πολύ καλό αποτέλεσμα μητσάρα,έγραψες ακόμη μια φορά!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 28, 2009, 09:22:24 πμ »
Φιλε μου ο μοντελο σου εγεινε πολλυ καλο. Θα ηθελα ομως να κανω και εγω μια παρατηρηση  και απορια δικια μου. Βλεπωντας τις φωτο που δειχνουν το μοντελο απο πανω [ιδιως], μου χτυπαει λιγο ασχημα τα εντωνα[τετραγωνα] που δημειουργουνται απο τη φθορα σε ολο την επιφανια του φτερου.Μημπως κατι θελει εκει, να μη διχνει τοσο μεγαλη αντιθεση? Να σου πω οτι σημερα που βλεπω τις φωτο ΔΕΝ μπορω να τις μεγενθηνω. Αν κανω λαθος..... συγνωμη.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 28, 2009, 05:57:24 μμ »
Δεν έχω πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του φίλου μας, αλλά συνεκτίμησε τα παρακάτω:

* Τα ισραηλινά αεροσκάφη, δεν είναι απλώς μάχημα, αλλά κάτι παραπάνω. Πετάγανε (πετάνε) για πολλά χρόνια σε συνθήκες πολέμου.
* Οι υψηλές θεροκρασίες της ημέρας και οι χαμηλές της νύχτας ειναι καταστροφικές για το καμουφλάζ (και πολλά άλλα συστήματα) των αερεοσκαφών
* Η εξωτερική συντήρηση είναι σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το καμουφλάζ είναι πέραν του δέοντως ρεαλιστικό. Ελπίζω να καταφέρω να το επιτύχω τόσο καλά και στο δικό μου το skyhawk.
Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι παρά προσωπικές - υποκειμενικές εκτιμήσεις.

Καλή συνέχεια σε όλους!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 28, 2009, 09:32:17 μμ »
Φιλε DIO αν αναφερεσαι σε εμενα, πηστεψεμε, δεν εχω καμια κακη προθεση για τη δουλεια του Δημητρη. Εχω πει και αλλου οτι ειμαι οπαδος της ΠΟΛΛΥ θφορας. Απλα το πρωι που κοιταζα τις φωτο κανοντας κλικ για να τις μεγενθυνω, αυτο δεν γινοταν.[ Δεν γνωριζω το λογο.] Τωρα ομως που τις μπορεσα να τις δω μεγαλες, ειναι τελειος διαφορετικες.   Οι θφορες ειναι πραγματι πολλυ ρεαλιστικες, και Δημητρη να εισαι σιγουρος, οτι το βαψημο σου θα ειναι για μενα σημειο αναφορας οταν ερθει η ωρα του δικου μου MIRAGEIII. ΜΠΡΑΒΟ φιλε. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 28, 2009, 10:25:34 μμ »
Βασικα οι φθορες γενικα στα μοντελα και η αναπαρασταση τους ειναι ενα ποικιλο θεμα θα ελεγα  :D
Δεν το λεω για τη γνωμη του μιχαλη η καποιου αλλου φιλου στο ποστ σιγουρα ο καθενας εχει γνωμη και πρεπει να εκφραζεται οχι για αλλο λογο αλλα γιατι μας κανουν και ανοιγουμε λιγο τους οριζοντες μας.
Πιστευω ειναι οπωε και με τους φιγουραδες πχ να λενε ......αυτο το προσωπο ειναι καπως ...... εχει πολυ καψιμο το δερμα .....ειναι "πλαστικο" , "πυλινο" , κλπ-ες εκφρασεις που εχουμε ακουσει ολοι μας.Ενω σε αλλους αρεσει το υπερβολικο φωτισμα η κατι αλλο στο προσωπο σε αλλους οχι.
Και γενικα στην αναπαρασταση μεταλου, δερματος, σκονισμενου, στην αναπαρασταση ξυλου  κλπ.
Το σιγουρο ειναι οτι οι προσεγγισεις διαφερουν ....εδω τελευταια εχουμε και την λεγομενη "Ισπανικη σχολη" χαριτολογοντας πιστευω για τον τροπο που μοντελαρουν οι Ισπανοι αρματαδες.
Το σιγουρο ειιναι φιλε μιχαλη οτι ισως το  παρα%#σα στο ξεθωριασμα με το μιραζακι οχι χαριν του σωστου αλλα της οπτικης μου ευχαριστησης να το πω. Το σιγουρο ειναι οτι ειναι προκληση να κανεις ενα αεροσκαφος η αρματος απο μια φωτο ακριβως το ιδιο και μαλιστα ποιο δυσκολο αποτι να αφησεις τη φανατασια σου ελευθερη οπως εγω  :D

Tags: mirage iii iaf