Αποστολέας Θέμα: Tamiya - StuG III Ausf G - 1/35  (Αναγνώστηκε 10817 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
Απ: Tamiya - StuG III Ausf G - 1/35
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 31, 2009, 11:22:45 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα
Συνέχεια στην κατασκευή με την συναρμολλόγηση των πλαινών φτερών του άρματος από το σετ της Aber.
Αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω τις κολλήσεις με κολλητήρι για πρώτη φορά στη μοντελιστική μου καριερα!  
Χρησημοποίησα ενα κολητήρι Ersa 25 watt. Κάποιες δοκιμές που είχα κανει στο παρελθόν σε καποια μεταλα... το αποτέλεσμα ήταν Πληρης αποτυχία.  
Αφου εψαξα λιγο το θέμα βρήκα τοσο εδω στο forum του MC ένα παλιότερο Topic που με βοήθησε παρα πολύ αλλα και σε άλλα sites στο διαδίκτυο.
Τελικά αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Χρησιμοποίησα επισης πλακε μυτη για το κολητήρι, λεπτη κόλληση 0,7 mm και σολντερίνη.
Η τεχνική που χρησιιμοποίησα ήταν η εξης. Έχοντας τα προς κόλληση κοματια ενωμένα με καρφίτσες, έβαζα σολντερινη στις ενώσεις, μετα ακουμπούσα την πλακέ μυτη του κολητηριού κοντά στην προς κόλληση περιοχή, αφού το μέταλο αποκτούσε υψηλή θερμοκρασία, ακουμπούσα το καλαι στις περιοχες που ήθελα να κολησω, το οποίο έλιωνε απο τη θερμοκρασία και με τη βοήθεια της σολντερίνης εισχωρούσε ανάμεσα στις ενώσεις. Οταν κρύωνε το μεταλο, το σκέπαζα με βρεγμενο χαρτι κουζίνας ωστε να μην επηρεαστει η κόλληση και προχωρούσα πιο κατω.
Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσα όλο το μηκος των φτερών.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πετυχημένο και ειλικρινά δεν περιμένα οτι θα τα κατάφερνα τόσο καλά οταν ξεκιναγα την προσπάθεια. Το δίδαγμα που βγαινει τελικά είναι οτι πραγματικά ο μοντελισμος οπως και άλλα πραγματα βεβαια θελει τόλμη.

Ολοκλήρωσα την κατασκευη των φτερών με την συναρμολόγηση των μπράτσων οπου χρησιμοποήσα κυλινδρικο μηκος πλαστικου 1 mm.

Για τις μεταλλικές Σίτες που ενώνουν το πανω με το κάτω μερος του σκαφους στο πισω μερος του αρματος χρησιμοποιησα τα κομάτια απο το σετ της Lion Roar καθώς δεν παρέχονται στα 2 σετ της Aber.

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου,
σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 31, 2009, 11:42:40 μμ »
Φοβερή δουλειά μέχρι τώρα Γιώργο και κάτι μου λέει ότι θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα στο μέλλον. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 31, 2009, 11:44:25 μμ »
Μηπως να το κανεις φινλανδικο,για να μην ψαχνεσαι με τα γερμανικα χρωματα

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 01, 2009, 12:39:08 πμ »
Μπράβο Γιώργο, πετυχημένη η προσπαθεια σου ,περιμένω την συνέχεια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 01, 2009, 10:38:37 πμ »
Φιλε nino, sotiri, athor1972 σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχολια.

Μηπως να το κανεις φινλανδικο,για να μην ψαχνεσαι με τα γερμανικα χρωματα
Εχω δει σε φωτογραφίες κάποια Φιλανδικά τα οποια σώζονται σήμερα έχουν ωραία παραλαγή αλλα δεν έχω σήματα. Γερμανικό θα το κάνω κατα πάσα πιθανότητα, άλλωστε η ποικιλία των Γερμανικών παλλαγών σου δίνει μεγάλη ελευθερία στις επιλογες.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 01, 2009, 07:53:32 μμ »
Δηλαδη Γιωργο αν καταλαβα καλα, αντι για cyano glue  εσυ εβαλες καποιο  αλλο υλικο και καλα΄ι΄ ?   Δεν ξερω, εχω κανει το ιδιο σετ και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα  ::dontknow:: ειναι η πρωτη φορα που ασχολεισαι με βελτιωτικα ? Τελικα μηπως επρεπε να παρεις το Dragon  :wink: Πολυ δουλεια, πολλα λεφτα....για ενα μετριο κιτ.

Υ.Γ κανεις που κανεις την δουλεια, ριξε και λιγο στοκο στο σημειο που ενωνεται το πανω μετο κατω μερος του αρματος πισω, διπλα στο βελτιοτικο που εβαλες. Απο την μια πλευρα το κολλησες καλα, απο την αλλη οχι, οπως βλεπω στην πρωτη φωτο. Αντε και καλη συνεχεια  ::mpr::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 01, 2009, 09:44:42 μμ »
Φιλε Jagdpanther το εντοπισα το σημειο που λες στο πισω μερος, θα δω τι μπορώ να κάνω.

Δηλαδη Γιωργο αν καταλαβα καλα, αντι για cyano glue  εσυ εβαλες καποιο  αλλο υλικο και καλα΄ι΄ ?   
Τις κολήσεις των μεταλλικών μερών μεταξύ τους αντι να χρησιμοποιήσω κυανοακρυλική  τις έκανα με soldering  iron (κολητήρι Ελληνιστι), καθώςτο  κολητήρι ενδεικνυται για κολήσεις μεταλλων καθώς έχεις ασυγκριτα δυνατότερη κόληση. Το Καλαι είναι είναι ενα πολυ μαλακό συρμα το οποίο οταν έρχεται σε επαφή με το πυρακτομενο απο το κολλητηρι μεταλλο λιώνει, εισχωρέι στις ενώσεις με τη βοήθεια και της σολντερίνης και οταν κρυώσει στερεοποιέιται και δίνει μια σταθερότατη κόληση.
Με βελτιωτικά δεν έιναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι, έχω ξαναχρηυσημοποιέισει  δυο τρεις φορες στο παρελθόν. Τόσο εκτεταμένες παρεμβάσεις όμως σε ένα κιτ πρώτη φορά επιχειρώ. Οσον αφορά το κιτ της Dragon που λες, νομίζω οτι είναι θεμα επιλογής.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 14, 2009, 10:48:24 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα
Η συνέχεια στην κατασκευή περιλαμβάνει την κόληση των πλαινών φτερών στο σκάφος. Η τοποθέτηση των φτερών αποδείχτηκε αρκετά επίπονη διαδικασία καθώς αφού είχαν κοπεί αυτά που έδινε η Ταμιγια για να τοποθετηθούν τα μεταλικά της Aber χρειάστηκαν αλλεπάληλες δοκιμές  και τριψιμο και μετα πάλι δοκιμή και πάλι τριψιμο.....μέχρι  να εφαρμόσουν σωτά και στο επιθημητό ύψος. Η κόληση έγινε με εποξική δυο συστατικών έτσι ωστε να έχω χρόνο για την "ευθυγράμιση". Στο μπορστινό μέρος των φτερών προσέθεσα "παξιμάδια" της Lion roar καθώς αυτά δεν παρέχονται στο βελτιωτικό της Aber.

Ολόκληρη η κάνη και το προστατευτικό της αντικαταστάθηκαν από το απέιρως καλύτερο σετ της Armorscale. H συναρμολλόγηση της μεταλλικής κάνης της armorscale είναι απλή χωρίς καποιο ιδιαιτρο πρόβλημα. Ο φλογοκρύπτης κολληθηκε με ενα απλό τσιμπημα με το κολητήρι.

Αυτά προς το παρών
Φίλοι μου σας ευχαριστώ

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 15, 2009, 01:10:24 πμ »
Γιώργο προχώρα και ενημερωνε μας . Βλεπω βελτιωτικά κάργα  και μεγαλώνει η περιεργεια μου .Καλή συνέχεια
συνονοματε. :D :D :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 22, 2009, 06:40:03 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα
Η συναρμολόγηση του stugIII έφτασε στο τελος της (επιτελους)  ::077devil::
Πρώτη φορά στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με το μοντελισμό  έκανα τόσο  εκτεταμένη χρήση βελτιωτικών και after market προιόντων.
Συγκεκριμένα, εκτός απο το κιτ της Tamiya χρησιμοποίησα:
1. Stug III Ausf G  uptade set No 35 022 for Tamiya kit, Aber
2. Fenders for  Pz/Stug III No 35 A14  for  every kit, Aber
3. 75mm StuK 40/L48 Gun Barrel for Stug III, Armorscale
4. Stug III stowage set, Legend
5. PzIII/IV tracks  SK-23, Modelkasten
6. PzKpfw.III/IV Tow cables TCR08, Karaya
7. Κάποια Pe κοματια  απο το Mudguards set Stuf III Ausf G Νο LR Ε35037 της Lion Roar
8. Παξιμάδια και βίδες 0.8 mm  LR LT0035, Lion Roar
9. Βαρέλι καυσίμου από το Fuel drum set της Tamiya.

Αυτά τα ..λίγα !!!  :mrgreen:  :mrgreen:

Η συναρμολόγηση τόσων πολλών και διαφορετικών σετ αποδείχτηκε ιδιάιτερα περίπλοκη για μένα αλλά και επίπονη διαδικασία καθώς δεν έιχα την απαιτούμενη πειρα απο τέτοιου έιδους κατασκευές στο περελθόν.
Πολύτιμο βοήθημα αποδείχτηκε το πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο της Squadron, Sturmgeschutz III Ausf G Walk around, το οποίο φωτίζει και τα πιό σκοτεινα σημεία του εν λόγω οχήματος και πραγματικά αξίζει να το συμβουλευτεί κανείς. Επήσεις συμβουλευτηκα βιβλιογραφία απο διαφορα αρθρα σε περιοδικά αλλα και απο κατασκευαστικα αρθρα στο internet.

Μετά από όλα αυτά βέβαια προκύπτει το ερώτημα άν πραγματικά αξίζει να κατασκευάσει κανείς το εν λόγω κιτ της Tamiya που δεν είναι και ότι καλύτερο και να χρησημοποήσει τόσα βελτιωτικά για να φτιάξει ενα αξιοπρεπές μοντέλο ή έιναι καλύτερο να προτιμήσει ένα dragon που είναι σαφώς καλύτερο και θα χρειαστέι λιγότερες βελτιώσεις??
Η Αλήθεια είναι οτι το κόστος του μοντέλου της Tamiya εκτοξέυθηκε στα ύψη και σίγουρα ενα dragon τελικά θα στοίχιζε πολύ λιγότερο, το θέμα είναι όμως οτι εγώ αντιμετώπισα την κατασκευή σαν πρόκληση, αφού δεν είχα τολμήσει πότε στο παρελθόν κατι ανάλογο, δoκίμασα καινουριες τεχνικές και γενικά πραγματικά την καταευχαρηστήθηκα την κατασκευή μεχρι και το τελευταιο παξιμαδι  ::smilieinbox::,  παρ ότι ήταν επίπονη και ψυχοφθόρα.
Ετσι λοιπόν χαλάλι τους, τόσο τα λεφτά σε τόσα AM προιόντα, όσο και οι ατελειωτες ώρες εργασίας!!!

Να και μερικές φωτό απο τα τελευταια σταδια της συναρμολόγησης:

O πυροσβεστήρας

Η Θυρίδα του Αρχηγού
πριν...

μετά..
εγιναν προσθήκες με λεπτό μολυβόσυρμα και φυλλο αλουμινίου απο νες καφέ

Το ασπίδιο του πολυβόλου
Στοκαριστηκε σε μερικα σημεια, προστεθηκαν λεπτομεριες απο το σετ της aber και η χειριλαβή απο χαλκοσυρμα.

Ο γρύλος (δεν ειναι πολυ καθαρη η φωτο)

Ο τακος
αντικατασταθηκεε αυτος απο το κιτ με νεο απο μπαλσα

Και το μοντέλο Ολοκληρωμένο

Όλα τα κομμάτια έτοιμα για βάψιμο

Συνεχίζεται.....

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 22, 2009, 08:02:01 μμ »
Φορτωμένο μέχρι τα μπούνια.
Μου αρέσει πολύ και καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 22, 2009, 08:58:38 μμ »
Μπράβο Γιωργο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Κατα την προσωπική μου αποψη καλά εκανες και ασχολήθηκες με ολα αυτα τα καλούδια
Μαθαίνεις καινουργια πραγματα που θα τα χρειαστείς αργότερα
Αντε και καλά βαψίματα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 22, 2009, 09:26:42 μμ »
μπράβο Γιώργο, για την υπομονή, επιμονή και σχολαστικότητα σου!...καλή συνέχεια!...τώρα με το βάψιμο είναι που θα αναδηχθεί ακόμη περισσότερο το δημιούργημα σου ::icon_thumright::

Υ.Γ. ...μια μικρή παρατήρηση , μιας που όλα τα έχεις κάνει με σωστό τρόπο: ....τον πυσβεστήρα φοβάμαι ότι τον έβαλες ανάποδα, αλλά αυτό διορθώνεται, βγάζοντας το μεταλλικό "ματζούνι" που έχεις βάλει και στην θέση του απο τα p.e. βάλεις κάθετα ένα στρόγγυλο κομμάτι κάθετα!...συμβουλέψου τις οδηγιες και θα καταλάβεις τι εννοώ!...εννοείται ότι αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την φοβερή δουλειά που έκανες , αφού άλλωστε διορθώνεται εύκολα! ::salut:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 22, 2009, 09:53:38 μμ »
Kαταπληκτική δουλειά καλή συνέχεια.Αν το βάψιμο έχει έστω και τι μισή επιτυχία το αποτέλεσμα θα είναι απίθανο.Βέβαια σου εύχομαι για ότι καλύτερο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 22, 2009, 10:24:29 μμ »
leopard, athor1972, Hummel Moss,  c.nemo   Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τα καλά σας λόγια.

::arrowred:: Φίλε Hummel Moss σχετικά με τον πυροσβεστήρα που λες, εγώ απο τις οδηγίες της Aber δε βγάζω άκρη ή μάλλον το καταλαβάινω έτσι όπως το έκανα. Δες κι εσυ τις οδηγίες και πες μου τη γνώμη σου. Επίσης στο βιβλίο της squadron δεν έχει ευκρινή φωτό ετσι ωστε να μπορώ να βγάλω ακρη.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 22, 2009, 10:46:30 μμ »
...Γιώργο, για το κομμάτι "d" σου έλεγα!...λυπάμαι , αλλά δεν βρίσκω μια έγχρωμη φωτογραφία απο πραγματικό που υπήρχε σε ένα φόρουμ του εξωτερικού με θέμα το σωστό χρώμα βαψίματος του πυροσβεστήρα κατα τον Β' Π.Π....καλά μιλάμε είχε γίνει χαμός! όχι γκρι, όχι έντονο κόκκινο, όχι πορτοκαλί, όχι στο χρώμα της παραλλαγής κλπ :mrgreen:...μην αγχώνεσε με το θέμα!...αν δεν βρείς άκρη προχώρα παρακάτω!...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 22, 2009, 11:18:09 μμ »
...Γιώργο, για το κομμάτι "d" σου έλεγα!...λυπάμαι , αλλά δεν βρίσκω μια έγχρωμη φωτογραφία απο πραγματικό που υπήρχε σε ένα φόρουμ του εξωτερικού με θέμα το σωστό χρώμα βαψίματος του πυροσβεστήρα κατα τον Β' Π.Π....καλά μιλάμε είχε γίνει χαμός! όχι γκρι, όχι έντονο κόκκινο, όχι πορτοκαλί, όχι στο χρώμα της παραλλαγής κλπ :mrgreen:...μην αγχώνεσε με το θέμα!...αν δεν βρείς άκρη προχώρα παρακάτω!...
A ναι... το έχω παραλείψει, εκανα τρυπα στο πλαστικό και πέρασα ενα μικρό μολυβοσυρμα. Το το έιδα στο track σε μια παροποια κατασκευή και είπα να το κανω κι εγώ ετσι.   :mrgreen:
Δε με βλέπω πάντως να το αλλάζω γιατί εχει κολληθει κλπ κλπ και δεν ψηνομαι για αλλαγες τωρα

Σ ευχαριστώ πάντως φίλε Hummel Moss για την παρατήρη σου.   :wink:  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 14, 2009, 08:54:31 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα!
καλοκαιρινό update με το βάψιμο και την παλαιωση του Stug.

1.Βασικά χρώματα
Αφου ασταρώθηκε με το αστάρι της Ταμίγια ψεκάστηκε μαυρο ματ στα κάτω μερη του αρματος και μετα ψεκάστηκαν τα βασικά χρώματα dark yellow και red brown, όλα της Ταμιγια. Ανοιχτότεροι τόνοι των βασικών ακολούθησαν για να εξαλειφθούν καποια σημεια που υπηρχε overspray.

2.Φίλτρα & Chipping
Για να δέσουν τα χρώματα περάστηκαν αλλεπάληλα φίλτρα του mig. (4 με 5 τον αριθμό). Ακολούθησε chipping αρχικά με ανοιχτο κιτρινο και στη συναιχεια με σκουρο καφε της vallejo.
2α. chipping με ανοικτο κιτρινο

2β. Chipping με σκουρο καφε

3.Παρκετίνη & Σήματα
Ολο το μοντέλο περάστηκε με πινέλο με παρκετίνη ελαφρώς αραιωμένη με νερό. Στη συνεχεια τοποθετηθηκαν τα σήματα για ενα αρμα της SS wiking division  στο ανατολικο μετωπο.

4 Ερπύστριες.

Παράλληλα βαφτηκαν με μαυρο και μετά περάστηκαν δυο στρώματα με το track brown pigment Του Μig το οποίο φιξαριστηκε με το pigment fixer της ιδιας εταιρειας..

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Περιμένω τα σχόλιά σας  ::pc024:: και τις κριτικες  σας,   τα οποία είναι ....ευπροσδεκτα... ::tsekouri::.
 :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 14, 2009, 09:28:34 μμ »
Η λεξη που περιγραφει το αποτελεσμα ειναι μια .......ΜΑΜΑΤΟ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συγχαρητηρια και καλα τελειοματα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 14, 2009, 09:49:29 μμ »
Πολύ καλή δουλειά, αλλά και άριστη παρουσίση, μπράβο σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 14, 2009, 10:42:01 μμ »
πολυ καλη δουλεια Γιωργο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 15, 2009, 12:00:05 πμ »
πολύ ωραία δουλειά ::icon_thumright::

θα πρότεινα για βελτίωση pin wash με raw umber στις βίδες και στις εσοχές

επίσης το "ανοικτό" chipping είναι πολύ ....ανοικτό

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 15, 2009, 12:13:58 πμ »
Mafiozos, philio, DIM57, Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Να ειστε καλα.

πολύ ωραία δουλειά ::icon_thumright::

θα πρότεινα για βελτίωση pin wash με raw umber στις βίδες και στις εσοχές

επίσης το "ανοικτό" chipping είναι πολύ ....ανοικτό
Φίλε Πέτρο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πραγματικά μου δίνουν κουράγιο.
Έχω σκοπό να κάνω και wash & το pin wash και νομίζω οτι το ανοιχτό chipping θα σκουρίνει έτσι κι αλλιώς.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 15, 2009, 08:26:58 μμ »
αν και έλειπα εις τις παραλίες, δεν θα μπορούσε να μου ξεφύγει αυτό το θέμα, ειδικά όταν έχει τα σήματα απο μια απο τις 3 αγαπημένες μου μονάδες των Waffen SS :lol:!...μπράβο Γιώργο, τόσο γιατι έκανες ένα "καθαρό" βάψιμο παραλλαγής , όσο και γιατι έχεις "πιάσει" το νόημα του τσίπιγκ (σφουγκαράκια και πινέλα!)...όπως επίσης και για την συνολική  σχολαστική δουλειά !...σε θέλω τώρα το ίδιο σχολαστικό και με τα υπόλοιπα στάδια των φθορών!... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος thanosg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 16, 2009, 09:02:20 πμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά . Εμμονή στη λεπτομέρειά. Μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: